Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Pomoc psům v nouzi / žere trávu a zvrací
Autor Zpráva
palma1
Člen
# Zasláno: 15 Srp 2008 10:37
- Nahlásit

Ahojda lidičky, skoukla jsem pár starších dotazů, ale i tak mi to nedá.
Stalo se zhruba toto: včera večer jsme přišly z prochajdy, všechno OK, pohrály jsme si a dostala baštu a šla spát. V noci mě vzbudil přítel, že slyší Lady venku zvracet a baštit trávu. Tak jsem si řekla, že třeba jí jen něco nesedlo a bude to dobrý (vždycky se vyzvrací a je v poho), jenže za 15 minut mě vzbudil zas, že mu to připadá divný, protože tu trávu žere furt. Tak jsem se šla na ni mrknout - žrala trávu jak smyslů zbavená, lítala po zahradě a brala ji i s drnama. Pak ten "poklad" všechen vyzvrátila a pokračovala v lítání a shánění trávy a zvracení. Přítel povídal, že to první vyzvrácené zpátky sežrala , další hromádku jsem už našla - byly v ní granule a ta tráva, další dvě už byla jen ta tráva, žádný cizý přidmět jsem nenašla (myslela jsem, že třeba sežrala kamínek nebo něco podobného). Celé to trvalo snad do dvou do rána, pak si šla zase lehnout. Dneska ráno vypadala OK (i když rozespale, vytáhla jsem jí z pelechu), baštila normálně. Přítel je s ní doma, prý vypadá normálně, hraje si,... Já jsem ze všeho vyhoukaná (před měsícem se nám otrávila) a mám strach, aby to zase něco podobného nebylo. Přítel si ale myslí, že když jí je dobře a vypadá normálně, je zbytečné s ní chodit k vetovi... Co myslíte?

palma1
Člen
# Zasláno: 15 Srp 2008 10:39
- Nahlásit

omlouvám se, dala jsem to do špatného tématu a netuším, jak to šoupnout do veteriny...

PetraK
Člen
# Zasláno: 15 Srp 2008 10:42
- Nahlásit

palma1

ty jo já nevím. Já jsem v tomhle hroznej panikář a navíc schíza - protože na jednu stranu má pravdu přítel a určitě by to chtělo zachovat klid a rozvahu ale vzhledem k té předchozí otravě, byh asi konzultovala veterináře- možná to spolu souvisí -(podráždněný vnitřek a tak). takže abych nic nezanedbala, minimálně bych cinkla tomu kdo jí léčil. pro klid své duše. On věděl, co bylo, jak to probíhalo a zda je tohle třeba "normální" reakce spojená s tím co se stalo.

palma1
Člen
# Zasláno: 15 Srp 2008 10:44
- Nahlásit

tu otravu měla cca před měsícem, takže mi to na reakci spojenou s tou otravou moc nepřijde - připadá mi to už dlouho. já jsem taky takovej poděs a už si kolikrát říkám, že náš vet z nás musí být na mrtvici - jen když nás zahlídne v čekárně.

Silwuska
Člen
# Zasláno: 15 Srp 2008 10:48
- Nahlásit

palma1
Presne toto nam robil psisko ked oblizol zabu...ropuchu...bolo mu strasne zle, doslova lietal po zahrade a chrumal vsetko zelene v dosahu...zaroven vracal a hnackoval...bolo to strasne...za dve tri hodinky to preslo uplne...

palma1
Člen
# Zasláno: 15 Srp 2008 10:49
- Nahlásit

Silwuska
vážně? žádnou jsem u nás neviděla, ale nemůžu zaručit, že na zahradě nenašla nějakou podobnou havěť

Silwuska
Člen
# Zasláno: 15 Srp 2008 10:54
- Nahlásit

palma1
Jo a nemala popritom penu na hube?? alebo take hrozne riedke tecuce sliny??

palma1
Člen
# Zasláno: 15 Srp 2008 11:00
- Nahlásit

to ani ne, ale ve zvratkách měla pěnu...

handula
Člen
# Zasláno: 15 Srp 2008 11:41
- Nahlásit

Ja tyhle problemy mam se psem odjakziva. Má několikrát do roka - tak 10krát - tyhle záchvaty žraní trávy...vypadá to hrozně děsivě, můj pes jen u toho nezvrací, jen se jakoby davi a chce zvracet, ale nejde to...jen žere a je jak smyslů zbavenej. Konstultovala jsem to s několika veterináři a bylo mi receno, ze ma problemy s prekyselovanim zaludku a tou travou se cisti....dulezity je v techto pripadech sebrat vodu!! aby se ji to v zaludku nezbobtnalo a nemel pak treba torzi...davam den dietu a pak je to dobry....

palma1
Člen
# Zasláno: 15 Srp 2008 12:27
- Nahlásit

handula
díky za radu - vodu jsem jí nesebrala a jak si pamatuju, tak se trochu napila. jinak obecně ona hrozně málo pije.
dneska jí tedy nasadím dietu - rýži a mrkev a uvidíme, snad to bude ok.

dejavu
Člen
# Zasláno: 16 Srp 2008 08:10 - Změnil/a: dejavu
- Nahlásit

travou si drazdi zaludek ke zvraceni, ale muze to byt i kontraproduktivni, pamatuju na jednou svou cubu, co si prave zranim travy privodila gastritidu, protoze si ten zaludek drazdila moc, pak ji bolel a lecila to opat zranim travy. Spravila to dvoudenni hladovka a zakaz zrani travy, ta podrazdena sliznice se tam musi zahojit, takze ani piskot, ani ryze, nic, minimalne 24 hod., jinak zaludek zas zacne produkovat travici stavy, kt. ho drazdi a pojede to porad dokola

Dáška
Člen
# Zasláno: 17 Srp 2008 00:03 - Změnil/a: Dáška
- Nahlásit

Ahoj, souhlasím s Handulou.
Molís dělá to samé, když nemůže žrát trávu, začne bohužel žrát koberec, potahy a tak podobně

Ptala jsem se vetky, je to překyselení žaludku, doporučila nám dát jí vypít trošku roztoku Anacidu, občas nám to pomůže a občas to přejde samo.

Nebo to dělá, když má při psincovém kašli podrážděný krk, to je prej taky normální, ale to bys viděla, že třeba taky kašle.

A taky mi vetka říkala, že jejich pes to občas dělá jen tak, že na něm nic nenašli...

Jo a přejít na tekutou stravu.

palma1
Člen
# Zasláno: 18 Srp 2008 10:11
- Nahlásit

Už to přešlo - hned druhý den jsem na ní nepozorovala nic divnýho (kromě toho, že ráno se neměla k tomu vstávat . po probděný noci nic divnýho...) dietku ale dostala a určitě jí neuškodila

handula
Člen
# Zasláno: 18 Srp 2008 11:02
- Nahlásit

Dáška
jo jo přesně, taky žral koberec, kdyz nemel co zrat...vypada u toho jak smyslu zbavenej...

palma1
Člen
# Zasláno: 18 Srp 2008 12:18
- Nahlásit

já ji přirovnala k feťákovi, co si musí šlehnout

(teď už je mi do smíchu, ale bylo to krušný... )

Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání