| Autor |
Zpráva |
Tami
Člen |
# Zasláno: 22 Srp 2007 22:37
- Nahlásit
Naše jezevčička v neděli vběhla do ostružin a poranila si /zřejmě o trny /oční rohovku - docela hodně.
U věta jsme dostali antibiotika Tobrex, kapky Uniclophen a gel Solcoseryl.
Máte s tím někdo zkušenosti zahojí se to bez následků?
V pátek jdeme na kontrolu.
|
aren
Člen |
# Zasláno: 22 Srp 2007 22:44
- Nahlásit
Tami
Mám zkušenosti. Píďa si taky poranil rohovku v křoví, kapali jsme ty stejné kapičky, co vy.
Měli jsme ale smůlu, protože už skoro vyléčený vběhl do křoví znovu a jak na to očko neviděl, poranil si ho znovu. Měl chudák očko rudé jak Terminátor, léčilo se znovu, no, a zůstal mu v rohovce zákal. Je trochu excentrický, takže možná trošku vidí, ale je to už následek nafurt, bohužel
Takže, prosím, buďte holky opatrné a choďte jen na vodítku, ona fenečka jestli nevidí, tak trnu neuhne ani nepřivře oko.
Druhý případ - kočička nalezenec, ranku už měla a docela dost zhnisanou, ale vyléčila se bez následků. Zákalek tam zůstal, ale úplně malilinkatý, skoro není vidět a kočka normálně vidí na obě oči.
|
Tami
Člen |
# Zasláno: 22 Srp 2007 22:57
- Nahlásit
aren
díky, já na tu veterinu půjdu asi zítra, jeví se mi, že má Baruška to oko zakalené. Nevím, jestli to třeba není ještě následek toho, jak jí to vykapávali svítící zelenou barvou¨a zakalené se mi to jen jeví.
jsem z toho docela špatná, ten keř je na zahradě, denně kolem něho chodí a tentokrát do dopadlo takhle
|
aren
Člen |
# Zasláno: 22 Srp 2007 23:13
- Nahlásit
Tami
Tím určitě nic nepokazíš. Hodně se toho ještě při hojení vstřebá. My jsme po tom Tobrexu ještě dostali další kapky, jméno si bohužel nepamatuju, právě na to projasnění.
Vzhledem k tomu, že jsem se bála, že přijdeme o celé oko, tak jsme dopadli moc dobře.
Držíme packy, ať se očko úplně uzdraví. A hlavně fakt teď pozor na křoví.
|
Tami
Člen |
# Zasláno: 22 Srp 2007 23:27 - Změnil/a: Tami
- Nahlásit
aren
no jo to bude těžké s jezevčíkem, křoví je to, co miluje.
Navíc jedeme v sobotu opět na jezevčičí tábor /letos už podruhé/, tak se strašně těším i za Barušku, která je vždy obrovsky natěšená když je v lese
URL
|
aren
Člen |
# Zasláno: 22 Srp 2007 23:32
- Nahlásit
Tami
Hezký
Byla bych radši opatrná, to očko za to stojí.
Hezká fenečka
|
Šárka
Člen |
# Zasláno: 23 Srp 2007 11:12
- Nahlásit
Já měla natrhlou rohovku a zahojilo se mi to bez následků.
|
Tami
Člen |
# Zasláno: 23 Srp 2007 14:38
- Nahlásit
aren
to je jasný že budu opatrná. Dnes jsme byli u veta, to zakalení by mělo brzo zmizet, prý se jí to pěkně hojí,mám dál dávat asi 14 dní ten gel. Tak se mi ulevilo.
Šárka
tak to jsi měla kliku viď.
|
aren
Člen |
# Zasláno: 23 Srp 2007 14:45
- Nahlásit
Tami
Tak to mám radost
|