Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Pomoc psům v nouzi / pumi? (Biluska, Leila)
Autor Zpráva
wami
Člen
# Zasláno: 30 Pro 2007 17:08
- Nahlásit

Jen dotazek, klidne to pak smaznete, ale jsem chtela, aby si to Biluska a Leila nasly rychle a pripadne odpovedely...

tohle na Slovensku ve Zlatych Moravcich v utulku udavaji jako "krizenec pudla a maltezaka".

Nevidelo to nahodou z rychliku pumu? Az na tu barvu mi to dost pripomina pumici od Bilusky...

leila
Člen
# Zasláno: 30 Pro 2007 17:34
- Nahlásit

wami
no až na ty uši a kdyby byl větší by to teoreticky pumi mohla být ale je blbě vošmikaný

Mucholabka
Člen
# Zasláno: 30 Pro 2007 17:41 - Změnil/a: Mucholabka
- Nahlásit

No, mi to připomíná pumu od leily, ale s kratšíma nohama.

Asi to bude spíš vořech, má to jinou srst.

wami
Člen
# Zasláno: 30 Pro 2007 17:47
- Nahlásit

na nohy je to blby nafoceny a velikost taky z tehle fotek tezko posoudit...

jinak vorech to je stopro, jen me zaujal

Biluška
Člen
# Zasláno: 30 Pro 2007 18:17
- Nahlásit

wami
Na Slovensku, kolem Tater, se vyskytují "hajčiarci" . De facto jsou to domestikované pumi. Tohle nejspíš z rychlíku vidělo toho hajčiarka. Chtělo by to popis jeho povahy, podle vzhledu se toho moc nepozná, správnou pumu dělá ta příšerná povaha

leila
Člen
# Zasláno: 30 Pro 2007 18:27
- Nahlásit

Biluška
povaha je tady Povaha: Uštekaný, rád sa vydáva na osamelé predchádzky, bláznivý.
uštěkaný by se děl, jestli bázlivost myslí jako nedůvěřivost taky ale ty osamělé procházky?

Mucholabka
Člen
# Zasláno: 30 Pro 2007 18:30
- Nahlásit

leila
Tam je BLÁznivý, ne BÁZLivý

leila
Člen
# Zasláno: 30 Pro 2007 18:32
- Nahlásit

Mucholabka
ahá njn neumím číst... tak to sedí taky.. ještě by tam mělo být gumový a má míčky místo mozku a je to celá pumi

Biluška
Člen
# Zasláno: 30 Pro 2007 18:32
- Nahlásit

leila
Uštekaný, rád sa vydáva na osamelé predchádzky, bláznivý
Tak to bude puma

Belina náhodou osamělé procházky miluje. Jako štěně byla věčně v tahu a furt jsem ji někde hledala. Pak pochopila, že je to nežádoucí a že mám dlouhou traverzu. Od té doby neutíká, ale kde může tam jde 200 metrů přede mnou a předstírá hluchotu

leila
Člen
# Zasláno: 30 Pro 2007 18:34
- Nahlásit

Biluška
no to Alf ne chodí v okolí 100m ode mně teda pokud v dálce neslyší štěkot jeho kamarádů.... to pak je hluchej i slepej....

wami
Člen
# Zasláno: 30 Pro 2007 20:15
- Nahlásit

Biluška
dik, nejaky info k tomu "hajciarkovi" neco jako z filmu "Za trnkovym kerem" pejsek Haluska?

vcelku je mi to nanic, psat jim nebudu, stopstav na psy mam a navic me to asi tahne jinym smerem, ale zas si treba rikam, ze se nekdo pro sileneho bileho skoropumaka najit muze... tak se ptam...

jablunka
Člen
# Zasláno: 30 Pro 2007 20:17
- Nahlásit

wami
neco jako z filmu "Za trnkovym kerem" pejsek Haluska?
To byli zase Přátelé zeleného údolí,v Za trnkovým keřem to byl Broček!

Biluška
Člen
# Zasláno: 30 Pro 2007 20:19
- Nahlásit

wami
nejaky info k tomu "hajciarkovi
FAkt nevím. Kdysi jsem to někde četla, ještě v době kdy jsem uvažovala o pořízení pumice. Vůbec netuším kde. Ale určitě to nebylo na netu, protože jsem tenkrát net ještě neměla. Určitě to byla některá psí encyklopedie.
Halušku neznám, film jsem neviděla. Tak nevím.
Taky mám stopstav a na šílené pumáky obzvlášť
On to s největší pravděpodobností bude křížený pudl. Pumiček po Slovensku zase tolik neběhá, aby se o nich nevědělo. Ten hajčiarek by v tom být mohl, ale spíš bych to tipovala na toho pudla.

wami
Člen
# Zasláno: 30 Pro 2007 20:21
- Nahlásit

jablunka
sakra, ja si nebyla jista, ale nechtelo se mi to hledat...
no, ale Haluska je proste idolek...

Biluška
kelpin po Slovensku taky moc nebeha, a prece mam neco, co kelpii z rychliku nejspis videlo...
jak rikam - je to jen teoreticky, proste mi tak na prvni pohled pripadl, toz jsem se optala...

Mucholabka
Člen
# Zasláno: 30 Pro 2007 22:05
- Nahlásit

wami
Ty máš Kelpu? Který z nic, Bánší?

Biluška
Člen
# Zasláno: 30 Pro 2007 22:11
- Nahlásit

wami
kelpin po Slovensku taky moc nebeha, a prece mam neco, co kelpii z rychliku nejspis videlo...
jak rikam - je to jen teoreticky, proste mi tak na prvni pohled pripadl, toz jsem se optala...

Nechci se tě nějak dotknout, třeba fakt z kelpiny něco má. Třeba má něco z NO, něco z ohaře a něco z pudla a sumasumárum to dalo dohromady něco podobného kelpině. Vždycky mě dostanou lidi (teď nemyslím tebe, spíš ty jo-jo babky co přijdou na voříškiádu) co mají vořecha vořechoviče, prohlídnou si atlas, najdou něco nejpodobnějšího jejich Bobikovi a pak tvrdí, že mají kříženého Augverenského ohaře,nebo něco podobně vzácného . Prostě nejčastěji se kříží ty plemena, kterých je plno. Ty vzácnější si majitelé tak nějak víc hlídají. Ne, že by se nemohlo stát, že se třeba fenka pumi ztratí při hárání a výsledkem je tenhle voříšek. Ne, že by se nemohlo stát, že jediný pes-kelpie na Slovensku nakreje NO, kterou potkal na vycházce mezitím co si majitelé vyměňují drby.... jasně, že se to stát může. Jenom ta pravděpodobnost je tak nějak menší .

wami
Člen
# Zasláno: 30 Pro 2007 22:18
- Nahlásit

Mucholabka, Biluška
mam psocerta, zadnou kelpinu...
akorat jsem ji byla ukazat Tancerovi, co k nam kelpiny privez, a ten se tvaril, ze teda jako prerostla je poradne a na Slovensku kelpiny nejsou vubec zadne... ale... asi tam nekde vepredu probehla...

zas na druhou stranu, tenhle "hajciarek" ma aspon pumi povahu, nase cerna princezna kelpii povahu rozhodne nema toz to bude podobnost ciste nahodna...

davidkova renata
Člen
# Zasláno: 30 Pro 2007 22:26
- Nahlásit

Biluška
co mají vořecha vořechoviče, prohlídnou si atlas, najdou něco nejpodobnějšího jejich Bobikovi a pak tvrdí, že mají kříženého Augverenského ohaře,nebo něco podobně vzácného
No prekérní ale je,když někomu řeknete...to je ale pěknej kříženec...a von se smrtelně urazí bo to je děsně vzácná a drahá rasa s papírama jak anglická královna a názvem co ani nevyslovíte.Zlatý svazarmovský časy,kdy jsem v 10 letech uměla všechny plemena z atlasu nazpamět..dneska některý ani nevyslovim...

wami
Člen
# Zasláno: 30 Pro 2007 22:29 - Změnil/a: wami
- Nahlásit

davidkova renata
a naopak, me gdyz chteli s Lumpem na voriskiade hodit do kategorie "NO bez PP", tak jsem se malem urazila... vis, kolik "plemen" by mu ubrali...? (ten je michanej jak houbova smazenice )

davidkova renata
Člen
# Zasláno: 30 Pro 2007 22:34
- Nahlásit

wami
ten je michanej jak houbova smazenice
A co převládá?Lysohlávky???

wami
Člen
# Zasláno: 30 Pro 2007 22:49
- Nahlásit

davidkova renata
obavam se, ze spis hrib dubak, pripadne horcak a kousek satana se tam omylem taky vecpalo...

Biluška
Člen
# Zasláno: 31 Pro 2007 09:13
- Nahlásit

davidkova renata
děsně vzácná a drahá rasa s papírama jak anglická královna a názvem co ani nevyslovíte.Zlatý svazarmovský časy,kdy jsem v 10 letech uměla všechny plemena z atlasu nazpamět..dneska některý ani nevyslovim...
Jo, taky tyhle časy pamatuju

wami
a naopak, me gdyz chteli s Lumpem na voriskiade hodit do kategorie "NO bez PP", tak jsem se malem urazila... vis, kolik "plemen" by mu ubrali...? (ten je michanej jak houbova smazenice )
U nás je to přesně obráceně Na neustálé otázky typu "paní, toho kříženého pudla máte z útulku?" jsem se naučila nereagovat. Otázky "paní, jak jste to udělala, že vám ty kolie nevyrostly?" řeším vraždou tázajícího se

Absolutně nejlepší ze všech byl veterinář u přejímky na předloňský Intercanis. Doma jsem ve spěchu popadla všechny očkováky, je jich docela slušná hromada . V té době jsme přecházeli na ty modré pasy, takže každý pes měl půl očkování v očkováku a půl v pase. Měla jsem tam i průkazy Brajenky, která nejela... no zmatek nad zmatek. Vet u přejímky nevěřícně zíral na štos papírů co mu podávám a na dva psy co mám na vodítku (Hessit a Puma) . Já mu vysvětluju, že jsou tam průkazy psů, kteří nejeli, že jsem to nestihla přebrat a jelikož mám plné ruce tak jestli by byl tak hodný a našel si v tom ty čtyři správné. Vet, že teda jo. První očkovák co otevřel byl pumice. Vet mrknul dolů na psy, prohlásil "pumi, to je ten co ho s sebou nemáte...." a podává mi průkaz zpátky

argosek
Člen
# Zasláno: 31 Pro 2007 11:35
- Nahlásit

wami

pumi? (Biluska, Leila)

nasel jsem chybu, ma to byt:

(pumi ? Biluska : Leila)

dostanu praci na seznamu?

davidkova renata
Člen
# Zasláno: 31 Pro 2007 11:45
- Nahlásit

Biluška
prohlásil "pumi, to je ten co ho s sebou nemáte

Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání