| Autor |
Zpráva |
Fík
Člen |
# Zasláno: 18 Úno 2008 07:32
- Nahlásit
Tak jsem koukala na nabídku psů a jako obvykle se mi nedělalo úplně nejlépe. Ale co mě opravdu dostalo, byla nabídka dlouhosrsté fenky NO, skoro sedmileté, které se chce "zbavit" nevidomá panička. Ježíš, já to snad nepřežiju....dámy prominou, pánové odpustí, ale du "blejt"
|
Terri
Člen |
# Zasláno: 18 Úno 2008 07:52
- Nahlásit
Fík
Nekomentuju ten samotný pořad (a ani tento konkrétní o kterém mluvíš jsem neviděla, takže nevím o co konkrétně jde)...ale u vodicích psů to bohužel není tak jednoduché, i když to vyvolává emoce a většinou věř, že i u daného člověka. Vem si, že už třeba fenka nemůže pracovat a pán potřebuje vodicího psa. Ale utáhnout dva psy je pro něj složité. V naprosté většině pejsci zůstávají s pány a nebo si je vezme někdo z rodiny. Ale občas to prostě nejde.
|
Fík
Člen |
# Zasláno: 18 Úno 2008 08:10
- Nahlásit
Terri
Pohybuji se v tom, takže tohle vím. jen mě šokuje že psa prostě jen tak nabídne. Navíc je tam problém s tím, že ta fena se bojí ran, ale to se mělo řešit už dávno!!
|
Terri
Člen |
# Zasláno: 18 Úno 2008 09:23
- Nahlásit
Fík
tím, že ta fena se bojí ran, ale to se mělo řešit už dávno!!
no jak říkám, pořad jsem neviděla a ani se na to nechci dívat...
jen mě šokuje že psa prostě jen tak nabídne.
vodící jako nevodíci...
|
Dasha
Člen |
# Zasláno: 18 Úno 2008 09:52
- Nahlásit
Fík
Já naprosto chápu, jak to myslíš! Dívala jsem se jednou a strašně mě to rozzuřilo, takže se už nedívám. Ale co se týká vodících psů, měla jsem tu "čest" vidět pár nevidomých v akci a nebyl to hezkej pohled. Kolikrát si říkám, že ti psi jsou snad na baterky, protože jinak nechápu, co všechno si nechají od svých rádobyparťáků líbit. Ale oni jsou pro to přece vycvičení, takže musí, i to člověk slýchává. Nevím jak PPŽ, ke kterým jsem si tě přiřadila, ale připadá mi to "přezkušování" nebo jak to nazvat 1-2x ročně málo. Nechci v žádném případě zobecňovat, tohle jsou určitě vyjímky, co se nevidomých týče!
A taky, jak je to s tím, komu pes oficiálně patří? Já měla za to, že je nevidomému jen zapůjčen, ale že pořád patří té oné organizaci atd.
|