| Autor |
Zpráva |
Tara
Člen |
# Zasláno: 9 Srp 2008 11:38
- Nahlásit
Prosíme všechny o pomoc. V sobotu 26.7.08 se ztratil vlkodav z penzionu "Holubyho chata" na Velké Javorině-SK - slovensko-české pomezí.
Budeme vděční za jakékoliv informace, které můžete předat majiteli vlkoška panu Martinčekovi na tel.: +421 903 705 931 nebo mně na tel: 603 206 368.
K vzhledem k tomu, že se chata nachází téměř na hranicích s ČR je velice pravděpodobné, že může být v naší republice. Pes žil na penzionu velmi svobodně, pohyboval se volně v chatě a kolem ní, chodil rád doprovázet turisty, proto si také myslíme, že mohl být i odcizen, jestliže narazíte na nějaký inzerát, kde prodávájí IW bez PP (neboť PP má majitel), např. z rodinných důvodů apod., dejte nám prosím vědět i o něm.
Vlkošek slyší na jméno Floyd, v sobotu měl taktéž přesně rok (ach jo, zrovna na jeho narozeniny... ( ), je žíhaný, základní barva je pšeničná s tmavým žíháním. Je čipovaný, před odchodem ve velmi dobré kondici, srst nemá nijak upravovanou...je velmi hodný, přátelský k lidem..
Jeho foto je zde:
www.irsky-vlkodav.wz.cz
- v sekci: odchovy - vrh "B" - v tabulce Bravo Floyd, kde po odkliknutí se ukážou jeho fotky. Nevím jak se zde vkládají fotky, když tak nějaké dobré dušičce fotky pošlu na mail, aby je sem mohla hodit.
Ještě jednou moc děkuji za každičkou informaci, která by mohla pomoci.
Majitel rád odmění nálezce.
Jo a ještě je tu jedna zajímavá okolnost..asi tři týdny před ztrátou Floyda se taktéž ztratil (či byl odcizen) roční vlkodav, kousek od Bratislavy, což je asi nějakých 90 km od Holubyho chaty a taktéž jakoby se po něm zem slehla. Když se zaběhne vlkoš, tak už většinou za pár hodiny volají lidé na různá místa, aby ho odchytli neb mají z jeho velikosti většinou strach...je dost podivné, že v krátkém intervalu se ztratí dva roční psi a ticho po pěšině. Proto si také myslíme, že šlo o odcizení nebo jsou pesani u lidí, kteří ani neví, že je někdo hledá, tak prosíme moc, jestli si všimnete ve svém okolí, že najdnou přibyl již odrostlý vlkodav, tak volejte. Moc děkujeme.
|
pawLINka
Člen |
# Zasláno: 9 Srp 2008 12:10
- Nahlásit
|
Tara
Člen |
# Zasláno: 9 Srp 2008 12:12
- Nahlásit
pawLINka
Moc, moc díky.
|
Tara
Člen |
# Zasláno: 9 Srp 2008 12:16
- Nahlásit
Na těch fotkách má tak 7 měsíců, tak je nyní o něco větší, mohutnější.., ale barva je totožná.
|
cat
Člen |
# Zasláno: 9 Srp 2008 12:51
- Nahlásit
jej tak to je moc smutné držím palce, aby se našel, ale řekla bych, že si na vlkouše v této oblasti někdo brousil zuby (pevně doufám, že ne doslova ) ...
Nedoufala bych, že se jich lidi bojí a radši je nechávají na pokoji.. bohužel. Hlavní velká chyba byla, že jste ho nechali běhat volně s turisty, ještě když jste věděli, že se kousek od vás jeden hafan ztratil!! ale to nejspíš víš..
Hlavně, ať se najde...mrknu se na nějaký ten inzerát, kdyžtak napíšu.
Hodně štěstí
|
bullvnouzi
Člen |
# Zasláno: 9 Srp 2008 12:54
- Nahlásit
Tara
He?
Zrovna minulý týden jsem potkala u nás dva vlkodavy. Nikdy v životě jsem tu takový psy neviděla a to máme 5500 obyvatel asi, tže malá prdel a většinu velkých psů znám...
Jeden byl pískovej a druhej šedej. Pokaždý s jiným majitelem teda.
Co mám dělat?
|
bullvnouzi
Člen |
# Zasláno: 9 Srp 2008 12:55
- Nahlásit
Tara
Já ale nevim, jestli to byli psi nebo feny nebo co. Nekoumala jsem to, jen jsem se na ně usmívala a říkala jsem si, že asi nějaká návštěva tady, když jsou ty dovolený.
|
cat
Člen |
# Zasláno: 9 Srp 2008 12:59
- Nahlásit
hm, nějaký inzerát jsem našla, ale to asi nebude on... vypadá asi trochu jinak, ale kdyby náhodou (a hlavně je taky z jižních Čech)
http://www.psi-inzerce.tomindo.com/inzeraty-rasa-I rsky-vlkodav--69-inz-28792.html
|
cilka
Člen |
# Zasláno: 9 Srp 2008 13:13
- Nahlásit
Tara
no vidim to černě , přesto držíme pěsti atˇ se najde ....
najdou ...před pár týdny , nedaleko od nás byl odchycený taky vlkodav ale je starší ten to není ....
|
Tara
Člen |
# Zasláno: 9 Srp 2008 20:11
- Nahlásit
cat
já vím, stále jsem majiteli vlkodávka říkala, ať to s tou volností nepřehání....na těch horských chatách to tak prostě funguje, psi se pohybují volně uvnitř i venku...o tom druhém ztraceném jsme se dozvěděli nějak po deseti dnech pátrání, když se surfovalo po netu.., možná je to náhoda, nevím...
bullvnouzi
hmm, tak to nevím, Floyd má světlý podklad s tmavým žíháním a ten druhý je světlý s tmavší maskou..
cilka
všechny útulky u nás i na SK už o nás ví, tak doufám, že když se tam náhodou ukáže, tak dají snad vědět..
Ale i tak by mě zajímalo, který vlkošek byl odchycen, prosím, napiš mi o tom něco víc, třeba je zrovna ještě jiný v nouzi..
|
Tara
Člen |
# Zasláno: 9 Srp 2008 20:13
- Nahlásit
cat
na ten inzerát už jsem taky dostala odkaz, ale bohužel to není on . Hondě pomáhá hledat i Nadace irský vlkodav.
Spíš ho najdeme všímavostí pejskařů...musíme doufat.
|
cat
Člen |
# Zasláno: 9 Srp 2008 20:30
- Nahlásit
Tara: takže to není tvůj pesan? Já vím, že to tak chodí, bohužel - lidi jsou, co se týče zvířat, pořád horší a horší... ale normálního člověka by snad ani nenapadlo psa vzít hlavně, ať ho najdete...
|
bullvnouzi
Člen |
# Zasláno: 9 Srp 2008 20:33
- Nahlásit
Tara
Hmmm, a nemáš někde fotku toho druhého? Bo kde by se dala sehnat? Třá když je potkám, tak můžu zkusit hodit řeč, že jsem ještě vlkodava tady neviděla nebo tak něco.
|
davidkova renata
Člen |
# Zasláno: 10 Srp 2008 19:34
- Nahlásit
Helejte,tohle sem našla dnes v Troji
http://www.upozpraha.cz/obrazek/f1afe8eb-5e4b-478c -94e1-2cde8c5a32c7.jpg
|
kokrvnouzi
Člen |
# Zasláno: 10 Srp 2008 19:50
- Nahlásit
davidkova renata
pro toho z prahy už si jede majitel
http://www.irskyvlkodav.cz/prispevek.php?tema=130
|
davidkova renata
Člen |
# Zasláno: 10 Srp 2008 20:03
- Nahlásit
kokrvnouzi
aha,tak nic,to neva,hlavně že bude pes doma.
|
Tara
Člen |
# Zasláno: 10 Srp 2008 21:23
- Nahlásit
Přesně, tak...tento vlkošek měl štěstí...
Fotky našeho i toho druhého Wolfiho jsou tady:
http://www.irskyvlkodav.cz/aktualne.php
|