| Autor |
Zpráva |
vinsova
Člen |
# Zasláno: 10 Dub 2007 12:37
- Nahlásit
Dobrý den, prosím o radu, zda máme dobře nastavené dávkování Euthyroxu 100 . Naše fenka má hodnoty: celk. tyroxin28,53 , volný tyroxin 13,15, celkový T3 0,86 a volný T3 3,54. Dávám ji 1 x ráno a 1 x večer 1 tbl. Euthyroxu 100
Dávala jsem 1 a 1/4, ale pořád jí černá kůže, tak jsem zvýšila dávkování na 2 tbl.Výše uvedené udaje jsou při 1 a 1/4 tbl.
Děkuji
|
fromeli
Člen |
# Zasláno: 10 Dub 2007 13:05
- Nahlásit
vinsova
a jak dlouho ten euthyrox bere?
Většinou se po určité době dělá kontrolní rozbor a podle toho se dávka upravuje nebo nechává.
Vzhledem k tomu, že osobně vím, co je to onemocnění štítnice, bych nijak náhodně s hormonama neexperimentovala.
|
Essi
Člen |
# Zasláno: 10 Dub 2007 13:13
- Nahlásit
Na tvůj dotaz se odpovědět takto nedá. Je potřeba vědět, kolik fence je let, jak je velká a tak. Rozhodně ale neměň dávkování sama bez konzultace s doktorem a nárazově. Tenhle lék se postupně zvyšuje a snižuje, ne naráz. Podle mého názoru jí toho dáváš ale strašně moc, já jsem dospělý velký člověk a moje dávkování - vůbec nemám štítnou žlázu - je ráno jeden stovkový a 1/2 thyreotonu. Nech si určitě udělat rozbor.
|
ajunka
Člen |
# Zasláno: 10 Dub 2007 14:55
- Nahlásit
Ahoj mám fenku s hypofunkcí štítné žlázy původní hodnota T4 byla zhruba 5 optimum je mezi 20 až 40 dávkování máme nejprve první týden 1 ráno jeden večer poté 2 ráno a taktéž večer po třech měsících sjme byly na kontrolním odběru T4 byla asi 28 což je sice nižší hranice ale je to ok a dávka tedy zustala na 2 ráno a 2 večer.
mám 40kg psa
Essity seš člověk a máš uplně jinej metabolismus než ten pes znám fenku co bere 3 ráno a 3 večer
ale dávkování je nutn vždy konzultovat se veterinářem a dělat jej až po tstech. u nás se srst začala upravovat až po 3 měsících- měla jí lámavou krátkou a měla horzně lupů takže to chce taky hlavně čas a trpělivost
|
Zany
Člen |
# Zasláno: 10 Dub 2007 16:25
- Nahlásit
Ja mam u psa take snizenou fci, presne posledni vysledky nevim, ale bereme stale 1+1 , pes vazil 12 ted neco pres 10 kg.
|
Essi
Člen |
# Zasláno: 10 Dub 2007 21:28
- Nahlásit
ajunka
je jasné, že pes má naprosto jiný metabolismus, ale pořád je to ssavec. Já nemám štítnou žlázu už 17 let a doktor mi vysvětloval, že při dlouhodobém užívání vyšších dávek si tělo zvykne a lék (jako asi všechny), postupně přestává účinkovat a dávky se pak musí zvyšovat a zvyšovat, což v případě tohoto léku odnesou játra. Že je lepší dávku zvyšovat velmi pomalu, že se tělo trošku přizpůsobí a vystačí s nižšími hodnotami. Ale pes je někde jinde, přeju mu uzdravení. Jde o to, jestli doktor zvážil možné vedlejší účinky při vyšších dávkách.
|
ajunka
Člen |
# Zasláno: 10 Dub 2007 21:56
- Nahlásit
no vzhledem k tou že psovi se daří tak jako zhruba před rokem- je aktivní srst má fajna byly jsme před měsícem na tom kontorlním odběru který dopadl jak píšu tak se hafovi daří dobře. on přecijen ten pes nežije tak dlouho jako člověk žejo takže je to taky uplně o něčem jiným
|
vinsova
Člen |
# Zasláno: 11 Dub 2007 09:51
- Nahlásit
Naší fence jsou 2 roky a má 50 kg. Euthyrox bere od 7 měsíců . Včera jsem to teda konzultovala s vet. a sám mi doporučil tu dávku zvýšit.Má taky špatnou srst,lupy a strašně smrdí i přesto, že ji jednou týdně koupeme. Ajunka - tvuj pes má 40 kg a bere 2 ráno a 2 večer stovkového? Takže to to naše dávkování bude snad ok. Nechám udělat po 3 měsících testy.
Myslíš, že ten zápach by mohl být ze štínté žlázy?
|
ajunka
Člen |
# Zasláno: 11 Dub 2007 12:19
- Nahlásit
jo ajka taky tak divně smrěla no ale taky to muže bejt z toho koupání- radím vykoupat jednou ale pořádně my jsme jí vzali před msícem nizoralem- a od té doby máme klid srst jí hezky dorustá.
ten opakovanej test se udělat musí právě kvuli tomu aby se vědělo jak na tom ten pes je s hladinou těch hormonu- měl sedělat hned jak ste o začali brát takže jestli ho bee od 7 měsícu měl se udělat v 10 měsících a podle výsledku upravit dávku
|
vinsova
Člen |
# Zasláno: 11 Dub 2007 12:33
- Nahlásit
to jsme už dělali dvakrát a právě proto se dala dávka na 1a1/4.Ale od té doby jsme nedělali a právě v poslední době se ten stav začal znovu zhoršovat, proto jsme přidali. Taky Vám ajka páchla jak zapařené nohy? Koupali jsme i v Nizoralu, Vetridermu, Pyroxiderdmu, Lactadermu, ale nic nezabírá. To hlavně proto, že jsme si ji vozili do práce. Teď ji máme doma, tak jsme upustili od koupání, ale je to hrozný.Rekli jsme si, že se to pokusíme vydržet co to půjde.
|
ajunka
Člen |
# Zasláno: 11 Dub 2007 13:16
- Nahlásit
no byl to takovej charakteristickej zápach ale po práškách to bylo už OK. možná by to chtělo udělat ty testy hned abyste věděli jak na tom je a jestli to zvýšení je dostatečné.
nám aky asi i pomolo to že jsme ji splachovali ne vdou ale čajem ze svízele
|
vinsova
Člen |
# Zasláno: 12 Dub 2007 13:30
- Nahlásit
Děkuji a zkusíme to taky
|