| Autor |
Zpráva |
LucieS
Člen |
# Zasláno: 8 Čec 2008 09:46
- Nahlásit
Tak Amíci nemají jen nesmysly, ale takhle by to mělo chodit všude:
http://www.ceskenoviny.cz/styl/index_view.php?id=3 19737
(v tématu jsou sice kočky, ale u psů by to šlo stejně).
Znáte útulek, kde takto pečlivě vybírají, aby si majitel a pes sedli? Nebo vám vrazí psa, hlavně že je pryč?
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 8 Čec 2008 10:42
- Nahlásit
Pokud vím, tak u psů se to v USA dělá, už jsem to viděla i ve Skandinávii a v Anglii, je to nějaký test povahy, který se dělá u štěňat u veta, sčítají se body a podle výsledku se chovatel řídí při výběru nového majitele, navíc se prý může stát, že štěně test neudělá, tak je prý nezralé na změnu domova, chovatel si ho nechá o pár týdnů déle a pak štěně test opakuje. Ale podrobnosti nevím.
|
Mucholabka
Člen |
# Zasláno: 8 Čec 2008 11:41
- Nahlásit
No, nevím s těmi testy...jak to nejsou sympatie na první pohled, tak to nejde...
|
kokrvnouzi
Člen |
# Zasláno: 8 Čec 2008 21:00
- Nahlásit
Jo taky se dělají testy, hlavně "bojovkám" a pak stačí, že vrčí na jiného psa, je nevhodný pro adopci a utratí se... Navíc nevím jak bychom tady pochodili s testy, poslední dobou mám pocit, že do útulků chodí už jen nepřizpůsobiví a umanutí důchodci...
|
kachna_
Člen |
# Zasláno: 8 Čec 2008 22:13 - Změnil/a: kachna_
- Nahlásit
kokrvnouzi
poslední dobou mám pocit, že do útulků chodí už jen nepřizpůsobiví a umanutí důchodci...
Tohle si beru osobně . Nepřizpůsobivá a umanutá - prosim, ale důchodce??? ať jde o lidi nebo o lpsy
Jinak souhlasim spíš s Mucholabkou, jakmile je tam aspoň stopa sympatie, tak jde všechno.
|
LucieS
Člen |
# Zasláno: 9 Čec 2008 08:58
- Nahlásit
Jinak souhlasim spíš s Mucholabkou, jakmile je tam aspoň stopa sympatie, tak jde všechno.
Právě že si nemyslím, že by to bylo tak jednoduché. Když si pro psa přijde pejskař, tak jo, ale když to je začátečník... Chce třeba psa, kterému nevadí děti, kočky a slepice, a jsou útulky, kde mu narvou prvního neudatelného psa bez ohledu na to, jaký je ten pes povahově a zda se k němu hodí...
|