| Autor |
Zpráva |
Mucholabka
Člen |
# Zasláno: 18 Pro 2007 10:58
- Nahlásit
Přeji Vám příjemný den.
Jmenuji se Denisa xxxxxx a pocházím z Bílovce.
Jsem majitelkou od září 2007 Německého ovčáka kříženého s Belgickým.Má již 16.měsícu.
Původně jsem s ním začla chodit do práce coby psovod,ale to nemělo dlouhého trvání jelikož jsem otěhotněla a miminko mi v bříšku prochladlo.Sloužila jsem 12.hodin v práci na venku a lékař mi nařídil nemocenskou at o miminko nepříjdu.A lékař mi již přes pět týdnů nedal vycházky.
A tak se o mého psíka starají rodiče kteří mají Ronyho pod okny na zahrádce.Jenže mému hafíkovi je smutno a tak vije a často štěká.Já bohužel již často za psíkem nechodím at nemám problémy s pojištovnou atd. kvuli nemocenské.
Pejsek má zateplenou boudu na zahradě a také v ní má deku.Mí rodiče mu dávají 2.krát denně najíst.
Jenže mám problémy se sousedkou,která bydlí hned vedle v rodiném domku kde chová rotvajlera.
Včera mě napadla za týraní zvířat a,že mne udá.Dnes dokonce dojeli i Policisté.A já jsem zoufalá protože nevím jak tuto situaci řešit.
A ikdyž chovám v bytě drobné zvířátka a jsem maminkou 2.dětí tak bych si v životě nepořídila zvířátko,které bych týrala.Protože od malička jsem milovníkem zvířátek.
A však tato situace mi bohužel nedává moc na vybranou atak jsem se rozhodla svého psíka podarovat lidem,kteří by měli na něj čas ikdyž mě to bolí u srdce.
Když jsem si v září pořídila tohoto psíka tak byl podviživený a neměl žádné očkování.Veterinář mi říkal at ho vrátím,ale já nechtěla.
Nakonec to dopadlo takto a já už opravdu nevím jak dál.
Rony má výběh,má jídlo,má pití a nebiju ho ani já a ani mí rodiče.Tak je ostatně pravdou,že psíka týrám,když je tam sám?
Manželovi jsem říkala,že dám Ronyho do utulku jenže nevím zdali by se ho někdo ujal.
A tak bych Vás chtěla požádat jestli nevíte o nějakém psím útulku,kde by Ronyho přijali.
Nebo nějakou radu jak tuto situaci řešit.
Děkuji Vám s pozdravem zoufalá majitelka.
Denisa xxxxxxx Bílovec
Kontakt na můj mejl. Much.
|
Dagmar Fišerová
Člen |
# Zasláno: 18 Pro 2007 11:06
- Nahlásit
Mucholabka
co ho někde levně ubytovat? někde jinde, než majitelka porodí a trochu se dá do kupy? A nemusela by se ho zbavovat.
|
KatkaLip
Člen |
# Zasláno: 18 Pro 2007 14:27
- Nahlásit
Misto zbavovani psa bych se zbavila lekare. Pokud neni jiny duvod nez tazatelka uvadi, tak vychazky dve hodiny denne by fakt nemely byt problem a asi by se mi tehle pristup nelibil.
|
Baileys
Člen |
# Zasláno: 18 Pro 2007 18:21
- Nahlásit
za prvé vycházky, též jsem byla na rizikovce doma,a není důvod aspoN 1x denně, i když já měla 2x denně
a za druhé:Původně jsem s ním začla chodit do práce coby psovod,ale to nemělo dlouhého trvání jelikož jsem otěhotněla a miminko mi v bříšku prochladlo.
Miminko prochladlo v bříšku??Na začátku těhotenství?? a jak to mají na sevuru
No sice práce 12h denně venku asi není pro těhotnou,to rozhodně NE!!,ale napsat tohle....
No, snad pes najde dobrý domov!
|
Terri
Člen |
# Zasláno: 18 Pro 2007 18:53
- Nahlásit
za prvé vycházky, též jsem byla na rizikovce doma,a není důvod aspoN 1x denně, i když já měla 2x denně
záleží jaká to je rizikovka, ohrozit mimčo, to bych si sakra s vycházkama rozmyslela.
Miminko prochladlo v bříšku??Na začátku těhotenství??
to je teda opravdu divné...
Možná by to chtělo "jen" s tazatelkou probrat všechny možnosti...
|
Baileys
Člen |
# Zasláno: 18 Pro 2007 19:28
- Nahlásit
No nevím,mě to příjde celé divné.....
Mě příjde,že se pes pořídil jako pracovní nástroj,který je momentálně nepotřebný ....
Máš možnost ty možnosti třeba přes Much probrat a tím jim pomůžeš
|
jablunka
Člen |
# Zasláno: 18 Pro 2007 19:52 - Změnil/a: jablunka
- Nahlásit
Baileys
To už teď není pravda,je to hlavně na lékaři,ale většina ti na rizikovce vycházky nedá.A taky hodně záleží na tom,jak moc rizikové těhotenství máš.Já měla riziková všechna,tj.čtyři,a u dvou jsem si dost dlouho poležela v nemocnici.To ovšem neomlouvám to,co se tu teď inzeruje.Psy jsem měla vždycky a ne jednoho a nikdy mě nenapadlo se jich zbavit!
|
Baileys
Člen |
# Zasláno: 18 Pro 2007 20:06
- Nahlásit
jablunka
asi tak nějak....
|
Mucholabka
Člen |
# Zasláno: 18 Pro 2007 20:10
- Nahlásit
Ano od včerejška jsem měla Ronyho doma v bytě v Bílovci.Dnes jsem podala i inzerát,že ho daruji.
Ovšem nikdo z mé rodiny ani přátel nechce abych zbytečně dávala Ronyho pryč.Známí ktěří byli za mnou na zahradě tak mi říkají at se na tu paní vykašlu.
Pejsek je pod veterinární kontrolou a na městě mám zaplacený poplatek za Rona,kde je uvedený jako služební pes a hlídač.
Dnes je u mých rodičů i pejskař,který vlastní Rotvajleří fenku a snaží se mi vysvětlit,že mé vybavení pro Ronyho je vyborné.Policisté jen pozemek kde je Rony okoukli ale neřekli mi ani půl slova.
Navíc mám od minulého týdne podaný inzerát o rodinny domek či vesnické stavení kde bych mohla bydlet s Ronyym i dětmi a manželem.
|
Fifi
Člen |
# Zasláno: 18 Pro 2007 20:11
- Nahlásit
Mucholabka
Asi bych doporucila psika inzerovat nekde ruzne po netu coby vhodneho do praxe - na hlidani apod. Znas toho psa?
Krizenec NO a BO muze byt v 16 mesicich docela akcni, ale pokud je v techto podminkach : A tak se o mého psíka starají rodiče kteří mají Ronyho pod okny na zahrádce.Jenže mému hafíkovi je smutno a tak vije a často štěká.Já bohužel již často za psíkem nechodím at nemám problémy s pojištovnou atd. kvuli nemocenské.Pejsek má zateplenou boudu na zahradě a také v ní má deku.Mí rodiče mu dávají 2.krát denně najíst. , tak to asi nebude moc stastne zvire.
Radsi nerozebiram nezodpovednost soucasne majitelky, spis nez kopirovat to sem, Muchos, zkus rozhodit site nekde u vas ci okoli Bilovce....
|
Mucholabka
Člen |
# Zasláno: 18 Pro 2007 20:14
- Nahlásit
Fifi
Neznám ho. Doporučila jsem taky inzerci. Tady je to spíš jen takový povzdech...
...bude to prostě to samé, co mám vedle zahrádky já, stejná rasa nejspíš, v kotci, od malinka, se zamrzlým hrncem a žere zbytky po mých psech. Povedlo se mi, aby mu baba odstranila z kotce asi tak stodvacet kilo hoven po docela ostré hádce.
|
Eimy
Člen |
# Zasláno: 18 Pro 2007 20:17
- Nahlásit
Nechápu, proč se aspoň trochu nepostará manžel... Můj přítul není nadšenej pejskař a na psa si zvykal jak na nutný zlo, ale když jsem nemocná, tak mi psici venčí on a problém mu to nedělá, i když jsme třeba u něj na kolejích a jemu jen cesta za psicí zabere tak třičtvrtě hodiny...
Ale těžko soudit,třeba to tam fakt jinak udělat nejde, každopádně ani nevím o nikom, kdo by psisko chtěl...
|
sarax
Člen |
# Zasláno: 19 Pro 2007 00:13
- Nahlásit
no jako prostydlý miminko v břiše....
dvě děti doma....
a o psa se nemůže postarat...já mám z toho fakt divnej pocit..ještě mám pochybnosti o IQ majitelky neb gramatika a sloh mě děsí...dojde jí opravdu co je pro psa nejlepší???taky myslím že byl pořízen na práci a tedka se nehodí
|