Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Pomoc psům v nouzi / Nehledá někdo kelpii nebo jejího křížence v Brně?
Autor Zpráva
Eimy
Člen
# Zasláno: 1 Kvě 2009 23:37
- Nahlásit

Ahojky,

dneska jsme s manžou byli na grilovačce pod Palackýho vrchem a kolem 10 se k nám přidalo psisko (myslim, že fenka), který vypadalo hodně podobně jako kelpie (černá s pálením) v podstatě takhle:

Ale je možný, že to byl hodně povedenej kříženeček. Origoš fotku bohužel nemám a stejně by v té tmě nestála za moc. Každopádně psisko bylo šíleně bojácný, na žrádlo sice přišla až ke mně, ale chytnout ji nešlo. Stačilo natáhnout ruku a dva metry uskočila... Po asi hodině "přemlouvání", aby šla ke mně se na to vyprdla a šla bufetit ke kontejnerům. Každopádně mě napadlo, jestli ji někdo nehledá? Já přemýšlím, že zítra se tam ještě zajdu kouknout i s psiskem a hlavně s vodítkem a zkusím ji chytit a zavolat měšťákům. Co jsem si všimla, měla na krku obojek plátěnej s tlapkama, ale známku žádnou (tu ale mohla ztratit)... Je vidět, že se jí někdo věnoval, na "sedni, lehni" reagovala dobře, i když jediný, co jsem pro ni za to měla byl suchej chleba. Každopádně na každej prudší pohyb nebo hlasitější zvuk reagovala tím, že zdrhala...

Kdyby jste věděli, že někdo takovýho pesana postrádá, měl by se pohybovat kolem kolejí pod palačákem (konečná busu 53), dneska večer to vypadalo, že se jí už nikam dál cestovat nechce...

reneeska
Člen
# Zasláno: 3 Kvě 2009 08:02
- Nahlásit

Určo odchyt z jistoty útulku s miskou žrádla se bude hledat líp

Mar
Člen
# Zasláno: 4 Kvě 2009 10:43
- Nahlásit

Eimy
kelpie to urco neni, cerny paleny sou v CR jenom 2 (+ted teda jedno 10tydenni stene) - obe v cechach takze urco krizenecek

cafina
Člen
# Zasláno: 4 Kvě 2009 17:52
- Nahlásit

Eimy
Fenečka už je doma u majitelů, je to kříženec, ale podoba s kelpií tam opravdu je

Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání