Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Pomoc psům v nouzi / Černý kříženec NO hledá domov
Autor Zpráva
lucYnka XIII
Člen
# Zasláno: 29 Pro 2008 02:16
- Nahlásit

Adalbertův příběh je smutný, stejně jako příběh každého týraného pejska. Adal byl nalezen ve Středočeském kraji v jedné vesnici, kde se zoufale několik týdnů potuloval bez pomoci. Pejska zachránila jedna paní, bylo ho velice těžké chytit, protože absolutně nedůvěřuje lidem. Adal byl zanedbaný, vyhublý a hlavně bylo zřejmé, že byl neskutečným způsobem týraný. Bojí se prudkých pohybů, aut, hluku, větších skupin lidí. Někdo ho vychovával bitím a řevem. Nechce být doma sám, potřebuje stále někoho, v přpadě nepřítomnosti je ho nutné bezpečně zavřít, ničí dveře a předměty, ale jen když je sám, má strach, aby ho někdo neopustil zase napořád. Adal zřejmě vyrostl a stal se nepotřebným „štěnětem“, byl vyhozen nebo utekl. Několik měsíců ho měla nálezkyně provizorně umístěného u sebe. Nyní je však nutné, aby Adal našel nového páníčka. Jinak je to pejsek k nezaplacení. Velice miloučký, poslušný, hodný a velice rychle si zvyká na jednoho pána. Nikdy by nezaútočil, ani na psy, ani na lidi, raději ustoupí nebo se schová. Koček se také bojí, nehoní ani zvěř. Nemusíte se tedy bát, že by Adal někoho napadl. Nesmí se na něho křičet. Adal potřebuje domov plný lásky, který NIKDY nezažil. Adal je celý černý. Hlavu má širší, myslíme si, že by to mohl být kříženec rotwailera a určitě německého ovčáka. Adal je dočasně umístěný u Lovosic, můžeme ho dovézt do Prahy. Doufáme, že se nad ním hodný člověk slituje a poskytne mu nový domov.

http://www.utulek-kocky.cz/stranka/psi-hledaji-nov y-domov

Další informace o Adalbertovi na mailu: toulave.tlapky@email.cz nebo tel: 776083090

Meryjuli
Člen
# Zasláno: 12 Led 2009 15:58
- Nahlásit

Navazuji na popis Adalka a moc se za něj přimlouvám!!!
Týden byl s Almou - fenečka o řádek níže - u mě na dočasné hlídání..První dojem byl velký černý pes, který vzbuzuje obavy a strach jen svým zjevem, ale opak je pravdou. Zlatý pejsek a tak trochu závisláček, který Vám visí na očích a všude za Vámi chodí.Od druhé procházky chodil bez vodítka..i v lese,aniž by se vzdaloval. S mýma pejskama - fenka a pes, úplně v pohodě, s fenkama je na tom ještě líp,ale kterej chlap by nebyl. S mým psem na sebe vrčeli,ale jediný důvod byl, že Alma zrovna v tu dobu hárala, takže byli dva kohouti na jednom smetišti a to si dávali najevo. Rvačka ale nebyla, protože stačilo zvýšit hlas a Adal se stáhnul.
Kvůli jeho závisláctví bych ho doporučila k ňákému pejskovi, aby měl jistotu, že nezůstal sám a ve společnosti druhého pejska by se mu určitě líbilo nejvíc. Měl na sobě hodně jizev, bylo vidět, že se život s ním nemazlil. Teď už má jenom jizvičku na srdíčku, kterou by mu pomohl zahojit nějaký skvělý páníček.Čeká pořád v útulku na svoji šanci, vím, že právě on si to zaslouží..najde se někdo, kdo hledá věrného psího kamaráda?

lucYnka XIII
Člen
# Zasláno: 19 Led 2009 16:32 - Změnil/a: lucYnka XIII
- Nahlásit

Dalsi fotecky Adika

Fotky take najdete na
http://tlapky.rajce.idnes.cz/Adik/#album

Meryjuli
Člen
# Zasláno: 18 Úno 2009 09:34
- Nahlásit

Dobrá zpráva i pro Adýska
Po odchodu Almy - roční kříženky NO, na který byl přímo závislý, jsem se rozhodla, že mu dám nový domov u nás - do třetice všeho dobrého Na moje pejsky je zvyklý, mám konečně "obranáře", ikdyž jenom vzhledem a velikostí

Houšková
Člen
# Zasláno: 19 Úno 2009 00:59
- Nahlásit

Meryjuli, hezké, mám tři dříve týrané a jsou k nezaplacení. Jste hodná, přeji jen to nejlepší.

Meryjuli
Člen
# Zasláno: 19 Úno 2009 15:19
- Nahlásit

Děkuji moc paní Houšková. I vy si zasloužíte velké uznání!
Adýsek si zaslouží jen to nejlepší po tom všem, co zažil a je na něm vidět, jak si toho váží. Dlouho jsem nad tím uvažovala a teď jsem tomu opravdu ráda, že ho budu mít u sebe.
Také Vám přeju jen to nejlepší s Vaší smečkou

Meryjuli
Člen
# Zasláno: 18 Bře 2009 13:28
- Nahlásit

Ač velmi nerada, musím to napsat,ale hledám pro Adýska nového páníka Po 3 nedělích se mi začali doma kluci prát. Ano, určitě začal boj mezi nimi o pozice a proto jsem i ze začátku nezakročila. Myslela jsem si, možná naivně, že jinak submisivní a flegmoušskej baseťák se podřídí a hierarchie bude jasná, ale do této doby se tak nestalo a kluci se při poslední rvačce servali až do úplného vyčerpání a bylo nad moje síly je dostat od sebe. Proto jsem je musela separovat a idylka fungující smečky se mi rozplývá a je to na zbláznění, protože vím, že každý sám za sebe je milionovej. Baseťák je nyní u našich na "zotavené" a pro Adýska hledám urgentně nový domov, nejlépe k fence, které má velmi rád a jsou pro něj jistota v mé nepřítomnosti. Miluje lidskou společnost, je vděčný, venku poslouchá, na vodítku perfektní,ale vnímám, že mě chce mít pro sebe, upnul se a je to závislák. Možná to byl taky spouštěcí mechanismus. Hledám pro něj páníka - přirozenou autoritu bez cholerických výlevu, při křiku panikaří, s nadhledem, který hledá věrného psího parťáka. Aktuální fotky přidám.

Meryjuli
Člen
# Zasláno: 18 Bře 2009 13:41
- Nahlásit

Fotky Adýska

http://meryjuli.rajce.idnes.cz/Adysek/

Meryjuli
Člen
# Zasláno: 19 Bře 2009 12:50
- Nahlásit

Ještě jsem zapomněla přidat kontakt na sebe:
Tel.604237634 nebo E-Mail: meryjuli@seznam.cz
Bydlíme v Kladně.

Mahulenka
Člen
# Zasláno: 19 Bře 2009 20:32
- Nahlásit

Ahoj,myslím si že by byla škoda ho dávat pryč...prtože dle mě u vás našel tu podporu co hledal... znám pár ,,smeček" kde bojojí o místo a existují... myslím že by nebylo špatné kontaktovat kynol.odborníky kteří určitě rádi pomůžou .... byla by to škoda.. ze svých vlastních zkušeností doporučuji http://www.psi-tabor.info/ivo-eichler/ hodně štěstí.. a nevzdávej te to... M.

Meryjuli
Člen
# Zasláno: 20 Bře 2009 10:26
- Nahlásit

Vím, je to velká škoda, našel u mě,co nikdy němel a je to vidět a nedala bych ho jen tak, že to nechci mezi nima řešit. Nemyslete si,že ho dávám po jednom konfliktu pryč. Naopak jsem kontaktovala víc známých - pejskařů, kteří se výcviku a výchově věnují a vždycky mi dodali tu motivaci, že to zvládnem všichni. Mohlo to fungovat,kdyby jeden z nich "ustoupil" - povahově to vypadalo na basseta, není rváč, ale vypadá to,že svůj boj o "hrad" nechce dát zadarmo. Je dorvaný, uši jak cedník - ale i přesto všechno jde do té bitky znova. Po poslední rvačce, která byla venku a to už není o territorium a o pozice je celkem rychle jasný, kdo je vítězem, tak to přestala být "sranda" a "obhajovat" doma Adýska je opravdu těžké. Jsem z toho taky špatná

Mahulenka
Člen
# Zasláno: 20 Bře 2009 11:00
- Nahlásit

Věřím,není to lehké rozhodnutí ale myslím že to nebude mít ani on pak lehké...určitě doporučuji kontaktovat někoho kdo vám určitě rád poradí ....Byla by to škoda

Meryjuli
Člen
# Zasláno: 23 Bře 2009 10:50
- Nahlásit

Rozhodnuto je, po mé prokouslé ruce a kolenu (blbec je chci dostat od sebe, když se oni ne a ne pustit), po každotýdenních (v posledních 14 dnech) návštěvách u vet a antibiotikách, ani se nestihne doléčit a rány jsou znova. Nemůžu si dovolit takovýhle psycho a hlavně není můj styl, mít psi separovaně a aby měli oba na procházkách košíky,kdyby náhodou, protože nevím zatím - Adýsek je u mě měsíc, která situace vyústí v případný konflikt. Pokus a omyl na reakce nechci zkoušet.Doma jsem to zjistila a každý je na svém místečku, ikdyž v jedné místnosti a nesmějí si překročit pomyslnou hranici. Čím rychleji pro něj najdu nový a hlavně trvalý domov, bude to pro něj i jednodušší. Nechci z něho dělat chudáka, to nejhorší si zažil,ale je to minulost a je to zaplaťpánbů pryč, teď ho čeká už jen samá dobrá budoucnost v podobě plné misky, střechy nad hlavou a mazlení se svým nový páníkem

Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání