Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Pomoc psům v nouzi / Podivný "chov" v Jarošově nad Nežárkou
Autor Zpráva
aren
Člen
# Zasláno: 15 Bře 2008 14:56 - Změnil/a: aren
- Nahlásit

Se omlouvám, že sem jdu zase s další hrůzou... jestli jste někdo z poblíž a můžete pomoct. Převzato:
Dobrý den obracím se na vás ohledně týrání vetšího množství pejsků. Loni v listopadu jsem si brala fenku křížence z jedné rádoby chovatelské stanice v Jarošově nad Nežárkou to co jsem zde viděla semnou velice otřáslo a citím povinnost s tím něco udělat. Paní bohužel neznám její jméno zde v objektu bývalého Jzd chová cca 100 psů různých ras a věku,pejsi žijí v hrůzných podmínkách. Při příchodu nás málem porazil neuvěřitelný smrad,někteří psi jsou zavření v kotcích které pokrývá vrstva výkalů. Dále tam paní má "byt" ve kterém je asi 30 pejsků včetně čerstvě narozených všichni mají zalepenou srst od výkalů a jsou evidentně hladová a velmi trpí. Viděla jsem tam i zraněného pejska od krve ani nechci domýšlet jak dopadl... Není tam ani zavedená voda.Paní si od nás vzala 500korun údajně za očkování,když jsem pak šla s pejskem k veterináři velmi se divil v jakém stavu pejsek je a nezdálo se že by byla očkovaná. Měla blechy,ušní svrab a velmi se bojí, u pana doktora se strachy pomočila a to samé se stává pokaždé když na ní zvýšíme hlas. Momentálně opět trpí svrabem a vyrážkou takže ani nechci pomyslet na ta ostatní zvířátka která nejsou léčená.. Potvrzení o očkování vystavila Mvdr. Olga Chytková 37833 N. Bystřice. Už jsem se obracela na nějaké instituce ale zatím bez úspěchu,proto doufám že tentokrát se s tím bude něco dít. Předem děkuji
...
Pátrala jsem a zjistila že paní Bártů z Jarošova nad Nežárkou je bestie která ty pejsky mrzačí a vraždí jen z rozmaru protože je psychicky nemocná a nezvládá to!!! Za tím objektem je pohřebiště všech hafanů kteří se jí dostali do péče!!!! Několik desítek jich ubila!!! Sama mi řekla že jich pár "zlikvidovala" To co jsem včera viděla mi opět nedá spát a už jsem podala trestní oznámení. Budu ráda když se tu najdou lidi kteří mi pomůžou ty chudáčky co zatím žijí zachránit!!!! Díky Pavlína 731849443

bea
Člen
# Zasláno: 15 Bře 2008 15:48
- Nahlásit

aren
Pomohla bych ráda - ale jak? Doma mám tři pejsy, z toho dva nalezence a další se do bytu prostě nedá a stejně i kdyby, ostatní tam zůstanou. Nic mne nenapadá - pokud něco vymyslíte, ráda se připojím.

aren
Člen
# Zasláno: 15 Bře 2008 15:51
- Nahlásit

bea
Já jsem myslela třeba zkontaktovat tu Pavlínu a případně ji pomoct nějak organizačně, ona už s něčím začala.

bea
Člen
# Zasláno: 15 Bře 2008 17:07
- Nahlásit

aren
Jo, udělám to

želva
Člen
# Zasláno: 15 Bře 2008 19:16
- Nahlásit

aren
napište na NOvu

Mucholabka
Člen
# Zasláno: 15 Bře 2008 19:35
- Nahlásit

aren
pokud mi sem nějaké dopravíš, tak je ubytuju a udám.

bea
Člen
# Zasláno: 15 Bře 2008 21:41
- Nahlásit

Mucholabka
Ahoj, psala jsem ti ohledně dopravy pejsků z Kralup. Celý příští týden mám tlumočení, ale kdyby se nějak povedlo je dostat ven, pochopitelně moje nabídku odvozu nebo dovozu platí. (pátky, soboty, neděle)

lusy13
Člen
# Zasláno: 16 Bře 2008 00:06
- Nahlásit

na vlastne oci ta pani videla ako to tam vyzera a ona si tak ci tak tam kupi stena??? to ako fakt nepochopim.

Mucholabka
Člen
# Zasláno: 16 Bře 2008 00:11
- Nahlásit

bea
a kam jsi mi písala?

borderojd
Člen
# Zasláno: 16 Bře 2008 07:32
- Nahlásit

Ahojky musím říct že mě tohle téma víc než překvapilo pokud myslíte opravdu jarošov nad nežárkou u jindřichova hradce, tak je to o to horší že ca osum km od tud bydlím a o něčem takovém jsem neměla ani tušení.

kery
Člen
# Zasláno: 16 Bře 2008 10:13 - Změnil/a: kery
- Nahlásit

Ahojte, moc vás nepotěším. Týrání psů se u paní Bártů řeší už skoro 10 let. Tenkráte se jednalo pouze o cca 25 psů, později o něco více a před cca 3 lety to už bylo 60 psů + 40 štěňat (+-). Osoba Bártů "chová" opravdu v bývalém JZD následující plemena: bulteriér, šeltie, zlatý retrívr, fr. buldoček, am. kokršpaněl, mops, ....... a mimo jiné před 3 lety tam měla i 2 vyhublé koně.
Reportéři televize Nova natočili reportáž a na chov upozornili místní obecní úřad, který o všem věděl (neboť týrání řešil i v minulosti, avšak bez výsledku), OÚ kontaktoval veterinární správu a odbor životního prostředí příslušného MěÚ i zástupce Ligy na ochranu zvířat ČR, MO Třebíč (tedy i mě a mého kolegy).
Bohužel termín plánované kontroly "chovu" byl osobě Bátrů oznámen předem, tudíž musela uklízet celý den a celou noc, aby to trochu vypadalo. A bohužel i vypadalo. Kotce byly uklizené, psi měli vodu v miskách, jejich výživný stav byl celkem dobrý, jen se mi někteří zdáli dost apatičtí. Kotce byly o velikosti zhruba 3x2m s jednou "boudou" a tísnilo se v nich 6 např. šeltií, vždy 1 pes a 5 fen, bulterierky byly v menších kotcech po 1. Pak zde měla jakési ohrádky a v nich směs psů. A v jedné místnosti, kde žila, byly v budkách jako králíci zavřeny feny s narozenými štěňaty. Osoba Bártů studovala asi 1 rok VFU v Brně, ale nedostudovala. Tvrdila, že své psy miluje, že bez nich nedokáže žít, že jsou pro ni vším a že nedokáže odmítnout péči žádnému psovi, kterého ji tam lidé hodí přes plot. Domnívám se, že všechna štěňata jsou do výkupu a "chovatelka" z nich má slušný balík peněz.
A výsledek kontroly? "Chovatelka" musí doložit potvrzení o vakcinaci zvířat a jinak je vše ok. Budou u ní probíhat náhodné kontroly.....Víc už nevím, jak to pokračovalo.
Každopádně mně se takovýto způsob chovu hnusí.
Jediný možný postup je opět nahlášení podezření z týrání zvířat příslušnému Obecnímu úřadu, Okresní veterinární správě, třeba i Polici ČR. A určitě by bylo dobré pořídit fotodokumentaci či video z místa, kde by bylo vidět, v jakém stavu všichni jsou.

Dagmar Fišerová
Člen
# Zasláno: 16 Bře 2008 11:35
- Nahlásit

kery
je to uzavřený areál? Jde se tam dostat?

Dagmar Fišerová
Člen
# Zasláno: 16 Bře 2008 11:41
- Nahlásit

aren
kery
nemám to daleko - můžete mi zavolat?

aren
Člen
# Zasláno: 16 Bře 2008 12:03
- Nahlásit

Dagmar Fišerová
Díky, já to mám daleko, ani o tom celkem nic nevím, snad by bylo lepší, kdybys zavolala na ten telefon v prvním příspěvku, ta paní/slečna tam osobně byla.

kery
Člen
# Zasláno: 16 Bře 2008 12:32
- Nahlásit

Dagmar Fišerová
kontakt na mě je xkery@seznam.cz
mám to taky daleko

bea
Člen
# Zasláno: 16 Bře 2008 12:48
- Nahlásit

Mucholabka
Jenom tady na fórum, jak se jednalo o odvoz těch pejsků z Kralup do Ostravy, než se to vyřešilo na místě. To je jedno, prostě když bude třeba, o víkendech jsem ochotná vozit.

jablunka
Člen
# Zasláno: 16 Bře 2008 19:37
- Nahlásit

tak teď to bylo na Nově ve zprávách!!!

žofka
Člen
# Zasláno: 16 Bře 2008 19:38
- Nahlásit

Tak teď to bylo ve zprávách. Humus. Ale snad se něco tedy kolem toho už bude dít. Ale udivilo mně,že o tom mluvili jako o psím ůtulku.

žofka
Člen
# Zasláno: 16 Bře 2008 19:39
- Nahlásit

jablunka
Bylas rychlejš,já než to nadatluju..

jablunka
Člen
# Zasláno: 16 Bře 2008 19:41
- Nahlásit

žofka
Humus to teda rozhodně byl!!!

reneeska
Člen
# Zasláno: 16 Bře 2008 19:42
- Nahlásit

Aha, já to jen zaslechla ... tak už vím o co šlo

WhiteWolf
Člen
# Zasláno: 16 Bře 2008 20:06
- Nahlásit

Teď to šlo ve zprávách na Nově...

bea
Člen
# Zasláno: 16 Bře 2008 20:52
- Nahlásit

Bohužel majitelka se na kameru nevyjádřila.

reneeska
Člen
# Zasláno: 16 Bře 2008 20:53
- Nahlásit

A můžu se zeptat, řeklo se něco jak se to bude řešit, zda jí psy odeberou nebo coooo?

bea
Člen
# Zasláno: 16 Bře 2008 20:57
- Nahlásit

reneeska
Taky jsem to spáš zaslechla, ne viděla, ale říkali něco o kontrole.

Hanca
Člen
# Zasláno: 18 Bře 2008 20:08
- Nahlásit

K diskuzi uvedené a k pomoci pejskům z Jarošova či jiným pejskům, kteří v nouzi či potřebují pomoc, se můžete přidat s organizací CIBELA a TOULAVÉ TLAPKY. Komentář + řešení pomoci najdete na web. stránce: http://www.cibela.cz/cibela/navstevni_kniha.html

reneeska
Člen
# Zasláno: 18 Bře 2008 20:28
- Nahlásit

Koukám na Cibelu ... je někde bližší info k pejsům, a foto, a oni jsou pořád v Jarošově zatím?

Hanca
Člen
# Zasláno: 18 Bře 2008 21:29
- Nahlásit

V té Návštěvní knize je bližší info i k dnešnímu dni týkající se i toho Jarošova. Zkus se zeptat přímo u nich.

reneeska
Člen
# Zasláno: 18 Bře 2008 21:38
- Nahlásit

Hanca
Jj tam už jsem známé taky psala, zkouším kde to bude rychlejší a tak ... volat se mi nechce.
Ale díky

Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání