| Autor |
Zpráva |
younglady
Člen |
# Zasláno: 13 Dub 2007 23:56 - Změnil/a: younglady
- Nahlásit
Staženo z: http://parson-jack.com/index.php?option=com_conten t&task=view&id=23&Itemid=47
Dvouletý kastrovaný Parson Russell s PP hledá nový domov!
Psík má dva roky, rok výcviku s cieľom odstrániť poruchu chovania : pes prišiel v zlom psychickom stave, hysterický, nervózny, neznášajúci akéhokoľvek psa, taktiež ho prešlo auto, z čoho mal taumu. Nebolo možné ho pustiť z vodítka momentálne je pes v dobrom zdravotnom stave, schopný kontaktu so psami: má rád hlavne veľké psy. Je schopný chodiť na voľno. Má za sebou základný výcvik, agility a výborne reaguje na kliker. Je vhodný len na držanie dnu. Ak by bol dom so záhradou, kde by sa mohol prebehnúť, páčilo by sa mu to. Nie je vhodný k deťom (kvoli jeho bezpecnosti, neurobil by im nic). Vzhľadom k prekonaným ujmám ako fyzickým, tak psychickým, nie vhodný do rúk začiatočníka. Nový majiteľ musí byť láskavý a dôsledný. Je to veselý psík milujúci dlhé prechádzky. Vzhľadom k autonehode, ktorú prekonal, má citlivejšiu zadnú nohu. Je kastrovaný.
kontakt: luckakovalcikova@gmail.com
|
Biluška
Člen |
# Zasláno: 14 Dub 2007 08:03
- Nahlásit
younglady
Nie je vhodný k deťom (kvoli jeho bezpecnosti, neurobil by im nic).
Já si ho stejně vzít nemůžu, takže je možná trošku OT, ale jak si mám vysvětlit tuhle větu? Co se míní tím "kvůli jeho bezpečnosti?"
|
younglady
Člen |
# Zasláno: 14 Dub 2007 08:57
- Nahlásit
Biluška
jde spis o to, ze kdyby to bylo male dite, ktere by neumelo zachazet s pejskem, tak by mu mohlo ublizit a on by tim mohl zase trpet, jako kdyz byl tyranej
|
Bela
Člen |
# Zasláno: 14 Dub 2007 09:23
- Nahlásit
younglady
ach jaj, ludska nezodpovednost nema hranic!
skus dat info aj na:http://www.terieri-v-nouzi.estranky.cz/
|
Biluška
Člen |
# Zasláno: 14 Dub 2007 10:09
- Nahlásit
younglady
Nebudu se rozčilovat a nechám to být. Jinak bych to musela navrhnout na titul kravina dne. Mám malé děti, od té doby co se naučili lozit se učili i vztahu ke psům. Osmiletá dcera je dneska schopna sama nakrmit,vyvenčit a zasáhnout pokud má puma rozepře s jiným psem (naším u cizích zatím nezasahuje, tam už to bývá moc krvavé).
A kdybych se na to podívala z jiné strany - dobře, jsou děti, které z různých důvodů týrají psy - tohoto parsona týrat nesmí. Jiného psa jim klidně dáme? No, fakt se nebudu rozčilovat.
|
Bela
Člen |
# Zasláno: 14 Dub 2007 10:14
- Nahlásit
Biluška
ani nema zmysel sa rozculovat, lebo tuto "uzasnu mudrost" nevymyslela younglady, ale evidentne autorka toho oznamu. Vynadat treba jej
|
Biluška
Člen |
# Zasláno: 14 Dub 2007 10:17
- Nahlásit
Bela
Ale jo, já chápu, že se snaží psa umístit co nejlépe. Jenom mi to připadne trochu krátkozraké. Aktivní desetileté dítě může být parsonovi tisíckrát lepším partnerem než zapšklý důchodce, který ho bude smýkat na jo-jo šňůře třikrát denně okolo bloku.
|
Bela
Člen |
# Zasláno: 14 Dub 2007 10:27
- Nahlásit
Biluška
priznam, sa, ze aj mna ta veta zarazila. na jednej strane chapem, ze nechce, aby mal niekto psika za zivu hracku, ale vyzera to tak, ze dotycna deti dost podcenuje a predpoklada,ze dospeli sa chovaju vzdy zodpovedne. Co je, ako dobre vieme, pomyleny predpoklad, dokonca aj u ludi, ktori sa tvaria ako psickari - t.j. ze psa do svojho zivota naozaj chcu. Tu je pribeh psika jednej mojej znamej od nas zo sidliska, kde evidentne zlyhali prave ti dospeli: http://www.dog.sk/dog_stories/anjelik.html
|
younglady
Člen |
# Zasláno: 14 Dub 2007 13:49
- Nahlásit
Biluška
nevztekej se na me, ja to nevymyslela.. segra ma dvou a pul leteho syna a ten se umi k memu psovi chovat vzorove. Presne vi co smi a co ne, ale to je o vychove rodicu a pokud rodice vymezi hranice a trvaji na nich tak souziti pes - dite nevidim ani ja jako problem, ale asi ne kazdy to vidi stejne
|