| Autor |
Zpráva |
aren
Člen |
# Zasláno: 3 Dub 2009 13:24
- Nahlásit
Neuvěřitelné. Jestli můžete, pomozte prosím protestem:
http://www.mija.estranky.cz/stranka/pomozte-
2.4.2009 jsem shlédla tuto otřesnou reportáž a rozum zůstává stát nad tím , že pejska vydali zpět majiteli "tyranovi" ! Z nepochopitelného důvodu bude policie toto řešit pouze přestupkovým řízením.
odkaz na reportáž : http://chebsky.denik.cz/z_domova/tyrany-pes-je-zpe t-u-sveho-majitele20090402.html
odkaz na článek o vrácení psa majiteli : http://pardubicky.denik.cz/zlociny-a-soudy/malem-u mlatil-sveho-psa-zasahovat-museli-straznici.html
Pomozte nám bombardovat emaily policii a úřady, aby pejska odebrali ! Nechci ani domyslet, co mu ten tyran udělá příště !! Čím více nás bude, tím větší je šance, že se úředníci zamyslí,uvidí velký zájem veřejnosti a úřady pejska odeberou.
Vzhledem k faktu, že jedinou nadějí pejska je, že až policie dokončí šetření příslušného přestupku, postoupí celý spis magistrátním úředníkům a ti pak ještě mohou pejska odejmout,doporučuji psát stížnosti především na městský úřad !
Městský úřad Pardubice jiri.stritesky@mmp.cz
Státní policie paoop2@mvcr.cz
Městská policie operacni@mppardubice.cz
Státní veterinární správa má právo odejmout, nebo dát příkaz k odejmutí týraného zvířete okamžitě. Z hodiny na hodinu, jsou to ti nejdůležitější, kteří ale v reportáži vůbec nefigurují.
Nejlepší je bombardovat přímo je:
inspektorát Pardubice
Adresa: Husova 1747
530 03 Pardubice
Telefon: 466 263 219
Fax: 466 261 784
E-mail: insp.pardubice.kvse@svscr.cz
Děkujeme za pomoc
Požádala jsem o pomoc redaktora TV Novy a zde je jeho odpověď :
Dobrý den.
Bohužel, takové jsou u nás zákony. Pravomoc odebrat majiteli psa má za jistých podmínek jen státní policie, ta ale případ zatím vyšetřuje a k ničemu se nemá. Městští strážníci jsou případem také zděšeni a slíbili, že budou k majiteli psa jezdit na pravidelné kontroly. "Nastražené uši" budou mít i sousedé, kteří - pokud pejska uslyší naříkat - ihned zavolají policii...Samozřejmě se to nelíbí ani mně, dle mého názoru, člověk, který dokáže ublížit zvířeti, je toho schopen i u člověka. Ale já ze své profese na to mohu jen upozornit, zákon musí změnit někdo jiný...
S pozdravem a práním hezkého dne
Jakub Bystrzycki - reportér TV Nova.
|
aren
Člen |
# Zasláno: 3 Dub 2009 14:26
- Nahlásit
Psíček
Ty už sklapni, hnusáku. Jestli už sám neznáš jiný způsob prožívání emocí, tak do toho netahej druhý.
A pro toho psa na balkóně jsi sám udělal co, kromě emocionálního výlevu na netu?
Tenhle pes potřebuje pomoc teď, tak laskavě odpal smrdět jinam a nezacláněj.
|
helps
Člen |
# Zasláno: 3 Dub 2009 14:43
- Nahlásit
no jesi to je pro tebe psíčku větší argument ode mě(o čemž pochybuji,lol), tak tenle pes rozhodn týranej je/byl... teda alespoň většina majitelů svým psům neláme nohy a neřeže je jak žito...
souhlasím,ale s tebou v tý věci, že tyhle zmedializovaný případy se vdycky hrozně řeší,ale nad ostatníma se mává rukou... to sou potom teprve hnusáci,když jednoho pesa zachrání a druhýho nechají bez pomoci... *tim vubec nemyslim tebe aren,vubec te neznam ;)*
|
aren
Člen |
# Zasláno: 3 Dub 2009 14:47
- Nahlásit
helps
to sou potom teprve hnusáci,když jednoho pesa zachrání a druhýho nechají bez pomoci...
Ušlechtilé je nepomoct ani jednomu? (Protože všem nemůžeš.)
|
helps
Člen |
# Zasláno: 3 Dub 2009 14:56
- Nahlásit
aren
to sem neřekla... snažila sem se dosvědčit,že tenhle pesan pomoc zasluhuje... však sem včera nadávala,co je to za zákony,že mu psa ošetří a vrátí.... ale chápu,že někomu se může zdát, že se řeší jen kauzy,které se objeví v médiích....
|
aren
Člen |
# Zasláno: 3 Dub 2009 14:59
- Nahlásit
helps
No jo, jako když se to neobjeví v médiích, tak se o tom lidi nedozví..
Snad to s tímhle dopadne dobře. Nechápu, proč ho ten chlap chtěl zpátky.
|
helps
Člen |
# Zasláno: 3 Dub 2009 15:02
- Nahlásit
No ten chlap opravdu no comment.. proc maj takovy lidi zvirata nechapu...
No ale treba znam i fora,kde se resi pripady tyranych zvirat,ktery nebyli v mediich... mas pravdu,ze cim vic se o tom vi a mluvi,tim lip... jen nevim,ktery to zvire dostane vysadu se objevit v TV,aby se mu pomohlo...
|
helps
Člen |
# Zasláno: 3 Dub 2009 16:06 - Změnil/a: helps
- Nahlásit
A to vis jak? Videla jsi to?
No je pravda,ze jen pres kameru v TV... a je pravda,ze v Hollywoodu neska uz umi veci ... treba to byli filmovy efekty...
Ne vazne na tech zaberech bylo videt,ze pes je chudak a celej zmydlenej... Ale jak rikam chapu,co myslis...
To vím zase přesně já. Tu šanci dostane zvíře, na jehož případu se uskuteční nějakej profit.
O tom by ti Aren mohla urrčitě hojně vyprávět, jak se dá príma vydělávat na psím utrpení.....má info a zkušnosti hnedle z první ruky...tedy od svý kamarádky "velkozachránkyně" zvířat hany Šíblové z Efasu a i od svého boha Rudolfa Desenského....no prostě samá lepší společnost.
No Hanu Š. neznám.... Ale o RD mám jistej obrázek... A přinejmenším dost skeptickej...
No tak dík za odkaz pane já to vomrknu.....
Ale ať už na tom vydělávají nebo ne ten chlap je dobytek jesi tomu psovi udělal to,jako to vypadalo
|
helps
Člen |
# Zasláno: 3 Dub 2009 16:51
- Nahlásit
a to jsi primo pres tu kameru videla ten akt tyrani jo?
no to přííímo né no....
A jinak kdeže v Hollywoodu, nejednou jsem tu psal, jake jsou praktiky pri nataceni beznych reportazi treba i v obycejnych oblastnich televizich .
Šak na to sem tak neprimo upozornovala )... hollywood = rozuměj celý tv průmysl...
Mno to je ale stale tisic dalsich moznosti, co muze znamenat to, ze tv NEKDE NATOCILA ZMYDLENYHO PSA.
Toť otázka... Těžko říct...
muze to tak bejt a nemusi .... pokud to pravda je, lidi, na ktere jsem zde upozornoval ja, jsou stejni...ve svem okoli bych nasel nejednoho podobneho....jen nejsou v mediich no .... tak to Aničku a jí podobné tak nerajcuje.
Hmmm... nevím nevím co mezi sebou s Aničkou máte .... rozhodně je váš vztah velice napjatý ... No nevím... Může to tak bejt i ne... A já právě nepopírám,že v okolí může bejt týranejch psů spousta... To sem právě říkala,že je psů tisice,ale media to nezajima...
|
helps
Člen |
# Zasláno: 3 Dub 2009 20:07
- Nahlásit
no vidis !
mno jo... vidíím,ale mizerně musím říct
antagonii
koukám,že váš vztah není velmi jednoduchý,ba je dokonce složitý ....
jj nemame spolu deti, mozna z toho ta napjatost prameni
to by mohlo i být ono .... tak to byste mohli nějak urovnat ještě ....urovnat, dohonit....
no vidis, dyt mas pravdu...jen nevim, jak ze to souvisi s tim mym Aniččiným vztahem
no s faším vstahem asi nijak,poněvadš to doho nemůžu moc mlufit... přese jenom já Anišku neznám a nechci se jí dotknout... tak fáš vztah nechávám bez komentáře ... to fy víte nejlíp pane sám :P
tak jsem si to cely precetl a musim konstatovat, ze Anicka ma pravdu, je treba na tech strankach co nejostreji protestovat, pokud to pdepise hodne lidi, urcite se sebere padoubek a bocholánek a pujdou a natotata s se santaklausem zmenej ustavu a pes uz vec nebude .... mozna byhom mohli jit protestovat nekam na namesti a cinkat klicema!!!
Mno prosim fás,že fás to nenapadlo dřív.... Já sem si jistá,že pan padoubek s panem bocholánkem sami uznají,že je v tomto případě nutné podniknout jisté kroky a zavést určitá opatření..... tfeba i změnit tu ústavu .... BTW,já si totiž myslím,že minimálně pan padoubek je velký milovník psůů.... mám pocit,že jednoho dokonce měl....
no hlavne ale nechodit volit, to je preci zbytecny, stejne vono to nejak zase dopadne, ze jo?
Mno jo pane... ... Ale to je jak když vybíráte,který lejno smrdí míň....kravský nebo koňský....
|
aren
Člen |
# Zasláno: 4 Dub 2009 10:43
- Nahlásit
Nemyslete si, prosím, že písemné protesty k ničemu nejsou. Když se měl loni schvalovat ten zákon s kontaktním norováním lišek, psaly tehdy desítky lidí Klausovi, který už měl schválený zákon na stole k podpisu. A on ho vrátil do sněmovny se slovy "dostávám hodně nesouhlasných dopisů od občanů". Takže opravu to svou váhu mělo.
Pak jsme psali osobní dopisy jednotlivým poslancům, a výsledek byl, že sněmovna, která původně zákon schválila, ho tentokrát nenechala projít. Někteří poslanci změnili názor, někteří si díky těmto dopisům vlastně uvědomili, co všechno v tom zákoně je - třeba to předtím nečetli pečlivě.
Konkrétně Paroubek, ač nejsem zrovna jeho ctitelem, mi odpověděl velmi hezky a slíbil, že bude hlasovat proti, což taky potom udělal.
Má to cenu nenechat to být.
|
aren
Člen |
# Zasláno: 4 Dub 2009 21:46
- Nahlásit
Není nad přímé akce a osobní statečnost
http://pardubicky.denik.cz/zpravy_region/zbiteho-p sa-odnesl-z-domu-majitele-neznamy-clovek.html
|
helps
Člen |
# Zasláno: 4 Dub 2009 23:04
- Nahlásit
to sem rada,ze s nim nemusi bejt....
Přesně. A právě proto je lepší, než nad tím dumat buď je obě odklidit nebo udělat něco proto, aby to takl nesmrdělo. Polemikou o tom, který opar je vonavější progressu nedosáhneme .
A co navrhujete kapitane? nic me nenapada,leda ze bych se sama dala do politiky...
|
helps
Člen |
# Zasláno: 5 Dub 2009 10:42
- Nahlásit
Psíček
U politiků nebo u lidí?
|
helps
Člen |
# Zasláno: 6 Dub 2009 12:49
- Nahlásit
no ti rozumim pane.... ale ackoliv svym volebnim povinostem dostavam stejne porad nevidim k cemu je to dobry,kdyz v ty politice sou to samy hovada.....
|