Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Pomoc psům v nouzi / Kendy - hledá domov
. 1 . 2 . >>
Autor Zpráva
Léna_
Člen
# Zasláno: 6 Dub 2009 21:00
- Nahlásit

Zůstal po zemřelích prarodičích a je sám.Je mu sice 13, má nadváhu a má pár zubů (a ještě drápy přijdou ostříhat),ale je moc hodný, mazel a hledá pohlazení.Snad se najde někdo, kdo ho nechá u sebe dožít.U nás bohužel nemůže zůstat,a nechat ho utratit nemame srdce, už se ze smutku vzpamatoval a je rad i za kazdy pohled.
http://picasaweb.google.cz/Akiak.Garm/KendyHledaDo mov?feat=directlink

Léna_
Člen
# Zasláno: 6 Dub 2009 21:20
- Nahlásit

No ven on chodil...vzdycky behal po ulici sam a chodil domu taky sam...posledni dobou uz ale moc ne....holt byli nemocni starsi lide.Ale chut do zivota on ma.... uz i shodil,kdyz zere normalne.je mi ho lito,kdyz se na nej podivam.

Léna_
Člen
# Zasláno: 6 Dub 2009 21:33
- Nahlásit

snad by se jeste nekde mohl mit dobre.

lucYnka XIII
Člen
# Zasláno: 7 Dub 2009 22:32
- Nahlásit

Léna_
jestli chces muzu ho dat sem
http://www.kocicinadeje.estranky.cz/stranka/nabidk a-psu-k-osvojeni

Ale potrebuju kontakty kam se maj pripadni zajemci ozvat.

zwergpinscher
Člen
# Zasláno: 8 Dub 2009 11:59
- Nahlásit

Léna_
NĚCO NOVÉHO???

zwergpinscher
Člen
# Zasláno: 8 Dub 2009 13:04
- Nahlásit

Léna_
Přemýšlím, zda by to u nás nešlo, mohla by jste mi poslat více info?
Kde pejsek je, základní info o zdravotním stavu, co přes den dělá, co zvládne mám na mysli apod. Jednu pinčici jsme si vzali v 7 letech, ted jí je 9, 13 lety pes je uz trochu něco jiného...ale jak říkám, zvažuji to.
Prosím dejte vědet na: katerina.hiznajova@centrum.cz
dekuji

Léna_
Člen
# Zasláno: 8 Dub 2009 21:20
- Nahlásit

zwergpinscher
Psala jsem Vám mejla,snad prisel.

aren
Člen
# Zasláno: 9 Dub 2009 00:55
- Nahlásit

zwergpinscher
Tak co, půjde to?

zwergpinscher
Člen
# Zasláno: 9 Dub 2009 07:45
- Nahlásit

aren
Leně jsem odepsala, uvidíme ještě co napíše a musíme to "dobře" domluvit s manželem, je to jako vždy, já jsem to promyslela, sdělila mu to, vypadalo to, že není vyloženě ani proti, což mě překvapil. Takže se domluvíme.
Mail jsem četla teď a ještě se na něco doptávala, tak to nejde říct z fleku, jestli to půjde
Pokud by šlo, asi bychom si ho vzali už v sobotu...uvidíme

Léna_
Člen
# Zasláno: 9 Dub 2009 22:52
- Nahlásit

Takze snd to vyjde...v nedeli psni prijede a omrkne naseho Kendoška a snad se zalibi,je to sympaticka pani,kendy je taky sympatak,tak snad si budou rozumet.U nich by se mel pefektne si myslim.

Léna_
Člen
# Zasláno: 9 Dub 2009 22:58
- Nahlásit

Takze snd to vyjde...v nedeli psni prijede a omrkne naseho Kendoška a snad se zalibi,je to sympaticka pani,kendy je taky sympatak,tak snad si budou rozumet.U nich by se mel pefektne si myslim.

aren
Člen
# Zasláno: 9 Dub 2009 23:23
- Nahlásit

zwergpinscher
To jsi hodná

aren
Člen
# Zasláno: 9 Dub 2009 23:28
- Nahlásit

Léna_
Držím palce.

zwergpinscher
Člen
# Zasláno: 13 Dub 2009 08:28
- Nahlásit

Tak jsme byli za Kendíkem. Mě se líbil, je to super pejsek, aktivní i přes nadváhu a dlouhé drápy.
Bohužel jsme se ale s mužem nedohodli. Myslela jsem, že když už nebude souhlasit, tak aspon rezignoval a nejěk to zkousne. A navíc když ho uvidí, tak povolí. Nestalo se tak Myslím si, že bychom to zvládly, na jeho věk, si zvyká rychle.
Sice byl celý život v domě, ale Lena řikala, že byl spíš vevnitř a ven chodil jen čůrat, tak si říkám, že i v bytě by si zvykl.

Celkem mě to dost mrzí
Domluvili jsme se s Lenou, že zkusím u paní co má soukromý domov pro opuštěné psy domluvit, zda by ho nevzala k sobě, s tím, že bychom ho my aspon sponzorovali. Zítra za ní zajedeme, uvidím.
Je mi ho líto, protože je čilý a když trochu zhubne a nebude mít drápiska, mohl by klidně dalších pár let dělat někomu milou společnost.
Lena říkala, že by si ho nechali, ale jejich tatík ho nemá rád a už ho chtěl utratit. Což mi přijde jako škoda.
Pes je asi měsíc sám na baráku, chodí za ním večer.
Nakonec Lena zjistila, že mu je 11,5 ne 13 jak psala původně.

takže KENDY STÁLE HLEDÁ NOVÝ DOMOV

zwergpinscher
Člen
# Zasláno: 13 Dub 2009 08:54
- Nahlásit

Tu je fotka, je Kendy běhá, je to opravdu čilý pejsek
http://zwergpinscher.rajce.idnes.cz/Kendy/#PICT223 4.JPG

Mucholabka
Člen
# Zasláno: 13 Dub 2009 17:57
- Nahlásit

zwergpinscher
soukromý domov pro opuštěné psy domluvit, zda by ho nevzala k sobě, s tím, že bychom ho my aspon sponzorovali.
Pěkná myšlenka, ale pes to tím pádem má na doživotí a paní taky není nejmladší. Dost stresové prostředí pro starého psa.

aren
Člen
# Zasláno: 13 Dub 2009 18:35 - Změnil/a: aren
- Nahlásit

Bože, chudák pes.
To mu ještě pořád nikdo neostříhal ty drápy? Vždyť ho to musí i bolet.

Teoreticky by mohl být i tady, jen nevím, jak by se začlenil do smečky, přece jen už je tady 6psů jeho velikosti s volným pohybem po domě i zahradě. Pokud byl doposud doma jediným psem, tak nic moc.

Nebo u té paní s tím soukromým domovem by mu možná bylo líp, než v opuštěném baráku sám. A definitivní domov by se pro něj mohl hledat dál.

aren
Člen
# Zasláno: 13 Dub 2009 18:37
- Nahlásit

11,5 roku pro pinčíka není žádný věk, klidně tady ještě 5-6let může být.

zwergpinscher
Člen
# Zasláno: 14 Dub 2009 07:49
- Nahlásit

Mucholabka
To je sice možné, ale lepší aby mohl u ní dožít pár let, než aby byl ještě chvíli sám na baráku a pak ho uspali...

Stresové prostředí asi je, ale snad se nestalo, že by jí nejajý umřel "stresem". Myslím že asi přčd rokem a půl tam známá umístila psa od klientky, která se stala bezdomovkyní. Psovi bylo asi 15. Musel jít na kastraci (jako všichni "samci" u ní, tudíž by to čekalo i Kendyho). Zadaptoval se a žije. Už je skoro hluchý, na zač. roku měl asi mrtvičku, ale pořád se snaží.
Myslím si, že si to pes zaslouží někde dožít i když je to jiné od jeho podmínek

Paní není nejmladší, ale v hlavě to má v pořádku. I když vím, že jsi psala, že se ti některé věci nelíbí

zwergpinscher
Člen
# Zasláno: 14 Dub 2009 07:56
- Nahlásit

aren
Je až teď přemýšlím a dívám se, že to jsi ty co má křížence pinče Pindu

No záleží na tobě, zda by jsi to s Kendym chtěla zkusit (přesněji řečeno, zda bude zbytek rodiny souhlasit, pokud je to nutné pro přijetí....)
Mě z toho, co jsem Kendyho viděla, přišlo, že by si zvykl. On byl spokojený, venku hezky pobíhal, nechal se, zvlášt od paniček, ale občas i od nás zavolat a podrbat. Psi mu rozhodně nevadili. Kolem fen se zájmem tancoval, ale to se dá čekat, když je chudák v "separaci" bez lidí i psů, jen s večerní návštěvou.

Lena říkala, že to byl nepříjemný pes, když byl ještě s prabábou a dědem. POtom co si asi za týden zvykl, že nejsou, tak se "proměnil".
No nevím, jaký byl předtím, ale ted je to milý pejsek.

Odkud jsi aren?

zwergpinscher
Člen
# Zasláno: 14 Dub 2009 07:57
- Nahlásit

tu jsou ještě přidané foto od Leny
http://picasaweb.google.cz/Akiak.Garm/KendyHledaDo mov?feat=directlink

A video u minulého týdne, co mi poslala
http://www.youtube.com/watch?v=fdOF7WptP0Y

zwergpinscher
Člen
# Zasláno: 14 Dub 2009 08:02
- Nahlásit

aren
Drápy má teda dost masakr. Tak velké, ze jsou jakoby zatočené naležato dospod. Nerv tam bude asi prorostený, ale zkrátit by to určo šlo.
Taky už zaze o něco zhubnul, než je na prvních fotkách, asi tím, že má aspon trochu pohybu a staříci ho necpou kde čím.
Běhá hezky, nezadýchává se, občas jsem si všimla, že se mu jakoby zvrtne noha, počítám že kvůli těm drápům asi.

aren
Člen
# Zasláno: 14 Dub 2009 10:15 - Změnil/a: aren
- Nahlásit

zwergpinscher
Bydlím na Bouzovsku - kousek na západ od Olomouce. Rodiny se žádné ptát nemusím, spíš jde o to, jak by zapadl do smečky a jak bych to zvládala.
Odhadneš, jak je velkej? Nechci aby mlátil Píďu a Píďa má 4kila. Šéf smečky je Mercy asi 10kg.
A kde pejsek vlastně je?
Minimálně bych ho vzala k vetovi s těmi drápky.

zwergpinscher
Člen
# Zasláno: 14 Dub 2009 18:55 - Změnil/a: zwergpinscher
- Nahlásit

aren
No na výšku tak kolem 30 asi, kila s tou nadvahou odhaduji tak kolem sesti, ale nevim.
Nepřijde mi, že by se chtěl mlátit, stačilo by mu to ujasnit.
S vlčákem Garmem se nebije a ani s našim Setinem se nebyli, když to beru jako chlapy.

Je v Břeclavi, přivezla bych ho 3.5. pokud by sisc ho chtěla nechat....

Ted jsem přijela z agility, po ceste jsem byla u pani Synkove - domov pro psy. Ta by ho samozřejmě vzala.
Pokud nebude jiné zbytí, jsem s ní domluvená. Ale kdyby sis ho chtěla nechat ty, nejen na přestup a hlednání páníčka, ale nastálo, bylo by to pro něj lepší.
Kdyby ne, tak ho toho 3. přivezu do Ostravy, nechám ho vykastrovat a samozřejmě ostříhat drápy, pokud je ještě bude mít!!! a zůstane v domově....

Jdu dát vědět Leně

zwergpinscher
Člen
# Zasláno: 14 Dub 2009 19:22
- Nahlásit

aren
Co se smečky týká, k dnešnímu dni má paní Synková na domově 69 psů, z toho je asi polovina nad 10 let. Před dvěma týdny, když jsem tam byli očkovat psy nám říkala, že jich má 72, tak aspon nejaký pohyb. 2 si nekdo vzal a jedem umřel.

Takže 6 člená smečka je asi lepší vairianta...

http://pejsci.czechian.net/
stránky, které jí někdo dělá, nejsou tam sice všichni psy, ale lepší než nic.

zwergpinscher
Člen
# Zasláno: 14 Dub 2009 19:23
- Nahlásit

Mucholabka
prosím tě, nevíš, kdo paní Synkové ty stránky dělá????

Léna_
Člen
# Zasláno: 14 Dub 2009 23:40
- Nahlásit

Omlouvam se ze pisi az ted ale zbytek vikendu jsem nebyla doma. Byla bych radra kdyby si ho alespon Aren vzala. Za drapy se omlouvam,ale z rodiny se nikomu nechce jit k vetovi, jsou hrozni, a ja cas porad nemam,v patek budu mit snad ranni a odpoledne nic,tak tam zajdem,je to fakt hrozny. Mamka mi vcera rikala,ze by ho nechtela utratit,ze ho tam radsi necha na baraku.Ta tatku premluvi snad tak alespon ho nechteji utratit.Pro nej si myslim, ze to musi byt tezky si zvykat byt vetsinu dne sam,kdyz s nekym cely zivot byl. Ale do utulku ho taky nechci davat aby byl zavreny v kotci.

Mucholabka
Člen
# Zasláno: 15 Dub 2009 07:41 - Změnil/a: Mucholabka
- Nahlásit

zwergpinscher
Základ jsem dřív dělala já, ale hesla jsem už asi ztratila, zkusím je pohledat. Jinak je dělá paní Helena, pošlu ti kontakt mejlem, ale až odpoledne.
Všichni psi tam nejsou proto, že je do nabídky dávat nechce.
Léna_
Tak mu je ustřihni sama.

Léna_
Člen
# Zasláno: 15 Dub 2009 10:25 - Změnil/a: Léna_
- Nahlásit

Mucholabka

No to ja bych se bala a kamaradka co ma veterinu taky rikala ze by mohla a i kleste ma,ale kanalky asi budou delsi kdyz to ma dyl,tak se neodvazila.vet mu pry da to neco da,ze se zatahnou zase.

zwergpinscher
Ja temi kotcemi nemyslela,ty u te pani,ale ze muá bude urcite lup u te pani,nez ze by tu byl sam a ze bych ho nechtela dat tady do nejakeho utulku a tam by byl v kotci.

Léna_
Člen
# Zasláno: 19 Dub 2009 23:44
- Nahlásit

Tak co Aren?Jak to vypada, vemes si Kendyho ?
A uz zas vypada o neco lip,ponevadz zhubl .

. 1 . 2 . >>
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání