aren
Člen |
# Zasláno: 10 Pro 2008 13:05
- Nahlásit
Kopíruji z fora lovcibestii.cz:
ráda bych se na vás obrátila s žádostí o pomoc jednomu pejskovi.
Jedná se o zlatého labradora v ulici Hlubočská 130, Kolín VI. Majitelkou je paní Olina Soukupová.
Tento pejsek je sice obvykle přes noc doma, ale zbytek dne tráví venku ať je horko či mráz, sedí na betonu a pláče, jeho postava je vyhublá, jeho panička si ho nevšímá, a zbytek obyvatel domu též dělá, že pejsek neexistuje, nikdo mu nedá lásku, pohlazení a nejspíš ani potravu.
Nevím, zda je možné prověřit zda tento pejsek doopravdy trpí, podle mě ano.
Nemůžu již jen tak nečinně přihlížet.
Od začátku cca 2 roky ho mučili, jeho "paní" ho tahala za zadíčka po betonu, bila ho, ukazovala mu kde má čůrat a kakat, a pokud se vykakal jinde, dostal výsprask. V horku 35°C měl těsný náhubek na tlamičce, měl bolavý ocásek, a neměl se kam schovat před horkem, jazykem, kterým se pejskové chladí se ochladit také nemohl, a byl nonstop venku, také jeden čas byl uvázaný na kabelu, na sluníčku v horku. Je toho víc, co mě přesvědčuje o nevhodném chování k této němé tváři.
Nyní začali mrazíky, a pejsek, který je krátkosrstý bez jakéhokoliv tuku na tělíčku se trápí venku zimou, pláče, vyje a štěká v jednom kuse, a prosí o pomoc. Já též. Nemá nikde ani deku, kam by si lehnul.
Měla jsem již několikrát rozhovor s jeho majitelkou, a ostatními obyvateli domu, ovšem bez úspěchu.
Házím mu přes plot alespoň nejaké jídlo, ovšem, jak dlouho se budu dívat na trpícího pejska bez lásky?
Prosím pomozte, napište mi alespoň jak mám postupovat, aby toto situaci někdo prověřil, a pomohl mu.
Děkuji,
Markéta Hervertová
Kolín
tel. 731549701
email: rasochy@seznam.cz
|
davidkova renata
Člen |
# Zasláno: 10 Pro 2008 13:56 - Změnil/a: davidkova renata
- Nahlásit
aren
sim tě,moc nechápu co tady s tim...bud teda toho psa "přemístit" ,to bych moc neventilovala anebo podat stížnost,ale to snad tý holčině řeknou kdekoli,navíc na asi 100 psích stránkách je návod,co dělat,když se setkáme s týráním..Mi přijde,že je jí ...náct..
|