| Autor |
Zpráva |
Jirikovo
Člen |
# Zasláno: 30 Lis 2007 21:39
- Nahlásit
Ahoj,
obracím se na všechny s touto prosbou...
Jak mnozí víte, letos jsem si pořídila bicolorní fenku Auru. Bohužel
příroda byla opět proti mě a u této fenečky zase (stejně jako u Fredíka) nevyšly zuby. A jelikož jsem chtěla hlavně vystavovat a chovat, rozhodla jsem se (samozřejmě po dlouhém uvažování), že se pokusím jí najít nový domov. Fenka je zatím mladá a moc šikovná a aktivní a určitě by se neztratila v mnohých psích sportech.
Vy znáte spoustu lidí, nepomohli byste mi prosím najít VHODNÉ nové majitele?
Připojuji informace o Auře, další zodpovím mailem.
Předem moc děkuji za pomoc a věřím, že se někdo fajn najde.
Petra Ocetková
vse vyse uvedeno je doslovna kopie mailu, ktery jsme obdrzeli. Pokud vite o nekom, kdo by chtel aktivniho sportovniho pejska avsak bez jakychkoliv vystavnich predpokladu, tak odkaz na stranku, kde najdete vic informaci, je tady
|
dejavu
Člen |
# Zasláno: 30 Lis 2007 22:06
- Nahlásit
tak tomu rikam spravny duvod, to zeru Super kandidatka do noveho serialu Psi zivot :-D
|
Shelticka
Člen |
# Zasláno: 30 Lis 2007 22:08
- Nahlásit
střílet toto!
|
KatkaLip
Člen |
# Zasláno: 1 Pro 2007 07:59
- Nahlásit
Ja bych nestrilela... v sesti mesicich je stene jeste dost mlade na to, aby si zvyklo na novy domov. A nedava ho do utulku, ale hleda mu nove majitele, tak proc ne. Holt je vystavovani konicek jako kazdy jiny a lidi, kteri se zbavuji zvirat proto, ze z nejakeho duvodu neodpovidaji jejich predstavam, neni tak malo. Ja mam doma krasnou kocku sibiranku, kterou nekdo mene ohleduplny vyhodil z auta na benzince na hlavni silnici a problemoveho kone, ktery jako ctyrlety prostridal asi sest majitelu.
Fenecka je nadherna a sympaticka, hned bych si ji vzala, ale to uz by me manzel asi vystehoval.
|
gabifi
Člen |
# Zasláno: 1 Pro 2007 08:23
- Nahlásit
Dle mého se jedná o seriozní nabídku majitelky chovatelské stanice, která nemůže u sebe držet všechny psy nehodící se do chovu. Tohle by bylo na dlouhé povídání. Dění v chovatelských stanicích se točí kolem výstav a odchovu štěňat. Fenka se na tohle nehodí a proto jí majitelka hledá novou rodinu. Je na tom něco špatného?
PS: jako šeltiář jsem tuhle nabídku taky dostala mejlem a nijak mne to nepobouřilo
|
jablunka
Člen |
# Zasláno: 1 Pro 2007 08:47
- Nahlásit
gabifi
a nijak mne to nepobouřilo
Tohle mě taky nijak zvlášť nepobuřuje,zdá se že paní zůstalo ještě trochu slušného chování.V klidu by mohla na fence chovat a štěňata podstrkovat feně s PP,což se v mnohých případech děje,ale ona seriózně oznamuje,že hodlá vystavovat a chovat a s touhle fenečkou nemůže,tak jí,ve věku kdy to ještě nebude problém,hledá vhodné pány!
|
Biluška
Člen |
# Zasláno: 1 Pro 2007 08:53
- Nahlásit
My jsme nedávno stáli před podobnou otázkou. Štěně ze zahraničního krytí, za nekřesťanské prachy a vypadalo to, že Bon-Bon nebude mít všechny zuby. Taky byla pořízená víceméně na chov. Ani na vteřinu mě nenapadlo, že bych ji dala pryč. Vůbec si to neumím představit, i kdyby šla do těch sebelepších rukou. To samé je se setřicí Šagynou. Neustále napadá malé psy, přestávám věřit tomu, že se s nimi sžije. Čeká nás buď 10 let hlídání, aby se setr nedostal k šeltiím, nebo dát setra pryč. Zatím nejsem pevně rozhodnutá, ale nejspíš se tady bude hlídat . Prostě už nedokážu toho psa dát jinam. Osobně se paní Ocetkové dost divím, já bych si Auru prostě nechala a pokud tak nutně musí vystavovat tak ať si prostě pořídí další. Mít dvě, nebo tři šeltie fakt není prakticky žádný rozdíl. Jsou malinké, nenáročné, skladné a to co sežerou nestojí ani za zmínku.
|
gabifi
Člen |
# Zasláno: 1 Pro 2007 10:19
- Nahlásit
Biluška
no, když se ti to stane poprvé, většinou si psa necháš. Stane-li se ti to potřetí, nejspíš psa nabídneš jinam. A taky si myslím, že my patříme do jiné kategorie majitelů. Pořizujeme si psy jako parťáky. Pokud jim jdou výstavy a zkoušky, prima. Pokud jim tyto aktivity nic neříkají nevadí, prostě si najdeme jinou zábavu. Chovatelská stanice, která má zájem o dlouhodobý a pravidelný chov si musí držet určité věkové, zdravotní a vzhledové složení své smečky. Pes si na nové majitele určitě zvykne - zatím je to pořád štěně.
|
Biluška
Člen |
# Zasláno: 1 Pro 2007 10:35
- Nahlásit
gabifi
Tohle není chovatelská stanice. Ta paní má akorát šelťáka Fredíka a fenku Auru . Proto nechápu v čem je problém pořídit si k nim další šeltku. Bohužel i takoví majitelé jsou mezi námi
|
Kniga
Člen |
# Zasláno: 1 Pro 2007 10:41
- Nahlásit
gabifi
aha moje stene ma ted neco s packou, co kdyz se to, nedej koste!, vyvine v neco velmi vazneho a Spoty nebude kvuili tomu vhodna na turistiku... Tedy pro me primarni zabavu, a protoze u z doma jednoho psiho neturistu mame tak bych mohla dat Spoty pryc, a poridit si jineho pseka?
|
gabifi
Člen |
# Zasláno: 1 Pro 2007 10:52
- Nahlásit
Biluška
Moje hranice toho, co snesu a co ne, se za 8,5 let mezi kynology posunula trošku jinam. Tenhle případ je pro mne v kategorii Neudělala bych to, ale toleruji to. Majitelka jí nabízí seriózně, veřejně, pod svým plným jménem a doufám, že pokud se nenajde vhodný páníček, že si fenku nechá. Zbavit psa se dá na tisíc a jeden způsob.
Velice často vidím kolem sebe kynology nespokojené se svými psy. Sice si myslím, že chyba je vždy v člověku, ale to nemění nic na tom, že u někoho jiného by se dotyčný pes měl daleko lépe, protože někteří "kynologové" svou nespokojenost dovedou dát svému psovi najevo.....lépe řečeno dávají mu to pěkně sežrat.
|
gabifi
Člen |
# Zasláno: 1 Pro 2007 10:56 - Změnil/a: gabifi
- Nahlásit
Kniga
prodávat psa, protože je nemocný? Tak zrovna tohle nepardonuji, nemocnému psovi slušný domov nenajdeš, leda že bys nového majitele podvedla a nalhala mu, že je zdravý
All
Děvčata i morálka je relativní pojem, tohle by byla dlouhá debata, něco jako s PP nebo bez, do postele nebo do kotce, granule nebo vařit.
|
Kniga
Člen |
# Zasláno: 1 Pro 2007 11:07
- Nahlásit
gabifi
Je to amoralni, naprosto stejne tak jako se zbavovat psa kvuli zubum, v tom neni rozdil! I aj bych pochopitelne budouvcim majitelum rekla pravdu!
Proc by dle tebe melo byt oki se zbavit te selticky a proc by nebylo oki abych se zbavila Spoty?
Ja se ji pochopitelnnne nevzdam! Prave proto, ze mam jiste moralni citeni!
Ta pani chce vystavovat chovat o nic min nez ja chci chodit an se psem na dlouhe streky, tak jaky je v tom rozdil? He?
|
Shelticka
Člen |
# Zasláno: 1 Pro 2007 11:12
- Nahlásit
já souhlasím s Biluškou...
|
Biluška
Člen |
# Zasláno: 1 Pro 2007 11:19
- Nahlásit
gabifi
Já tě naprosto chápu a taky si myslím, že se paní chová ještě relativně slušně. Jenom to prostě nechápu.
Pumice byla pořizována na vrcholově nejvrcholovitější agility (bože, to byli sny ). Vzhledem k tomu, že Hesina má dost děsnou luxaci měla jsem z toho strach. V neděli jsem jela pro pumu, na pondělí jsme byli objednáni u veta na vyšetření té luxačky. S chovatelem jsem byla domluvená, že pokud by bylo štěně pozitivní tak ho ihned vrátím. V neděli večer jsem přivezla pumu domů a v pondělí ráno volala vetovi, že nepřijedem, protože i kdyby měla luxačku na všech kloubech včetně ušní chrupavky tak ji prostě nevrátím . A to u nás byla jednu jedinou noc. I dneska, když mám těch psů osm, v podstatě jsem na úrovni menšího útulku, nebo středně velké chovky a zdaleka k nim už nemám takový vztah jako když byla Hesinka jedna jediná tak bych žádnou z nich nedokázala dát pryč. Viz Šagy o pár příspěvků výš.
Ale vím, že jsou lidé, kteří psa bez pardonu pryč dají a s jejich city to nic nedělá. Prostě nemá zuby, překusuje, nestopuje, má blbé klouby, je pomalý....... tak šup ho do dobrých rukou na gauč a honem jiného.
|
Kniga
Člen |
# Zasláno: 1 Pro 2007 11:21
- Nahlásit
gabifi
a co bude pani delat az bude fence osm let a nebude na ni moc chovat? to ji taky proda?
|
gabifi
Člen |
# Zasláno: 1 Pro 2007 11:21
- Nahlásit
Kniga
rozdíl je v tom, že zdravý pes je pro adopci vhodný, nemocný ne.
Budu-li striktně odsuzovat odprodej dospělých psů, s největší pravděpodobností nenajdu žádné štěně s PP, které bych si mohla koupit, protože v každém rodokmenu najdu chovatelské stanice, které stav dospělých jedinců regulují částečným odprodejem.
|
Biluška
Člen |
# Zasláno: 1 Pro 2007 11:25
- Nahlásit
gabifi
Prostě je to o penězích Proč živit psa, ze kterého nic nemám, že jo? Znám kvalitní stanice, kde feny jež se nehodí do chovu nechávají prostě dožít. Bohužel je jich fakt málo
|
gabifi
Člen |
# Zasláno: 1 Pro 2007 11:31
- Nahlásit
Biluška
já mít pumu, tak každý večer přemýšlím, do jakého salámu jí nabídnu.....éééééé ZADARA
Ale vím, že jsou lidé, kteří psa bez pardonu pryč dají a s jejich city to nic nedělá
Asi před měsícem jsem dostala nabídku na fenku, kterou původní majitelky (celkem tři) kupovaly takzvaně na kšeft. Ony nejenom že se jí chtěly zbavit, ony hlavně na tom chtěly vytřískat co nejvíc peněz, protože krmení a výcvik nebyly zdarma. V klidu jsem odmítla a ten večer jsem v klidu usnula, i když mi je jasné, jak fenka skončí. Bude rodit až zčerná, aby se děvčatům investované prachy vrátily. Tohle vidím kolem sebe dnes a denně a nemám sílu nad tím brečet, nebo ty psy zachraňovat.
|
Kniga
Člen |
# Zasláno: 1 Pro 2007 11:32
- Nahlásit
gabifi
hmmm, psychicky stres by z oho meli obe dve stejny. tu rozdil nevidim.
Jasne takze to opravdu neni o chvou psu,ale o vydelku penez.... a v obchodu se proste muze vsechno, ze...
Biluška
Kez by jich bylo vic...
|
Darina1
Člen |
# Zasláno: 1 Pro 2007 11:41 - Změnil/a: Darina1
- Nahlásit
Biluška
Bilušinko mám paní která mi střihá moje Bišonky. Ona má hafu psů a ani jsem je nedokázala spočítat. Chová Eldery a Pudly. Jezdí hodně po výstavách a můžu říct, že je hodně úspěšná.
Tak se jí jednou ptám, že jako kolik má těch pejsku a ona mi odpoví „ Víte paní Darinko ani to neříkám před lidma páč si myslí, že jsem nenormální, ale mám jích 14ks avšak zapomínají, že s toho mám 8feneček na dožití. Posloužily oni mě tak já bych je nedokázala jen tak dát pryč a nebo nechat utratit. „ Je chovatelkou už nejmíň 20let. Taky si koupila s krz pejsků malí baráček ať se na ní lidi v městě nedívají přes prsty i když si po nich vždy poctivě uklízela,ale už ta představa tolika psů je pro lidi ne pejskaře strašná.
|
gabifi
Člen |
# Zasláno: 1 Pro 2007 11:43
- Nahlásit
Kniga
ne všem se povede štěňata prodat na 8-10 týdnech, někdy je má chovatel u sebe až do 5-6 měsíců a prodá je až pak. Dle mého je pro psa lepší dělat jedináčka v rodině, i když se tam dostal až v půl roce, než dělat psa v chovce s nálepkou Tenhle tady zbyl z vrhu W.
Na prvním místě by měl být vždy zájem psa a ne uklidnění mého vlastního svědomí - to můžou být někdy dvě úplně rozdílné věci.
|
Kniga
Člen |
# Zasláno: 1 Pro 2007 11:50
- Nahlásit
gabifi
proc si tedy pani nekoupila prave uz pulrocni stene an nemz by meli byt uz vsechny zavazne vady byt videt?
ja ti furt nevim, nebylo by i v pripade nemocneho pejska v jeho zajmu ho dat d orodiny, kde se bude valet po gauci s panickem u televize nez aby byl doma sam, apc jaho panici jsou v prirode na vylete? takze tam zase rozdil neni...
Proste ja to beru tak, ze poridit si psa tak se o nejstaram, nebo je to tak, ez si porizuju vec na vydelavani penez, ze....
Jo kdyz je chudak stene v chovce a nemuzou pro nej najit panicka to je taky spatny ale azse zalezi na chovateli, muze se mu venovat a nebo ne...
|
gabifi
Člen |
# Zasláno: 1 Pro 2007 12:08
- Nahlásit
Kniga
ja ti furt nevim, nebylo by i v pripade nemocneho pejska v jeho zajmu ho dat d orodiny, kde se bude valet po gauci s panickem u televize
pokud takovou rodinu najdeš, je vše v pořádku. Ale o tom silně pochybuji. Mezi nemocným psem a psem s vadou exteriéru je určitě rozdíl.
proc si tedy pani nekoupila prave uz pulrocni stene an nemz by meli byt uz vsechny zavazne vady byt videt?
nekoupila si ho asi proto, že takoví nejsou v nabídce. Pes na chov se nekupuje podle toho, co komu zbylo na dvoře.
|
Kniga
Člen |
# Zasláno: 1 Pro 2007 12:12
- Nahlásit
gabifi
!
v tomdle se proste neshodnem, podle me to neni v poradku ani u jendoho pripadu proste, ale to je fakt o tom jak kazdej nahlizime an psy jinak. pro me zbavit se psa je totez jak zbavit se pritele, sourozence atd. Pro jine ne a stejne tak jak lidi, kteri nechapaji me zaliby me budou skrze ne kritizovat tak i ja proste budu kritizovat ty co zase delaji neco divneho z meho pohledu... Holt takvoej je svet, ze...
|
Eimy
Člen |
# Zasláno: 1 Pro 2007 12:14
- Nahlásit
skoda, ze nemuzu mit druhyho hafa Feňule je fakt krásná, ale doma druhej pes prostě neprojde no
|
Dines
Člen |
# Zasláno: 1 Pro 2007 12:21
- Nahlásit
Eimy
Buď ráda,že máš jen jednoho hafana ... já si pořídila dva a teď bych to vrátila - nemůžu říct,že bych toho přímo litovala,ale pořádně jsem si všechno nezvážila a teď s tím mám takové problémy, že kolikrát ani nevím co mám dělat.... asi hlavně proto, že jeden je zdravý a jeden má bohužel zdravotní problémy...
|
Eimy
Člen |
# Zasláno: 1 Pro 2007 12:25
- Nahlásit
Dines
No moje feňule má epilepsii, zatím se to dá zvládat bez léků, tak doufám, že už to tak zůstane. Ale ještě jednoho hafana bych chtěla, jen doma to prostě nejde...
|
Dines
Člen |
# Zasláno: 1 Pro 2007 12:32
- Nahlásit
Eimy
Ona epilepsie je sice nemoc dost strašná, ale jsou pro život horší nemoci . . . pro běžné žití jsou třeba problémy s klouby, pohyblivostí, trávením a podobné dlouhodobé obtíže mnohem horší - vím o čem mluvím, měla jsem psíka s epilepsií ( záchvaty byli dost šílený, ale mezitím to byl normální zdravý pes bez omezení) , teď mám pesana se špatným kloubem (a tím že mám ještě jednoho zdravého je to horší o to, že on má od veta povolenou v podstatě jen chůzi u nohy)
|
Biluška
Člen |
# Zasláno: 1 Pro 2007 12:46
- Nahlásit
gabifi
já mít pumu, tak každý večer přemýšlím, do jakého salámu jí nabídnu.....éééééé ZADARA
Tssss, komu bych ji nabízela. Jednou mě naštve moc a k večeři bude maďarský guláš
Darina1
Já jich mám doma osm. Hesince bude devět, je v agilitním důchodu. Je chovná, ale v životě nerodila, protože má vady kloubů a já je nechci předávat dál. I když zájemců o štěně po ní byli mraky. Pumě bude pět. V životě nerodila. Doufám, že nemusím vysvětlovat proč . Winky a Bonnie, dá-li pánbůh budou chovné a možná po nich budou někdy i nějaké štěńata. Zatím jsou samy děcka, takže tohle je hudba dálné budoucnosti. Lilátko je tentýž případ. Snad někdy, možná..... Wanda je z útulku a je bez papírů. Uvažuju, že ji nakreju, ale pouze proto, abych si pořídila vlastní běhací smečku malamutů, neboť mě tento sport docela chytil. Takže štěňata po ní nikdy nebudou v nabídce. Mia je od množitelky a svoje už má odrozeno. Na agility asi taky nebude ta pravá.... takže ji máme jen tak doma na gauči. Šagy - viz Wanda. Z útulku, bez papírů. Ale nebude se válet jen tak, možná bude agilitit. Takže sumasumárum mám čtyři agilitní psy, jednoho tahacího psa, tři gaučáky a jenom tři psi z toho všeho buudou možná někdy v budoucnu chovat. No, hlavně, že mám chovatelskou stanici, že jo?
|