Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Pomoc psům v nouzi / Charon v utulku
. 1 . 2 . >>
Autor Zpráva
kyrrka
Člen
# Zasláno: 6 Kvě 2007 09:12
- Nahlásit

Vo Zvolene v utulku je trojrocny NO Charon s kompletnym slepeckym vycvikom, v utulku je vraj preto ze taha za psami. Je tam uz asi 2mesiace... Najde sa niekto kto by si mohol vziat a dat mu domov? Bola by ho fakt skoda... http://www.kszv.sk/podr.php?ID=19

diana
Člen
# Zasláno: 6 Kvě 2007 09:25
- Nahlásit

diky, ze si to sem pridala, ja som sa k tomu nejak nedostala...inak, su tam ofotene aj papiere. chovatelska stanica bude zrejme Va-Pe

rosnička
Člen
# Zasláno: 6 Kvě 2007 10:25
- Nahlásit

Najdu telefon na kamarádku- má synka se zbytky zraku a plánují pořízení psa. Charon by pro ně byl to pravé.

Anka
Člen
# Zasláno: 6 Kvě 2007 10:26
- Nahlásit

rosnička
skús, možno by to vyšlo to by bolo skvelé

WhiteWolf
Člen
# Zasláno: 6 Kvě 2007 18:57
- Nahlásit

rosnička

Ahoj, napiš pak prosím, jak to dopadlo, kdyby to nevyšlo, skusila bych napsat známé co cvičí slepecké psy, jestli by o něčem nevěděla.

sarax
Člen
# Zasláno: 6 Kvě 2007 19:01
- Nahlásit

kyrrka
prosímtě slepecký výcvik byl oficiální???se ptám kvůli umístění....

kyrrka
Člen
# Zasláno: 6 Kvě 2007 19:35
- Nahlásit

sarax
ja k tomu nic konkretne neviem, ja som ho iba nasla v utulku... ale myslim ze ten vycvik bol oficialny, na stranke je napisane ze ma za sebou plny slepecky vycvik....

sarax
Člen
# Zasláno: 6 Kvě 2007 19:40
- Nahlásit

kyrrka
no na to sem koukala ale není psaný že by byl kastrovanej...nebo na Slovensku bejt nemusí??to fakt nevím....

kyrrka
Člen
# Zasláno: 6 Kvě 2007 19:44
- Nahlásit

sarax

no to naozaj neviem ci je kastrovany a uz vobec neviem ci slepecke psy musia byt kastrovane

sarax
Člen
# Zasláno: 6 Kvě 2007 19:45
- Nahlásit

kyrrka
u nás prej jo....aspon mi to říkala jedna místní chytrá hlava dneska...a příjde mi to logický pak asi netáhnou za psy ne????

KEISSA
Člen
# Zasláno: 6 Kvě 2007 19:59
- Nahlásit

Všichni slepečtí psi se kastrují.a myslím že i na slovensku,proto se mi zdá divné že by měl plný slepecký výcvik který je poměrně drahý a náročný a byl vyřazen proto že táhne za psy.

Bela
Člen
# Zasláno: 6 Kvě 2007 20:07
- Nahlásit

KEISSA
myslim, ze tahanie sa psami nemusi celkom suvisiet s kastraciou. proste miesto toho aby makal vzdy a vsade za kazdych okolnosti, tak ho viacej zaujimaju ini psi. To tahanie sa za psami nemusi znamenat, ze sa s nimi ide konfrontovat alebo obskakovat feny.
alebo kastrovani psi prestanu byt zvedavi nemaju zaujem o komunikaciu so svojim vlastnym druhom?

Fík
Člen
# Zasláno: 7 Kvě 2007 06:41
- Nahlásit

Kastrace se ve většině případů dělá a doporučuje, ale pokud si to klient nepřeje, nedělá se, ale je to lepší jak pro psa, tak i pro nevidomého pána. Obávám se, že tento pes bude mít nějaký větší problém, než jen táhnutí za jiným psem. Táhnutí za psem se dá celkem dobře "upravit" a obávám se, že by cvičitel těžko vyřadil psa s plným výcvikem jen kvuli tomuto problému. /nehledě na finanční a časovou stránku věci/.Nechápu jak se dostal do útulku, dal ho tam cvičitel nebo nový pán?

sarax
Člen
# Zasláno: 7 Kvě 2007 06:52
- Nahlásit

Fík
mě i zarazilo že CH.S. odkud je si ho nevzala...jako nechat svůj odchov v útulku mi nepříjde pěkný....

Fík
Člen
# Zasláno: 7 Kvě 2007 07:10
- Nahlásit

sarax
pokud je vykastrovaný, protože na fotkách není patrné zda je nebo není, tak si ho chov. stanice nevzala, protože není chovný, to je jednoduchý.........du blejt velebnosti

sarax
Člen
# Zasláno: 7 Kvě 2007 07:16
- Nahlásit

Fík
tak si ho chov. stanice nevzala, protože není chovný, to je jednoduchý.........du blejt velebnosti

to je celkem humus..já žila v tom že chovky tohle prostě dělat nebudou....

Fík
Člen
# Zasláno: 7 Kvě 2007 07:31
- Nahlásit

sarax
Jsem zhnusená, můj osobní názor je, že pes bude mít buď výchovný nebo zdravotní problém, který prostě majitel nebo cvičitel vyřešil tím, že psa vrazili do útulku. Já si z každým předaným psem rozšiřuji rodinu a je mi úplně na nic z toho, že se dokáže někdo k tomu psovi takhle chovat. No, možná je to lepší, že ho dali do útulku než by ho přivázali někde v lese ať se o sebe postará sám..........

sarax
Člen
# Zasláno: 7 Kvě 2007 07:50
- Nahlásit

Fík
buď výchovný nebo zdravotní problém,
taky myslím..jsme taky řešili že to stojí haldu peněz ten výcvik...No, možná je to lepší, že ho dali do útulku než by ho přivázali někde v lese ať se o sebe postará sám..........

to určo...

Fík
Člen
# Zasláno: 7 Kvě 2007 08:15
- Nahlásit

sarax
Teď Jdu do práce, ale už jsem informovala šéfa jsem zvědavá co zjistí on. dám ti pak večer vědět. ahojky Fík

Anka
Člen
# Zasláno: 7 Kvě 2007 09:46
- Nahlásit

Skúsim zistiť o Charonovi viac informácií. Hneď ako budem vedieť niečo nové, tak vám dám vedieť.

KEISSA
Člen
# Zasláno: 7 Kvě 2007 10:03
- Nahlásit

Nevím ale zdá se mi to celé nějak divné,není zrovna fér odsuzovat chovatele jelikož nevíme o co jde,možná ani neví že pes je v utulku.Navíc jelikož se pohybuji okolo psu a znám pár lidí kteří dělají okolo výcviku slepeckýck psu a proto vím že pes než se zařadí do sl.výcviku projde testováním a to jak zdravotně tak povahově a pokud už jde na výcvik tak by neměl být žádný vážný problém který by bránil v použití psa jako slepeckého.Taky vím že zrovna u NO se používají pouze fenky

kyrrka
Člen
# Zasláno: 7 Kvě 2007 10:20
- Nahlásit

sokujuca novinka-charon sa neda adoptovat ale iba kupit za 10 000sk... este dnes budem vediet viac info ...

Bela
Člen
# Zasláno: 7 Kvě 2007 10:21
- Nahlásit

kyrrka

tak to je sila!

Anka
Člen
# Zasláno: 7 Kvě 2007 10:26
- Nahlásit

kyrrka

to má byť akože čo?

no tak po tejto vete som zvedavá, čo odpíšu mne...

kyrrka
Člen
# Zasláno: 7 Kvě 2007 10:30
- Nahlásit

Anka
kamoska dnes volala priamo do tej karantennej stanice lebo ho chcela aspon docasne zobrat a toto jej tam povedali... este cakam kym mi napise nieco viac, prave teraz nema cas mi napisat ale bude to v priebehu 15min

kyrrka
Člen
# Zasláno: 7 Kvě 2007 10:36
- Nahlásit

takze mam nove info... charon vraj nepresiel nejakymi druhymi skuskami, preco je v utulku nevie ale je za tych 10 000sk, vraj je pohodovy... ona tam volala uz aj pred tym a vtedy jej povedali ze je normalne k adopcii... proste nechapem...

Anka
Člen
# Zasláno: 7 Kvě 2007 10:43
- Nahlásit

kyrrka
ani ja tomu nerozumiem. Toto mi vždy vie riadne dvihnúť tlak.
Ako potom môže byť slepecký, keď nemá skúšky...?
Mám chuť tam zavolať aj ja, ale asi to nemá význam, zbytočne vyhodené peniaze za telefon.
Počkám či mi odpovedia na mail.

kyrrka
Člen
# Zasláno: 7 Kvě 2007 20:17
- Nahlásit

tak dnes som prisla na to ze ten chlap ponuka charona na nete na predaj a este aj dalsieho psa z toho utulku (slov.hrubosrsty stavac s pp)... teraz uz naozaj neviem co si o tom mysliet, ci chce niekto na tom zarobit...

WhiteWolf
Člen
# Zasláno: 7 Kvě 2007 20:46
- Nahlásit

kyrrka
Asi si pán chce na útulkáčích namastit kapsu.

Mucholabka
Člen
# Zasláno: 7 Kvě 2007 21:53
- Nahlásit

Hm, asi jako tehdy, když jsem chtěla z jednoho spešl útulku u nás vyzvednout půlročního maliňáka s celkem fajn povahou.

. 1 . 2 . >>
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání