Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Pomoc psům v nouzi / Poraďte, prosím!
Autor Zpráva
edna
Člen
# Zasláno: 11 Bře 2008 15:05
- Nahlásit

Mám následující problém. V naší vesnici bydlí rodina, která vlastní fenku LR. Páníčkové jsou podnikatelé a na psa nemá nikdo čas. Fena jim každou chvíli utíká a potuluje se po vsi a nikdo se po ní neshání třeba několik dní. Když k těm lidem zajdu, abych je upozornila, že feňule běhá po vsi, tak se obvykle nedozvoním, ptž není nikdo doma. A když už náhodou, tak se majitelé strašně omlouvají, ale náprava žádná. Pozemek je v jednom místě nedostatečně zabezpečený a fena se tak pohodlně dostane ven. Takto se to opakuje pravidelně. Fena se pak promenáduje po vsi, provokuje ostatní psy a sem tam se nějakému podaří pláchnout a následovat ji a třeba i náš trouba by kvůli ní plot rozkousal, jen aby se za ní dostal. Vůbec nevím, co s tím. Poraďte, jestli neexistuje nějaký prostředek, kterak majitele přimět, aby se to už neopakovalo.

edna
Člen
# Zasláno: 11 Bře 2008 15:19
- Nahlásit

Když se to stalo asi podruhé, tak jsem volala na městskou policii. Ta mi řekla, že si to mám pořešit se straostou, takže jsem volala starostovi a ten majitele upozornil, že jim na pozemku chybí pes. Ale to bych toho starostu musela volat každý měsíc. Pravda je, že na vsi nebydlíme dlouho a tak nevím, jestli je to úplně normální situace, že se pes několik dní potuluje, než si majitelé všimnou, že jim utekl.

Maya
Člen
# Zasláno: 11 Bře 2008 15:36
- Nahlásit

Normální situace to není, ale z vlastní zkušenosti můžu říct, že těžko řešitelná. Policie na vesnici kvůli psovi nepojede a starostovi je to většinou jedno. Jen jednou jsem zažila akci a to tak, že se muselo telefonovat neustále policii, že po vesnici se toulá nebezpečný pes, že lidi s dětma potřebujou na autobus, nesmí se říct, že víš, čí ten pes je a pak je šance, že přijedou a psa odchytí a odvezou do útulku.
Pak si majitelé psa dají už příště bacha a nebo taky se na psa vykašlou a pořídí si jiného a ssituace bude stejná.

Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání