Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Pomoc psům v nouzi / Nalezený jezevčík
Autor Zpráva
geru
Člen
# Zasláno: 14 Kvě 2007 20:26
- Nahlásit

Dnes okolo poledne jsem na státovce Poděbrady-Jičín ještě za pomoci jedné mladé paní odlapila fenku krátkosrstého jezevčíka.Fenka je mladá opečovaná ,má lesklou srst,upravené drápky a je v kondici.Nevypadá že by ji někdo vyhodil z auta ale nevím jak by se tam mohla dostat kolem jsou jen lesy a od nás z vesnice nikoho není.Možná že při venčení ale nemá ani obojek.Tetování taky ne takže není kam se obrátit.Zatím je u nás,je hodná jen trochu vyděšená-na vodítku nechtěla jít se mnou a když jsem ji davala do auta tak hrozně knučela nemohla jsem ji zvednout ale zraněná není.Ve volieře stojí na zadních a pořád vyhlíží vypadá opravdu ztraceně a ne vyhozeně.Poradte kom mám dát vědět do utulku ji dávat nechci

aren
Člen
# Zasláno: 14 Kvě 2007 20:29
- Nahlásit

geru
Místní policii, okolním útulkům, inzerátem na www.nalezenci.cz, a raději i plakátky.

aren
Člen
# Zasláno: 14 Kvě 2007 20:30
- Nahlásit

geru
Stačí, když útulku zavoláš, že fenka je u Tebe, pro případ, že by ji tam někdo hledal. Dávat ji tam nemusíš.

aren
Člen
# Zasláno: 14 Kvě 2007 20:32
- Nahlásit

geru
Taky bývá dobré obtelefonovat obecní úřady okolních obcí, ty to můžou vyhlásit rozhlasem, nebo už možná vědí, že někdo fenečku hledá.

Kačátko
Člen
# Zasláno: 14 Kvě 2007 20:32
- Nahlásit

A u jaky vesnice byla nalezena??
diky

ajunka
Člen
# Zasláno: 14 Kvě 2007 20:33
- Nahlásit

určiztě i do okolí a na tu zastávku vyfotit a plakátky- plus sledovat jeslti někdo pejska nehledá takže obvolat utulky města z okolí plus sledovat noviny- regionální

RenataL
Člen
# Zasláno: 14 Kvě 2007 21:51
- Nahlásit

geru
No a když nemá ani tetování ani obojek - zkusila jsi zjistit, jestli nemá čip (četčku mají veterináči, útulky, někde měšťáci)...

RenataL
Člen
# Zasláno: 14 Kvě 2007 21:57
- Nahlásit

aren
Vím, že jsi proti čipům (viz jiná debata), ale z čeho soudíš, že ho nemá ani tahle čubinka?

geru
Člen
# Zasláno: 14 Kvě 2007 22:25
- Nahlásit

Kačátko
Mezi Nouzovem a Dymokurama,obecnáky jsme v okolí obvolali u veta jsem s ní nebyla zajedu tam ve středu, čtečku má.Určitě je z bytu ve volieře se ji nelíbí,je zvyklá na psy i se chodit venčit,ted jsem ji vzala domů a je fakt vychovaná a hodná.

aren
Člen
# Zasláno: 14 Kvě 2007 22:40 - Změnil/a: aren
- Nahlásit

RenataL
z čeho soudíš
Vidíš, co není. Nikde jsem nenaznačila, že by čubinka snad neměla mít čip. Psala jsem, kde všude je třeba nahlásit nalezení pejska. Je jasné, že je třeba nahlásit všechny dostupné informace - popis, příp.tetování,příp.čip.
Mimochodem, nalezeného Robina (viz Pinčí maminky) jsem taky u veta nechala projít čtečkou.

Kačátko
Člen
# Zasláno: 15 Kvě 2007 07:41
- Nahlásit

Znam to tam....a rybari maji takovyho krasneho jezevcika..Zkusim to zjistit....Jsou z Nouzova...
Dejte mi cas...

geru
Člen
# Zasláno: 15 Kvě 2007 08:43
- Nahlásit

Kačátko
Jestli myslíš porybnýho tak toho to není má dva psi a jsou dlouhosrstý.Tohle je fenka krataska.Je úžasná jen tu trochu ojuje s naší domácí kočkou.

leila
Člen
# Zasláno: 15 Kvě 2007 13:29
- Nahlásit

geru

a nějaká fotečka by nebyla??

geru
Člen
# Zasláno: 16 Kvě 2007 00:03
- Nahlásit

leila
Nemám foták musela bych někoho poprosit.Zatím se nikdo neozval,dali jsme vědět na obecní úřady,zítra to vylepím u našeho veta.Doufám že ji nikdo z auta nevyhodil,je mi divné že se nikdo neozval.Přeci kdyby mi z auta na odpočivadle utekl pes tak si zjistím místní ob.úřad a psa hledám.Mohl tu dotyčný jenom projíždět,ale stejně je to divné...Fenka je taková opečovaná a vonavá,poslušná a určitě byla v bytě,venku být nechce.Máme tři pesany,doufám že se majitel najde,do útulku ych ji dát nechtěla ale moje fena na ni tvrdě žárlí.Kdyby jste náhodou někdo něco zaslechli tak napište.Už jsem psala,je krátkosrstá,docela tmavá,vypadá čistokrevná ale žádné tetování ani oojek se známkou nemá...

leila
Člen
# Zasláno: 16 Kvě 2007 07:11
- Nahlásit

geru
já nevím ale mě příjde že může být i z auta vyhozená třeba někomu umře maminka která ji měla jako mazla a co s ní děti už se o ní nechcou starat tak jí někde zavezou. My budeme teď prodávat juzefindu 70ti leté paní a ta chce mít jistotu že jak umře že si ho vezmeme zpátky protože by to s ní prý pak špatně dopadlo ... takže to že by mohla být vyhozená z auta bych nezavrhovala. Kdyby jsi dokázala tak mi napiš na e-mail duvadirto@seznam.cz její popis jak je stará atd... mno a já ji dám na www.jezevcikvnouzi.estranky.cz a chtělo by to i tu fotečku přece jenom se pak pejsek lépe udá

leila
Člen
# Zasláno: 16 Kvě 2007 07:13
- Nahlásit

geru

promiň chybný link tady je správný http://www.jezevcici-v-nouzi.estranky.cz/

geru
Člen
# Zasláno: 16 Kvě 2007 08:47
- Nahlásit

leila
Já bych ji chtěla vrátit jen majiteli,jestli se nepřihlásí tak bych si ji nechala.Bude prostě domácí,ostatní pesové jsou venku a časem si zvyknou.Teda hlavně ta moje.Tamty dvě si ji jen očuchaly a nic.Já mám ovčandu a manžel ohaře a taky jezevčici ale dlouhosrstou.Ohařici je deset ta má nadhled a málá je mladoch zrovna minulý týden s ní byl manžel na zkouškách a to se musím pochlubyt byla druhá!No a moje je závislačka,taky ji ještě nejsou dva,takže si doufám zvykne.Jezdím s ní hodně cvičit,chtěla ych na podzim zkoušky,takže snad nebude mít pocit že ji odsunuju.Jsem na mateřské,na děti je v poho a to ten roční si myslím je dobré prověření povahy.

RenataL
Člen
# Zasláno: 18 Kvě 2007 11:53
- Nahlásit

Jsem zvědavá - jak to dopadlo s tím jevezčíkem?

geru
Člen
# Zasláno: 21 Kvě 2007 08:22
- Nahlásit

RenataL
Měli jsme něco z počítačem nemohla jsem napsat.Takže fenečka je od pátku zpátky u majitelů.Jsou to mladí lidé s malým děckem a ona jim utekla ze zahrady.Jsou přistěhovaní krátce a ona yla předtím zvyklá jen v bytě.Paní říkala že je hrozně urážlivá a od té doby co mají malého i žarlivá a takhle se urazila už vícekrát ale vždy zůstala sedět před brankou.Jinak je jí už 8 LET a já i doktor jsme ji hádali tak 5.Meli vylepené plakáty ale nenapadlo je že ude tak daleko takže u nás vylepili plakátek až v pátek když ji pořád nemohli najít.Takže vše dobře dopadlo.

Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání