| Autor |
Zpráva |
aren
Člen |
# Zasláno: 24 Led 2008 21:03
- Nahlásit
Pardálka
Jak image, tak barva brejlí, skutečnost příliš neovlivní.
|
mac1
Člen |
# Zasláno: 24 Led 2008 21:04
- Nahlásit
davidkova renata
když se podíváš do dokumentů EU, tak to najdeš ...zkusím to najít a dám odkaz
|
Pardálka
Člen |
# Zasláno: 24 Led 2008 21:10
- Nahlásit
Walda
ty jooo, no to bych se asi opravdu divila;)) jen jestli to neni tak, že "zapad" chce mít čisto a proto raději vyrábí na východě;)))
|
Pardálka
Člen |
# Zasláno: 24 Led 2008 21:11
- Nahlásit
aren
...omyl, image skutečnost vytváří - bohužel?
|
Pardálka
Člen |
# Zasláno: 24 Led 2008 21:15
- Nahlásit
na dobrou noc všem;)
Pohnutky k této diskusi , stějně jako "světonázor" za nimi stojící mohou být různé. Já osobně nemám ráda ZBYTEČNÉ věci, například už více než 17 let nejím maso, protože si myslím, že pokud se uživím jinak, je "maso" zbytečné.
Na druhou stranu jsme si loni v zimě koupila kožešinový límec, králíka obarveného na červeno. Je krásný, hebký a hezky mě hřeje - za to jsem v duchu už několikrát králíkovi v duchu poděkovala - jsem přesvědčená, že to zaregistroval;)
Takže jsem ochránce i predátor v jednom!!! a to jsme všichni;) Hrozně byhc si přála, abychom všichni jednali ve svém "okruhu vlivu", tj. tam, kde má naše jednání konkrétní dopady, a ne aby se pořád ukazovalo na místa, kam prostě nedosáhnem...
tak brou;)
|
mac1
Člen |
# Zasláno: 24 Led 2008 21:24
- Nahlásit
v ČR paltí zákaz testování kosmetiky a jejích složek od roku 2004 ( jestli se nepletu) , zajímavé info jsou též na http://ecvam.jrc.cec.eu.int/ ......URL, prodej kosmetiky z třetích zemí ( mimo EU),kde neplatí zákaz testování na zvířatech bude zakázán , ale až od roku 2013
|
Walda
Člen |
# Zasláno: 24 Led 2008 21:34
- Nahlásit
aren
V čem rozdíl a jakej? Promiň, ale neodpověděl jsi mi.
Ano, schválně.
|
aren
Člen |
# Zasláno: 24 Led 2008 21:53
- Nahlásit
Walda
Tak jak chceš, no.
|
Walda
Člen |
# Zasláno: 24 Led 2008 22:02
- Nahlásit
aren
Bíšovááá
Chci. Pokud v tom opravdu chcete něco udělat, tak po tom půjdete a třeba se něco dozvíte a budete moct celou věc zvážit.
|
Walda
Člen |
# Zasláno: 24 Led 2008 22:29
- Nahlásit
Ještě bych měl napsat proč.
Takových fotografií může člověk na webu za pár minut najít hromadu. Vymyslet si k nim komentář a udělat z toho podobnou stránku taky netrvá dlouho. Je to jako bulvární tisk, nebo zprávy v některých televizích. A přesně tak fůra z těch rádobyekologů funguje.
Nebo si snad myslíte, že člověk, který vyprodukuje takovou příšernou stránku, jako je ta v úvodu zmíněná, tráví měsíce a roky tím, že trpělivě střádá informace a na nich staví svoje tvrzení a obvinění? Proč tam není jediný konkrétní údaj?
A proti tomu budete bojovat? Jak? Proto jsem psal, že je to jen hra na city.
|
Neessi
Člen |
# Zasláno: 24 Led 2008 22:54
- Nahlásit
Walda
Naprosto s tebou souhlasím.Fakt to "smrdí"nějakým štváčem,který se v tom vyžívá.Bohužel u nás lidi přijímají informace tohoto typu jako fakt,neotřesitelnou informaci.Nikdo se nepídí po pravdě.Síla médií to jen potvrzuje.Argumenty typu:.."já jsem to četl na internetu...v novinách ...,tak to musí být pravda" jsou dnes zcela běžné.Přemýšlení o tom,zda to je či není pravda,dá asi moc práce.
|
EngieB
Člen |
# Zasláno: 25 Led 2008 07:28
- Nahlásit
Neessi
No já na nějakým seznamu od tuším Pety četla, že naopak Nivea netestuje. Jinak Avon ani Oriflame netestují a já si s jejich kosmetikou plně vystačím. České firmy taky netestují, ale prý je v ČR firma, která produkuje a vyváží zvířata na testování, ale nezaručuju.
Kožešiny nenosím, jediná kožešina, co mi může přes práh, je ovčí rouno, protože ovce na rouno se pěstujou venku a žijou normální život
|
bea
Člen |
# Zasláno: 25 Led 2008 09:36
- Nahlásit
Pardálka
To se snažím taky, ale obávám se, že jenom tohle nepomůže, vždycky bude víc lidí, kterým je to u pr... a budou kupovat dál.
|
Kalliope
Člen |
# Zasláno: 25 Led 2008 09:46
- Nahlásit
aren
bohužel nekupovat výrobky co nejsou testované na zvířatech je zhola nemožné, protože ač je na výrobku uveden králíček v trojúhelníčku znamená to jedině to, že se na zvířatek netestoval finální výrobek, jeho složky však ano. Omlouvám se, jestli se o tom zde již někdo zmínil
|
maixnerova
Člen |
# Zasláno: 25 Led 2008 10:09
- Nahlásit
Kalliope
protože ač je na výrobku uveden králíček v trojúhelníčku znamená to jedině to, že se na zvířatek netestoval finální výrobek, jeho složky však ano
... nezmínil... zrovna jsem to chtěla napsat...
|
Bíšovááá
Člen |
# Zasláno: 25 Led 2008 17:28
- Nahlásit
davidkova renata
No zastavit asi ne,ale aspoň omezit kupování vyrobků testovaných...rozesílat to mejlíkem,pokud možno někam na web dát a všude kam to jde.
|
aren
Člen |
# Zasláno: 25 Led 2008 18:28
- Nahlásit
EngieB
prý je v ČR firma, která produkuje a vyváží zvířata na testování
Tak nějak to bude:
http://animalrights.webz.cz/Komise.htm
Kalliope
ač je na výrobku uveden králíček v trojúhelníčku znamená to jedině to, že se na zvířatek netestoval finální výrobek, jeho složky však ano
No jo
Možná pokud ty složky už byly otestovány někdy v minulosti, tak by to možná nemuselo vadit.
|
Mucholabka
Člen |
# Zasláno: 25 Led 2008 18:33
- Nahlásit
Kalliope
jééé, tebe jsem dlouho neviděla, muc.
|
aren
Člen |
# Zasláno: 25 Led 2008 18:52
- Nahlásit
Ve zpravodaji OHZ (ochránci hospodářských zvířat) č.24 ze září 2007 je článek o projektu REACH - registrace, valuace a autorizace chemických látek.
Jde o sjednocení norem v rámci EU, v praxi to znamená, že výrobky dříve už otestované v jednotlivých členských státech, mají být znovu otestované podle jednotných předpisů EU.
Cituji z článku:
"Do konce roku 2020 musí být všechny chemické látky v EU, vyráběné v množstvích nad 1 tunu za rok, dovážené či používané v přípravcích nebo předmětech, registrované a posouzené z hlediska jejich možných negativních účinků na lidské zdraví a na životní prostředí."
K testování se počítá s použitím 20ti milionů pokusných zvířat, pro testování již dříve otestovaného.
V článku ohz jsou též popsány metody testování.
|
Bíšovááá
Člen |
# Zasláno: 25 Led 2008 20:37
- Nahlásit
aren
To si dělaj .........,né?
|
aren
Člen |
# Zasláno: 13 Úno 2008 10:08
- Nahlásit