Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Pomoc psům v nouzi / Roční knírač, pes, velký-SOS
Autor Zpráva
Houšková
Člen
# Zasláno: 6 Zář 2008 22:13
- Nahlásit

Kdo by měl zájem poskytnout konečně hezký domov 1 ročnímu knírači, pes, velký,
Bohužel se dostal do rodiny zcela nevhodné, naštěstí se nám podařilo majitelku umluvit, že je ochotná psa dát někomu hodnému. Tak to dopadá, když staré paní rodina koupí štěně a to ta pak nezvládá a psa chová v poněkud špatných podmínkách. Kdyby se někdo hodný našel, kontakt na mail:
houskova.j@atlas.cz
Děkujeme.

dejavu
Člen
# Zasláno: 7 Zář 2008 07:59
- Nahlásit

Houšková
napiste tedy k nemu podrobnosti o jeho povaze a poslete fotku a kontakt na majitelku a odkud je a zverejnim to v daruji na strankach nejblizsiho utulku. Vy muzete podat inzeraty, tady takto je to nanic, tady psa vsichni maji

Terri
Člen
# Zasláno: 7 Zář 2008 14:10
- Nahlásit

Houšková
Je to štěně s PP? Odkud pochází? Je možno dát na stránky kníračů.

dejavu
Člen
# Zasláno: 8 Zář 2008 07:26 - Změnil/a: dejavu
- Nahlásit

Pokusím se pomoci, ale velkou šanci na úspěch to nemá, paní Stoklasová z táborské ochrany zvířat psala, že nemají čas ho vyfotit a o povaze také není nic známo a že neradi dávají psy mimo okres Tábor, protože se jim jeví jako podezřelé, když někdo dojede z jiného okresu, když jsou všude útulky...

To se pak velmi těžko inzeruje, na co zájemce navnadit, když neví, jak pes vypadá ani jeho povahu? Pokud chcete opravdu psovi pomoci, pak by bylo opravdu dobré dát si tu práci ho trochu poznat a vyfotit ho nebo poprosit nějakého spolupracovníka či jeho dítě o pomoc. Digitál nebo mobil s digitálem dneska z mladší generace má opravdu skoro každý.

Baileys
Člen
# Zasláno: 8 Zář 2008 07:58
- Nahlásit

dejavu
to je pěkně blbé.
Většina VK,pokud je to čistokrevný VK je s p.p.! Tudíž,kdyby se toto zjistilo,jistě chovatel pomůže.....Nebo majitelka by vlastně měla vědět,o si za psa kupovala....

dejavu
Člen
# Zasláno: 8 Zář 2008 08:25 - Změnil/a: dejavu
- Nahlásit

Baileys
mne uz se kolikrat i stalo, ze mi lidi tvrdili, ze je to cistokrevny pes a byl to krizenec. Pak se tam nekdo vypravi treba pres pul republiky a pokud to tak bude, ta pani zprostredkovatelka by mela celkem horke chvilky. Nekterym lidem to nevadi, ale jini striktne trvaji na cistokrevnem, proto by tam mela byt aspon fotka, nehlede na to, ze prave diky dobre fotce pes vzbudi v zajemci o nej nejake emoce, takhle ten pes nema vubec nic, cim by udelal nejaky vjem. Bohuzel, lide jsou otrli a to, ze je pes v nouzi a je to deprivant, to vetsinou uz nestaci, aby mu pomohli a dali domov. Potrebuji vedet, jestli je pes na hlidani, zvladnou ho, muze byt v byte, je k detem atd. atd. a je to pochopitelne, pokud maji udelat nejake zavazne rozhodnuti a psa si zodpovedne adoptovat. Odvezt si psa a pak zjistit, ze ho z toho ci onoho duvodu nemohou mit nebo by jim nekoho pokousal, kam by pak sel zpet a co by s nim bylo?

Baileys
Člen
# Zasláno: 8 Zář 2008 08:29
- Nahlásit

dejavu
jj
mě z textu příjde,že je pes stále u majitelů.Ti by snad mohli...měli...

dejavu
Člen
# Zasláno: 8 Zář 2008 08:30
- Nahlásit

Baileys
Normalne se tohle zjisti vetsinou v utulku, kde se pes psychicky stabilizuje a uklidni, pokud je to utulek dobry nebo o nem tyto info poskytnou majitele, ale tady, bohuzel, nelze ani jedno. Majitele se o nej nestaraji a cely zivot prozil na nejakem pidivybehu. Pokud by ho aspon nekdo vzal parkrat vyvencit, nafotil ho a trosku poznal, aspon neco by se dalo odhadnout, pro koho tento pejsek je neo neni vhodny.

dejavu
Člen
# Zasláno: 8 Zář 2008 08:34 - Změnil/a: dejavu
- Nahlásit

Pokud by se pes neudal primo a neni agresivni, mohla bych zprostredkovat misto v jinem a dobrem utulku, kde je volneji a psu by se venovali, aby se psychicky stabilizoval a naucil se chodit aspon na voditku, ale bylo by treba ho tam dopravit.

Každopádně i teď jsem se pokusila psa zainzerovat na všech mnou spravovaných útulcích a poprosila kamarádku, aby ho zainzerovala i na inzertních webech.

verunicicka
Člen
# Zasláno: 8 Zář 2008 20:43
- Nahlásit

dejavu
takže o povaze pesana se pořád nic neví? zajímalo by mě, jestli se snáší s jinejma pesanama. kdyby bylo třeba potřeba ho nějak přepravit, šlo by to zařídit. docela mě zajímá. velkej knírač nebo vlkodav byl vždycky můj sen, akurát že ten vlkodav, co hledá nové páníčky se hůř snáší s pesákama a já si nemůžu dovolit mít tu malý jatka..

Houšková
Člen
# Zasláno: 9 Zář 2008 00:27
- Nahlásit

O povaze psa se opravdu moc neví, dostala ho jako štěně dosti starší paní, která ho měla zavřeného v malé ohradě. Po upozornění na st.veterině, si psa vzal její syn. Dotyčná, která na to upozornila, říká, že je to nevyběhaný janek. Musí se velmi opatrně, aby ten syn pesanovi nic neudělal, což by v případě nějakého vyhrocení se mohlo asi stát. jediné, co paní vyjednala, že někoho svého známého jako sežene a tomu tedy psa dají. Takže hledáme toho "známého". Pes je v okrese Tábor. Předpokládám, že roční pes je puberťák s handicapem malého množství běhání. Pokusím se domluvit na jeho vyfocení.

dejavu
Člen
# Zasláno: 9 Zář 2008 01:02
- Nahlásit

Houšková
bezva, snad to brzy pomůže, je to mladé zvíře, každý den v takovém prostředí hraje proti němu

Baileys
Člen
# Zasláno: 9 Zář 2008 10:30
- Nahlásit

Mě je to celé divné! To nevíte ani datum narození?Ani jestli je s p.p.??

Baileys
Člen
# Zasláno: 9 Zář 2008 10:31
- Nahlásit

když je ten pej něčí,měl by mít očkovák!aspon ten první

dejavu
Člen
# Zasláno: 20 Zář 2008 05:57
- Nahlásit

Houšková

tak porad nemam fotky ani toho knirace, ani toho labradora, o kterych mluvila pani Stoklasova, nevite, jak to s nimi vypada, prosim? Inzerce probehla, ale bez fotky to melo pomerne malou sanci.

Houšková
Člen
# Zasláno: 21 Zář 2008 23:10
- Nahlásit

Opravdu získat fotky je problém, aby se ti hnusní majitelé nevyplašili, ale paní, která je schopna to zprostředkovat tvrdí, že je čistokrevný. Zřejmě bez PP, vycházím z toho, že správný chovatel si svoje štěňata chodí kontrolovat a tady od začátku místo nevyhovující. Správný chovatel by si jej ihned vzal zpět, proto z toho usuzuji, že nemá PP. Tady opravdu pomůže jen jej odvézt mimo okres, protože jsme tam posílali kontrolu veterinární správy a kdyby se objevil v městském útulku, bylo by to jasné, že město by za něj požadovalo finance.
Vysvětlení proč je to divné, viz můj příspěvek z 9.září. Opravdu se musí opatrně, někteří vesničtí lidé nechtějí mít problémy a vědí, že jim nelze nic dokázat, kdyby mu něco udělali...., stačí jim potom říci, že pes jim utekl. Tak to bohužel v praxi chodí.

dejavu
Člen
# Zasláno: 22 Zář 2008 07:12
- Nahlásit

Houšková
no a jak to tedy s nimi aktualne vypada? Jsou jeste oba k adopci?

Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání