Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Pomoc psům v nouzi / Stále se hledají dva ovčáci (Hodonín)
Autor Zpráva
Hanca
Člen
# Zasláno: 26 Čen 2007 08:42
- Nahlásit

Přidávám sem inzerát o ztrátě 2 ovčáků.
Prosím, o pomoc: Neviděli jste někde tyto ovčáky? Majitelka je již hledá od listopadu minulého roku.

Foto psů na těchto web. stránkách: http://pavliskop.blogspot.com/2006/01/hledaj-se-dv a-ovci-uhice-okres-hodonn.html

Text inzerátu:
Hledají se dva ovčáci - Uhřice okres Hodonín
Pomozte najít dva německé ovčáky. Pes In - 7 let s PP, vlkošedý a fenečka Sanny - 2 roky, dlouhosrstá. Ztratili se ze dvora z obce Uhřice okres Hodonín dne 27. listopadu 2006.

Do dneška jsme inzerovali kde se dá, obvolaly všechny obce, veterináře atd. Nikdo je ani neviděl, ani jednoho - což je podivné. Pokud by utekli, zdržovali by se poblíž, ale nikdy neutekli. Jsou vycvičení a hodní, hodně fixovaní na sebe. Nabízíme odměnu 10 000,- Kč.
Prosíme o jakoukoli zprávu.
Děkujeme

Burianovi Tel.: 776 198 819
E-mail: renyburianova@seznam.cz

reny
Člen
# Zasláno: 27 Čen 2007 16:49
- Nahlásit

Vím,že je to už dlouhá doba.Já jen prostě nemůžu uvěřit,že jim někdo něco udělal nebo,že by si je oba nechal.Doufám,že se někde objeví aspoň jeden.Je to celé záhada,najednou byli pryč a nikdo je ani neviděl.V útulcích mi bylo řečeno,že se ovčáci hodně kradou třeba na hlídání,je to hrozné,byli členy rodiny,spávali oba s námi v ložnici,jezdili s námi na ryby atd.Už nevíme co dělat.Jen vím,že sami neutekli,ale někdo jim pomohl.

reny
Člen
# Zasláno: 7 Led 2008 14:53
- Nahlásit

To nikdo nemáte názor nebo radu?Jinak se nenašli ani žádná zpráva...

EngieB
Člen
# Zasláno: 7 Led 2008 15:04
- Nahlásit

reny
Už je to fakt dlouho, nechci tě děsit, ale nejspíš je někdo sežral. Lidi jsou bohužel lidi. Zvlášť jestli byli hodní

reny
Člen
# Zasláno: 7 Led 2008 15:46
- Nahlásit

asi proto nikdo nepíše,asi všichni mají stejny názor..vzaly jsme si z utulku novou fenku,protože dům bez psů byl strašně prázdný...ale stále je nám smutno...

bullvnouzi
Člen
# Zasláno: 7 Led 2008 15:48
- Nahlásit

Bohužel, vidím to podobně... Buď je někdo sežral a nebo je třá zastřelili myslivci. Je mi líto...

reny
Člen
# Zasláno: 7 Led 2008 16:19
- Nahlásit

hodní sice byli,ale pes.In..fenku bránil...vždy...za myslivci jsme byli osobně,prosila jsem je,aby mi řekli pravdu,ale asi by ji stejně neřekli i kdyby je zastřelili...2 psi jsou smečka a okolo máme lesy..no byly různé teorie..do dnes mi píši lidé a fotí psi v okolí..třeba i sousedum,co kdyby se jich někdo ujal..nebo jednoho..vše je možné---ale máte pravdu..lidi..jsou...

davidkova renata
Člen
# Zasláno: 7 Led 2008 20:08
- Nahlásit

reny
je mi to moc líto,vím,že je hledáte jak blázni.. Myslim,že nemůže být nic horšího než když nevíte co se s nimi stalo.To už je snad lepší pokud člověk zjistí,že už nejsou,ale tohle bych teda zažít nechtělaUrčitě jste udělali vše co se dalo,nic mě nenapadá..nejspíš bych to zkoušela dál,co jinýho zbejvá.

Neessi
Člen
# Zasláno: 7 Led 2008 22:01
- Nahlásit

reny

neházej flintu do obilí
Jednou jsem se takhle ujala nádherné ovčandy,která byla silně vyhublá,postřelená.....byly jí tehdy asi 2 roky.Prožila u mne 12 krásných let a musím říct,že jsem neměla lepšího psa(a ovčounů už jsem pár měla a mám).Teprve když odešla stářím,tak jsem potkala paní,která ji hledala dva roky.Bydlíme od sebe vzdušnou čarou 35km.A mezi zaběhnutím Ritunky a příchodem ke mně uplynulo 5 měsíců.A to ještě když jsem ji vypiplala z nejhoršího,tak jsem jí nechala volnost a myslela jsem,že se vrátí tam,odkud přišla.Zůstala.
Paní,když jsem jí povyprávěla příběh,byla ráda,že Ritunka prožila hezký psí život.
Takže je možné,že u někoho jsou,jen o sobě nevíte.

reny
Člen
# Zasláno: 8 Led 2008 09:16
- Nahlásit

přesně tak,bud se jich někdo ujal a nevíme o tom,proto vlastně stále pátrám a nabízím odměnu,ale na vesnicích jsou lidé,kteří nemají počítač apd,jsou velice hodní a mazilci,tak by nebyl problém,aby se jich někdo ujal,akorát pes IN je nemocný a pochybuji,že někdo bude investovat do léčby staršího psa a tak si říkám,že ho třeba dá do utulku s tím,že ho našel.Ale také samozdřejmě počítám s tím,že už nejsou,ale pokud to nevím určitě,tak budu stále hledat.Asi nejhorší představa pro mě je ta,že jsou někde uvázaní u boudy s nedostatečnou péčí apd.

Hanca
Člen
# Zasláno: 8 Led 2008 09:40
- Nahlásit

To víte, to je těžké. Některé útulky ani nemají zřízené web. stránky. (Teď na www.utulky.estranky.cz seznam útulků a některé útulky či odchytové zařížení městských policií si na popud i nové stránky či vůbec stránky nechávají dělat - ještě, že jsou lidi, kteří je mají čas dělat - díky za ně). A hlavně, jak píšete řada lidí nemá přístup na internet, spíše z okruhu těch starších. To by se musely znovu vyvěšovat plakátky v místě ztrátě psů. A třeba by si jich někdo všiml. Občas, když se tak dívám po stránkách, tak se dívám, jestli tam nemají Vaše psíky, ale bohužel, však víte, zatím jsem je nikde nenašla anebo spíše třeba jsou teď trošku jiní - ve všech útulkách, když se podíváte na uv. stránky plno ovčáků. Tak snad jsou někde, kde je o ně dobře postaráno.
Z Kladna pozdrav posílá Hanka

reny
Člen
# Zasláno: 8 Led 2008 10:03
- Nahlásit

Jsem v kontaktu se spousty utulků a mohu říci,ře někde jsou opravdu lidé na svém místě a někde je to opravdu hrozné..pomalu je obtěžujete,ale většinou přístup dobrý.A je pravda s těmi stránkami,některé utulky nemají stránky nebo zase udají pejska aniž by ho vyfotili a dali možnost majiteli ho najít,my jsme si např:nyní vzaly fenečku z utulku,kde byla 3 dny a klidně nám ji dali,samozdřejmě jsem se ptala,jestli by nebylo lepší počkat jestli se neozve puvodní majitel,a ani není uvedena..našli domov..tak takhle se to mohlo také stát..já se dívám jetli ji někdo nehledá,ale nic.Komunikace je prostě ještě špatná a je plno majitelů nešťastných.

Hanca
Člen
# Zasláno: 8 Led 2008 14:18
- Nahlásit

Na níže uv. web. stránce také fenka ovčáka, která se zaběhla již 25. srpna a ještě stále není doma. Pomáhala jsem majitelce fenky vložit na web do inzerátu fotku fenky, protože byla většího rozměru, takže se nechtěla uložit právě proto, že když někdo popíše psa, tak stejně si nelze představit pejska bez foto - je přeci plno různých ovčáků.

http://www.cz-pes.cz/sos-detail-807-q-Hleda-se-fen ka-ovcaka

Problém je i v tom, že i řada lidí, kteří nějakého psa najdou, nejdříve, než by měli např. informovat policii či útulek, či inzerát o nálezu umístit někde na serveru tomu určenému či vylepit plakátky, napíší rovnou, že darují nalezeného psa a to většinou někam, kam by to jiného člověka, co ztratil psa, ani nenapadlo se podívat.
(Takže když občas někde podobný inzerát najdu, dávám ho rovnou na www.nalezenci.cz - může se stát, že si tam svého pejska někdo všimne.)

Také je chybou, že se nedostatečně kontroluje tetování či čipy -asi to toho, kdo pejska najde nenapadne, ale útulky by toto přověřovat měli vždycky. Pokud útulky nemají čtečky, ať se obrátí na národní registr anebo ať o něj napíší na své stránky. Určitě se najdou dobří lidé, kteří na ně rádi přispějí.
Je to všechno hlavně i o té komunikaci.

Některým útulkům se např. nabízí možnost, že by jim byly vytvářeny web. stránky s aktuálním přehledem nalezených pejsků a oni odpoví, že jim to není třeba, že vždycky psy sami někde udají anebo se pro ně vždy původní majitel přihlásí. Tak potom, je těžké v některých oblastech najít ztraceného psa (Tuto zkušenost mám třeba s útulkem v Kolíně anebo v Rakovníku)

reny
Člen
# Zasláno: 8 Led 2008 15:13
- Nahlásit

Hani,přesně tak..bez fotky je to skoro zbytečné...ta moje fenka ztracená vypadala na každé fotce jinak.. i pro mě je těžké podle fotky rozpoznat jestli je to můj pes..někteří jsou si velmi podobní.Ale vždy zavolám at mi pošlou ještě nějaké fotky.Myslím si,kdyby to měl být můj..tak to poznám hned,ale jak stále hledám,tak mi připadá podobný každý druhý....Říkám si,kdybych své psi někde viděla třeba na procházce a poznala je na 100%..co pak?Noví majitelé mi je nemusí dát a prý po roce ztrácím na ně nárok,nevím,ale co dělat když některého někdy někde uvidím..polici volat nemůžete apd.Myslím si,že jsou někde v blízkém okolí,ale nevím..to je jen intuice...nebo možná už blázním.

Hanca
Člen
# Zasláno: 9 Led 2008 08:41
- Nahlásit

Ano, říká se, že do 1 roku, pokud se o psa přihlásí původní majitel, by měl být pes vrácen domů. Ale rok je dlouhá doba, to už si pejsek zvykne na nové majitele a ti si zvyknou na něj. To se těžko od pejska majitele loučí, to se není co divit, když se stane členem rodiny. Stejně jako s tou fenkou, co jste adoptovali. To by se mohlo stát i Vám. Ale snad ne. S tím se, bohužel nedá nic dělat.

aren
Člen
# Zasláno: 22 Led 2008 23:55
- Nahlásit

Nevím, jestli to někomu k něčemu bude, ale:
Měla jsem včera příležitost vyslechnout povídání jednoho chlapa, co jel teď na konci roku s manželkou na oslavu Silvestra do Bratislavy. Na dálnici, asi 5km za hraničním přechodem Lanžhot, když zrovna asi stočtyřicítkou předjížděl nějaké auto a jel v levém pruhu, vskočil do vozovky asi třicet metrů před ním od středových svodidel pes a rozhlížel se. Říkal vlčák, ale on pejskař není. Chlap začal brzdit, ale času bylo málo. Uhnout neměl kam, jeli v té chvíli dva vedle sebe. Pes se podíval směrem k přijíždějícímu autu. Vzápětí za psem vyšel druhý, postavil se k němu a šťouchnul ho hravě zboku do tlamy. Pak už následovala jenom rána. Chlap řešil jen závady na svém autě, psy ne. Prý tam o kus vzadu leželi nehybně. Na autě byla oprava za 37000, tak to asi nemohli přežít.
Je mi to moc líto.
Samozřejmě nevím, jestli to byli zrovna tihle.

reny
Člen
# Zasláno: 23 Led 2008 09:53
- Nahlásit

Děkuji za infookusím se to ověřit,včera mi volala paní,že v rádiu hlásili,že se pohybují 2 ovčáci u hranic..snad Hatě,za ten rok co je hledám,jsem už vyjížděla ke spoustě nehod,kde se našli pejsci,nebo jsem ověřovala jestli to nebyli ti naši.Snad to nejsou oni,ale je mi líto každého psa,kterého potká podobný osud.Dám vědět co jsem zjistila.Ještě jednou díky

reny
Člen
# Zasláno: 23 Led 2008 10:51
- Nahlásit

Tak zatím jsem nic nezjistila,žádné hlášení o tom,že by byla nějaká nehoda a psech také nic,tak zatím se mějte

aren
Člen
# Zasláno: 23 Led 2008 11:54
- Nahlásit

reny
On nevolal policii. Auto zůstalo pojízdné, normálně odjel.

benda2
Člen
# Zasláno: 23 Led 2008 13:57
- Nahlásit

aren
a to tam ty psy nechal ležet ?

reny
Člen
# Zasláno: 23 Led 2008 14:03
- Nahlásit

taky si to myslím,protože jsem volala i do utulku-Bulhary-kde mi řekli,pokud by se něco takového stalo,vždy dostanou hlášení a včera jeli pro nějakého zraněného kokra.Zkouším dálniční policii,ale nikdo to tam od rána nezvedá.Myslím si,že to vůbec nenahlásil....tak jak říkate,co teď dělat,vím co to je hledat psi..v lese apd.

aren
Člen
# Zasláno: 23 Led 2008 18:04
- Nahlásit

benda2
Jo, psy tam nechal ležet. Takoví prostě někteří lidi jsou. Já jsem se to dozvěděla včera. Dokonce jak to vyprávěl, bylo vidět, že očekává u posluchačů spíš zájem o poničené auto.
No comment, no. Možná tam ti psi leží dodnes.

aren
Člen
# Zasláno: 23 Led 2008 18:06
- Nahlásit

reny
Ano, vůbec to nenahlásil.

Pavlina se smeckou
Člen
# Zasláno: 23 Led 2008 18:52
- Nahlásit

tak z toho je mi docela nanic Pardon že se do toho vměšuju, jen mě nepřestává udivovat jací lidi sou

Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání