| Autor |
Zpráva |
Lucie od Arta
Člen |
# Zasláno: 2 Zář 2008 14:34
- Nahlásit
Prosím Brňáky i ostatní o pomoc - mé známé Libce Kolesníkové se 30.8. ztratila fenka zlatého retrívra Athea. Athea se ztratila v Brně-Líšni (nedaleko Semtex Culture), jsou jí 4 roky a bohužel má epilepsii, na kterou musí brát pravidelně léky. Číslo čipu 978000000619705, tetování 8924. Prosím, pomozte najít Atheu! Kontakt na majitelku 736767668, 603813141nebo 736767699.Za nalezení odměna! Jsem z Prahy, takže o moc víc bohužel nepomůžu, vím, že sem Brňáků chodí dost...
|
bullvnouzi
Člen |
# Zasláno: 2 Zář 2008 14:37
- Nahlásit
Lucie od Arta
Teď na to koukám na ifuně.
|
Lucie od Arta
Člen |
# Zasláno: 2 Zář 2008 14:38
- Nahlásit
bullvnouzi
jo,bohužel...mi to přišlo mailem, nevěřím - a doufám,že se brzo najde...
|
Mucholabka
Člen |
# Zasláno: 2 Zář 2008 15:18
- Nahlásit
Ježiš, ona se jmenuje stejně jako Emma papírově...tak ať se dohledá!
|
jana33
Člen |
# Zasláno: 2 Zář 2008 15:25
- Nahlásit
Lucie od Arta
Ať majitelka kontaktuje web kchls sekci retrívrů. Dávají do aktualit info o ztracených pejscích
|
Roxana
Člen |
# Zasláno: 2 Zář 2008 15:29
- Nahlásit
Lucie od Arta
Co dělat, když se vám ztratí pes:
- kontaktovat policii, nejlépe obě, i když odchyt psů zajišťuje městská
- kontaktovat Národní registr majitelů čipovaných zvířat narodniregistr.cz a nahlásit jim ztrátu, pokud bylo vaše zvíře čipované.
- kontaktovat Plemennou knihu a nahlásit jim ztrátu tetovaného zvířete, v případě, že by je kontaktoval někdo, kdo by chtěl dodatečně zvířeti vystavit PP. Najdete ji zde Český kynologický svaz a zde Českomoravská kynologická jednota.
- rozeslat internetovou zprávu nebo fotku a popis útulkům, obvolat útulky, a to několikrát po sobě v rozmezí několika týdnů - jejich provozovatelé někdy nikam ztráty nezaznamenávají, či výměna informací mezi pracovníky vázne, je lepší útulky přímo navštívit. Podívejte se i na stránky okolních zahraničních útulků, protože zvíře nezná před hranicí ostych, najdete je na naší stránce Zahraniční útulky.
- vylepit na frekventovaná místa v místě ztráty zprávu o ztrátě, nejlépe s fotkou a odměnou (hospoda, samoobsluha, škola - děti jsou velmi všímavé, úřad, autobusová zastávka, nádraží, obchody se psím krmivem a veterina ap.)
- nechat vyhlásit ztrátu místními rozhlasy v obci a okolí, poproste i rozhlasové stanice, aby ztrátu vyhlásily, někdy ochotně vyhoví a velmi to pomáhá. Zde je jejich seznam s kontakty www.play.cz
- navšívit myslivecké sdružení a veterináře v okolí a informovat o ztrátě
- zavolat na příslušný (městský, místní, obecní) úřad, zda v místě ztráty nepořádal odchyt zvířat a poprosit je o inzerci ztráty zvířete v místním tisku a na internetových stránkách
- poprosit technické služby o pomoc, kdyby se zvíře našlo např. přejeté u silnice
- dát inzeráty na internet do rubrik útulků, pokud mají inzerci a na nalezenci.cz, inzerát rovněž dát do místních novin, ev. lokálních internetových inzertních novin, rádií ap. Kompletní seznam útulků najdete zde www.utulky.estranky.cz/stranka/utulky-cr.
to jsem si vypujcila tady http://www.utulky.estranky.cz/stranka/ztrata
At se najde, beruska!
|
Lucie od Arta
Člen |
# Zasláno: 3 Zář 2008 10:48
- Nahlásit
díky za rady,předala jsem majitelce, držme palce, ať to dobře dopadne...
|
Lucie od Arta
Člen |
# Zasláno: 3 Zář 2008 13:35
- Nahlásit
Posouvám Atheu nahoru, ať se holka najde...
|
Lucie od Arta
Člen |
# Zasláno: 3 Zář 2008 17:41
- Nahlásit
Super zpráva - Athea se našla, panička si pro ni už jede. Prý se potulovala někde v Brně u benzinky, pak pumpařka ukecala nějaký lidi, ať si ji vezmou, odvezli si ji na Vysočinu, ale všimli si letáku - a všechno dobře dopadlo, hurá!!!
|
Dana a Day
Člen |
# Zasláno: 3 Zář 2008 18:02
- Nahlásit
Tak SLÁÁÁVA!!! Mám fakt radost. Za chvíli se totiž chystám na procházku, tak si můžu v klidu sednout v údolí na pivko a nemusím šmejdit po lesích.
|
bullvnouzi
Člen |
# Zasláno: 3 Zář 2008 19:25
- Nahlásit
|
11111
Člen |
# Zasláno: 3 Zář 2008 19:44
- Nahlásit
to je paráda!!!!
já se koukala po okolí, jestli nááhodou. A ona už bude doma. To je super.
|