Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Pomoc psům v nouzi / Kólie v nouzi
Autor Zpráva
jezevčice
Člen
# Zasláno: 6 Zář 2008 18:27
- Nahlásit

Přišel mi meil od chovatelky od které sem měla dlouhosrstou kólii,
že několika kóliím s PP, dlouhosrstým hrozí utracení. Jejich majitelka umřela a člověk, který je krmil jde do němocnice. Jména neznám, nakopíruji sem ten meil s podrobnostmi. Kdyby někdo chtěl pomoct. Já už mám doma na psy stpo stav. na kolie v nouzi sem to poslala.
meil:
V této chvíli Vám píšu hlavně s prosbou, zda byste nemohla poradit či pomoci. Jedna má dávná přítelkyně chovatelka kolií již před rokem těžce onemocněla a celý rok jí jezdila rodina bratra krmit denně její kolie z Běchovic do Petrovic na Jižní město. Za čtrnáct dní nastupuje švagrová, iniciátorka této nesmírné obětavosti, sama na operaci s páteří a 8 kolií by mělo být utraceno v následujícím týdnu. Jsou to zvířata již starší a stará, ale vypadají docela zachovale. Paní bývala poradkyně chovu a byl to špičkový chov. Papíry jsem zatím neviděla, tak nevím, jak jsou přesně staří. Bylo mi jich strašně líto. Já sama mám už jen jednu fenku přes jedenáct let, tak si sama chci vzít dvě až tři kolinky. Chovatelka chtěla, abych si vzala ty nejmladší a nejkrásnější - ale já bych si raději vzala ty stařičké a sehnala pro nádherného blue- merle psa a šestiletou fenku, též blue-merle někoho, s kým by si rozumněli. Fenka je ostřejší, proto ji ještě nikomu nenabízeli, ale já jsem se s ní přes hrstku granulí hned zkamarádila.
Kdyby Vás prosím něco napadlo, dejte brzy vědět.

S pozdravem Smočková Zdenka, Kojetice 68
tel. 315683262,723177140

rendik
Člen
# Zasláno: 6 Zář 2008 18:56
- Nahlásit

jezevčice
Přidám to na kolie a šeltie v nouzi a asi bych se obrátila na klub, třeba by se někdo z chovatelů těch kolií ujal...

jezevčice
Člen
# Zasláno: 6 Zář 2008 19:00
- Nahlásit

rendik
Dík
Teď mi ta p.Smočková napsala, že jsou tam i dvě krátkosrstky, nějaké importy, ale hodně staří, nahluchlý a špatně vidící. Napadl mě i nějaký útulek, vím, že to není řešení, ale lepší než utracení. Nevíte, kde by je vzali?

rendik
Člen
# Zasláno: 6 Zář 2008 19:14
- Nahlásit

jezevčice
Mohla bych poprosit na mail - rendik@centrum.cz - veškeré informace co máte co těchto koliích? nejdřív to zkusím poslat na klub,počkám pár dní a kdyby se mezi chovateli nikdo nenašel, dám to na ty kolie a šeltie v nouzi...

jezevčice
Člen
# Zasláno: 6 Zář 2008 19:29
- Nahlásit

rendik
Poslala sem Vám meil, co sem dostala od chovatelky ještě předtím, než sem to dala sem. Napřed sem najela na stránky Kolie v nouzi a hledala tam kontakt.
Víc než je v tom meilu nevím, mám jen kontakt na p. Smočkovou.

jablunka
Člen
# Zasláno: 6 Zář 2008 19:31
- Nahlásit

rendik
počkám pár dní a kdyby se mezi chovateli nikdo nenaše
tak nevím jestli je čas.
8 kolií by mělo být utraceno v následujícím týdnu.
Chjo....místo bych tu pro nějakýho pejska našla,ale peníze už ne....mi to sere.

rendik
Člen
# Zasláno: 6 Zář 2008 19:34
- Nahlásit

jezevčice
Super, díky, poslala jsem to dál a nejpozděj zítra to bude na koliích a šeltiích v nouzi, budu dokončovat aktualizaci. Věřím, že nebude problém těmto koliím najít nové majitele.

rendik
Člen
# Zasláno: 6 Zář 2008 19:36
- Nahlásit

jablunka
Dám to tam hned, taky už jsem si to přečetla pořádně...Věřím ale, že se lidi najdou a ty kolie si vezmou.
Taky mi to sere, od října nastupuju na vejšku, bydlim v podnájmu a dalšího psa si prostě pořídit nemůžu

gabifi
Člen
# Zasláno: 6 Zář 2008 19:53
- Nahlásit

rendik
máš mejla

rendik
Člen
# Zasláno: 6 Zář 2008 20:00
- Nahlásit

gabifi
nemam

gabifi
Člen
# Zasláno: 6 Zář 2008 20:03
- Nahlásit

rendik
a teď?

gabifi
Člen
# Zasláno: 6 Zář 2008 20:11
- Nahlásit

jezevčice
ty krátkosrstky jsou psi nebo feny?

rendik
Člen
# Zasláno: 6 Zář 2008 20:18
- Nahlásit

gabifi
pořád nic, asi mi ten mejl neni souzenej...

rendik
Člen
# Zasláno: 6 Zář 2008 20:25
- Nahlásit

gabifi
Uuuuž!! Smolim odpověď

jezevčice
Člen
# Zasláno: 6 Zář 2008 21:04
- Nahlásit

gabifi
Krátkosrstky jsou dva psi

rendik
Člen
# Zasláno: 7 Zář 2008 09:02
- Nahlásit

Celou zálěžitost řeší klub, nikdo paní Smočkové prosím nevolejte, psům utracení nehrozí

jablunka
Člen
# Zasláno: 7 Zář 2008 10:29
- Nahlásit

rendik
Tak to je dobře.Strašně moc sem nad tím přemejšlela a kdyby bylo nutně potřeba,tak jednoho nekonfliktního pejska umístíme u nás.

Vlčáčková
Člen
# Zasláno: 26 Pro 2012 14:17
- Nahlásit

Tohle je kolie, ne?:

Takového psa jsme včera našli v Novém Jičíně potulovat se na začátku Loučky. Prosím sdílejte tyto fotky dále a snad časem budou i lepší fotky, jen chci aby se našel pán toho ztraceného bobka Kontakt na mě 604190023

Jebloň
Člen
# Zasláno: 26 Pro 2012 17:39
- Nahlásit

Vlčáčková
Už je doma.

Vlčáčková
Člen
# Zasláno: 26 Pro 2012 18:05
- Nahlásit

Jebloň
Jak to víš?

Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání