| Autor |
Zpráva |
diana
Člen |
# Zasláno: 15 Čen 2007 16:58
- Nahlásit
nedavno som sa dozvedela, ze osetrovatel z veteriny (univerzita veterinarneho lekarstva)v kosiciach chce dat prec svoju staffinku senu.
teda ono to je vlastne takto. cca pred tromi rokmi jeden chlapik priniesol senu na veterinu do utulku, kt. vsak bol preplneny a ako naschval akurat vtedy isiel spominany osetrovatel okolo, samozrejme chlapik mu senu ponukol a osetrovatel prejavil zaujem...snazili sme sa ho odhovorit (pozname jeho vztah k zvieratam), ale marne..senu si vzal a teraz po rokoch sa dozvedam, ze uz ju nepotrebuje - strazila stavbu RD (samozrejme zila na retazi), kt. nedavno dostavali a neznasa psy, takze nemoze byt spolu s tou druhou malou a uz mu ju proste neni treba..citujem: ' mohol by som ju dat ciganom na gulas , neni problem, by hned kupili, sak fajna, tucna je...alebo vezmem do lesa zastrelit...ale luto mi je, lebo je dobra..." - no, nebudem sa vyjadrovat....
ak by ste nahodou vedeli o niekom, kto by sa chcel seni ujat, dajte mi vediet co najskor (vyssienapisaneho je fakt schopny) na diankake@azet.sk , pripadne na +421905807938 (0905807938). sena je v momentalne v jednej dedinke pri kosiciach.
je rysavobiela, nizsia zavalita, ma cca 6 rokov...viac neviem, videla som ju pred rokmi, ked si ju bral...
|
sarax
Člen |
# Zasláno: 15 Čen 2007 17:12
- Nahlásit
diana
to je fakt hnus....
|
diana
Člen |
# Zasláno: 15 Čen 2007 17:27
- Nahlásit
no, zial, toto sa deje bezne a este aj tam, kde by sme to cakali najmenej...veterina...
pokusim sa zistit viac info, pripadne foto, ale to jedine,ak by som si ju sla odfotit sama...
momentalne viem minimalne o 14 psoch, kt. hladaju domov (a niektore dost surne)...mimo utulku...ten je preplneny...
ak by niekto mal zaujem pomoct s preposielanim mailu (zoznam psov) alebo len tak pre info, aby kedtak vedel informovat pripadnych zaujemcov, rada poslem, pripadne to mozem dat cele sem...
|
Biluška
Člen |
# Zasláno: 15 Čen 2007 18:03
- Nahlásit
diana
kdyby bylo úplně nejhůř tak ji můžeme dát do útulku k paní Liškové. Není to nic moc, ale pořád lepší jak ti cigáni. Z útulku už budeme mít čas ji umístit. Akorát by se musela vyřešit doprava z Košic. Já pojedu do Popradu svědčit k soudu, ale netuším kdy. Mělo by to být zhruba tak někdy v létě. Jak dlouho může zůstat v těch Košicích?
|
diana
Člen |
# Zasláno: 15 Čen 2007 18:08
- Nahlásit
jee, to by bolo super, pokial tam teda s "takymi" psami nie je problem.. skusim zistit alebo poriesit tu dopravu nejako inak.. porozpravam sa s tym osetrovatelom a potom dam na net prosbu o pomoc s odvozom...a ak mozes skus sa v tom utulku opytat, ci by ju teda vzali.. kde to vlastne je?
no, ona by tam teoreticky asi mohla byt dokym prides,ale tomu chlapikovi neverim, cize cim skor, tym lepsie...
|
Biluška
Člen |
# Zasláno: 15 Čen 2007 21:25
- Nahlásit
diana
Paní Lišková netrpí žádnými předsudky a vezme každého psa. Tohle je bez problémů, spíš budeme muset vyřešit tu dopravu. Já fakt nemám ponětí kdy tam pojedu. Celá ta kauza se táhne už přes rok, slovenské soudy mají ještě víc času než naše . Předpokládám, že to bude o prázdninách, ale jeden nikdy neví
|
diana
Člen |
# Zasláno: 15 Čen 2007 22:09
- Nahlásit
no, kazdopadne zistim, ako to s nou je od toho osetrovatela (lebo tam tiez jeden nikdy neví ) a dam vediet...potom uz "len" zariadit odvoz...
|
bullvnouzi
Člen |
# Zasláno: 15 Čen 2007 23:22
- Nahlásit
Odvoz, odvoz... Hernajs se slozime. Kdyz da par lidi po stovce, tak to snad na benzin vyjde, ne? Ridic s autem a pujcit prepravku by nemusel byt takovej problem. A jak je na tom s presunem pres hranice - cip, pas, ockovak, tetovani? Jo a kterej utulej ma zminovana pani Liskova?
|
wensday
Člen |
# Zasláno: 16 Čen 2007 18:18
- Nahlásit
Ahojky, pokud se vyberou peníze na odvoz, rádi fenku do česka dopravíme. Už jsme odtud jednoho pejka vezli. Cena za benzín spolu s dálniční známkou na SK je cca 3000 Kč Brno - Košice a zpět.
Každým dnem čekáme na nabytí právní moci schválení našeho Nadačního fondu psí duše, který se zrovna takovými případy bude zabývat, tj. i např. pomoc pejskům na SK a případným odvozem, takže snad budeme moct pomoct i s oficiálním výběrem peněz na převoz.
diana seznam pejsků na umístění pošli na můj mejl / je v nicku / , zkusíme nějak pomoct. Další budoucí trvalá spolupráce možná
Anka Ani, taky se mi ozvi na mejl nebo přes ICQ,díky
|
Biluška
Člen |
# Zasláno: 16 Čen 2007 19:08
- Nahlásit
Jo a kterej utulej ma zminovana pani Liskova?bullvnouzi
Srbce (Němčice na Hané) - www.srbce.estranky.cz
|
diana
Člen |
# Zasláno: 17 Čen 2007 02:18
- Nahlásit
wensday
dakujem za ponuknutu pomoc, o staffke budem samozrejme informovat hned, ako bude nieco nove, kedze ten .... (osetrovatel) sa este neukazal v robote.
ponuku psov preposielam v povodnom zneni (miestami chyba interpunkcia - momentalne mam klavesnicu bez interpunkcie a teda ju tam neviem doplnit) + info o tych poslednych psoch bude coskoro doplnene na www.psysos.sk
Další budoucí trvalá spolupráce možná
to je super, takychto ponuk nebyva vela
Už jsme odtud jednoho pejka vezli.
ja viem jacka som sice nepoznala osobne, ale mozno sa mi postupne podari spoznat aspon celu jeho "zachrannu catu"
Každým dnem čekáme na nabytí právní moci schválení našeho Nadačního fondu psí duše, který se zrovna takovými případy bude zabývat, tj. i např. pomoc pejskům na SK a případným odvozem, takže snad budeme moct pomoct i s oficiálním výběrem peněz na převoz.
tak to som ani nevedela...moc drzim prsty, nech to vyjde.
bullvnouzi
A jak je na tom s presunem pres hranice - cip, pas, ockovak, tetovani?
tak mozno ten ockovak.... cize to bude potom dalsia polozka naviac - cip+pas... no, snad to nejak zvladneme
|
diana
Člen |
# Zasláno: 17 Čen 2007 11:07
- Nahlásit
tak nove spravy - konecne sa mi ho dnes podarilo zastihnut....
"mate este senu?"
"ne"
"s co sa s nou stalo?"
"som daroval" (co by samozrejme bolo super, keby...)
"dufam, ze ne ciganom ..."
"hej, na maso"
"vazne?"
"ne, jednemu znamemu..."
"aha" (a rozmyslam, ci ti cigani by neboli lepsi...)
snazila som sa z neho vytiahnut, ci je na dvore, alebo co...ale cely rozhovor pozostaval z "hej", "ne", pripadne nejakych najviac 3 slovnych tajomnych odpovedi...
ktovie, ci sena zije...pokial ano, tak je zrejme niekde uviazna na hrubej retazi a zije zivot, aky zila doteraz....mozno zas o par rokov bude hladat domov...
je mi luto, ze to takto dopadlo...uz to vyzeralo tak nadejne...
|
Klárča
Člen |
# Zasláno: 17 Čen 2007 11:17
- Nahlásit
Škoda.... Moje kamarádky sestra studuje v Košicích na veterině, má psa a cvičí je.Třeba by to u ní aspoň na chvíli šlo. Je mi líto, že to dopadlo takhle.
|
wensday
Člen |
# Zasláno: 17 Čen 2007 20:38
- Nahlásit
to je blbý, nedá se vypátrat, kde teď je ????????
|
diana
Člen |
# Zasláno: 17 Čen 2007 22:44
- Nahlásit
no, mozno by sa aj dalo, ale jednoduche to nebude...a aj tak je to teraz uz na nic, ak si ju niekto vzal (napr. na strazenie stavby, ako predtym), tak sa jej len tak lahko asi nevzda...
skusim zistit...
Klárča
Moje kamarádky sestra studuje v Košicích na veterině, má psa a cvičí je
neprezradis, ako sa vola? alebo aspon akeho ma psa...mozno poznam
|
Klárča
Člen |
# Zasláno: 29 Čen 2007 22:16
- Nahlásit
Huh,omlouvám se za vytažení strého tématu... všimla jsem si toho až teď. Jinak nevypátralo se nakonec kde ten pes skončil ?
diana
Jmenuje se tušim Lenka Prikrylová . Má NO Jada... víc nevím.
|
diana
Člen |
# Zasláno: 30 Čen 2007 14:41
- Nahlásit
Klárča
zatial som sa nedozvedela nic nove, no este budem skusat, i ked pochybujem, ze mi ten clovek povie pravdu...
to meno som uz mozno niekde videla, ale psa nepoznam..
|
diana
Člen |
# Zasláno: 19 Čec 2007 12:08 - Změnil/a: diana
- Nahlásit
o seni som sice nic nove nezistila, no vcera som bola v karantennej stanici v trebisove a maju tam starsiu "bullinku" (pit/staff?) ... zatial o nej nic viac neviem, budem tam volat..udajne vraj neutracaju (je to male mesto a zas tak vela psov- aspon co som si pri mojich navstevach vsimla - tam nemaju), no robia aj hromadne odchyty v osadach, cize pri takomto systeme s kapacitou cca 20 kotcov sa to ani riesit inak ako utratenim neda http://diana.rajce.idnes.cz/karantena_trebisov/ima ges/IMG_6728.JPG
|