Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Pomoc psům v nouzi / Německý pinč hledá nový domov
Autor Zpráva
Meryjuli
Člen
# Zasláno: 23 Čen 2009 13:14
- Nahlásit

Bertík, 3 - 4 letý německý pinč, zachráněný z karanténní stanice Zvolen,kde by jinak byl po 28 dnech utracen, k nám přišel hodně vyhublý, trčely z něj kosti. Nyní už je akorátZískal si důvěru, mazlí se,hraje si, přivolání 100%, umí sedni, nesmíš, buď tam. Nepere se, to už ho někdo musí opravdu dlouho otravovat, aby po něm vyjel. Neutíká, ale není to ani otravný závislák. Zkrátka je super.
Byl již jednou adoptován,ale vrácen po 3 dnech kvůli štěkotu v bytě. Jako každý utulkáč se bojí,že ho páneček zase opustí, takže určitě bude lepší počítat s delší adaptací.
Už je u nás 2 měsíce a nikdo jiný si ho zatím nevyhlídl

Fotky přidám během dne.
Bertík je odčervený,očkovaný a je umístěn na Vysočině u Pelhřimova
Více info o Bertíkovi:
Iva: 604 835 371, psnoha@seznam.cz

pawLINka
Člen
# Zasláno: 24 Čen 2009 19:32
- Nahlásit

Tak protože se tady fotky neobjevily a já jsem je našla na inzerci, tak je sem s dovolením vložím...
Je to moc hezký psík. A i když jsem čekala křížence, tak je to opravdu německý pinč..
A eště k tomum má stejný xichtík jak můj Tom

Meryjuli
Člen
# Zasláno: 25 Čen 2009 11:23
- Nahlásit

To pawLINka:

Díky moc, nejde mi to tam takhle vůbec vložit, pořád jsem natvrdlá a nevím jak. Přes rajče mě to nejde kvůli bloku z práce a doma už vůbec ne, to mám zase old laptop
Pomohl by mě ještě někdo s dalšíma fotkama - téma fenky od bezdomovce?????
Taky jsem si myslela původně, že je to kříženec..V očkováku z karanténky jsme našli založený původní očkovák od majitelky, takže se k němu zachovala "velmi hezky" a odvedla ho na smrt, tj. do karanténky( No comment)

pawLINka
Člen
# Zasláno: 25 Čen 2009 11:25
- Nahlásit

Meryjuli
Jestli jsou fotky někde na netu, tak je dám i do toho druhého tématu

Meryjuli
Člen
# Zasláno: 25 Čen 2009 11:27
- Nahlásit

Už to hledám, holky bez té nejstarší jsou také na bazoši, zkusím to a když se nepovede, poprosím Tě, ju??

pawLINka
Člen
# Zasláno: 7 Čec 2009 10:09
- Nahlásit

Jak to s ním vypadá? Pořád na něj myslím...
Jednoho pinčoura mám taky doma.

Meryjuli
Člen
# Zasláno: 7 Čec 2009 12:24
- Nahlásit

Zatím nic, bez odezvy.
Jedna paní měla o něj zájem, vypadalo to, že se i přijedou během tohoto prodlouženého víkendu podívat,ale pak se neozvali a nepřijeli.Cítím z těch mailů, že by hrozně rádi, ale je v tom pořád nějaký ALE a to není dobré..
Budeme hledat dál, je fakt dobrej a šikovnej

pawLINka
Člen
# Zasláno: 7 Čec 2009 12:30
- Nahlásit

Do klubu pinčů jsi to dávala?
A kde se vlastně teď pejsan nachází?

Je mi ho strašně líto, nejraději bych si ho vzala. Jenže do domu už dalšího psa nemůžu. Můj pinč by sem jiného nepustil a do kotce on není...

Meryjuli
Člen
# Zasláno: 7 Čec 2009 12:38
- Nahlásit

Bertík je na Vysočině u Pelhřimova u kolegyně Ivy - kontakt v prvním příspěvku.
Chci ho dát na dobrman v nouzi, kde jsou pinčové. Na klub pinčů jsem to nedala, protože to neznám..

pawLINka
Člen
# Zasláno: 7 Čec 2009 12:52
- Nahlásit

No dívala jsem se na stránky klubu chovatelů pinčů a odkaz na pinče v nouzi mají neaktualizovaný...
Jedině mě napadá zkusit kontaktovat někoho přímo z klubu, zda by bylo možné to rozhodit mezi chovatele. Třeba by se našel někdo, kdo by si ho vzal. Mezi lidmi, kteří povahu pinčů znají, bude větší šance, že najde domov.
Není to oblíbené plemeno, takže takhle na diskuzi se moc nechytne. Tos viděla sama, že se vlastně nikdo neozval...

Můžu se zeptat z kama pes pochází, proč se vlastně ocitl v útulku? A něco víc o jeho povaze?

Meryjuli
Člen
# Zasláno: 7 Čec 2009 13:05
- Nahlásit

PawLINko, jediné, co o něm víme, je už nahoře popsaný. Dovezli jsme ho ze Slovenska z karanténky, kde by byl, pokud by o něho nikdo neprojevil zájem, uspaný. Zpětně jsme v mez. pase, který mu vystavili s čipem kvůli převozu, našli jeho původní očkovák se jménem majitelky a že byl ještě u ní v březnu 09 očkovaný,ale důvod proč ho tam dovedla, mi zůstavá rozum stát. Bylo hned vidět od začátku, že je velmi fixovaný na lidi a byteček, byl kost a kůže, nyní už pěkně zaoblený..V očkováku má napsáno něm.pinč, ale určitě není s PP. Ani v pův.očkováku nemá napsaný přesný datum narození Takže zase domněnky..
Povahově je senzační, bude to větší fixátor na lidskou přítomnost, zvyklý na děti. Jezdím tam zásobovat depozitum krmením a ostatními potřebami a beru ho vždycky ven navolno a poslouchá i mě, ikdyž na mě není až tak zvyklý. S pejsky a i s fenkami taky v klidu. Co k tomu dodat??

pawLINka
Člen
# Zasláno: 7 Čec 2009 13:10
- Nahlásit

Meryjuli
A ostatní zvířata taky snese?
Má moc dobrou povahu na pinče
Snad se někdo najde. Kdyby mohl být venku, tak už je u mě...

Meryjuli
Člen
# Zasláno: 7 Čec 2009 13:13
- Nahlásit

Mají kuřata,ale ty jsou za plotem, králíci v králikárně a kočky nemají, takže to opravdu nevím.
Kvůli té kraťoučké srsti, ale i kvůli vztahu s novým páníčkem je samozřejmě vhodný do bytu. Taky doufám, že někdo bude reagovat..
Díky

Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání