Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Pomoc psům v nouzi / Krev - akutně!
. 1 . 2 . >>
Autor Zpráva
Garfield
Člen
# Zasláno: 26 Zář 2007 12:53
- Nahlásit

Právě mi volala kamarádka. Jde s fenou na operaci a nutně potřebuje dárce krve. Odpoledne tam jedu s Gafákem a nechala bych jej vycucnout, jen nevím, jestli ho veti vezmou, protože je na dolní hranici váhy pro psy smějící darovat krev. Limit je min. 35 kg a on lavíruje někde těsně na hraně.

Máte někdo zkušenost?

moll
Člen
# Zasláno: 26 Zář 2007 12:56
- Nahlásit

mám filáka kolem 50 kg....pokud je to v brně, tak můžem

Garfield
Člen
# Zasláno: 26 Zář 2007 13:00
- Nahlásit

moll
Děkuji. Budu vědět během hodiny.

mac1
Člen
# Zasláno: 26 Zář 2007 13:02
- Nahlásit

Garfield
moji psi krev dávají a váží 26kg a 27 kg, jeden dával v srpnu, ale druhý je "volný" a dát by mohl, ale jsme v Praze . Ale hranici 35 kg nepochybně vezmou , jen jestli Garf vydrží v klidu , ono je potřeba, aby se pes nemlel, necukal, pokud možno nehýbal při odběru

Garfield
Člen
# Zasláno: 26 Zář 2007 13:09
- Nahlásit

mac1
To on je u veta hodnej. Paradoxně jediné místo, kde je hodnej. Asi ví, proč.

davidkova renata
Člen
# Zasláno: 26 Zář 2007 13:12
- Nahlásit

Garfield
http://www.wdk.cz/cs/darci-krve/
http://www.wdk.cz/cz/clanky/clanek-79

abby
Člen
# Zasláno: 26 Zář 2007 13:19
- Nahlásit

Garfield

Bohužel naše fenka nevydrží v klidu a u veterináře se pořád snaží seskočit ze stolu Co jsem si o tom četla,tak je díky tomu na odběr nevhodná

bullvnouzi
Člen
# Zasláno: 26 Zář 2007 13:25
- Nahlásit

Garfield
abby
Máme podobnej problém.
Kdyby mu to byli ochotní odebrat mimo ordinaci (nejlépe venku na trávě), tak s přehledem. Ale ordinaci po špatné zkušenosti s vetem nesneseme...

abby
Člen
# Zasláno: 26 Zář 2007 13:38
- Nahlásit

bullvnouzi

My ani nemáme špatnou zkušenost.Vůbec nevím,kde se to v ní bere,ale k veterináři prostě nechce.Ve dveřích se vzpříčí a je hotovo.A pak hledá nějakou skulinku,jak zdrhnout.Kdyby to bylo třeba doma,tak si myslím,že v klídku bude ležet.

bullvnouzi
Člen
# Zasláno: 26 Zář 2007 13:40
- Nahlásit

abby
No když jezdí vetka k nám, tak super. Nosí jí plyšáky, ošetřit se nechá v klidu. Ale v ordinaci? To jsou scény jako prase... Díky jedné k*ávě, co si říká veterinářka...

Garfield
Člen
# Zasláno: 26 Zář 2007 15:45
- Nahlásit

Tak už se našel jiný pejsek, který bude vycucnut. Doufám, že bude fenuša vpořádku. Majitelka je na prášky a moc se jí nedivím.

jana33
Člen
# Zasláno: 26 Zář 2007 15:57
- Nahlásit

Tak budeme držet packy. Jinak hranice na dárcovství je dle kondice 25-30 kg,ale veti,když si mohou vybrat berou radši psy nad 30 nebo ještě lépe 35 kg,protože z nich můžou vycucnout víc

Garfield
Člen
# Zasláno: 4 Říj 2007 09:48
- Nahlásit

...tak bohužel byla paní pejsková včera uspána...

petl
Člen
# Zasláno: 4 Říj 2007 09:53
- Nahlásit

Mucholabka
Člen
# Zasláno: 4 Říj 2007 10:00
- Nahlásit

Garfield
Co jí vlastně bylo?

brut
Člen
# Zasláno: 4 Říj 2007 10:02
- Nahlásit

jablunka
Člen
# Zasláno: 4 Říj 2007 10:16
- Nahlásit

Garfield
Smutné A co jí vlastně bylo?

Garfield
Člen
# Zasláno: 4 Říj 2007 11:35
- Nahlásit

Napřed přestala jíst a pít, když už to trvalo pár dní jeli na veterinu. Dostala kapačkou výživu a antibiotika na případné záněty zažívacího ústrojí. Vůbec se to nezlepšilo, prudce ztrácela na váze, tak endoskopicky prohlídky žaludek a střeva, nic konkrétní nenašli. Z výsledků histologie se žádné rakovinové změny nepotvrdily a dle odběrů se ukázalo, že dochází k postupnému selhání celého organismu a že přestala úplně trávit. Nakonec se stav zhoršil a vzniklo reálné riziko tromboembolie. V podstatě nevěděli, co jí vlastně je vyjma toho, že jí totálně vypadlo trávení a metabolismus. Po 3 týdnech trápení na veterině to včera majitelka ukončila. Strašný mi přijde, že se pes (absolutní gaučák celý život spící s paničkou v posteli) musel 3 týdny trápit zavřený v kleci na veterině na kapačkách, panička tam za ním nesměla a když se jí konečně dočkala a minimálně psychicky se jí strašně ulevilo v náručí milovaného člověka, bylo to poslední setkání. To mi rve prostě srdce. Ta marná naděje a jiskřička štěstí v psích očích.

cilka
Člen
# Zasláno: 4 Říj 2007 11:38
- Nahlásit

Garfield

Kolik té fence bylo a jestli můžeš napsat co to bylo za rasu ?
Co to mohlo být ? Otrava ? Infekce ? Je to smutné tak jako tak ....

davidkova renata
Člen
# Zasláno: 4 Říj 2007 11:39
- Nahlásit

Garfield
Strašný mi přijde, že se pes (absolutní gaučák celý život spící s paničkou v posteli) musel 3 týdny trápit zavřený v kleci na veterině na kapačkách, panička tam za ním nesměla a když se jí konečně dočkala a minimálně psychicky se jí strašně ulevilo v náručí milovaného člověka, bylo to poslední setkání. To mi rve prostě srdce. Ta marná naděje a jiskřička štěstí v psích očích.
Di do háje!
Tohle je těžký rozhodnout,ale obecně se má za to,že pobyt má být co nejkratší ,psa to velmi stresuje a to k uzdravění nepřispívá,spíše naopak.Jenže majitel za to vysolí pěkný prachy,takže proč ne!Doufámže to nebyl podobnej případ..Tuhle jsem slyšela,že pes byl na klinice už dva dny mrtvý a majiteli věšeli bulíky na nos.No dobrý dva dny že jo

Garfield
Člen
# Zasláno: 4 Říj 2007 11:40
- Nahlásit

cilka
Byl to kříženec dobrmana s čuvačem, bylo jí 6 let.
Požádali majitelku, aby jim tělo nachala na pitvu na náklady veterinární univerzity. Prý se má jednat o nějakou nemoc popisovanou v zahraniční literatuře, která se objevila u cca 5ti psů za historii této nemoci. Ale přesně nevím. Po pitvě jí ju vrátí, aby si ji mohla pohřbít na zahradě.

Garfield
Člen
# Zasláno: 4 Říj 2007 11:44
- Nahlásit

davidkova renata
Taky jsem kamošce říkala, ať ji hlavně co nejdřív vytáhne domů, že pro psa je to strašný nápor na psychiku a s psychikou v p*deli se velmi špatně léčí i to fyzično. Ale oni jí řekli, že bez kapaček nepřežije.
Já to řešila tehdy s Gafem tak, že jsem 2x denně dovezla psa na veterinu, hodinu jsem tam s ním byla než kapačka vytekla a zase jsem ho odvezla domů. Za 3 dny bylo po nemoci.
Ale její stav byl asi opravdu hodně špatnej a taky by ji neměl kdo hlídat, když byla v práci a tak. Měla strach, aby jí doma neumřela v případě náhlého zhoršení.

Ale já taky říkám, že ten pes a viděla jsem to několikrát i na vlastní oči, že pes relativně zdravej umřel na veterině v důsledku trvalého stresu, nežraní a absolutního psychického kolapsu. Viděla jsem to na vlastní oči u ovčáka a u retrívra. Jeden infarkt (ve 4 letech s kožní vyrážkou jinak zdráv) a druhý celkový kolaps (měl nějaké zlomeniny).

abby
Člen
# Zasláno: 4 Říj 2007 11:48
- Nahlásit

Garfield

To je mi moc líto

cilka
Člen
# Zasláno: 4 Říj 2007 12:26
- Nahlásit

Garfield

No je to tedy moc smutné , vše bylo po domluvě , nakonec to i píšeš také jsme fenku vozili , veterinář jezdil k nám ...i když hospitalizace byla možná . Ne vždy to ale jde . Zajímala by mě ta diagnóza , až se něčeho doberou ...tak jestli si vzpomeněš ...

Biluška
Člen
# Zasláno: 4 Říj 2007 13:03
- Nahlásit

Garfield
Takhle zbytečně trčela na veterině Lilátko. Poprvé byla hospitalizovaná po té havárce. Budiž, tam nebylo co řešit, pes byl fakt v kritickém stavu a podle mě ani nevěděla, že není doma. Podruhé tam byla na operaci o dva měsíce později, aby ty šrouby vytáhli. Doktor nás objednal na pondělí ráno, psa sebral, zavřel do kotce a prohlásil "my vám zavoláme" (na to nespoléhám a volám tam co půl hodiny ). K tomu, aby ji operoval se dostal v úterý večer !! Po operaci nám zavolala sestřička a řekla "můžete si pro Lilinku přijet, ale pohněte si, pan doktor je tady do šesti" . Bylo půl šesté, do Ostravy to máme cca dvě hodiny jízdy (hodinu a čtvrt když se vykašlu na všechny předpisy a vesnice proletím 120). Takže tam Lila trčela zbytečně další noc. Přitom jsem je upozorňovala na tu vzdálenost a na to, že mi musí zavolat dřív, protože trvá než tam dojedem.
To samé hodlal udělat s Bonkou, když jí Lila zlomila nohu. Chtěla jsem toho nejnej odborníka, takže jsem logicky první volala jemu. Byla sobota, asi 10 večer . Prohlásil "jo, jsem v ordinaci, klidně přijeďte, já si toho pejska hospitalizuju a ráno uvidíme" . Takže jsem s díky odmítla. Pro ně to prostě není pes, pro ně je to případ

bullvnouzi
Člen
# Zasláno: 4 Říj 2007 13:25
- Nahlásit

Biluška
Pro ně to prostě není pes, pro ně je to případ
Ani se jim nedivím... Kdyby si měli brát k srdci všechny psy, tak se z toho brzo zblázněj...

Biluška
Člen
# Zasláno: 4 Říj 2007 14:07
- Nahlásit

bullvnouzi
Kdyby si měli brát k srdci všechny psy, tak se z toho brzo zblázněj...
To po nich ani nechci . Mě by stačilo kdyby řekl "přivezte psa v úterý po poledni, já ho večer budu operovat". Ne, že ho přivezu v pondělí, on je má v kotcích a až má čas tak je odoperuje. Pochopila bych, kdyby se netrefil přesně na hodinu - nějaká operace se protáhne, přivezou akutní havárku a tak, ale když se netrefí na dny?

blanulinka1
Člen
# Zasláno: 4 Říj 2007 14:09
- Nahlásit

Garfield
tahle náhlá divná nemoc postihla i moji fenku (NO) co jsem měla před Béďou, během týdne ji totálně selhal celý organismus, játra, ledviny, slinicka...silná ckrovka...druhý den, po odběrech krve a zjištění, že jí "uvnitř" vlastně nic nefunguje jsem ji nechala odejít, kapačky by ji pomohly tak na týden, pak by to dopadlo stejně...a na to jsem neměla, abych ji nechala někde v kleci na klinice... to bych nesnesla... Bylo jí tehdy 10 let Bylo to hrozně rychlé, během pár dnu strasně shodila, přestala žrát, jen pila a hned všechno vyčůrala... Rakovina to nebyla, ale prostě jí selhalo celý trávící ústrojí...

cilka
Člen
# Zasláno: 4 Říj 2007 14:12
- Nahlásit

blanulinka1
a proč ? Nevíš co bylo příčinou ? Jak se to jmenuje , Garfield
psala , že je to v případě téhle fenky nějaká málo známá nemoc ..

jana33
Člen
# Zasláno: 4 Říj 2007 19:15
- Nahlásit

Biluška
bullvnouzi
Všichni naši psi,pokud museli na operaci,byli až do úplnéhu uspání s námi. Tj. šli jsme s nimi až na sál,seděli jsme u nich na zemi dokud opravdu neusnuli. U psa,který byl týraný a je nedůvěivější k cizíml lidem jsem byla i u probouzení,doktorka promě přišla hned jak ho odpojili od přístrojů,ještě byl zaintubovaný a během celého buzení,dokud nebyl schopný odejít po svých,jsem s ním seděla a hladila ho.

. 1 . 2 . >>
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání