Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Pomoc psům v nouzi / Hledám domov pro kokra na dožití
. 1 . 2 . >>
Autor Zpráva
Rendy
Člen
# Zasláno: 7 Lis 2007 13:55
- Nahlásit

Ahoj, hledáme domov pro jednoho týraného kokra. Nevím, jestli na něj majitel vztáhl ruku, ale každopádně nemá ani na jídlo svoje natož pro psa. Pes je vychrtlý, ustrašený a už asi rok nebyl venku venčený, venčí se v bytě. Případ jsme hlásili, ale bylo nám řečeno, že vzhledem k věku by psa v útulku stejně do 7-mi dnů utratili. Neznáte někoho, kdo by mu poskytnul domov na dožití?

želva
Člen
# Zasláno: 7 Lis 2007 14:20
- Nahlásit

Rendy
ahoj,kde se pejsek nachází,at to přepošlu dál

jana33
Člen
# Zasláno: 7 Lis 2007 14:40
- Nahlásit

Rendy
Pošli mail na kokry v nouzi

Mucholabka
Člen
# Zasláno: 7 Lis 2007 14:44
- Nahlásit

Jak je starý a kde žije?

Rendy
Člen
# Zasláno: 7 Lis 2007 15:01
- Nahlásit

Nechci jmenovat přímo, ale je to okres Opava. Právě, že nevíme vůbec jak je starý, ale je už celkem prošedivělý.

bea
Člen
# Zasláno: 7 Lis 2007 21:59
- Nahlásit

Pošli to na kokrvnouzi.websnadno.cz - na hlavní stránce dole je místo, kam můžeš zadat oznámení Evě Treschelové - ona ho zařadí do nabídky.

Rendy
Člen
# Zasláno: 8 Lis 2007 14:28
- Nahlásit

Už se stalo....

bea
Člen
# Zasláno: 8 Lis 2007 22:53
- Nahlásit

Rendy
Tak budeme doufat, že se umístí...uř se dich několik starých /i slepých) umístilo.

Rendy
Člen
# Zasláno: 10 Lis 2007 10:31
- Nahlásit

To by bylo super. Je to hrozné, když někdo neumí poskytnout psovi ani základní potřeby, natož, aby mu ukazoval, jak ho má taky rád..

smrdka
Člen
# Zasláno: 10 Lis 2007 11:28
- Nahlásit

Rendy

a proč nechceš jmenovat?
a dotyčný se ho vzdá, když se najde zájemce?

Rendy
Člen
# Zasláno: 10 Lis 2007 17:05 - Změnil/a: Rendy
- Nahlásit

Dotyčný se o psovi vůbec nehodlá bavit, je to opilec. Jsme ochotni ho prostě od něj v jeho nepřítomnosti odvést či vzburcovat jiné úřady, když k tomu má starosta a veterinární správa takový laksní přístup, ale nemohl by být v tom útulku dýl jak týden. Já už mám doma dva psy a třetího by tchýně asi nerozchodila....
A proto nechci jmenovat, aby se to dotyčný nedověděl a nučinil kroky ke znemožnění odebrání.

aren
Člen
# Zasláno: 10 Lis 2007 17:29
- Nahlásit

Rendy
Tak počkej, a on je na toho psa jako zlej, nebo jak je to?

argosek
Člen
# Zasláno: 10 Lis 2007 17:45 - Změnil/a: argosek
- Nahlásit

Rendy

Já už mám doma dva psy a třetího by tchýně asi nerozchodila....

Jedna, dve, tchyne jde

davidkova renata
Člen
# Zasláno: 10 Lis 2007 17:54
- Nahlásit

aren
on je na toho psa jako zlej, nebo jak je to?
je vychrtlý, ustrašený a už asi rok nebyl venku venčený, venčí se v bytě.

aren
Člen
# Zasláno: 10 Lis 2007 18:08
- Nahlásit

davidkova renata
aha. Tak to bych udělala to samý, co Rendy.
To je tak, když je člověk línej číst celý tema

Rendy
Člen
# Zasláno: 8 Led 2008 21:15
- Nahlásit

Tak nové info: tento týden by mělo dojít k odebrání pejska a jeho odvozu do městského útulku v Opavě. Od té chvíle začne běžet 7-mi denní lhůta jeho šance na přežití..... Prosím poptejte se ve svém okolí ještě jednou.......

Biluška
Člen
# Zasláno: 8 Led 2008 21:22
- Nahlásit

Rendy
Od té chvíle začne běžet 7-mi denní lhůta jeho šance na přežití.....
Jak to myslíš? Chceš tím říct, že ho v Opavě po týdnu utratí? Nebo jak to mám chápat?

Rendy
Člen
# Zasláno: 8 Led 2008 21:24
- Nahlásit

Tak nám to bylo řečeno útulkem. Mimochodem pozdrav pumici...

maixnerova
Člen
# Zasláno: 8 Led 2008 21:39 - Změnil/a: maixnerova
- Nahlásit

Rendy
Od té chvíle začne běžet 7- mi denní lhůta jeho šance na přežití

Nemůže jít o nedorozumnění? Po přijetí v útulku je přece pes nějakou dobu v karanténě (mimo jiné i ze zdrav. důvodů) a pak teprve jde do nabídky..

http://www.mp-opava.cz/pro-milovniky-zvirat/mestsk y-utulek-pro-psy/default.html

Vstupní prohlídka

V rámci vstupní prohlídky je provedeno:

* zvážení
* veterinární vyšetření
* odblešení a odčervení
* po sedmi dnech je provedena vakcinace

Rendy
Člen
# Zasláno: 8 Led 2008 21:42 - Změnil/a: Rendy
- Nahlásit

Řekli nám to do telefonu. Asi čekají vždycky těch 7 dnů a když se nepřihlásí majitel, tak ho buď navakcinují, nebo utratí. Řekli, že starý pes je neperspektivní k adopci. Že staré psy nikdo nechce. Chci tam stejně ještě zajít hned jak dostanu zprávu, že je pes odvezený a uvidíme, co se dá ukecat.

Biluška
Člen
# Zasláno: 8 Led 2008 21:48
- Nahlásit

Rendy
Ty "neperspektivní" psy utrácejí ve spoustě útulcích, to je holt krutá realita . Ale nezdá se mi, že by to takhle veřejně přiznali.

maixnerova
Člen
# Zasláno: 8 Led 2008 21:48
- Nahlásit

Rendy
Asi čekají vždycky těch 7 dnů a když se nepřihlásí majitel, tak ho buď navakcinují, nebo utratí.

Takhle vám to do telefonu řekli? Já nezpochybňuju tvoje tvrzení, jen tomu prostě nechci věřit... To je drsný... Sice je pravda, že starší pejsci se hůř umísťují, ale není pravidlem, že by v útulcích zůstávali. Když si projedeš weby útulků, tak všude mají nějaké staré pejsky, někde i handicapované... Týden je hrozně krátká doba...

maixnerova
Člen
# Zasláno: 8 Led 2008 21:57 - Změnil/a: maixnerova
- Nahlásit

Rendy
když se nepřihlásí majitel

no, ten se přeci nepřihlásí, když pes bude odebrán a i kdyby ho jeho majitel chtěl zpátky, tak mu ho nevydají...

A když se v tom následujícím týdnu přihlásí nějaký zájemce, tak mu toho kokra také nevydají, protože pes bude v karanténě... tomu trochu nerozumím. Uvidíme, jestli ho dají do nabídky...

Rendy
Člen
# Zasláno: 8 Led 2008 22:11
- Nahlásit

Neřekla jsem, že nám řekli přesně, že čekají vždycky těch 7 dnů a když se nepřihlásí majitel, tak ho buď navakcinují, nebo utratí. Vynechala jsi slovíčko Asi
My když veterinární správa po tom co udělala zápis nic nekonala, tak jsme volali přímo do útulku, jestli by ho nemohli odebrat oni a oni nám řekli, že by ho stejně po 7-mi dnech jako neperspektivního k adopci utratili. Že by bylo nejlepší mu přímo sehnat majitele.
A majitele jsem myslela nového, že by se přihlásil, ne původního. Nemá cenu to rozebírat, když to nečteš pořádně. Radši se zeptej někoho, jestli by ho nechtěl. Nic jiného neovlivníme ani takovýma řečma okolo.

Rendy
Člen
# Zasláno: 8 Led 2008 22:12
- Nahlásit

Potřebuju pro toho pejska nový domov a ne zkoumat, jestli si náhodou nevymýšlím.....

maixnerova
Člen
# Zasláno: 8 Led 2008 22:20
- Nahlásit

Rendy
Potřebuju pro toho pejska nový domov a ne zkoumat, jestli si náhodou nevymýšlím.....

to mě špatně chápeš a mrzí mne, že to takhle vyznělo... prostě jsem si na jejich webu přečetla pravidla a nesedlo mi to s tím co zřejmě praktikují... toť vše

Teď v sobotu jsem si z chomutovského útulku přivezla 9 let starou fenku kokra x bůhvíco ke svému 12,5 let starému pejsovi kokr x novofundlanďan. Ta fenečka tam byla 2,5 roku... tak se nezlob, že mě přístup opavského útulku překvapil. Nebylo to vůbec nic proti tobě.

maixnerova
Člen
# Zasláno: 8 Led 2008 22:32
- Nahlásit

Rendy

Budu se ptát, myslíš, že by bylo možné ho vyfotit?

Rendy
Člen
# Zasláno: 14 Led 2008 17:35
- Nahlásit

Děkuji všem za zájem a za pomoc, ale bohužel dnes, když proběhnul druhý pokus o odebrání již pes v bytě nebyl a majitel jen stroze řekl, že pes není a už ani nebude. Nechce se dál o tom bavit a nám zbývá jen si domyslet co se s pejskem stalo. V tomhle případě jsme bohužel prohráli, ale i tak ještě jednou všem děkuji.

pawLINka
Člen
# Zasláno: 14 Led 2008 18:34
- Nahlásit

Rendy
To je mi moc líto

bea
Člen
# Zasláno: 14 Led 2008 18:58
- Nahlásit

Rendy
Co se dá řict? Asi je potřeba psa v takovém případě hned sebrat, ale vím, že to většinou nejde. Chudák pes. A není možné, že ho prostě nechce dát a někam ho ulil? To je ale asi spíš jen zbožné přání.

. 1 . 2 . >>
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání