| Autor |
Zpráva |
jitka HS
Člen |
# Zasláno: 7 Kvě 2007 21:33
- Nahlásit
Prosím poradit.Našla jsem právě ve sklepě opuštěné pištící kotě a nevím co s ním.Soused dal na pelech bednu a kočka se ke kotěti asi nedostala.Skoušela jsem ho krmit,ale neumím to,je ještě maličké.Psi doma jančí jako pominutí a já nevím co mám dělat.Pokud je zde někdo kdo může poradit,prosím ozvěte se .
|
Biluška
Člen |
# Zasláno: 7 Kvě 2007 21:52
- Nahlásit
jitka HS
Jak moc maličké? Zkus odhadnout věk. Podívej se po té matce, třeba se potuluje někde kolem. Pokud je tak do tří týdnů tak by to chtělo sehnat spešl mléko od Walthamu (možná je i jiný výrobce, já jiného neznám). Nad tři týdny zkus krmit pribiňákem (originál, žádné napodobeniny, z těch se většinou poeá). Na pití heřmánkový čaj. Jestli nebude chtít žrát samo tak mu to nacpi do tlamičky injekční stříkačkou. Musíš ale moc opatrně, abys to vstříkla do jícnu, ne do plic!! Snaž se stříkačku držet směrem k zemi. Pokud bys ji směřovala směrem k zadečku kotěte tak se spíš trefíš do toho hrtanu.
|
aren
Člen |
# Zasláno: 7 Kvě 2007 22:07
- Nahlásit
jitka HS
Zkus to kotě nechat chvíli pištět v tom sklepě, třeba kočka přijde. Taky je divné, že je jen jedno, kočky jich mívají víc. Třeba je máma zrovna někam stěhovala, a pro tohle by se ještě vrátila.
|
jitka HS
Člen |
# Zasláno: 7 Kvě 2007 22:16
- Nahlásit
Biluška
Ahojky,asi je ještě moc maličké.Udělala jsem jí pelech v bedně v našem sklepě,což je jenom o kus dál než bylo.Trošku se najedlo a už tolik nepištělo.Pokud je máma někde poblíž,tak ho snad najde.Bohužel jsme na malém městě,kde takové vymoženosti neseženu a zítra je svátek.Mám doma nové štěně a tak nemůžeme zatím nikde vandrovat.Za chvilku půjdu se psi,tak se na ně půjdu podívat.Máme tady jednu paní,která se stará o toulavé kočky a kočkám rozumí,šla jsem za ní a prosila jsem jí,aby se o kotě postarala,ale odmítla mě,že jí nemá kam dát.Prosila jsem jí,aby se o ně postarala jenom dnes a zítra,než někoho seženu,ale nevyšlo to.Kdybych mohla,tak bych si jí nechala,ale se dvěma psi to už nejde.Děkuji moc za rady,snad to mrně přežije.Muselo tam být už dýl,protože Jimmík chtěl vždycky do sklepa a já se divila co tam má.Samozřejmě jsem ho našla já.
|
aren
Člen |
# Zasláno: 7 Kvě 2007 22:19
- Nahlásit
jitka HS
Co znám záchrankyně koťat, tak dávají Tatra neslazené kondenzované mlíko ředěné s vlažnou vodou 1:1
|
aren
Člen |
# Zasláno: 7 Kvě 2007 22:21
- Nahlásit
jitka HS
bych si jí nechala,ale se dvěma psi to už nejde.
Měla jsem v paneláku čtyři psy a dvě koťata. Šlo to, a šlo by to dál, nebýt keců sousedů.
|
jitka HS
Člen |
# Zasláno: 7 Kvě 2007 22:25
- Nahlásit
aren
Ahojky,já si myslím že je asi někam stěhovala a mezi tím dal soused,protože nevěděl že je ve slepě na pelech velkou krabici a kočka už se k ní nedostala.To byla náhoda,že jsem zrovna šla pro něco do sklepa.Byl to slabý pískot,ale když jsme tu krabici dali pryč,tak to byl kravál.To kotě tam bylo uvězněné.
|
Biluška
Člen |
# Zasláno: 7 Kvě 2007 22:26
- Nahlásit
jitka HS
Není na něho ve sklepě zima? S koťatama je to náročný, potřebují skoro takovou péči jako mimina. Nezapomeň na to, že po krmení mu musíš vlhkým hadříkem masírovat bříško, jinak mu ochabne peristaltika a umře. Upřímně řečeno, před třetím týdnem věku má dost mizerné šance na přežití, ale nějaké procento tady přece jenom je.
|
aren
Člen |
# Zasláno: 7 Kvě 2007 22:29
- Nahlásit
jitka HS
Má to kotě otevřené očka? Úplně? Nebo jsou ještě slepené? Otvírají se mezi devátým a jedenáctým dnem.
|
jitka HS
Člen |
# Zasláno: 7 Kvě 2007 22:37
- Nahlásit
aren
Tak u nás by to asi nešlo.Můj muž by od nás asi utekl.Když jsem nemohla mít Akimka,tak mi pořád něco scházlo,tak muž souhlasil,že mi teda pořídí jiného psa.Nechtěla jsem štěně,ale o velikonocích jsme byli na návštěvě a tam jim zbylo štěně jezevčíka,které nikdo nechtěl.Tak jsme domů jeli už ve čtyřech.Máme fenečku Barušku a je to pohroma.Už aby byla rozumná.K tomu ještě kotě,to už by můj muž neunesl a asi ani sousedi.Ten vyrvál co psi dělali po tu dobu co jsem jí měla doma stačil.Zítra je schůze,tak to zase bude řečí.
|
jitka HS
Člen |
# Zasláno: 7 Kvě 2007 22:43
- Nahlásit
Biluška
Udělala jsem mu takový pelíšek z deky a dala jsem ho do rozstřižené vlněné ponožky.Očička asi otevřené úplně nemá,ale snažilo se.To bříško jsem mu nemasírovala,to jsem nevěděla.Kolikrát se má krmit?
|
Smečka
Člen |
# Zasláno: 7 Kvě 2007 23:06 - Změnil/a: Smečka
- Nahlásit
jitka HS
Od kud jsi?
Kočka mojí mámy dnes porodila koťata,mohla bych se pokusit přidat ho k nim.Jak je asi staré?
Odhadneš,jestli je zdravé?
|
jitka HS
Člen |
# Zasláno: 7 Kvě 2007 23:46
- Nahlásit
Smečka
Jsem z Horního Slavkova,okres Sokolov.Stáří a zdraví neodhadnu.
|
kiwikik
Člen |
# Zasláno: 7 Kvě 2007 23:51
- Nahlásit
jitka HS
a co ta sousedka ani ta nevěděla jak by mohlo být staré?
|
jitka HS
Člen |
# Zasláno: 7 Kvě 2007 23:53
- Nahlásit
Právě jsme se vrátili z venčení a asi její máma jí hledá.Venku mňoukala kočka.Tak jsem za ní šla.Bohužel zrovna vyběhli ven pesani a tak utekla.Poslala jsem bandu domů a půl hodiny jsem jí hledla a volala,ale už nepřišla.Problém je,že je dům zavřený,tak se do něj nedostane.Kdyby neměli v přízemí kočárek venku,tak bych nechala otevřeno ,třeba by se vrátila.Až pesani usnou,tak se po ní ještě půjdu podívat.
|
jitka HS
Člen |
# Zasláno: 7 Kvě 2007 23:54
- Nahlásit
kiwikik
ani se na ní nepodívala.
|
želva
Člen |
# Zasláno: 8 Kvě 2007 00:07
- Nahlásit
jitka HS
dej hned vědět co a jak,držím palce
|
jitka HS
Člen |
# Zasláno: 8 Kvě 2007 00:22
- Nahlásit
Tak nevím právě se s mužem dohadujeme co dělat.Právě se vrátil z venku,byl hedat kočku.Tvrdí mi že kdyby jsme jí dali ven v té krabici a zabalenou,tak si jí kočka najde.Já nevím je tam zima.Muž tvrdí,že stejně nemá bez mámy nemá šanci přežít.Tak nevím mám jí dát ven,nebo nechat ve sklepě?Je nám jí moc líto.
|
sarax
Člen |
# Zasláno: 8 Kvě 2007 00:33
- Nahlásit
jitka HS
já ti nevím...bych se bála že jí venku může najít cokoliv..a zima je...
|
jitka HS
Člen |
# Zasláno: 8 Kvě 2007 00:51
- Nahlásit
sarax
Tak to ponechám osudu.Ještě jednou se půjdu podívat po mámě a nechám jí ve sklepě.Brzo ráno se na ní půjdu podívat.Pokud to přežije,tak jí budu krmit Tatrou tu mám.Jelikož mám tří měsíční štěně,tak vztávám často jako ty.Chodíme často čůrat.Omlouvám se,že jsem negratulovala k Viktorce tak to činím až nyní.
|
Smečka
Člen |
# Zasláno: 8 Kvě 2007 00:53
- Nahlásit
jitka HS
Mohla bys jí uložit na petlahve s teplou vodou a dát ven do krabice.Odchovávají se tak i štěňata bez matky.Lahve je ale třeba měnit podle teploty okolního prostředí.Když bude mňoukat,určitě se pro ni máma vrátí.
|
jitka HS
Člen |
# Zasláno: 8 Kvě 2007 01:04
- Nahlásit
Smečka
právě začal slejvák,tak to by asi nebylo dobré.
|
sarax
Člen |
# Zasláno: 8 Kvě 2007 01:15
- Nahlásit
jitka HS
že jsem negratulovala k Viktorce tak to činím až nyní.
díky
já moc v noci nevstávám...
a nejde ho někde venku schovat před deštěm a dát na ty lahve???
to je celkem dobrej nápad Smečka
|
jitka HS
Člen |
# Zasláno: 8 Kvě 2007 09:23
- Nahlásit
Tak noc přežilo je to bojovník.Nakrmila jsem ho trošku a dala jsem ho zachumlané na lahve do krabice ven.Máme vedle domu školu s uzamčenou zahradou kam vidím.Dala jsem je tam,aby mu nikdo neublížil.Kočka se tam v pohodě dostane.Scháním někoho kde mají koťata.Tak uvidím .
|
želva
Člen |
# Zasláno: 8 Kvě 2007 09:55
- Nahlásit
jitka HS
tak aspon že tak, věřím že to dobře dopadne
|
bea
Člen |
# Zasláno: 8 Kvě 2007 11:44
- Nahlásit
Ahoj, škoda, že jsi z daleka, kotě bych vypiplala. Musíš ho krmit po dvou hodinách a hlavně: MASÍROVAT vlhkým hadříkem zadeček a pinďourka, aby se vyprázdnilo, malé kotě se neumí vyprázdnit, samo, nafoukne se mu bříško a je konec. Musí mít teplo - oblož ho pet lahvemi. Kotě otvírá oči tak v 10 dnech Taky bys mohla zkusit ho obloýt lahvemi a dobře zachumlat, dát před dům a čekat, jestli kočka přijde, nejlepší k večeru, když se uý trochu stmívá, ale pokud se neobjeví, vezmi ho zase domů. A to krmení po dvou hodinách je důležité. Nemáte tam někde blízko útulek? I když, tam by na tak malé kotě čas asi neměli, nejlepší by byla nějakí soukromá osoba, která má depozitum doma. Zkus se podívat ne web kočičky Adélky, najdeš tam i rady, jak kotě piplat.
|
jitka HS
Člen |
# Zasláno: 8 Kvě 2007 12:20
- Nahlásit
Ahojky,tak už jsem našla kotěti nový domov.Pomohla mi dcera sousedky.Její syn chodí s dívčinou a ta má doma kočku a ta se ho ujala.Zrovna začalo znovu lejt a já jsem utíkala kotě někam schovat aby nezmoklo a sešli jsme se u něj.Tak snad to přežije.Udělala jsem co jsem mohla.Moc jí děkuji že se nad ním ustrnula.Má s kočkami trochu zkušeností tak uvidíme jak to dopadne.Docela mě naštvala ona paní,která je u nás známá jako zuřivá ochránkyně zvířat co si fotí každého mrtvého ptáčka a každou uříznutou větev a hned všechno píše do novin..Kvůli všemu dělá kravál a když jsem potřebovala pomoct,šlo o život kotěte ,tak se na něj vykašlala.Má u mě šlus bohužel je to moje sousedka v práci má vedle mě květinku.Kecala mi i do sbírky pro útulek,ale jak jsem zjistila když o něco jde tak umí jenom kecat a skutek utek.Díky všem za rady a snahu pomoci snad to dobře dopadne.Už jsem klidná když vím že je v teple.
|
davidkova renata
Člen |
# Zasláno: 8 Kvě 2007 12:30
- Nahlásit
jitka HS
Tak to je super!!!Sousedky pošli..víš kam??
|
sarax
Člen |
# Zasláno: 8 Kvě 2007 13:02
- Nahlásit
davidkova renata
.víš kam??
já to vidím na Pelhřimov
|
Smečka
Člen |
# Zasláno: 8 Kvě 2007 13:13
- Nahlásit
Ahojky,tak už jsem našla kotěti nový domov.Pomohla mi dcera sousedky.Její syn chodí s dívčinou a ta má doma kočku a ta se ho ujala.
Tak to je dobře.U nás by to šlo určitě také,ale je to trošku z ruky,bydlím u Prahy.
|