| Autor |
Zpráva |
Kamca
Člen |
# Zasláno: 26 Led 2007 11:21
- Nahlásit
Ahojky, dozvěděla jsem se o nových stránkách, kde si můžete koupit nějakou drobnůstku pro radost a vybrané peníze pak dostane některý z útulků. Podle mě je to super nápad a stojí za to stránky navštívit http://www.pomocpsum.estranky.cz/
A pokud má někdo tvořivého ducha, může se inspirovat a buď založit vlastní podobný obchůdek (kdyby se někdo takový našel, ráda mu pomůžu s vytvořením stránek) nebo začít s výše uvedenými stránkami spolupracovat . (zapojila bych se do toho sama, bohužel ale nejsem zrovna moc manuálně zručná... )
|
aren
Člen |
# Zasláno: 26 Led 2007 16:03
- Nahlásit
Kamca
No, nápad se to zdá zpočátku dobrý, viděla jsem už něco podobného na savapes.estranky, i jsem si tam koupila cosi, ale oni pak narazili na problém, řekli jim, že jejich stránky jsou komerční a proto musí platit podnikatelskou sazbu nájmu stránek, takže do vyšlo že kdyby ten nájem platili rovnou na psy, tak to vyjde líp. Snad to tihle mají nějak ošetřené, nevím, ale to nebezpečí tu je. Savapes už dnes neexistuje, aspoň o nich nevím.
|
Atusch
Člen |
# Zasláno: 26 Led 2007 19:07
- Nahlásit
aren
to chce udělat stránky třeba na webgarden.cz tam to snad nemají rozdělený jako soukromé a "komerční". Nebo jsi to myslela jinak?
|
aren
Člen |
# Zasláno: 26 Led 2007 19:19
- Nahlásit
Atusch
Myslel jsem to tak, jak píšeš, dík. Já ty lidičky neznám, jen vím, že s tím museli přestat a už na estránkách nejsou.
Díky za radu, doufám, že se bude někomu hodit.
|
Atusch
Člen |
# Zasláno: 26 Led 2007 19:27
- Nahlásit
aren
jj i jsem to na to teď znova koukala
Mám tam stránky tak vím, že je to tam trošku omezený místem, myslím kvůli fotkám že jich tam nemůže být stovky
|
rendik
Člen |
# Zasláno: 26 Led 2007 21:36
- Nahlásit
Kamca
Nápad bezva, doufám, že to bude fungovat...Klidně bych se zapojila a něco vyráběla, to mě vždycky bavilo ...
|
Anka
Člen |
# Zasláno: 27 Led 2007 16:26
- Nahlásit
Chcem sa Vás opýtať neviete náhodou ako to funguje? musela by som si založiť organizáciu, ak by som chcela predávať podobné predmety a finančnú čiastku potom venovať útulku?
|
Kamca
Člen |
# Zasláno: 27 Led 2007 16:39 - Změnil/a: Kamca
- Nahlásit
aren
viděla jsem už něco podobného na savapes.estranky, i jsem si tam koupila cosi, ale oni pak narazili na problém, řekli jim, že jejich stránky jsou komerční a proto musí platit podnikatelskou sazbu nájmu stránek
Vidíš, to mě nenapadlo. Ty stránky jsou podle mě nové, měsíc tam trvá zkušební doba, kdy jim to nechají tak, jak to je, ale pak se stránky asi zruší (pokud nezaplatí 1500 na rok, o čemž pochybuju )
rendik
Nápad bezva, doufám, že to bude fungovat...Klidně bych se zapojila a něco vyráběla, to mě vždycky bavilo...
Fakt? Kdybys k sobě našla ještě někoho, příp. pokud bys to stíhala vyrábět i sama, tak bych ti pak mohla udělat stránky Ne na estrankách, třeba na webzdarma nebo jinde) a mohly bysme něco podobného rozjet
Nechcete se ještě někdo připojit?
|
Kamca
Člen |
# Zasláno: 27 Led 2007 16:43
- Nahlásit
Anka
Chcem sa Vás opýtať neviete náhodou ako to funguje? musela by som si založiť organizáciu, ak by som chcela predávať podobné predmety a finančnú čiastku potom venovať útulku?
To opravdu nevím, jak to přesně funguje, já myslím, že založení organizace snad není třeba...Možná ale bude potřeba mít živnostenský list na Obchodní činnost (ten bych si mohla kdyžtak vyřídit, už jeden ŽL mám, tak by to nebyl takový problém). Kdyby ses chtěla přidat, tak bysme to mohly dát nějak i s Rendíkem a dalšími, co se třeba ozvou, dohromady .
|
rendik
Člen |
# Zasláno: 27 Led 2007 18:22
- Nahlásit
Kamca
Já myslím, že to nebude tak jednoduché něco takového rozjet... Chtělo by to se někde zeptat - jestli by se nemusely odvádět daně z příjmu nebo tak něco, přece jen je to výdělečná činnost, i když ty peníze jdou na pomoc útulkům...Těmhle věcem vůbec nerozumím, chtělo by to někoho kdo má třeba normální e-shop, ten by možná věděl co a jak...
|
aren
Člen |
# Zasláno: 27 Led 2007 18:50 - Změnil/a: aren
- Nahlásit
Já se obávám, že pokud takovou věc rozjede fyzická osoba, tak to musí normálně zdanit daní z příjmu. Navíc dar útulku není uznatelným nákladem - dá se ze základu daně odečíst nejvýše 5%.
Jestli by fyzická osoba takovou činnost vykonávala soustavně, pak z toho bude odvádět taky zdravotní a sociální pojistné, takže ji zbude z utržených peněz jen docela málo přes polovinu.
To by se asi musela založit nadace nebo neziskovka.
|
Kamca
Člen |
# Zasláno: 27 Led 2007 20:05
- Nahlásit
rendik
aren
hm, tak to je nanic zkusím to všechno ještě přesněji pozjišťovat a ozvu se..
|
jeje
Člen |
# Zasláno: 27 Led 2007 22:53
- Nahlásit
http://www.pomocpsum.estranky.cz/stranka/a-jak-to- funguje_----the-way-it-works
Je to jednoduché - pro transparentnost jsem zavedla jednoduché řešení - pošlete danou částku na účet útulku, oscanujte ústřižek nebo příslušnou část výpisu z účtu a já Vám obratem pošlu Vaši věcičku
Este mi nie je jasne, co s postovnym...
|