Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Pomoc psům v nouzi / Voříšek, asi trochu zoufalé
Autor Zpráva
Mucholabka
Člen
# Zasláno: 9 Dub 2007 20:29
- Nahlásit

Tohle je trochu netradiční prosba o pomoc s umístěním psa. U nás ve vsi žil pán ožrala, který měl psa-vobyč vořecha špicoidního typu, bílý podklad, hezké hnědé plotny, postavené uši, hnědý čumáček, bystrý pohled. Vodítko neznal, ale i tak chodil slušně s pánem do hospody a zpátky domů. Občas se toulal po okolí, ale tak nějak nevadil, páč na něj byli všichni zvyklí. Byl hubený, řídká srst, na nohách a zadku otlaky, blechy-no, nic moc.
Pán asi před třemi měsíci zemřel. V jeho baráku bydlel chvíli syn, pak barák prodal. O psovi nikdo nic nevěděl. Pak jsem potkala pána s rtw a tímhle vořechem-že se jej ujal. Jenže znovu alkoholik.
Nedávno se pes znovu začal potulovat v našich končinách-vrátil se. Hárá mi fena, tak se jako vždy přišel podívat a obtěžovat. Několikrát jsem jej vyhnala. Nemá to cenu, navíc není komu vynadat, aby si psa zabezpečil. Tak jsem si čapla a psa zavolala. Kupodivu přišel, a vyklubal se z něj docela hodňoučký peseček. Vykoupala jsem jej, dala mu najíst, vyčesala jej. Chtěl raději vybírat odpadky z koše, než jídlo z misky. Byl vděčný za péči, vůbec by se v životě neohnal! Má vybitých několik spodních řezáků a škaredě zlomený špičák. Jenže, to nejhorší-po obvodu krku má strašnou jizvu, jako po tenkém obojku, a na boku ještě ne úplně zhojenou-humus!!! Ale není přes chlupy vidět.
Nechala jsem jej skoro celý den u nás v místnosti pro mé psy, ale byl tam vyloženě nešťastný, je zvyklý na volnost. Až nakonec vylezl oknem. Zavolala jsem jej-ale pak jsem jej nechala jít, je zvyklý na volnost. Když byl se mnou, držel se mně a utíkat nechtěl. Umí chodit na vodítku a pokud není sám, neutíká, a navíc je to podle mě ten typ, kterému kastrace pomůže. Nevíte někdo o člověku, který by měl zájem? Třeba důchodce...ale hlavně ne alkoholik! Doufám, že jej zase tady potkám, ať mu můžu znovu namazat ránu. Je i docela hezoučký, po vykoupání.

maixnerova
Člen
# Zasláno: 9 Dub 2007 22:15
- Nahlásit

Mucholabka

ach jo, budu se ptát, jizvu na krku jako od tenkého obojku měl kdysi náš Don, když se s máti potkali, vet. tenkrát říkal, že je to stringulační rýha, jak se ho někdo snažil škrtit drátem. Ten pejsek by asi byl vhodnější do domku se zahrádkou viď? Nebo je zvyklý být v bytě?

Smečka
Člen
# Zasláno: 9 Dub 2007 22:17
- Nahlásit

maixnerova
stringulační rýha, jak se ho někdo snažil škrtit drátem
Mohl být na drátě přivazaný,místo obojku.

Walda
Člen
# Zasláno: 9 Dub 2007 22:23
- Nahlásit

Smečka

Mohl být na drátě přivazaný,místo obojku

A nebo hrana obojku, který dlouho nesundali a nepovolili a začal zarůstat.

maixnerova
Člen
# Zasláno: 9 Dub 2007 22:28
- Nahlásit

Smecka, Walda

no, i tak ...

Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání