| Autor |
Zpráva |
bea
Člen |
# Zasláno: 29 Čec 2007 21:57
- Nahlásit
Na psiadusa,szm.sk je další psík na utracení
|
fatdog
Člen |
# Zasláno: 29 Čec 2007 23:30
- Nahlásit
Budiž mu země lehká.
|
argosek
Člen |
# Zasláno: 29 Čec 2007 23:36
- Nahlásit
fatdog
tos rek moc hezky.
|
fatdog
Člen |
# Zasláno: 29 Čec 2007 23:38
- Nahlásit
argosek
já vím, jsem dnes celej naměkko
|
Smečka
Člen |
# Zasláno: 29 Čec 2007 23:47
- Nahlásit
fatdog
příště tě budu vařit déle
|
argosek
Člen |
# Zasláno: 29 Čec 2007 23:48
- Nahlásit
Smečka
a ono to jako fakt funguje?
fatdog
se rozplacu, kluku
|
Smečka
Člen |
# Zasláno: 29 Čec 2007 23:51
- Nahlásit
argosek
snad, dnes ještě nevoněl
|
argosek
Člen |
# Zasláno: 30 Čec 2007 00:00
- Nahlásit
Smečka
jakmile zavoni, tak ztvrdne?
|
sarax
Člen |
# Zasláno: 30 Čec 2007 00:03
- Nahlásit
argosek
to je cas
|
argosek
Člen |
# Zasláno: 30 Čec 2007 00:08
- Nahlásit
sarax
od tebe uz jineho necekam
v tuto vterinu nekde na slovensku umira pejsek.
|
sarax
Člen |
# Zasláno: 30 Čec 2007 00:17
- Nahlásit
argosek
jako nerej umírající pejsek mě štve..ale bohužel není v mejch silách spasit svět...btw:v tuhle hodinu už nemyslím ...
a minulýho pejska sem rozeslala tolika lidem..a ty reakce
|
argosek
Člen |
# Zasláno: 30 Čec 2007 00:20
- Nahlásit
sarax
umirani je tak pomijive...
|
Bela
Člen |
# Zasláno: 30 Čec 2007 00:21
- Nahlásit
saraxa ty reakce
nejake blbe?
|
sarax
Člen |
# Zasláno: 30 Čec 2007 00:33
- Nahlásit
Bela
celkem jo..jako že až mě naštvali..ale nejspíš sem to poslala lidem se kterejma si nebudu mít tolik co říct...je fakt že se na určitý věci dívám jinak co máme Trinitku a Ronyho..možná sem bejvala taky taková ale to asi ne..páč malý děti a zvířata mě dojímaj celej život snad...
|
argosek
Člen |
# Zasláno: 30 Čec 2007 00:34 - Změnil/a: argosek
- Nahlásit
sarax
páč malý děti a zvířata mě dojímaj celej život snad...
tak to byste si rozumeli s fatdogem
treba, az si budes porizovat dalsi detatko, tak ho vyfasujes jako tatinka (zdrama k baleni plenek)
|
Bela
Člen |
# Zasláno: 30 Čec 2007 00:40
- Nahlásit
saraxjako že až mě naštvali.
ja som taku dostala len jednu, ale zato par excellence
ale neva, niekedy je lepsie prehliadnut ich, su na svete aj ini - nakoniec tam prisiel prislub, ze psikov vezme utulok (oboch - vztahuje sa to aj na toho z tejto Beinej vyzvy - ak je to ten, ktoreho myslim)
argosek
treba, az si budes porizovat dalsi detatko, tak ho vyfasujes jako tatinka
najnovsie robis uz aj dohadzovacku?
|
fatdog
Člen |
# Zasláno: 30 Čec 2007 00:54
- Nahlásit
Bela
niekedy je lepsie prehliadnut ich, su na svete aj ini - nakoniec tam prisiel prislub, ze psikov vezme utulok (oboch - vztahuje sa to aj na toho z tejto Beinej vyzvy - ak je to ten, ktoreho myslim)
no mne na tom prijde nejsmutnejsi to, ze to bohuzel ni neresi...sice tenhle pes trpet nebude, ale bude trpet pet dalsich obrazne...to me na tom ctve
|
Bela
Člen |
# Zasláno: 30 Čec 2007 09:20
- Nahlásit
fatdog
pozri, ono to pride smutne aj mne, a stve ma to dost statocne, ale......
ale proste este nedokazem len tak sediet, pozerat sa a hovorit si, kedze to nic neriesi, tak nema vyznam cokolvek robit...aspon tak to vidim ja
|
fatdog
Člen |
# Zasláno: 30 Čec 2007 09:24 - Změnil/a: fatdog
- Nahlásit
Bela
ale ma smysl delat to jo...jenze by to chtelo neco smysluplnejsiho ...proste nic ve zlém, treba to tak akurat u Tebe neni, ale mi tohle prijde jen jako pokrytectvi a alibismus nebo nevedomost a hloupost...ale neber si to osobne...bo se treba taky pletu
|
aren
Člen |
# Zasláno: 30 Čec 2007 09:30
- Nahlásit
Hele, lidi, psům se pomůže tak, že se budeme snažit změnit zákony, né tak, že budeme kašlat na konkrétní psy co jsou v nouzi.
|
Bela
Člen |
# Zasláno: 30 Čec 2007 09:52 - Změnil/a: Bela
- Nahlásit
fatdog
jenze by to chtelo neco smysluplnejsiho
tot otazka, ci su taketo individualne ciny zmysluplne alebo nie. pre konkterneho psa, alebo ine zviera v nudzi, ktore najde novy domov, to iste zmysluplne je. inac, by sme mohli zrusit utulky a vratist sa spat k institutu mestskeho sarhu, tulave macky plosne strielat a travit, kone sikovat rovnako na jatky...etc. V tomto sa pohlad spolocnosti na spoluzitie so zvieratami dost zmenil a myslim, ze len malokto by uz dbes obhajoval taketo riesenia.
na druhej strane je u nas problematika tyrania zvierat a etiky chovu strasne slabo legislativne osetrena a politicka vola cokolve menit je, aspon u nas, miziva. to nakoniec vsetci vieme. ledva, ledva sa u nas podarilo vylobovat nejake veci ohladne domaceho nasilia, ktore postihuje najma zeny a deti, takze na nejake radikalne zlepsenia v otazke zvierat budeme este dlho cakat. To samozrejme neznamena, ze netreba na politikov tlacit a v podstate je mi divne, ze tak utulkari a Sloboda zvierat nerobia viditelnejsie a razantnejsie napr. ako to robia ochranari.
Problem je v tom, ze velke systemove riesenia budu vzdy problem. Robila som niekolko rokov v medzinarodnej rozvojovej organizacii - je priechodnejsie a v konecnom dosledku efektivnejsie implementovat jeden ciastkovy projekt, ktory pomoze konkretnej skupine ludi, ako sa snazit o celoplosnu zmenu. Nepomozes vsetkym, ale pomozes aspon niekomu a v konecnom dosledku nikdy nevies, aky pozitivny precedens sa tym vytvori. Velmi strucne asi takto nejako...
aren
uplny suhlas
|
aren
Člen |
# Zasláno: 30 Čec 2007 10:57
- Nahlásit
Bela
je priechodnejsie a v konecnom dosledku efektivnejsie implementovat jeden ciastkovy projekt, ktory pomoze konkretnej skupine ludi, ako sa snazit o celoplosnu zmenu. Nepomozes vsetkym, ale pomozes aspon niekomu a v konecnom dosledku nikdy nevies, aky pozitivny precedens sa tym vytvori.
Tiež úplný súhlas
Také dobré čiastkové precedensy a príklady tiež pomáhajú na svet celoplošnej zmene k lepšiemu.
|
fatdog
Člen |
# Zasláno: 30 Čec 2007 20:19
- Nahlásit
Bela
to iste zmysluplne je. inac, by sme mohli zrusit utulky a vratist sa spat k institutu mestskeho sarhu, tulave macky plosne strielat a travit, kone sikovat rovnako na jatky...etc. V tomto sa pohlad spolocnosti na spoluzitie so zvieratami dost zmenil a myslim, ze len malokto by uz dbes obhajoval taketo riesenia.
já ano, protože to, co se dnes provozuje, je jen pokrytecká falešná humanita a to do budoucna vysoce kontraproduktivní, neboť opět lidem dává tzv "jistotu" ve smyslu, že však se o to zvíře stejně někdo postará.....
na druhej strane je u nas problematika tyrania zvierat a etiky chovu strasne slabo legislativne osetrena a politicka vola cokolve menit je, aspon u nas, miziva. to nakoniec vsetci vieme. ledva, ledva sa u nas podarilo vylobovat nejake veci ohladne domaceho nasilia, ktore postihuje najma zeny a deti, takze na nejake radikalne zlepsenia v otazke zvierat budeme este dlho cakat. To samozrejme neznamena, ze netreba na politikov tlacit a v podstate je mi divne, ze tak utulkari a Sloboda zvierat nerobia viditelnejsie a razantnejsie napr. ako to robia ochranari.
tak tady souhlasím, akurát bych to vyjádřil ostřeji
Problem je v tom, ze velke systemove riesenia budu vzdy problem. Robila som niekolko rokov v medzinarodnej rozvojovej organizacii - je priechodnejsie a v konecnom dosledku efektivnejsie implementovat jeden ciastkovy projekt, ktory pomoze konkretnej skupine ludi, ako sa snazit o celoplosnu zmenu. Nepomozes vsetkym, ale pomozes aspon niekomu a v konecnom dosledku nikdy nevies, aky pozitivny precedens sa tym vytvori. Velmi strucne asi takto nejako..
A tady zase striktně nesouhlasím....IMO je to většinou schůdnější cesa proto, že to tak popíše nějaká zájmová skupina.....například firma, která profituje z toho, že její zdravo materiál je nakoupen pro africké děti za peníze nějaké sbírky....ale jinak jsou tato řešení IMO velice kontraproduktivní co do pohledu do budoucnosti...
|
fatdog
Člen |
# Zasláno: 30 Čec 2007 20:23
- Nahlásit
aren
Také dobré čiastkové precedensy a príklady tiež pomáhajú na svet celoplošnej zmene k lepšiemu.
tak leda ve snu...naopak to oddaluje nutnost radikálního a reálného řešení situace
|
Bela
Člen |
# Zasláno: 30 Čec 2007 20:34
- Nahlásit
fatdog
apříklad firma, která profituje z toho, že její zdravo materiál je nakoupen pro africké děti za peníze nějaké sbírky....ale jinak jsou tato řešení IMO velice kontraproduktivní co do pohledu do budoucnosti...
trufam si povedat, ze mam v tomto smere dost skusenost aj vedomosti aby som mohla povedat, ze jednoznacne nemas pravdu lebo pausalizujes a generalizujes. to co popisujes len jen jeden z moznych situacii ci scenarov. A skus to tiez vysvetlit tym, ktori tu pomoc potrebuju tu a teraz...okrem toho som nehovorila o situacii humaniternej pomoci nejake africkej krajine .
keby sme mali furt len sediet a cakat na nejake radikalne riesenia, tak sa nacakame, ze sa ich ani nedozijeme
a tiez je dobre, ze mnohi ludia nezdielaju tvoje postoje, resp. postoje tvojho typu...ale pokial je to iba v rovine negativistickeho "kritizovania" druhych na nete, tak budiz. takych mame naokolo neurekom, ze si clovek po case nakoniec zvykne. a je to dobra skola...
...ale mozno raz miesto sprdavania prace druhych prides aj ty s nejakym tvorivym napadom. Budem sa tesit
|
fatdog
Člen |
# Zasláno: 30 Čec 2007 20:48
- Nahlásit
Bela
trufam si povedat, ze mam v tomto smere dost skusenost aj vedomosti aby som mohla povedat, ze jednoznacne nemas pravdu
bohuzel mám pocitr, ze mas ale velmi slabe vedomosti z oblasti trzni ekonomiky a toho, jak tento svet funguje, kdyby na tech tzv napr humanitarnich akcich nikdo neziskal, nikdy by se dejme tomu z vetsiny neuskutecnily
lebo pausalizujes a generalizujes. to co popisujes len jen jeden z moznych situacii ci scenarov
no pokud napíši například, tak ani nepaušalizuji ani negeneralizuji, to není ani trochu logické
ano jej jeden z moznych, proto jsem psal napriklad a proto nepausalizuji
A skus to tiez vysvetlit tym, ktori tu pomoc potrebuju tu a teraz...okrem toho som nehovorila o situacii humaniternej pomoci nejake africkej krajine
ale proc bych jim to vysvetloval? o tom snad rec neni, to ponekud pletes jablka s hruskami IMO.... v zasade je dosti podobne jestli jde o psy v Poprade nebo deti V Thajsku ...principy jsou podobne...ty trzni...
keby sme mali furt len sediet a cakat na nejake radikalne riesenia, tak sa nacakame, ze sa ich ani nedozijeme
a proto je lepší ukájet své pokrytectví a dělat něco do budoucna kontraproduktivního? ano je, protože my si nyní můžeme nalhat, že jsme udělali něco užitečného třeba jako zde dnes předvedla paní Fišerová....no bravo...tak so se teda fakt radeji budu dloubat v nose
...ale mozno raz miesto sprdavania prace druhych prides aj ty s nejakym tvorivym napadom. Budem sa tesit
ne děkuji, tvořivé nápady typu, který zde předvádějí statečné zachránkyně z agentury Světospása, fakt nemusím a nejspíš ani nikdy muset nebudu....to fakt díky
|
Bela
Člen |
# Zasláno: 30 Čec 2007 20:52
- Nahlásit
fatdogne děkuji, tvořivé nápady typu, který zde předvádějí statečné zachránkyně z agentury Světospása, fakt nemusím a nejspíš ani nikdy muset nebudu....to fakt díky
ale ved tie som ani na mysli nemala, ani nahodou!!!
skor nieco co by ta bolo hodne
|
fatdog
Člen |
# Zasláno: 30 Čec 2007 20:55
- Nahlásit
Bela
ale ved tie som ani na mysli nemala, ani nahodou!!!
ale právě, že nejspíš měla, když je zde v podstatě obhajuješ....
skor nieco co by ta bolo hodne
no ale tak o tom se my dva nemůžeme bavit, protože jak jistě víš, je to mimo rámec Tvého chápání neb jsi snad také z Olympu?
|
Bela
Člen |
# Zasláno: 30 Čec 2007 20:59 - Změnil/a: Bela
- Nahlásit
fatdog
ale právě, že nejspíš měla
no ver mi, ze nemala...inac by som sa na to nepytala teba, nie?
je to mimo rámec Tvého chápání neb jsi snad také z Olympu?
nemboj, nad ramec mojho chapania to uuurcite nebude, som z koncin, kde sa na Olymp odvolavat nemusia
|
fatdog
Člen |
# Zasláno: 30 Čec 2007 21:01
- Nahlásit
Bela
no ver mi, ze nemala...inac by som sa na to nepytala teba, nie?
bohuzel nerozumim kontextu, asi jsem prilisne einfach
nemboj, nad ramec mojho chapania to uuurcite nebude, som z koncin, kde sa na Olymp odvolavat nemusia
nebojim, je mi to totiz jasny a zretelny
|