| Autor |
Zpráva |
kokrvnouzi
Člen |
# Zasláno: 1 Srp 2008 09:47
- Nahlásit
V útulku v Ústí nad Labem se nachází 6 let starý pes plemene brazilská fila bez PP. Krásného žíhaného psa jeho majitel odložil v ordinaci veterináře s tím, že jede na dovolenou a vede psa utratit. Andy velmi dobře vychází s dětmi, k dospělým je však nedůvěřivý a ostražitý, bude potřebovat trpělivý přístup nového majitele. Pak z něj bude výborný a oddaný hlídač. Nevhodný k jiným zvířatům. Není to pes do kotce, ani nikam do strážní agentury, změnu strážných by špatně nesl. Co se povahy týče je to typický představitel plemene, toto uvádí standard:
POVAHA / TEMPERAMENT: je obdařena velkou odvahou, rozhodností a zřetelnou statečností. Vůči svému majiteli a jeho rodině je oddaná, poslušná a vůči dětem navýsost tolerantní. Její věrnost je příslovečná. Vždy vyhledává společnost svého pána. Jednou z povahových vlastností je odměřenost vůči cizím. Její chování je klidné, jejím sebevědomím ani sebedůvěrou neotřesou ani neznámé zvuky, ani nové prostředí. Jako hlídač majetku nepřekonatelná, svými instinkty je to lovecký pes na velkou zvěř a honácký pes.
Na Andyho to sedí do puntíku. K cizím velmi odměřený až nepřátelský, ale koho přijme za svého, pro toho udělá první i poslední (sama mohu potvrdit, neboť jsem v kruhu "vyvolených"). Nevíte někdo o někom zodpovědném, kdo by mu mohl poskytnout vše co toto plemeno potřebuje?
|
Dines
Člen |
# Zasláno: 1 Srp 2008 09:59
- Nahlásit
přidávám foto
|
kokrvnouzi
Člen |
# Zasláno: 1 Srp 2008 10:13
- Nahlásit
Fotky zde
|
kokrvnouzi
Člen |
# Zasláno: 1 Srp 2008 10:17
- Nahlásit
Dines
Koukám, žes byla rychlejší, díky!
|
Kukuč
Člen |
# Zasláno: 1 Srp 2008 10:28
- Nahlásit
Ten je nádherný!
|
Hanka20
Člen |
# Zasláno: 1 Srp 2008 10:29
- Nahlásit
Jezisi ten je kuásnej. Jsem z Ústí a o tomhle pejskovi a jeho osudu vím a toho chlapa bych nejradši uškrtila, ještě, že jsem na tý veterině nebyla. Chodím k tomu stejnýmu vetovi kde ho chtěl nechat utratit. Brala bych ho všemi deseti, ale mám dva dobrmany a z toho je jeden pes a to by bylo zle. Je taky z útulku a velký psy nesnáší. Doufám, že najde milujícího pána u kterýho se bude mít přímo královsky.
|
kokrvnouzi
Člen |
# Zasláno: 1 Srp 2008 10:39
- Nahlásit
Hanka20
Já tam chodím taky, navíc se známe s lidmi ze salonu, co u toho taky byli. Andy nesnese žádného psa, ani fenu, takže bohužel v tomto směru to bude těžké. Spíše pro někoho kdo o psa přišel a shání náhradu. A na druhou stranu, ještě že ho tam nechal, čert ví jak by u takového hovada skončil...
|
Hanka20
Člen |
# Zasláno: 1 Srp 2008 13:42
- Nahlásit
kokrvnouzi
Jo to máš pravdu, já tohle fakt nechápu, když mi to říkali na cvičáku tak jsem nevěřila vlastním uším. Andíkovi přeju, aby se fakt dostal k někomu pro koho bude středem vesmíru jako jsou ty moje dvě hovádka . Za žádnou cenu bych je nedala i když občas dokážou zvednout mandle
|
kokrvnouzi
Člen |
# Zasláno: 4 Srp 2008 11:49
- Nahlásit
Házím Andíka nahoru.
Tak máme potvrzeno, že jde o psa, kterého jsme před dvěma lety hlídali. Tenkrát k němu nikdo nesměl krom malé dcery majitele (majitel se neobtěžoval za psem přijít). Po té údajně skončil někde na zahradě na metrovém řetězu a bez žrádla, sousedi podali stížnost, ale než to příslušné orgány přišly prošetřit, pes zmizel. Teď ho majitel zanechal na veterině, ale injekci měl asi nechat píchnout raději sobě...
Usměje se na Andíka štěstí?
Řešit se to bude, ale znáte to, v naší republice se v tomhle směru prd vyřeší...
|
kokrvnouzi
Člen |
# Zasláno: 7 Zář 2008 22:52
- Nahlásit
Tak dobrá zpráva, Andy se "vrátil domů". Malá slečna (která mezi námi už dost vyrostla) si Andíka všimla na netu a přišla do útulku s tím, že ho otčím odvedl pryč. Bylo jí řečeno, že pokud by ho s maminkou chtěli zpět, je to možné. Obrečela to, ale za ním jsme jí nepustili, aby ho zbytečně nestresovalo, že s ní nemůže jít domů. A včera s ní a maminkou domů odešel.
|
dejavu
Člen |
# Zasláno: 8 Zář 2008 07:28
- Nahlásit
kokrvnouzi
chudák holka
|
kokrvnouzi
Člen |
# Zasláno: 8 Zář 2008 12:50
- Nahlásit
dejavu
Jj, byla asi jedinej člověk kdo o Andyho jevil zájem a kdo se mu chtěl opravdu věnovat. I při těch povodních byla jediná, kdo za ním každý den chodil a staral se o něj. A pak jí řeknou, že psa utratili. Když ho obrečí, zjistí, že pes je v útulku, ale jako nezletilá s tím stejně nemá šanci nic udělat. Naštěstí maminka snad bude normální a holčička i Andík se snad budou mít dobře a nic a nikdo už je nerozdělí...
|