Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Pomoc psům v nouzi / toulavý NO - nepostrádá ho někdo?
Autor Zpráva
Evik
Člen
# Zasláno: 21 Úno 2007 08:07
- Nahlásit

Přátelé,
už několik dní potkávám v Praze 5 - Stodůlky, lokalita Vidoule, v ulicích Živcových, K Fialce, Jindrova a Šafránkova, pěkného NO. Je vlkošedý s rezavým nádechem. Je to s největší pravděpodobností pes (nikdy mi nedovolil přijít tak blízko, abych to zjistila přesně). Pes nevypadá zanedbaně, možná, že se jen někomu ztratil, možná ho někdo vyhodil. Chodí ulicemi, očichává ploty a kamarádí se se psy za nimi, ale k lidem je zdá se nedůvěřivý....Zkoušela jsem ho lákat k sobě, ale nechtěl. Když jsem se tedy přiblížila já, odstupuje stranou, ale neutíká - prostě jen nevěří....Agresivní není.
Nepostrádáte ho někdo, nevíte někdo, komu by mohl patřit? Už jsem volala do útulku v Tróji, takže už o něm vědí . Taky u nás na veterině jsem se zmínila, neboť ta je v ulici Jindrova, kde se pes občas taky pohybuje.
Pokud jsem se dobře dívala, nemá obojek (leda by ho měl schovaný pod chlupy...) Taky mě napadá, že možná mohl přijít od bezdomovců, kteří "bydlí" kousek od lokality, kde se pes momentálně potuluje.... Do trojského útulku už se jeden pes od nich totiž dostal a v nabídce útulku již není - snad si ho tedy již někdo vzal (to byl kříženec NO s něčím, podobou spíš do NO) V útulku, když jsem tam tenkrát volala mi řekli, že těm homelessům ho určitě nevrátí...
Ten NO, co ho potkávám teď se chová takřka stejně jako ten, který se už od těch homelessáků do útulku dostal, jenomže zase tenhle pes nevypadá zanedbaně jako všichni jejich ostatní psi. Srst má zdá se pěknou, není hubený, jako ti ostatní psi bezdomovců...Je docela statný....

Tak nevím....je mi ho líto, ale nevím, jak mu víc pomoci. Jak říkám, přilákat se mi ho nepodařilo, na nějaký "kaskadérský odchyt na vlastní pěst" nemám potřebné zkušenosti ani prostředky... V útulku mi řekli, že pokud toho psa nemám chyceného, tak do lokality, i když se tam pravidelně zdržuje, nikoho posílat nebudou....
Nevíte někdo, co bych mohla ještě pro toho psa udělat?.

moll
Člen
# Zasláno: 21 Úno 2007 08:19
- Nahlásit

m§ůžeš zavolat měšťáky a ti by ho měli odchytnout a dodat do útulku.

venda
Člen
# Zasláno: 21 Úno 2007 08:29
- Nahlásit

Evik
to se divim, že ti to neřekli v tom útulku, ať zavoláš městskou policii, ti jsou na to vybavení - pokud ho znovu uvidíš, měla bys hned zavolat městskou a říct jim, kde pes je

Evik
Člen
# Zasláno: 21 Úno 2007 08:33
- Nahlásit

tak díky za rady...ti měštáci mě nenapadli...tak až pejska znovu potkám...zavolám je a budu mu chodit "za zadkem", aby zase někam neutekl... Moc ráda bych mu pomohla....má takový smutný pohled....přijde mi, že někoho hledá....

brut
Člen
# Zasláno: 21 Úno 2007 11:16
- Nahlásit

Evik
A nebo ho jen někdo takhle "pěkně" venčí. Otevře vrátka, vyhodí ho ven a pustí až třeba za dvě, tři hodiny. Taky jsem se už setkala s tímhle způsobem. Baba byla líná i vylézt před vrátka

želva
Člen
# Zasláno: 21 Úno 2007 11:40
- Nahlásit

brut
souhlasím s tebou, takle to tady dělá jedna moje bejvalá kámoška s dobrmanem, ale je to horší v tom že jí je to naprosto jedno

gabi
Člen
# Zasláno: 21 Úno 2007 11:52 - Změnil/a: gabi
- Nahlásit

Raz som takto vystúpila ráno z autobusu a naháňala krásneho psa. Ten si urobil polhodinovú prechádzku po okolitých cestičkách a domčekoch a vrátil sa pekne otvorenou bránou do firmy, kde sa s ním zvítal a zahral jeho páníček. V tej chvíli som bola rada, že sa tak rýchlo našiel.

Správal sa presne tak ako popisuješ, samostatná jednotka na vychádzke. Vyslovene sa vyhýbal konfliktu alebo stretu. Bol celkom opatrný ale v pohode.

Evik
Člen
# Zasláno: 21 Úno 2007 15:49
- Nahlásit

brut, gabi

děvčata, před chvílí mi volal brácha další info o tom psovi, z nichž je jasné, že ten pes skutečně hledá svého pána, který se ho v naší lokalitě buď zbavil, nebo se mu pes prostě ztratil a už se nenašli...
V naší domkařské oblasti znám skoro všechny psy a většinu z nich i jménem....tenhle NO nepatří stopro nikomu z mého okolí. Ze zkušenosti vím, že psi, kteří si dělají takové ty venčící vycházky sami, či je majitelé "vypouštějí", se zdržují poblíž svého domova, aby se vždycky stihli včas vrátit na jídlo.....Tenhle pes ale obchází 4 ulice, z nichž všechny psy znám......
Je mi ho fakt líto. Dneska podniknu se svým psem "detektivní procházku" a budeme toho pejsu hledat. Jestliže najdeme, vezmu mu nějaké krmení a zavolám odchytovku, aby zjistili, jestli má čip a pokud ne, aby ho dopravili do útulku. Odtamtud bude mít jistě větší šanci najít svého pána či nového.

nika00
Člen
# Zasláno: 21 Úno 2007 16:07
- Nahlásit

Evik
zkus se zeptat naa te veterine co je v Jindrově ulici

Kreis
Člen
# Zasláno: 21 Úno 2007 16:16
- Nahlásit

Evik: To jsem teď chtěla říct, mohl by mít zájem o tvého psa, když se Tě bojí a když Ti bude důvěřovat tvůj pes, tak by mohl taky......hele nechceš mi písnout??? Ráda bych se k té akci přifařila, tak ňák mě to láká......esli teda neva....email je eithel@centrum.cz

gabi
Člen
# Zasláno: 21 Úno 2007 18:25
- Nahlásit

Držím vám palce.
Ak by bol plachý, je lepšie ho nestresovať, ale nosiť mu jedlo pravidelne na jedno miesto, aby si zvykol. Chce to ale čas.
Používajú u vás pri odchyte uspávacie fúkačky?

brut
Člen
# Zasláno: 21 Úno 2007 19:11
- Nahlásit

Evik
No, toho psa, co znám, tak klidně potkám na druhém konci města, takže nějaké 4 ulice mi přijdou málo. Ale může to být opravdu toulavý pes.
Asi bych na něj šla hodně pomalu, aby se nevyděsil a něco se mu nestalo

Evik
Člen
# Zasláno: 22 Úno 2007 07:02
- Nahlásit

díky všem za rady. S vety z Jindrové ulice jsem mluvila úplně jako první (je to jen o 2 ulice než co bydlím), takže Ti mě napadli hned na začátku. Pak jsem kontaktovala útulek v Tróji...tam řekli, že dojedou, ale nejdříve ho musí někdo chytit....Takže pak jsem volala městskou policii, Ti mě ochotně vyslechli, řekli, že v lokalitě mají svého strážníka, který psa bude hledat. Když jsem šla včera z práce, dotyčného strážníka jsem potkala, říkal, že psa viděl, ale že se ho nesmírně bál (ten pes toho policisty) a že mu utekl.....
Odpoledne jsem psa ještě sama se svým psem hledala, pak se k nám přidala kámoška se svým výmarákem...nenašli jsme.
A dnes ráno jsem psa viděla a slyšela z okna své ložnice, jak brečí před plotem sousedů. Oni mají australského ovčáka, se kterým si tam ten "tuláček" chodí povídat. Tak jsem honem na sebe hodila hadry, vylítla ven s jídlem a vodou, ale pes už byl bohužel pryč...achjo.....

Kreis písnu Ti mailík.

Mel
Člen
# Zasláno: 22 Úno 2007 08:52
- Nahlásit

Evik
OT - nevím, jestli si to dobře pamatuju, ale chtěla jsi s námi na coursing? 15. 4. je v Kralupech nad Vltavou, můžeš tam Akouše přihlásit na trénink... mrkni na: http://www.coursingcz.info/terms.php?type=cour&yea r=2007&det=128

Evik
Člen
# Zasláno: 22 Úno 2007 11:56 - Změnil/a: Evik
- Nahlásit

Mel
díky moc, už si to píšu do kalendáře, Akouše tam přihlásím, taky se s Tebou i Garym zase ráda uvidím

teď jsem na to koukla....ale to je přímo závod, ne trening, že? To my tedy v tom případě nemůžeme, ne? Licenci nemáme...

WhiteWolf
Člen
# Zasláno: 22 Úno 2007 12:19
- Nahlásit

Evik
ahoj Evo, jak se pořád máte? Koukala jsem, že jsi snad pořádala nějakou choďáckou procházku v Prokopáku. Škoda, že jsem to nevěděla, přišla bych se podívat

Mel
Člen
# Zasláno: 22 Úno 2007 13:57
- Nahlásit

Evik
Jsou to závody, ale trénink by tam měl být taky... akorát se to chce asi domluvit s organizátory, protože na webu píšou, že tréninky budou v pátek. Tak nevím, jestli jenom v pátek, nebo i v sobotu. Kdybyste mohli v sobotu, tak to se uvidíme, my už jsme přihlášený na dostih

Evik
Člen
# Zasláno: 22 Úno 2007 14:10
- Nahlásit

Mel
jé, to bych se na Vás ráda mrkla, jak běháte, ale jestli by ten tréning byl v pátek či sobotu, tak to nemůžu

WhiteWolf
ahojky. Máme se celkem fajn, jojo, ta prochajda v Prokopáku byla fajn, nebyli tam jen choďáci...To jsem trdlo, že jsem Ti o té prochajdě nenapsala Nějak mi to nedocvaklo....

WhiteWolf
Člen
# Zasláno: 22 Úno 2007 17:56
- Nahlásit

Evik
nevadí, tak jindy

Evik
Člen
# Zasláno: 23 Úno 2007 07:38
- Nahlásit

jojo,až zase něco v Prokopáku bude, tak Ti dám vědět. V neděli jdu do Řeporyj cvičit na HafBO

Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání