Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Pomoc psům v nouzi / Americký kokr.....pomoc
. 1 . 2 . >>
Autor Zpráva
Fík
Člen
# Zasláno: 12 Pro 2007 08:12
- Nahlásit

Ahoj, pejsek 10,měs. starý. u původních majitelů bez možnosti určení dominance pán-pes. Majitelé nejsou schopni zvládnout ani základní poslušnost. Pes by měl přijít do zkušených rukou. Více na tel. 777600388
Pes byl v bytě, v podstatě vymazlený až na "škodu". nahrazoval "děti".

Fík
Člen
# Zasláno: 12 Pro 2007 09:17
- Nahlásit

omlouvám se, ale posouvám

Fík
Člen
# Zasláno: 12 Pro 2007 16:28
- Nahlásit

Opět posouvám

Mucholabka
Člen
# Zasláno: 12 Pro 2007 16:49
- Nahlásit

Fík
Dej ho radši do inzerce, tady už psa mají všichni...

Fík
Člen
# Zasláno: 12 Pro 2007 21:53
- Nahlásit

Mucholabka
Já vím, rozhazuji sítě, je to špatné.

maixnerova
Člen
# Zasláno: 12 Pro 2007 22:11 - Změnil/a: maixnerova
- Nahlásit

Fík
... pejsek 10,měs. starý...

no jo, rozmazlování bez mantinelů, kokr a puberta, to je sice výbušná kombinace, ale řešitelná. Blbá otázka - co třeba kontaktovat někoho, kdo jim s jeho výchovou pomůže než to takhle zabalit.
Kdyby měli dítě a v pubertě začlo frackovatět, tak ho vrazej do pasťáku a zřeknou se ho?
Já vím, že ty s tím nic... mě se dneska nějak všechno dotýká...

Fík
Člen
# Zasláno: 13 Pro 2007 12:40
- Nahlásit

maixnerova
Kontaktovali na výcvik mně. snažila jsem se je přesvědčit, že s ním musí zacházet jinak, ale bohužel toho nejsou schopni a ani ochotni, Největší problém je, že se ho bojí a odmítají s ním v podstatě pracovat. kontaktovali jsme chovatelku, ale ta se distancuje a jiné řešení nenavrhla. potřebujeme ho dát co nejdříve pryč, protože je terorizuje.já si ho vzít nemůžu a popravdě ani nechci.
předtím měli fenku, ale tenhle pejsek je prostě "tvrdší".-)) Zkoušeli jsme dokonce umístění v útulku, ale tam neberou psy od majitelů.

Mucholabka
Člen
# Zasláno: 13 Pro 2007 18:19
- Nahlásit

Fík
Je s PP? Jaká chovka?

Fík
Člen
# Zasláno: 13 Pro 2007 21:48
- Nahlásit

Mucholabka
Člověče to nevím, ale je z Chlumce nad Cidlinou.

kokrvnouzi
Člen
# Zasláno: 15 Pro 2007 00:00
- Nahlásit

Chlumec nad Cidlinou, to bude nejspíš Lady Anarion...

Fík
Člen
# Zasláno: 15 Pro 2007 09:50
- Nahlásit

kokrvnouzi
Fakt nevím, ale dost mi to vyrazilo dech, vzhledem k okolnostem.

Biluška
Člen
# Zasláno: 15 Pro 2007 10:07
- Nahlásit

Fík
V absolutně nejkrajnějším případě, kdyby ho třeba chtěli utratit, nebo tak něco, tak kontaktujte paní LIškovou v Srbcích. Je to u Přerova, takže pro ně prakticky přes celou republiku. No, ale něco by pro toho psa udělat mohli. Lišková vezme do útulku každého psa, je jí naprosto jedno od koho je. Ale řešte to tak až v úplně nejkrajnějším případě. Jednak má dost plno a za druhé každého psa okamžitě vykastruje což by v případě psa s PP a potencionálního kryče mohla být škoda. Kontakt na ni když tak pošlu.

Fík
Člen
# Zasláno: 15 Pro 2007 12:00
- Nahlásit

Biluška
Jsi hodná, děkuji,!!! Dojíždím tam a pes se trochu po určení pravidel, která lidé dodržují, zklidnil. Stále na ně vrčí, ale vypadá to lépe. Doufám, že by snad mohl zůstat u nich, uvidíme.Ale rozhodně děkuji za pomoc!!!!

maixnerova
Člen
# Zasláno: 15 Pro 2007 12:19 - Změnil/a: maixnerova
- Nahlásit

Fík
Dojíždím tam a pes se trochu po určení pravidel, která lidé dodržují, zklidnil. Stále na ně vrčí, ale vypadá to lépe...

To je dobrá zpráva , držím moc palce, všem, i tobě, protože ti to evidentně dělá starost...

Můj pes je kříženec kokra, asi s novofundlanďanem, navíc byl trápený štěně a hyperaktivní deprivant. Puberta byla příšerná, snad jěště horší než ta moje....
Pendloval od pangejtu k pangejtu. Někdy byl agresivní ze strachu, pak to zas vypadalo, že se rozhodl být velkým šéfem. To všechno v třicetikilovým balení a s obrovskou dávkou energie... říznutý velkou závislostí...
Taky jsem měla tenkrát občas pocit, že je to na mě moc velký sousto. Nakonec jsme to zvládli a teď už si vůbec nedokážu představit, že bych svého psa neměla...

Fík
Člen
# Zasláno: 15 Pro 2007 20:15
- Nahlásit

maixnerova
Opravdu ho milují a to co popisuješ, je přesně ta situace. Jsem šéf, ale teď se zničeho nic staršně bojím.......

No, uvidíme věcí příštích...._

maixnerova
Člen
# Zasláno: 15 Pro 2007 20:47 - Změnil/a: maixnerova
- Nahlásit

Fík

Je fajn, že tě maj ....

... dodneška si pamatuju, na ty probdělý noci, kdy jsem nemohla únavou usnout, tekly mi po zádech strůčky ledového potu a představovala jsem si, jaké by to bylo, kdyby někdo zazvonil a řekl, jsem hodný a zkušený výcvikář o vašeho psa se postarám.... a pak mi ten hajzlík olíznul ruku a já věděla, že bych ho nikomu nedala.
Byli jsme na cvičáku, kde jsem popsala naše problémy - navrhovali ostnáč, elektriku, kastraci... na labilního psa s nízkým sebevědomím! Ani jedno pro mě nebylo akceptovatelný. 2 lidé dokonce navrhovali utracení.
Nakonec zafungovaly úplně normální věci... Bič a cukr v rovnováze. Když se po mě ohnal, bylo vydusení ignorováním a izolace, té stačilo cca 15 minut... Žádný fyzický tresty - vyprášení kožichu situaci zhoršovalo, ne že bych ho mlátila... ale reagoval přehnaně i na normální trestající plácnutí přes zadek. Když jsem ho úplně stejně plácla při hře, nakrucoval se blahem... Když byl hodnej, dostal cukru, co se do něj vešlo .
Akorát jsem to možná přehnala, teď je to sice docela vyrovnanej a sebevědomej pejs, ale kdyby k nám přišel zloděj, tak ho nejspíš bude topit ve slinách, mlátit ocasem a pak mu ukáže, kde máme poslední stříbrnou lžičku .

Fík
Člen
# Zasláno: 16 Pro 2007 08:57
- Nahlásit

maixnerova

No elekktriku určitě NE!!!! to by jen situaci zhoršilo. Navrhla jsem "hluboké opovržení" a "ty jsi pašák veliký". Uvidíme jak to bude fungovat. Vypadá, ale, že tomu rozumí

maixnerova
Člen
# Zasláno: 16 Pro 2007 21:11
- Nahlásit

Fík
Navrhla jsem "hluboké opovržení" a "ty jsi pašák veliký".

, což je totéž v bleděmodrém . Blbý, že jsem si na to tenkrát musela přijít metodou pokus-omyl sama. Škoda, že jsem tě neznala ...

Teď to zní jako úplně banální pravidlo, ale nikdo mě to tenkrát neporadil, místo toho navrhovali "zkušení" kynologové výše zmíněné. Samotné by mě bylo milejší, kdyby místo psychického vydeptání - což ignorování je - pomohlo naplácání na zadek, jenže to v případě mého psa opravdu nefungovalo...

Držím pořád moc palce, pozdravuj ty nešťastné majitele pejsa, moc věřím a doufám, že to dobře dopadne. Dej zas vědět, prosím tě...

maixnerova
Člen
# Zasláno: 19 Pro 2007 22:34
- Nahlásit

Fík

Ahoj , něco nového?

palma1
Člen
# Zasláno: 19 Pro 2007 22:57
- Nahlásit

Ahojda, koukám, že tu má někdo stejný problém jako my - nebo alespoň podobný. Teď jsem totiž před cca 1 hodinou zadala dotaz týkající se vrčícího štěndy. Jenže tomu našemu je teprve 5 měsíců. Když to tak beru všechno kolem a kolem, tak jsem ho (jí) nejspíš taky rozmazlila . Prosím, mohly byste mi poradit, jak změnit chování, abych to celé nezvrzla? Mám Lady hrozně moc ráda a snažím se jí věnovat jak to jen jde. Bohužel teď to nejde podle mých představ, ale doufám, že se to brzy spraví. Lady vrčí, když jí chci něco vzít nebo když po ní chci něco, co ona nechce. (Naposledy to bylo, že jsem chtěla, aby šla na místo a ona, že bude sedět na schodě - tak jsem si řekla, že jí trošku popošoupnu a vzala jí pod bříškem, abych ji nadzvedla. No a ona začala vrčet... ) Nevím si s ní rady. Na cvičáku mi poradili ji zvednout do výšky a nechat vychladnout. Jenže to dělám poměrně často a mám strach, aby to zase nefungovalo časem opačně - že bude víc agresivní. Prosím, poraďte mi.

maixnerova
Člen
# Zasláno: 20 Pro 2007 00:51 - Změnil/a: maixnerova
- Nahlásit

palma1

ahoj palmo1, znám akorát sebrance a útulkáče, můj poslední pejsek byl za mlada deprivovaný máčo, "normální" štěně jsem vlastně měla naposled, když jsem byla malá... Co se týče těch ostatních, na každého fungovalo trochu něco jiného.

S tím vrčením, pokud máš pocit, že to není hra, navrhovala bych ten model o kterém se zmínila Fík, t.j. "hluboké opovržení" nebo pejska za trest strčit na chvilku za dveře a dát mu najevo svou nelibost a přehlížet ho i když dotírá (ne dlouho). Na mého psa v dětství ani v pubertě nefungovalo naplácání na zadek, ale tohle... Další věc je ta, že když pejsovi nařežeš, on ví proč a zopakuje to, má vlastně navrch, pak by člověk měl represi zesílit, a co když to pes zas zopakuje... to podle mne není cesta. (Tohle skončilo s pubertou, co je můj pejs dospělej, tak ho už přes ten zadek klidně plácnu, když třeba vyloupí koš.)

Takže chválit a mazlit, a když udělá něco ošklivýho, dát mu najevo, že je fakt fuj... Prostě jakmile zavrčí (a máš pocit, že by se po tobě mohl ohnat), když mu něco bereš a není to při hře, ihned změnit svoje chování v chladně opovržlivé a nemám tě ráda a konec srandy (stačí jen chvilku, cca 15 min), případně šoupnout na chvíli na hanbu za dveře.

Jěště s tím vrčením - můj pes vrčí často a vrčí rád, bručí když mu beru nějakej zatuchlej úlovek v parku, bručí, když ho drbu na bríšku, vrčí když mi zvoní telefon... A vůbec je hrozně ukecanej a furt něco breptá. Když jsem mu posledně za něco nadávala, docela zřetelně jsem slyšela jak si pod fousy brumlá "ale ho*no"... Tohle mu toleruju, svoboda slova, že , ale za žádných okolností se nesmí ohnat, přes to vlak nejede... a taky se nikdy neohnal ani když byla nějaká pračka, byl v bojovném rauši a já po něm sáhla a odtáhla z místa činu...

Určitě ti jěště poradí i Fík a jiní zkušení výcvikáři, až sem dorazí... já jen vycházím z toho, co znám ze své poměrně malé praxe...

maixnerova
Člen
# Zasláno: 20 Pro 2007 01:13 - Změnil/a: maixnerova
- Nahlásit

palma1
a vzala jí pod bříškem, abych ji nadzvedla. No a ona začala vrčet...

těch důvodů může být víc, nebolelo jí to bříško třeba?
Teď jsem si vzpoměla, že na mě kdysi zavrčel můj pes jako štěně, když jsem ho nadzvedla za břicho a zadek a skoro se ohnal, dostal tehdy hroznej kartáč a pak se později ukázalo, že ho muselo to bříško hodně bolet a já měla výčitky svědomí...

palma1
Člen
# Zasláno: 20 Pro 2007 07:07
- Nahlásit

maixnerova
nebolelo jí to bříško?

já nevím, ale myslím, že ne, protože jinak se chová úplně stejně jako dřív, takže myslím, že ne.

bohužel ignorování už jsem párkrát taky zkoušela. ale musím přiznat, že ona je v tom ignorování lepší. Já už po 5 minutách byla nesvá a ona naprosto v pohodě. myslím, že by to s klidem vydržela celý den... ale já ne

vrátím se k tvému "bručounovi" - myslíš, že by mohla taky vrčet jen tak? možná to nepoznám, kdy to myslí vážně a kdy ne.

Biluška
Člen
# Zasláno: 20 Pro 2007 07:48
- Nahlásit

palma1
Traverzu už jsi zkoušela? Vzhledem k věku a velikosti štěněte doporučuju model "puppy", zaváděcí cena 485,- bez DPH

Anlie
Člen
# Zasláno: 20 Pro 2007 10:32
- Nahlásit

palma1
Určitě poznáš jak vrčí...ukecaný, hravý a naštvaný vrčení jsou každý úplně jiný.
Já to teda řešim většinou ručně stručně a pesani si na mě osobně otevřeli hubu jen párkrát a na sebe navzájem tak maximálně jednou za měsíc a i to se na ně stačí zle bodívat a okřiknout..

palma1
Člen
# Zasláno: 20 Pro 2007 12:42
- Nahlásit

Anlie
já si doteď myslela, že to poznám, ale teď fakt nevím...

Dines
Člen
# Zasláno: 20 Pro 2007 12:47
- Nahlásit

palma1
Poznáš nejpozději až začne vrčet jinak

palma1
Člen
# Zasláno: 20 Pro 2007 13:24
- Nahlásit

jo jo - když čistíme nohy, tak je to takový brumlání, když jí něco beru, tak je to pěkně ostrý... tak proto jsem si myslela, že to poznám

Fík
Člen
# Zasláno: 21 Pro 2007 07:01
- Nahlásit

palma1
A odkud jsi? Pokud jsi z Prahy, můžeme se sejít

Jinak s kokrem to vypadá dobře,lidé se řídí mými instrukcemi. Vysvětlovala jsem jim pojmy dominance a další a další věci s tím související. Po týdnu už se trochu zklidnil a snad to dopadne dobře
Dám vám zase vědět. Ještě bych chtěla říci, že přesto, že majitelům je k 70ti letům, rozhodli se z vlastní vůle navštěvovat cvičák. Za to si jich opravdu vážím.

Fík
Člen
# Zasláno: 3 Úno 2008 10:25
- Nahlásit

Tak jsem si říkala, že vám dám vědět, jak "dopadl" kokr, kterého jsem zde nabízela.

Jen v krátkosti připomenu : Am. kokr,majitelé mě kontaktovali s problémem útočení "z ničeho nic" , pes se opravdu snažil na pána zaútočit "na tvrdo" , pán s kardiotimulátorem se ho chtěl vzdát, po kontaktování chovatelky mi bylo řečeno, že to není její věc, že měli toho psa pořádně vychovat, po kontaktování předsedkyně klubu s prosbou o hledání pomoci, nám bylo řečeno, že toto je třetí pes z vrhu, který se chová takto nevypočitatelně že to mají po tatínkovi. V podstatě nám, ale také nepomohla. po kontaktování útulku v tróji nám bylo řečeno, že neberou psy od majitelů , přestože situace je takto vážná /na druhou stranu to chápu-zneužívá se vše/

sešla jsem se s oběma manželi a dohodl jsem se, že se pokusím jim pomoci, alespoň než seženeme nového majitele.
vysvětlila pojmy dominance, hierarchie, povel..... a určila jsem společně pravidla pro "soužití".

NYNÍ - majitelka se rozhodla svému psu pomoci, společně konzultujeme pokud se vyskytne problém a za co si jí opravdu vážím je fakt, že ve svém věku /okolo 65l et/ se rozhodla udělat pro záchranu jejich pejska vše co bude v jejich silách.
doma se chovají dle instrukcí a rozhodla se chodit na cvičák, kde se pejsek učí základům poslušnosti. Dle slov majitelky je pes už klidnější, vyrovnanější a "ví co od něj chceme".

Myslím, že tato paní je opravdu vzorem pro mnoho pejskařů.

. 1 . 2 . >>
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání