| Autor |
Zpráva |
brut
Člen |
# Zasláno: 22 Led 2007 22:45 - Změnil/a: brut
- Nahlásit
tak se snažím vše překopírovat, aby se původní téma mohlo promazat.
Sou všichni nějak divní. Myslím, že by měla lepší, kdyby si pořídila pejska z útulku (byl by zadarmo a ještě by mu pomohla a stejně tak celému útulku) ale nechce si to nechat vymluvit . A stejně tak rodiče. Když už psa, tak pořádného. Takoví lidi by snad psa mít ani neměli, ale vím jaké to je nemít psa (zvlášť když mi umřel) ale teď mám psa z útulku a je super !! Pořídili by s ním snad i líp, ale važně nevim co jinak s nima
aren
Člen # Zasláno: 20 Led 2007 14:05
Citát
Talinda
Myslím, že by měla lepší, kdyby si pořídila pejska z útulku (byl by zadarmo a ještě by mu pomohla
To si taky myslím.
Bohužel některým lidem to nevymluvíš.
"Nevím přesně, co chci, ale chci to moc, chci, aby to bylo hodně extra a co nejlevnější"
cilka
Člen # Zasláno: 20 Led 2007 14:06
Citát
Talinda
nevím jestli tam najdeš plemena Tebou vyjmenovaná a jen tak zběžným kouknutím jsem zjistila , že někde jsou ty ceny dávno neplatné ( viz . ČT 6000 - 7000 - zlatý voči -)
www.ifauna.cz/rubriky/mdiskuse/show.php?tema=92668 &r=7&m=14&page=1
jinak , si myslím to co Kreis, vypadá to na dalšího psíka
pro image ...
sarax
Člen # Zasláno: 20 Led 2007 14:08
Citát
hele talinda píše že to ví...info není pro ní takže to nebudeme řešit a kdo ví cenu napíše....
já mám pocit že australák je od 25-35 tisíc klidně....
naprosto to chápu..ono 40000,- za štěně lidi klidně nedaj...ale pak cvakaj náklady....takže asi tak...
sarax
Člen # Zasláno: 20 Led 2007 14:11
Citát
cilka
jinak , si myslím to co Kreis, vypadá to na dalšího psíka
pro image ..
to nemusí bejt nutně pravda...prostě chtějí třeba jen vědět cenu...psalo tu spousta lidí,že si vybrali plemeno a chovkua zjiš'ťovalo cenu..by mě zajímalo kldo jel pro psa s PP bez infa o ceně???neměli bychom hnedka každýho odsoudit..prostě to je normální dotaz rodičů nepejskařů kteří něco koupí dceři....vy byste jako kejvli jako nepejskaři dítěti na nějaký pelmeno bez infa o ceně???takže klidně RR dovoz za 150000,-????já ne...
Atusch
Člen # Zasláno: 20 Led 2007 14:12
Citát
Přijde mi divný vybírat plemena, která jsou uplně jiná... Myslím že vybírat psa jen podle vzhledu není to nej. Viz. Československý vlčák a Flat coated retrívr atd... Prvně by měli koukat na to co je to za plemeno a v druhé ředě dejmě tomu na tu cenu...
Ale jak píšete ten útulek by byl možná správné řešení a i tam najdete štěňata. URL - zde kontakty na útulky a také určitá plemena v nouzi.
sarax
Člen # Zasláno: 20 Led 2007 14:17
Citát
Je to výběr dost zvláštní, ale ZATÍM jí nic nevymlouvám (ale jak to tak vypadá, tak možná brzo budu muset ) teď jde zatím jen o tu cenu.
mno tohle Talinda napsala....a třeba si fakt vybrala jen plemena co se jí kdy líbila...věřím že když má kamarádku co tomu rozumí že výběr časem usměrní...nikdo si pro psa přece nejede
cilka
Člen # Zasláno: 20 Led 2007 14:27
Citát
sarax
to nemusí bejt nutně pravda...prostě chtějí třeba jen vědět cenu.
jasně , proto jsem jí tam dala ten odkaz , protože já sama ty ceny neznám ..a nikoho neodsuzuji ...
.by mě zajímalo kldo jel pro psa s PP bez infa o ceně?
třeba já , byla jsem vůbec ráda , že jsem na štěně natrefila a na cenu jsem se ptala až po několika mailech a co se týče rodičů a dětí - nekývla bych samozřejmě -bez infa a už vůbec
na RR za jakoukoli cenu
Smečka
Člen # Zasláno: 20 Led 2007 14:44 - Změnil/a: Smečka
Citát
Československý vlčák cca osm až dvanáct tisíc.Od letoška půjdou asi ceny trochu nahoru,protože jsme si v Klubu odsouhlasili povinné čipování a to vyjde o něco dráž než tetování.
Věřím že se ptáš jen jen ze zvědavosti.Cena není pro výběr plemene tím nejdůležitějším,u čsv dvojnásob.
Kreis
Člen # Zasláno: 20 Led 2007 14:45
Citát
sarax: asi proto že většina lidí je přesvědčená, že než kupovat papíráky, tak dát domov někomu kdo to potřebuje....
já ji jenom řekla ať ji upozorní na další výdaje a samo chápu, že chtějí znát cenu a taky chápu že nechou psa z útulku, teda vlastně nechápu,a le chápu že z toho mají obavy a nechtějí....
jestli chtějí psa pto image to nevím,a le spíš chtějí pro dítě psa, se kterým nemusí mít strach že mu rupne v bedně a pokouše ji, kor jestli nemají moc zkušeností se psy.... a vidí jen yt napadené děti od krvelačných bojových plemen
Podle mě dřív než cenu měli řešit povahu, k čemuž se asi ještě nedostali vzhledem k výběru. Že bych byla ardši, kdyby si vzali psa z útulku, to nepopírám,ale neodsuuzuju je, že nechtějí....
Lesanka
Člen # Zasláno: 20 Led 2007 14:48
Citát
kamarád koupit před třemi lety chodského psa za 6000,- Ampawi Luční záře. Možná to byla náhoda. Ale i když dají tak málo za psa. Souhlasím s Kreis, ať si dají dvacet stranou. Je to jako skoro jako miminko - finančně i jinak
sarax
Člen # Zasláno: 20 Led 2007 14:49 - Změnil/a: sarax
Citát
Kreis
hele donedávna si chtěla jen dobrmana s PP z konkríétní chovky ne??takže nevím proč nechápeš....
Atusch
hele i ty štěnda nemusej bejt vždy v pohodě a nezkušenej člověk by nadělal víc škody než užitku...a na cenu koukají rodiče a jelikož sem rodič a děti si často vymyslí cosi nad naše síly bych se zeptala taky....jestli 20000 nebo 150000 je rozdíl
Kreis
Člen # Zasláno: 20 Led 2007 15:03
Citát
sarax: Teď už to nechápu, sice jsme chtěla dobíka s PP z jendý chovky, nakonec jsem si vzala Ar a jsem s ní tak šťastná že nechápu jak je možná, že jsme někdy chtěla psa s PP
prostě tak to je....
Talinda: Podívej se na internetu na jednotlivé chovky a zkus se jich zeptat, staršně záleží na spojení, počtu ocenění ajánevímčehovšeho.....vím že můžeš koupit labradora s PP za 4.000,- ale taky za 25.000,-
Atusch
Člen # Zasláno: 20 Led 2007 15:04
Citát
sarax
myslíš že pes z CHS a po rodičích s PP je vždy v pohodě? Myslím si, že je to docela risk ať je štěně od chovatelů nebo z útulku. S retrívrem nemusí být takové problémy, ale třeba s čévéčkem ano a i naopak.
A strejně různá je u nich i cena... a z dotazu není jasné jestli rodiče myslí, že štěně bude za 6-8 tisíc a nebo také ze 15 tisíc.Prostě pro někoho je moc 6 tisíc pro někoho je třeba i 15 tis. normální
Klárča
Člen # Zasláno: 20 Led 2007 15:21
Citát
Talinda
Tak já vím choďáka: 5000-8000Kč .
No já nevim útulkáře jako 1.psa .... Ono není lepší vybrat si pejska po rodičích co budou vyhovovat představám než vzít si jako prvního pejska někoho, u kterého se nebude vědět jakou bude mít povahu,vzhled a jestli by chtěli psa na nějakou činost - dejme tomu obrany - a vyrostlo by z toho něco podobné pudlíkovi?
Tenhle výběr plemen byl typuju asi určitě jenom podle vzhledu. Já jsem taky chtěla vědět,aspoň orientačně,kolik choďáci stojí. Ať má člověk představu do čeho jde.
abby
Člen # Zasláno: 20 Led 2007 16:20
Citát
Nezlobte se na mě,ale když jsme kupovali prvního psa,kterýho jsme chěli s PP,ale ne na chovné účely,tak mě sakra zajímala cena.Proč dávat za šampióna 20 litrů,když koupím dobrýho psa za polovic.To,že lidi nejdřív zajímá prvotní investice (myslím prvopejskaře),je přeci logické.
Fakt je někdy úžasný,jak u některých lidí,pokud si psa koupíte a nevezmete si ho z útulku,jste skoro prašivý
irenaa
Člen # Zasláno: 20 Led 2007 16:22
Citát
abby
Naprosto souhlasím.Já jsem se taky velice zajímala o cenu a i když je to opravdu jenom nepatrná částka oproti dalším výdajům,pro mě je taky podstatný rozdíl mezi 8 a 16 tisíci.
wami
Člen # Zasláno: 20 Led 2007 16:24
Citát
Jen poznamka naokraj - ja tu tak furt resite prachy, tak ja si dalsiho psa poridila v situaci, kdy nemam ani na novy boty, to jsem ale nezodpovedna, co...?
Podle me prachy na nutny veci se vzdycky nejak sezenou, nemam odlozenych 20 tisic stranou na veta... vlastne nemam odlozeny zadny prachy a cast nakladu na malou sla z obalek, co jsem mela pod stromeckem (treba na ty novy boty)...
Orientacni ceny plemen me nijak nepohorsujou, nabidka utulkacku taky ne... Spis mi prijde, ze se na to ptaji lidi, kteri jsou bez zkusenosti, kteri nepatraji nejprve po povahach, po tom podstatnejsim v souziti se psem, ze je dokonce tahle otazka ani nenapadla jako prvni... Pes neni vec a kazdy je jiny, tim spise kazde plemeno je jine... Tohle me napadlo mnohem driv, nez cela polemika nad penezma, plemenama nebo utulkacema... To by melo byt az druhotne...
abby
Člen # Zasláno: 20 Led 2007 16:26
Citát
wami
To je ono,když bude potřeba,tak prachy,když chceš splašíš.Taky si doma nestřádám do kasičky na nenadálý výdaje psa.Až to příjde,budu to řešit.Ale když můžeš dopředu přemýšlet,jestli dát 10,20 nebo 50 za psa,to je trochu o něčem jiném.
abby
Člen # Zasláno: 20 Led 2007 16:52
Citát
wami
Asi jsme se nepochopili.Prvotní investici do psa promyslet můžeš,zbytek už většinou bereš,jak jde.To,že ty pslašíš peníze na psa neznamená,že to takhle může udělat každej.určitě ne někdo,komu kupují psa rodiče
Nevím,jak dalece je tahle holka s výběrem daleko.Zatím se rozhodla,že chce psa s PP.To,že by si nejdřívě měla vybrat plemeno podle povahy..... nebudu říkat,to tady ví každej.Chci říct,že když si začneš vybírat,tak je jen na tobě,jestli chceš na výstavy,mít chovnýho psa,investovat víc .....
wami
Člen # Zasláno: 20 Led 2007 17:03
Citát
abby
To,že ty pslašíš peníze na psa neznamená,že to takhle může udělat každej.
magore, ja bych si na nej musela pujcit asi stejne, jako na akutni operaci sebe nebo svyho psa...
(I kdyz chapu, ze 13lety devce proste na rodicich zavisly je, ale taky bych v tomhle pripade radila spis rodicum, nez ji... )
Jinak ja te pochopila, ale ten zpusob mysleni nemam za svy, jsem proste typove jinej clovek, premejslim min dopredu a problemy (vcetne financi) resim, az prijdou, ne driv...
abby
Člen # Zasláno: 20 Led 2007 17:06
Citát
wami
Vidíš,já zase myslím dopředu,plánuju,ale nikdy to nevýjdeKaždopádně bych to přírovnala k tomu,že já bych třeba na blint na dovču nejela,protože bych dopředu strachem nespala
Možná proto,že
|
brut
Člen |
# Zasláno: 22 Led 2007 22:49
- Nahlásit
Autor Zpráva
Amir
Člen # Zasláno: 21 Led 2007 00:35
Citát
Talinda
Je to výběr dost zvláštní
Řekla bych na tvém místě kamarádce, že každý pes s PP stojí cca 8.000,- a záleží potom jestli rodiče jsou ochotní dát víc a vybrat štěně plemene pro které se definitivně rozhodnou "kvalitnější" a tím o něco dražší nebo naopak.Podle mě výběr plemen které uvádíš není nijak zvláštní.Hlavně ať si holčina zkusí prosadit plemeno, které opravdu chce. Znám hodně případů kdy rodiče koupili dětem pejska za podmínky, že to bude pejsek, kterej se líbí např. mamince a děcka mají "fifinku" a chtěli by se věnovat kynologii na vyšší úrovni a ono to jaksi s některým plemenem opravdu nejde.Zjisti co kamarádka chce s pejskem dělat, jestli chce cvičit nebo jestli chce prostě jenom kamaráda i podle toho bych potom vybírala např. chovnou stanici.No a rodiče plně chápu, když chtějí vědět kolik štěně stojí, je to investice která je sice prvotní ale to neznamená, že je zanedbatelná.No a jestli dám za štěně 30.000,- nebo 5.000,- je pro mě opravdu rozdíl, ostatní náklady jsou už potom stejné i na toho pejska z útulku.
Člen # Zasláno: 21 Led 2007 12:07
Citát
sarax
ještě bych přidala k tomu krátkosrstou kolii, taky nejsou nejtěžší a pohyblivý jsou až až
Kreis
Člen # Zasláno: 21 Led 2007 12:19
Citát
talinda: vcelku rozumný výběr, ovčáci a kolie jsou prý pro začátečníka ideální, jsem teď viděla křížence kolie a ovčáka, to bylo úžasný, krásně poslouchala, na cvičáky dokonalý kontakt s paničkou, no prostě super....
Já bych si vybrala krátkosrstou kólii, ale to jen z důvodu že byse mi nechtěla udržovat srst
Kdyby si vybrala kolii, tak dej vědět jedni známý mají chovku, vím že před 3-4 rokama prodávali asi za 4.000,- s PP samozřejmě...Vím že teď chovají spíš bišonky,ale určo mají kontakty na dobré chovky kolií i kdyby už kolie nechovali, Ale jejich psi byli opravdu dobří....
Ještě ybch chtěla říct, že Ar je štěně z útulku a jediný rozdíl od štěněte které není z útulku vidím v tom, že na mě byla okamžitě závisláček, což není na škodu....Být sama se pomalu učí a aspoň jí můžu pustit z vodítka a vím že mi nezdrhne.....měla jsme ji bez vodítka v bezpečné oblasti (bez aut) už první den...miluje psi, miluje lidi, zbožňuje děti určo bych jí taky nedoporučovala dopěláka,a le štěndo klidně,a le vzhledem k tomu, co píše talinda že slečna chce s PP absolutně souhlasím, myslím že přítel bude chtít až to bude možné flata s PP a nic proti tomu nemám, i když já už asi zůstanu u útulkáčů....
Kreis
Člen # Zasláno: 21 Led 2007 12:22
Citát
Talinda: a ovčáky mám taky moc ráda.....
irenaa
Člen # Zasláno: 21 Led 2007 12:25
Citát
Kreis
aspoň jí můžu pustit z vodítka a vím že mi nezdrhne
Já nevím,ale já neznám moc štěňat,které by zdrhaly,každé tě automaticky následuje a nechce zůstat samo.Pak se to sice změní,ale to už je něco jiného
Sylva
Člen # Zasláno: 21 Led 2007 12:34
Citát
Talinda
V útulku u vás není možnost venčení psů? Ty máš zkušenost s útulkáčem, podotýkám, že není každý povahově stejný a jsou tam i štěňata, takže bys kámošce pomohla dobře vybrat a potom ho zvládnout, ne? Můj pes se taky tak bál chlapů. Je nalezeneček, takže je jasné co prožil. Za pár měsíců byl ale v pohodě a teď má chlapy rád. V jiné diskuzi někdo psal o podobném strachu ČSV a včera jsem potkala paní s naprosto hysterickou boloňačkou, kterou mají od mala a nikdo jí nic zlého nedělá.
Přidávám se k názoru o váze psa. Unést psa se bohužel často hodí.
Jestli kámoška bude trvat na papírákovi, ať se nejvíc ze všeho zajímá o povahy psů! On je pes taky hůř zvládnutelnej proto, že nejsou uspokojeny jeho potřeby aktivity. Např. borderka je hyperaktivní pastevecký pes se svým rozumem, takže nebude li vylítaná, bude to nepříjemnej, nezvládnutelnej pošuk.
Lesanka
vychovat psa je jednodušší než převychovat - částečně. Je fakt, ne iluze, že pes je v útulku většinou proto, že neměl dobrý domov před tím. Když mu ho dáš, začne ti věřit, je šťastnej a snaží se. Fakt. Čímž neříkám, že není nikdy potřeba ho pokárat! Prostě stanovit podmínky a na nich trvat. On se třepe radostí, když je za dobře provedený úkon pochválen. Jasně, že není anděl. Zůstanou mu nějaké -. Ne ale proto, že je z útulku, ale proto, že každá rasa má nějaké povahové odchylky. A on si nese i některé tyto odchylky rodičů.
Kreis
Člen # Zasláno: 21 Led 2007 12:41
Citát
irenaa: No mě říkali že je závisláček lidi co ji viděli první den a většina z nich má psa od štěněte a snad všichni teda s PP, když jsme u toho, jelikož jsem štěně předtím neměla, tak porovnávat moc nemůžu....
sarax
Člen # Zasláno: 21 Led 2007 12:43
Citát
irenaa
já neznám moc štěňat,které by zdrhaly,každé tě automaticky následuje a nechce zůstat samo.Pak se to sice změní,ale to už je něco jiného
jj to je nejlepší u štěnat...ještě se bojej o tu známou tvář puberta s tím zatočí
brut
Člen # Zasláno: 21 Led 2007 12:55
Citát
irenaa
sarax
Sylva
myslím, že slečna přesně ví, co chce a útulkáč to není
Borderka se taky dokáže přizpůsobit rodině, stejně jako každý jiný pejsek. Je sice hyperaktivní, ale není sama.....
Ne každý útulkáč bude snadno vychovatelný, vděčný atd. Znám jich pár a o "vděku, či jiných takových vlastnostech " bych mohla vyprávět. Jsou lidi, kteří si troufnout do toho jít a jiní, kteří ne......
abby
Člen # Zasláno: 21 Led 2007 12:56 - Změnil/a: abby
Citát
sarax
Taky už to máte za sebou,co
Kreis
Někteří pesani jsou zavislý,někteří ne.
Kreis
Člen # Zasláno: 21 Led 2007 13:02
Citát
abby: Sarax: |Neděste mě, já jsem ještě plná ideálů
sarax
Člen # Zasláno: 21 Led 2007 13:08
Citát
brut
Znám jich pár a o "vděku, či jiných takových vlastnostech " bych mohla vyprávět.
mno u nás mrkni na vděčnýho Ronečka vděčnej bejvá jen za žvanec...
prostě tohle mě štve,že lidi co si vezmou psa z útulku mají 1000 a 1 argument proč jen útulkáče...já i když psa z útulku mám a klidně bych šla do dalšího...mám 1000 a 1 proč ne....
Sylva
a jsou tam i štěňata, takže bys kámošce pomohla dobře vybrat a potom ho zvládnout,
ale oni jasně útulkovýho nechtěj a tečka...nevím jestli tvůj útulkáč byl tvůj první pes???ale probůh můžeme respektovat to že někdo chce pesáka s PP a ne v každým postu mu to rozmlouvat....to jako si budeme brát jen útulkáče a ty s PP který byli šlechtění roky a roky necháme vyhynout...
abby
Taky už to máte za sebou,co
ehm...zlom nastal někdy kolem 6-7 měsíce
aren
Člen # Zasláno: 21 Led 2007 13:46 - Změnil/a: aren
Citát
Talinda: "Máme tady jeden útulek ... vím, že je tam mlátí. Je tam chlap, který je často opilý. ... Takže vzít si psa z našeho městského útulku by nebylo moc dobré."
Já jsem fakt asi z nějaké jiné planety. Tohle mi hlava nevezme nikdy.
Kreis
Člen # Zasláno: 21 Led 2007 13:54
Citát
talinda: a zkoušeli jste na něj podat stížnosti? to přece nejde, takhle se ke zvířatům chovat nemůže
Sylva
Člen # Zasláno: 21 Led 2007 13:58
Citát
sarax
Přečti si ještě jednou moje příspěvky. Lépe možná víckrát. Pak si třeba konečně všimneš, že respektuju její představu o PP, jen se snažím jí vysvětlit že PP u psa, není jistota a záleží na představách atd atd 1000 a 1 kladů i záporů najdeš u každého psa. Záleží na člověku co si stanoví jako klady a co jako zápory.
brut
Tobě se zdá, že slečna přesně ví co chce? Dle seznamu evidentně ne. A já se jí nesnažím za každou cenu vnutit útulkáče, jen jí vysvětluju omyly lidí. Tedy zřejmě i její kámošky.
Borderka se taky dokáže přizpůsobit rodině, stejně jako každý jiný pejsek. Je sice hyperaktivní, ale není sama..... přesně tak, ale aktivity potřebuje o něco víc. Uvedla jsem borderku jako příklad proto, že je třeba se zajímat o povahy.
Sylva
Člen # Zasláno: 21 Led 2007 14:02
Citát
aren
Mrkni na mail
aren
Člen # Zasláno: 21 Led 2007 14:03 - Změnil/a: aren
Citát
brut
Každý by nemohl....
Ale mohl. Ale nechce.
někdo chce prostě psa určitého plemene a ne kříženečky, které nabízejí v útulku.
Vždyť to píšeš sama. Nechce.
Nemyslím, že člověk, který si vezme psa odjinud než z útulku, by měl hodnoty někde jinde......
Ale má. Má na prvním místě splnění svého přání.
spíš mně přijde, že rozmnožování psů ( a to zbytečné) je někde mimo....
S tím přesně souhlasím.
a pokud to vezmu do extrému, tak i ty jsi se podílela na rozmnožování psů, kteří by klidně mohli skončit v útulku....
Teda z mých psů žádný v útulku neskončil.
a to, že jsi štěňatům našla páníčky, je sice hezké, ale ti lidi si mohli vzít psy z útulku a ne od tebe ( neber to jako útok, ale jako příklad, když tak horuješ neustále pro útulky)
Podívej, psala jsem to už asi čtyřikrát, ale klidně to napíšu znovu. Píďa byl můj první pes, nic jsem o psech nevěděla, a to, jak se s nimi ve skutečnosti zachází, by mě ani ve snu nenapadlo. A že je psů v útulcích až tolik, to by mě taky ve snu nenapadlo. Prostě jsme měli jednou štěňátka. Zájemci o ně byli ještě dřív, než se narodily, protože několik lidí, co viděli Píďu a Sárečku, chtěli štěňátko od nich. Nikdo mi neřek, a asi ani těm lidem, že jediný správný pes je s PP, takže jsme štěňátka vychovali, šli do nového domova a mají se tam dobře. Určitě ani netuší, že nejsou "ti správní" (přesto jsou to ale ti nejúžasnější a nejsprávnější psící a jiné bych ani nechtěla). Dvě štěňata mi zbyly, to jsou Mercy a Korálek. Ne že by je nikdo nechtěl, ale při bližším poznávání zájemců o štěňata jsem už nenašla nikoho, komu bych je mohla s klidným svědomím svěřit.Taky když už měli přes deset týdnů, tak už jsem jim ani nikoho nehledala, aby neměli smutno z rozloučení.
Když jsem se dověděla a na vlastní oči poznala, jak to chodí u nás v útulcích, a jak strašně moc psů tam je, bylo už mým štěňatům přes rok. Byla jsem z toho dost v šoku a začala jsem těm psům pomáhat - brala jsem si útulkáče domů, dávala je dohromady, učila čistotnosti, inzerovala, hledala jim nové domovy, až jsem to trochu přehnala a začala mít existenční problémy. Přesto mám pocit, že na srdce některých lidí je marné klepat.
brut
Člen # Zasláno: 21 Led 2007 14:06
Citát
Sylva
zdá se mi, že slečna ví co přesně chc
|
brut
Člen |
# Zasláno: 22 Led 2007 22:50
- Nahlásit
Autor Zpráva
Ebony
Moderátor # Zasláno: 21 Led 2007 14:53
Citát
Kreis
peosím tě kolik jsi odchovala a prodávala štěňat s pp?!
pokud je pes moc levný - má nějakou nepřípůstnou vadu
jsou chovatelé, kteří nemají snahu na psech vydělávat, a přesto jsou od nich i levnější štěňata velmi kvalitní, většinou jsou to odchovy od jedné doma vypiplané feny, kde je velmi dobrá socializace štěňat v rodině
Pokud budete chtít vidět matku a otce
by mě zajímalo, jak uvidíš otce třeba ze zahraničního krytí?
pokud je pes už starší než se doporučuje na převzetí, původně ho chtěla majitel na chov, byl zájemce a nepřišel a podobný kecy - má pes nepřípustnou vadu.
někdy prostě je někdo zodpovědný a neprodá štěně prvnímu pobudovi, který si pro něj přijde, já měla z vrhu doma fenu do pěti měsíců, jen proto, že jsem chtěla aby se měla dobře, a našla jsem jí ideální majitelku později, takže bych byla velmi ráda, kdyby jsi tady nerozdávala rady, pokud nemáš osobní zkušenosti....nebo ano?
aren
Člen # Zasláno: 21 Led 2007 15:01
Citát
brut
Podívala jsem se znovu na tu první stranu, jestli si třeba něco nepamatuju špatně. Podívej se kdyžtak taky.
Děvče se ptá na prvotní infotrmace a neví přesně co chce. Taková chvíle mi přijde vhodná ke zmínění se, že jsou zde i útulky. To navrhla vlastně první Talinda 13:23 a já jsem ji přizvukovala.
U toho by mohlo klidně zůstat a určitě by to nemohlo být bráno jako donucování.
Mně nadzvedlo až co napsala Sarax: Ježíš, proč hnedka útulek. Na to reaguju. Děvče nechci k ničemu nutit.
Ano, útulkáč potřebuje, aby se ho někdo ujal, ale ze strany člověka tam musí být chuť, elán zdolávat překážky s tím spojené a taky obětavost, pečlivost a v neposlední řadě "láska" k těmhle psům. Pokud tam půjde člověk, který tohle v sobě nemá, tak akorát vrátí psa zpět. A to je dle mého pro něj ještě horší než když tam je stále.
S tím souhlasím.
Akorát si nejsem jistá, jestli je pro psa fakt lepší být v kuse pořád v útulku, anebo taky pobýt chvíli i jinde, to si nejsem jistá a proto o tom ani nechci polemizovat.
aren
Člen # Zasláno: 21 Led 2007 15:03
Citát
brut
ze strany člověka tam musí být chuť, elán zdolávat překážky s tím spojené a taky obětavost, pečlivost a v neposlední řadě "láska"
To ale vlastně musí mít člověk když si bere jakéhokoliv psa odkudkoliv.
Kreis
Člen # Zasláno: 21 Led 2007 15:28
Citát
brut: Ano může se to stát, ale já už bych byla obezřetnější, a pokud prodává štěně ve třech měsících, nebo pozdějc tak těžko zjistí že se mu nový pánečci nelíbili včera.....já jen známá měla psa původně na chov, pak ho prodávali v 11 týdnech, doma zjistila že nemá varlata.A jak už ho má člověk doma, taks e ho nevzdá, aspoň já bych to nedokázala, zjitili to teda až pozdějc, ne hned...
pokud je pes z daleka, tak by měla mít pořád tu možnost ho vidět když bude chtít. když řekne že chce vidět otce a oni ále on je zdaleka, ještě bych řekla, že se zajedu podívat a kdyby nechtěl, tak je jasnej....tu možnost vidět oba rodiče musí mít, pokud se rozhodně, že do švýcarska nepojede, tak je to něco jiného
Smlouvu určo, to je automatocké, jao u jakéhokoliv majetku (jsem byla poučena že pes majetek)
sarax
Člen # Zasláno: 21 Led 2007 16:22
Citát
aren
Mně nadzvedlo až co napsala Sarax: Ježíš, proč hnedka útulek.
mno ptotože je to tvoje jediná reakce na to že někdo chce psa...jen na okraj..mě taky nadzvedává tvůj argument že si o psech nic nevědela...si myslím že 5 ti nebylo...to že sou psi v útulcích jsem věděla dávno před tím než sem nějakýho měla....
Každý by nemohl....
Ale mohl. Ale nechce.
někdo chce prostě psa určitého plemene a ne kříženečky, které nabízejí v útulku.
Vždyť to píšeš sama. Nechce.
prostě každej by nemohl..ty máš sama malý psy ale v útulcích sou i velcí...oni se i lidi můžou bát...náš wořech když se ohnal sice tekla krev ale dal se pacifikovat..kdyby měl místo 8 kg 40 tak nevím...takže každej nemůže a psala to tu spousta lidí...
sarax
Člen # Zasláno: 21 Led 2007 16:23
Citát
Kreis
doma zjistila že nemá varlata.
jako si vzala psa a zjistila že nemá sestouplý varlata??mno ale přece si to štěndo prohlídla ne???tohle moc nechápu...
Lexa
Člen # Zasláno: 21 Led 2007 16:43
Citát
Kreis
No to teda nesouhlasim,nase fena (s PP) mela stenatka jenom jednou,puvodne jsme to nejak neplanovali,ale nechali jsme se ukecat.Ani jedno z nich nemelo zadnou vadu!Ale proto,ze jsme je nemeli "na prodej",a take proto,ze zajemce o ne jsme lustrovali jak nejaky bezpecnostni urad nebo jak se to jmenuje,tak cena nepokryla ani ctvrtinu nakladu.Ale dodnes jsme v kontaktu s kazdym z jejich majitelu,a "detatka" se mai vyborne.
pokud je pes už starší než se doporučuje na převzetí, původně ho chtěla majitel na chov, byl zájemce a nepřišel a podobný kecy - má pes nepřípustnou vadu.
Ne,nemusi.Jedno stene (pes) u nas zustal do 4 mesicu,prestoze zajem o nej byl,a velky,ale nam se proste nikdo nelibil.A pak jsme zjistili,ze uz ho nikomu dat nechceme,tak u nas zustal.
Takze objektivne - muze to byt tak,jak pises,ale nemusi
Ale ted mam pomerne cerstvou zkusenost s utulkackem,a vim,ze az si jednou budu chtit poridit dalsiho hafanka,tak si ho urcite vezmu z utulku.
aren
Člen # Zasláno: 21 Led 2007 16:56 - Změnil/a: aren
Citát
sarax
protože je to tvoje jediná reakce na to že někdo chce psa.
A to Tě nadzvedává? To teda fakt moc nechápu.
mě taky nadzvedává tvůj argument že si o psech nic nevědela...
Proč? Nadzvedávají Tě lidi, co nic neví o psech, nebo si myslíš, že tohle není pravda?
Věř tomu, že takových lidí je víc, co se o psy vůbec nezajímají a přesto žijí. Nikdy jsem neměla psa, u mých rodičů byly vždy kočky, a z mých příbuzných a bližších přátel nikdo psa taky neměl. Kdyby se mě byl někdo zeptal, jestli chci psa, tak bych ho poslala do háje. Když se objevil Píďa a chtěl mně, byla jsem vyděšená jak prvnička a bojovala jsem s tím několik měsíců. Pak jsem zastavila pána se psem a vyptávala se ho, co je všechno potřeba, když chce mít člověk psa.
irenaa
Člen # Zasláno: 21 Led 2007 17:01
Citát
kecy stylu, papíry jsme nestihla vyřídit, měla jsem něco bla bla bla, ale budou - nebudou, já byhc jim nevěřila
No já nevím,ale mě přišlo PP až kolem 4 měsíců a rodiče mají taky papíráka,má 4 měsíce a PP taky ještě nemají.,takže jak je to vlastně?Staršího psa nebrat,ten má vadu a mladý ještě nebude mít papíry.To je celkem slepá ulička,nemyslíš?
Já mám na poměry celkem levného psa,nebylo to žádné zahraniční krytí a majitelé měli jednu fenečku,od které chtěli štěňata.A můžeš si být jistá,že žádnou nepřípustnou vadu nemá.
sarax
Člen # Zasláno: 21 Led 2007 17:33
Citát
aren
A to Tě nadzvedává? To teda fakt moc nechápu.
jo..protože tady fakt když někdo napíše že chce psa s PP ty mu napíšeš že má jít do útulku....
to samý až ty se budeš chtít koupit malou chaloupku a já ti nabídnu panelák v Chánově...
Nadzvedávají Tě lidi, co nic neví o psech, nebo si myslíš, že tohle není pravda?
v okamžiku kdy si jako dopělá dovedu domů psa se začnu nejpozději v tu dobu zajímat..tobě nebylo 10 že ale nestarala ses jak jsou na tom jiní psi...tohle je zas argument kterej neprojde u mě..já si po jednom nalezenci a párletý přestávce šla pro psa do útulku..asi sem ho chtěla a zjišťovala co cchi...a dneska děkuju bohu že nebyly děti menší....když se zakousnul do nohy holce který bylo 11 co by asi udělal prckovi kterýmu by bylo podstatně míň??proto ne každej by si útulkáče měl brát...
irenaa
a majitelé měli jednu fenečku,od které chtěli štěňata
tomuhle naprosto věříma znám takovejch lidí haldu
brut
Člen # Zasláno: 21 Led 2007 17:42
Citát
aren
Pokud jsem dobře koukala, tak prvotní příspěvek vůbec nebyl o psech z útulku,ale o ceně štěňat vybraných plemen..... to je ta věc, o které mluvím ve svém příspěvku výše.
To ale vlastně musí mít člověk když si bere jakéhokoliv psa odkudkoliv.
to je pravda, ale u těch útulkových to platí dvojnásob + ještě navíc bych přidala zkušenosti...ne každý začátečník tyhle pejsky zvládne
abby
Člen # Zasláno: 21 Led 2007 17:50
Citát
irenaa
Ono opravdu někdy trvá než se papíry vyřídíČlověk,kterej někdy měl papírovýho psa nebo se o to víc zajímal,ví jak to chodí.To,co psala Kreis jsou spíš mýty,které nemusí být vůbec pravda.
brut
Člen # Zasláno: 21 Led 2007 17:55
Citát
Kreis
S těma varlátkama....mám tetu, která si koupila psa s papíry...pejsek měl obě varlátka hmatný, ale stejně se mu jedno "vrátilo" nahoru....a myslíš, že je to vada? Je, ale za to chovatelka nemůže......
Pak mám známou, které umřel pejsek a scháněla za něj jiného....našla si chovatele, kteří měli doma pejska už půl ročního. Pejsa je v pořádku, nic mu nechybí, vyhrává výstavy, ale u chovatelů zůstal protože ho původní zájemci odmítli. Takže to co píšeš sice pravda být může, ale nemusí....
Vidět otce? Ano, jsou lidi, kteří se na něj asi pojedou podívat, ale silně pochybuju, že pojedou třeba do Ameriky či na Nový Zéland. K informacím slouží v tuhle chvíli většinou net a fotky....
aren
myslím, že sarax vadí tohle:
Talinda
Myslím, že by měla lepší, kdyby si pořídila pejska z útulku (byl by zadarmo a ještě by mu pomohla
To si taky myslím.
Bohužel některým lidem to nevymluvíš.
"Nevím přesně, co chci, ale chci to moc, chci, aby to bylo hodně extra a co nejlevnější"
sarax
Člen # Zasláno: 21 Led 2007 17:59
Citát
brut
myslím, že sarax vadí tohle:
jj a nejen to ale víš jak...větrný mlejny sou větený mlejny
brut
Člen # Zasláno: 21 Led 2007 18:02
Citát
sarax
jj a nejen to
já vím pokouším se to vysvětlit aren
irenaa
Člen # Zasláno: 21 Led 2007 18:09
Citát
abby
Já vím,ale když o něčem nic nevím,tak se k tomu nevyjadřuju.
brut
Člen # Zasláno: 21 Led 2007 18:11
Citát
irenaa
Já vím,ale když o něčem nic nevím,tak se k tomu nevyjadřuju
to by
|
brut
Člen |
# Zasláno: 22 Led 2007 22:55
- Nahlásit
Člen # Zasláno: 21 Led 2007 18:13
Citát
brut
to asi jo
mac1
Člen # Zasláno: 21 Led 2007 18:25
Citát
mě tedy není moc jasné, proč se tu pořád řeší pes z útulku, dívčina chce štěně s PP , štěňat s PP v útulcích zas tolik není, ne ? Ten druhý výběr už se mi docela zdá rozumný .
A k věku, staršího psa jsem si brala ve 12 týdnech , původní zájemnce o něj se pak rozhodl pro fenu ( naštěstí pro mě ) a mlaďocha jsem si brala v 10 týdnech ( chovatel dřív štěňata pryč nedává), takže to ještě vůbec nemusí znamenat nějakou vadu...a pak , přeci jen většina chovatelů snad nejsou " mrchy"
Klárča
Člen # Zasláno: 21 Led 2007 18:29
Citát
Talinda
A co toho choďáčka? Fenky jsou o dost menší než psi a váhou jsou kolem 20kg. Znám sice extrém 26kg fenka (ale není tlustá,jenom hodně mohutná a vyšší,tak po ní jsou obříci ) ,ale taky znám 17kilové psice. Takže taky samozřejmě udělat si obrázek o CHS. Já jestli všechno výjde si budu brát někdy kolem července štěňátko z CHS Fidelis et Fortis .Jinak je to ideální plemeno na agility,dog-frisbee a podobně. Ale i na poslušnost. Je to od přírody závisláček na pánu. Takže u té poslušnosti dělá jenom jediný problém povel volno a zůstaň . Fenečky jsou i méně huňaté.Každopádně jsou to třeštidla,ale takové jako borderky zase ani ne...Nejsou tak zbrklí (většina). To platí i u agility .A jsou ideální pro začínající kynology. Tak šťastnou ruku při výběru.
abby
Člen # Zasláno: 21 Led 2007 18:32
Citát
TO ALL
Je to pokaždý stejný.Holka chce poradit,kolik stojí který plemeno.A vy tady začnete řešit psy z útulku.Neptala se,jestli pejska s PP,bez PP nebo z útulku.Ale někteří lidi se tu tváří,že je skoro prašivá,že o psu z útulku neuvažuje.Je to jako granule x maso.Někdo chce poradit značku granulí,ale vždycky se to stočí na to,že krmit masem je nejlepší a krmení granulema je vlastně týrání zvířat.
mac1
Člen # Zasláno: 21 Led 2007 18:52
Citát
abby
a pořád dokola, co ?
Smečka
Člen # Zasláno: 21 Led 2007 18:58
Citát
Nemyslím, že člověk, který si vezme psa odjinud než z útulku, by měl hodnoty někde jinde......
Ale má. Má na prvním místě splnění svého přání
aren
Ale na to se můžeš podívat i z druhé stránky: proč bych si neměla splnit svůj sen jen kvůli nezodpovědnosti někoho jiného?
sarax
Člen # Zasláno: 21 Led 2007 18:58
Citát
abby
tohle mě na tom štve..prostě chci vilu panelák v Chánově mě nebere....
ale tady se člověk už nemůže ničemu divitsi takový téma založím a budu mazat nežádoucí a s chutí
sarax
Člen # Zasláno: 21 Led 2007 19:00
Citát
Smečka
Ale na to se můžeš podívat i z druhé stránky: proč bych si neměla splnit svůj sen jen kvůli nezodpovědnosti někoho jiného?
protože Aren to příjde nelidský...asi....
já teda dalšího pesana chci s PP protože mám určitý požadavky a vím co s ním chci dělat....
Kreis
Člen # Zasláno: 21 Led 2007 19:02
Citát
abby: jj, souhlas
sarax: nezkontrolovali, páč nevěděli že se to má....
brut: pokud pes nemá kouli nemůže být uchovněn, z výstavy tě vyrazí apod. Mě je to u psa jendo,a le pokud psovi varle nesestoupne, nebos evrátí jak ty píšeš můžeš ho vrátit...
Jinak s tím stářím štěněte, doporučuje se tuším 8 týden k odebrání, byla bych bystřejší a vše si ověřila, nemusí mít nepřípustnou vadu, ale může a poslední dobou co slýchám, tak se napálí čím dál víc lidí Chtěla jsem poradit, je fajn, že píšete i svoje zkušenosti, teda já svoje nemám, jen zprostředkovaně cizí.....napište na co si má člověk ještě dávat majzla......
sarax
Člen # Zasláno: 21 Led 2007 19:06
Citát
Kreis
sarax: nezkontrolovali, páč nevěděli že se to má..
mno pokud si jedu pro štěně mám snad do háje nějaký informace....tohle je taky šílený...
Jinak s tím stářím štěněte, doporučuje se tuším 8 týden k odebrání
mno je minimální stáří tuším 49 dní jinýho netuším a jsou lidi co štěnda dají pryč klidně v 10 týdnech a nevidím v tom nic špatnýho....
mac1
Člen # Zasláno: 21 Led 2007 19:09
Citát
sarax
minimální stáří je teď 50 dnů
abby
Člen # Zasláno: 21 Led 2007 19:09
Citát
sarax
Nějak se tady nebere ohled na svobodné rozhodnutí člověka.Každý si sám musí zhodnotit,co chce a na co má.
Pro mě je třeba strašně důležitý,aby pes měl rád děti a jsem moc šťastná,že u Abby tomu tak je.Nebudu trvdit,že jsem si tímhle mohla být jistá,protože ji mám od miminka.Ale mohla jsem ovlivnit,jak a kdy příjde do kontaktu s dětma a aby z toho neutržila žádné rány.
Kreis
Přeju ti,že jsi ze svýho pejska nadšená.Ale to,jak na tom ten pes je se ukáže až později.
Pes s PP není krom čistokrevnosti zárukou ničeho.Ale vhodným výběrem,můžeš některá rizika eliminovat.Nebo se o to alespoň pokusit.
Smečka
Člen # Zasláno: 21 Led 2007 19:12
Citát
Když se objevil Píďa a chtěl mně, byla jsem vyděšená jak prvnička a bojovala jsem s tím několik měsíců. Pak jsem zastavila pána se psem a vyptávala se ho, co je všechno potřeba, když chce mít člověk psa.aren
Teda tak si říkám - štěstí,že Píďa nebyl kavkazák.
mac1
Člen # Zasláno: 21 Led 2007 19:12
Citát
Kreis
asi bych mrkla na kýlu ( ne že bych si kvůli tomu vybrané štěndo nevzala, ale může to mít vliv na cenu) , u pejska ta varlátka zkontrolovat a pak tak celkově, jak štěnda vypadají ( jestli nemají výtok z očí , jestli jsou veselá, "živá" ...) a jak vypadá jejich máma
Tchor
Moderátor # Zasláno: 21 Led 2007 19:12
Citát
aren
Ja si jeste zive pamatuju jak jsi tady plamene hajila chov vorisku, to jest pravou to pricinu plnejch utulku. Takze si mozna sama zamet nedriv pred svym prahem a pak se navazej do lidi kteri se zodpovedne rozhodujou jakyho si poridi psa a co s nim budou delat. Ono to neni jen o plemeni, ale i o tom v ramci plemene vybrat podle znalosti predku i spravne spojeni.
Pokud nekdo chce psa jen jako spolecnika a ma dost zkusenosti zvladnout pripadne problemy at si klidne veme psa z utulku, ale clovek co chce se psem neco delat nebo ty zkusenosti nema at se utulku zdaleka vyhne nebo budou z pomerne vysoukou pravdepodobnosti nestastni oba, psovod i pes.
aren
Člen # Zasláno: 21 Led 2007 19:14
Citát
sarax
to samý až ty se budeš chtít koupit malou chaloupku a já ti nabídnu panelák v Chánově...
To není to samé. Tady nejde o koupi nějaké věci přece.
nestarala ses jak jsou na tom jiní psi...
Člověče, jsem měla dost starostí se svými. Starala jsem se o ty svoje a vůbec mě nenapadlo, že ostatní majitelé psů se o ty svoje nestarají ještě líp, když jsou zkušenější.
abby
Člen # Zasláno: 21 Led 2007 19:14 - Změnil/a: abby
Citát
Tchor
Pokud nekdo chce psa jen jako spolecnika a ma dost zkusenosti zvladnout pripadne problemy at si klidne veme psa z utulku, ale clovek co chce se psem neco delat nebo ty zkusenosti nema at se utulku zdaleka vyhne nebo budou z pomerne vysoukou pravdepodobnosti nestastni oba, psovod i pes.
Pod to se můžu taky podepsaat
aren
Někdy mám pocit,že žiješ na jiné planetě.
sarax
Člen # Zasláno: 21 Led 2007 19:16
Citát
Smečka
Teda tak si říkám - štěstí,že Píďa nebyl kavkazák.
to vcelku jo....
aren
Když se objevil Píďa a chtěl mně, byla jsem vyděšená jak prvnička a bojovala jsem s tím několik měsíců. Pak jsem zastavila pána se psem a vyptávala se ho, co je všechno potřeba, když chce mít člověk psa.
jako si zastavila nějakýho pána???bezva info...a vyděšená prvnička po několik měsíců by skončila u pakaře anebo dítě v ústavu....
Smečka
Člen # Zasláno: 21 Led 2007 19:19
Citát
Starala jsem se o ty svoje a vůbec mě nenapadlo, že ostatní majitelé psů se o ty svoje nestarají ještě líp, když jsou zkušenějšíarenCo je podle tebe "starat se hůř" o psa,než ty?
aren
Člen # Zasláno: 21 Led 2007 19:19
Citát
Smečka
Však můžeš, já neříkám, že ne. Já jsem jen chtěla upozornit, že jsou tu i psi z útulků, pro ty, kdo by jim chtěli pomoct. Zdálo se mi, že děvčeti není příliš jasno, co by chtěla, tak by tu pro některého z těch opuštěných mohla být šance.
abby
Člen # Zasláno: 21 Led 2007 19:21
Citát
aren
Neví,jaké plemeno.Ale nikde nebylo řečeno,že neví,jestli chce psa s PP.Nepleť si pojmy s dojmy
aren
Člen # Zasláno: 21 Led 2007 19:21
Citát
Smečka
Co je podle tebe "starat se hůř" o psa,než ty?
Například dát do útulku.
aren
Člen # Zasláno: 21 Led 2007 19:22
Citát
abby
Někdy mám pocit,že žiješ na jiné planetě.
To mám někdy taky. A tady dnes obzvlášť intenzivní.
aren
Člen # Zasláno: 21 Led 2007 19:24
Citát
sarax
jako si zastavila nějakýho pána???bezva info...a vyděšená prvnička po několik měsíců by skončila u pakaře anebo dítě v ústavu....
Nechápu, prosím vysvětli, jestli je na tom teda něco k pochopení.
sarax
Člen # Zasláno: 21 Led 2007 19:25
Citát
aren
Zdálo se mi, že děvčeti není příliš jasno, co by chtěla, tak by tu pro některého z těch opuštěných mohla být šance.
jak píše Abby..nevěděla plemeno PP bylo jasný s prvního postu....
|
brut
Člen |
# Zasláno: 22 Led 2007 22:56
- Nahlásit
Autor Zpráva
Erin
Člen # Zasláno: 21 Led 2007 19:33
Citát
Talinda
do jakých podmínek, by jedinci zmíněných plemen měli jít?
Bytovka.zahrada...kolik času bude na výcvik vybraného plemene?
Smečka
Člen # Zasláno: 21 Led 2007 19:34
Citát
Nezlob se, ale když někdo neví, jaké plemeno, tak to mi přijde že fakt neví, co chce.aren
Opět jsi radikální.Mě se například líbí spoustu pracovních plemen a kdybych se nenašla v čévéčkách, také bych nejspíš s každou možností pořízení si nového psa tápala.
Tchor
Moderátor # Zasláno: 21 Led 2007 19:35
Citát
aren
Nezlob se, ale když někdo neví, jaké plemeno, tak to mi přijde že fakt neví, co chce.
No vidis ja taky nevim jake plemeno (mam doma tri ruzna plemena) vybiram podle toho jak ktere spojeni znam (nejen rodice) a jaky maj stenata predpoklady. Me by treba nenapadlo zacit obvolavat inzeraty nejakyho plemene kde maj zrovna volny stene.
abby
Člen # Zasláno: 21 Led 2007 19:37
Citát
aren
Nezlob se, ale když někdo neví, jaké plemeno, tak to mi přijde že fakt neví, co chce
Proboha,co je špatného zeptat se na radu ostatních pejskařů,co by doporučili člověku,který neměl psa!!!!! Podle mě je to lepší než si vzít psa "na kterého nemám" a nakonec skončí nešťastní oba.
aren
Člen # Zasláno: 21 Led 2007 19:45
Citát
Tchor
Ja si jeste zive pamatuju jak jsi tady plamene hajila chov vorisku, to jest pravou to pricinu plnejch utulku.
Nikdy jsem nehájila chov oříšků obecně ani žádný jiný chov obecně.
To, co si živě pamatuješ, to se lidi navezli do děvčete, že si dovolila přivést na svět oříšky. Tvrdila jsem, a tvrdím pořád, že důležitější je, aby štěňata měla dobrý domov a dobré páníčky, než aby byla tzv. čistokrevná.
Co se chovů čehokoliv týče, nejsem fakt zastáncem žádného, když jsou u nás psi tak přemnožení.
Těch mých šest štěňat už v bezmála dvou letech nešlo nacpat do té pipky zpátky, takže toto konkrétně zamést před vlastním prahem nedokážu.
Co se týče plnění útulků, tak tam hravě přispějě třeba i nezodpovědný majitel papírové fenky. Psi se ocitají v útulcích ne proto, že jsou to oříšci, ale proto, že mají magora páníčka.
V tomto ohledu mi důraz na dobrý výběr nového pána přijde potřebnější než důraz na "čistokrevnost".
aren
Člen # Zasláno: 21 Led 2007 19:46
Citát
abby
Proboha,co je špatného zeptat se na radu ostatních pejskařů,co by doporučili člověku,který neměl psa!!!!!
Proboha nic na tom není špatného! Proč by bylo?
aren
Člen # Zasláno: 21 Led 2007 19:47
Citát
Smečka
také bych nejspíš s každou možností pořízení si nového psa tápala.
No, však ano. Nevěděla bys, co chceš, byla bys nerozhodná. Pak by sis vybrala.
Mucholabka
Člen # Zasláno: 21 Led 2007 19:49
Citát
No vidis ja taky nevim jake plemeno Tchor
To já taky ne, kolísám pro příští výběr mezi třemi plemeny nebo alternativním psem.
aren
Člen # Zasláno: 21 Led 2007 19:50 - Změnil/a: aren
Citát
Smečka
dát psa do útulku ... Ale to je trochu extrém,nemyslíš?
No, když se tak podíváš, kolik těch psů v těch útulcích je, tak se mi někdy zdá, že je to dost obvyklý, přímo běžný extrém.
Tchor
Moderátor # Zasláno: 21 Led 2007 19:50
Citát
aren
Tak se do tech utulku podivej na x desitek vorisku je tam jedno zvire s PP. Prave proto ze psa s PP si vetsinou vybiraji trochu zodpovednejsi lide a vetsinou jsou mnohem zodpovednejsi i chovatele. Nehlede na to ze zvire s PP je vetsinou identifikovatelny a da se najit majitel a i hodne chovatelu se postara o to aby v pripade potreby nasli noveho majitele, takze do utulku nikdy pes nedorazi
aren
Člen # Zasláno: 21 Led 2007 19:53
Citát
Smečka
Dle mého je zase velmi nezodpovědné množit křížence a chci věřit tomu,že se tak stalo jen ze tvé vlastní nezkušenosti.
Nevěděla jsem, kolik psů je v útulcích a jak tam žijí. To by to bylo dopadlo jinak.
Co se týče obecně rozšířeného názoru, že zvyšovat počet kříženců je špatně a zvyšovat počet psů s PP je dobře, tak ten nesdílím.
Smečka
Člen # Zasláno: 21 Led 2007 19:58
Citát
No, však ano. Nevěděla bys, co chceš, byla bys nerozhodná. Pak by sis vybrala.arenPomooooct!
Tchor
Moderátor # Zasláno: 21 Led 2007 19:59
Citát
aren
Co se týče obecně rozšířeného názoru, že zvyšovat počet kříženců je špatně a zvyšovat počet psů s PP je dobře, tak ten nesdílím.
Ono je to o zodpovednosti a zodpovedny clovek si nikdy nemuze vzit stene o jejihoz predcich nic nevi. To same zodpovedny chovatel nikdy nemuze chovat psy bez PP uz proto ze je pro ne temer nemozne najit zodpovedne psovody (vyz podminka vyse).
Mnozeni bez rozmyslu a zodpovednosti je vzdy spatne at uz s nebo bez PP, ale zodpovedne chovat psy bez PP nelze kdezto s PP lze.
Erin
Člen # Zasláno: 21 Led 2007 20:01
Citát
aren
Musím souhlasit s Tchořem...kolik kříženců je v útulcích!To ,že jsi nevěděla o chovu psů nic a stejně je nechala namnožit...to je jako argument?To je podobné jako koupit si myčku nádobí a pak se divit,že mi nepere prádlo.
aren
Člen # Zasláno: 21 Led 2007 20:02
Citát
Tchor
Tak se do tech utulku podivej na x desitek vorisku je tam jedno zvire s PP.
No, já nevím, jaké je procento psů s PP v celkové populaci psů u nás?
Psy s PP si taky vybírají lidé movití.
zvire s PP je vetsinou identifikovatelny a da se najit majitel
Takže kdo se ho chce případně zbavit, musí volit jinou cestu než útulek.
JInak jako ano, zodpovědný chovatel určitě dohlédne na to, jak se mají jeho štěňata. Ale to to děvče s těmi oříšky taky.
Smečka
Člen # Zasláno: 21 Led 2007 20:02 - Změnil/a: Smečka
Citát
Co se týče obecně rozšířeného názoru, že zvyšovat počet kříženců je špatně a zvyšovat počet psů s PP je dobře, tak ten nesdílím.aren
teď to vzdávám
aren
Člen # Zasláno: 21 Led 2007 20:03
Citát
Erin
to je jako argument?
Ne, to není argument. To jen přiznávám, že se stalo.
Smečka
Člen # Zasláno: 21 Led 2007 20:06
Citát
Psy s PP si taky vybírají lidé movití.aren
Ale jdi ty to je naprosto stejnej nesmysl,jako když jsem jako holka slýchávala,že musím mít asi hodně prachů,když si můžu dovolit držet koně.
Ale,že jsem při studiu šla právě kvůli koni z jedné brigády do druhé, nechodila na obědy,abych ušetřila atd. to už nikoho nenapadlo.
aren
Člen # Zasláno: 21 Led 2007 20:06
Citát
Tchor
Mnozeni bez rozmyslu a zodpovednosti je vzdy spatne at uz s nebo bez PP
Tak s tímhle na 100pro souhlasím.
aren
Člen # Zasláno: 21 Led 2007 20:08
Citát
Smečka
Ale jdi ty
Je tam slůvko "taky"
abby
Člen # Zasláno: 21 Led 2007 20:10
Citát
Smečka
POmoc,pomoc ..... připojuji se
aren
Psy s PP si taky vybírají lidé movití. A tenhle blud jsi vzala kde.
aren
Člen # Zasláno: 21 Led 2007 20:13
Citát
abby
tenhle blud jsi vzala kde.
Pár jsem jich poznala.
Tchor
Moderátor # Zasláno: 21 Led 2007 20:15
Citát
aren
Mnozeni bez rozmyslu a zodpovednosti je vzdy spatne at uz s nebo bez PP
Tak s tímhle na 100pro souhlasím.
No jenze tam je veledulezita i ta druha veta.
aren
Člen # Zasláno: 21 Led 2007 20:23
Citát
Tchor
Tahle věta?
ale zodpovedne chovat psy bez PP nelze kdezto s PP lze.
No, tak s tou moc nesouhlasím. Ale to bude tím, že Ty si pod pojmem "zodpovědnost" představuješ nejspíš něco jiného než já.
Máš na psy nároky aby přesně splňovali určité požadavky pro práci s nimi.
Ale člověk, který chce psa jako společníka, kamaráda, tak přesné nároky mít nemusí.
Já zase zodpovědost chápu jako povinnost zajistit psovi dobrý domov.
abby
Člen # Zasláno: 21 Led 2007 20:28
Citát
aren
Ale i člověk,který má psa "pouze" za společníka má taky nároky.
Tchor
Moderátor # Zasláno: 21 Led 2007 20:33
Citát
Prave na roli spolecnika musi pes splnovat velmi vysoke naroky, jak povahove tak zdravotni a to bez velmi dobre znalosti predku nekolik generaci zpatky nemuzes proste odhadnout.
To co ty popisujes vede jen k tomu ze spousta lidi ma se psem problem a nedokaze ho resit. A ze tech lidi je docela hodne. Samozrejme se da vetsina problemu vyresit, ale to predpoklada znalosti a zkusenosti na strane psovoda ktery ale hodne lidi nema. Pak se clovek docita bludy o dominanci, poradi prochazeni dverma, placani novinama a pod.
aren
Člen # Zasláno: 21 Led 2007 20:39
Citát
Tchor
Prave na roli spolecnika musi pes splnovat velmi vysoke naroky
Člověk se musí ale taky trochu snažit. Naprosto blbuvzdorné plemeno vypěstovat je asi nemožné a jsou lidi, co dokážou zkazit i labradora.
A s trochou snahy o pochopení a ochoty se učit, může skoro každý člověk zvládnout psa, který není úplně magor.
Moc ráda bych zažila, aby lidi měli méně nároků na druhé a více na sebe.
sarax
Člen # Zasláno: 21 Led 2007 20:48
Citát
aren
sarax
Nezlob se, ale když někdo neví, jaké plemeno, tak to mi přijde že fakt neví, co chce.
se fakt ani nezlobím..jen seš mimo...Tvrdila jsem, a tvrdím pořád, že důležitější je, aby štěňata měla dobrý domov a dobré páníčky, než aby byla tzv. čistokrevná.
proč je dál množit když máš ty plný útulky??
sarax
Člen # Zasláno: 21 Led 2007 20:51
Citát
abby
Smečka
POmoc,pomoc ..... připojuji se
já teda taky..prostě
aren
tohle je fakt blud..a mimo to movití se u tebe nejspíš rovný zlí neb nedávaj chudým a užívaj si prachy...
Já zase zodpovědost chápu jako povinnost zajistit psovi dobrý domov.
a připravit tím o domov ty tvý útulkáče ty prostě jako vždy vybereš jen to co se hodí
Erin
Člen # Zasláno: 21 Led 2007 20:51
Citát
aren
Ne, to není argument. To jen přiznávám, že se stalo.
No ono se "to" nestalo nešťastnou náhodou,ale cíleně.To mi vadí,takových nešťastníků jsou plné útulky.
Já pokud uvažuji o štěňatech,či koťatech..porovnám rodokmeny,zdraví obou aktérů,domluvím podmínky krytí(včetně finančního plnění),omezím podnikání po dobu odchovu. Produktem budou jedinci jasných povahových vlastností a dobrého zdraví,vymazlení všemi členy rodiny.
|
brut
Člen |
# Zasláno: 22 Led 2007 22:57
- Nahlásit
Zpráva
aren
Člen # Zasláno: 21 Led 2007 21:05 - Změnil/a: aren
Citát
Erin
No ono se "to" nestalo nešťastnou náhodou,ale cíleně.To mi vadí,takových nešťastníků jsou plné útulky.
Erin. Z mých psů žádný v útulku není. A máš pravdu, nebylo to nešťastnou náhodou. Štěňatům se dostalo vší péče, byla jsem s nimi stále doma, byli zdraví, pohodoví, hraví, vymazlení, bezproblémoví.
Talinda
Člen # Zasláno: 21 Led 2007 21:06
Citát
Erin
Bydlí v bytě v paneláku. A čas by na psa měla opravdu hooodně. Kromě školy a nutných věcí na vyřízení, by se mu věnovala prakticky nepřetržitě. Jak jí to rodiče dovilili, tak se začala o psy okamžitě zajímat a hned o víkendu šla na cvičák se podívat, takže myslím, že jí to hodně dlouho vydrží.
aren
Člen # Zasláno: 21 Led 2007 21:09
Citát
Tchor
No zrovna labradori patri k nejcastejsim klientum lidi co se zabyvaji problemovymy psy.
Proto jsem je tam napsala.
Erin
Člen # Zasláno: 21 Led 2007 21:11
Citát
Talinda
Tak co BO Groendeal,choďák..?prvně jmenovaného jsem měla v bytovce 6 let.Pokud mohu soudit denní procházky a víkendy na chalupě ho činily šťastným psem,děti miloval a chránil...prostě psí chůva
aren
Člen # Zasláno: 21 Led 2007 21:16
Citát
Kreis
Tchor
Moderátor # Zasláno: 21 Led 2007 21:16
Citát
Jako prvniho psana praci bych doporucil asi toho chodaka. Sice vetsinou doporucuji jako prvniho psa NO (clovek se na nem spoustu veci nauci a NO vetsinou snese i pomerne vazne chyby) ale ten nesplnuje podminku vahy.
Belgani (hlavne malinois) jsou paradni na praci, ale chce to hodne dobre vybirat je tam hodne zvirat se slabou nervovou soustavou.
Talinda
Člen # Zasláno: 21 Led 2007 21:16 - Změnil/a: Talinda
Citát
Erin
Hlavně nesmí být až PŘÍLIŠ chlupatý. To je potom problém.
Talinda
Člen # Zasláno: 21 Led 2007 21:21
Citát
Všem, co se tady baví, jaký má přístup k útulkáčkům
Ona chce psa s PP, protože chce dělat zkoušky a tak a taky ví, jakou ten pes bude mít povahu, jak bude velký,... To je všem jasné, ale jaksi jste opomenuli to, že i jejim rodičům se pes z útulku nejeví jako dobrý nápad, takže se je ani nesnaží přemlouvat. Oni jsou schopni říct, že si dělá moc velké nároky a nakonec řeknou, že mění názor a že ho nakonec mít nebude. Vím, že je to nepochopitelné, ale oni prostě takoví jsou. Bohužel
abby
Člen # Zasláno: 21 Led 2007 21:25
Citát
Kreis
Co ti na to mám říct.Třeba taky jednou potkáš člověka,se kterým budeš chtít mít něco tak úžasnýho jako je jeho dítě.
Jen pro to,abys měla kousek jeho.Je to natolik skvělej člověk,že by byla škoda ho "nerozmnožit"Je to zvláštní pocit,který nemůžeš pochopit,dokud to nezažiješ.
Jsem zrovna člověk,který by s adopcí dítěte neměl problém,ale nejdřív chci vlastní (pokud to půjde).
Talinda
Člen # Zasláno: 21 Led 2007 21:25
Citát
(kdyby nějaký z mých příspěvků nebyl k věci, bude to tím, že jsem zaostalec a že nestíhám )
Kreis
Člen # Zasláno: 21 Led 2007 21:35
Citát
Talinda: To plně chápu, ovčáci (teda jak kteří) jseóu na práci fakt dobří a její zúžený výběr se mi líbí.....
abby: To si pak taky můžeš říct, že máš skvělýho křížence a chceš aby měl něco z něj a tvůj další pes,a le nedá se to srovnávat.......a ani se o to nepokouším, jen mě to tak napadlo.
Jinak dítě vlastní a adoptované, to si říká spousta lidí,a le má strach, že byhc k nim měla dvojí metr, ani né tak že byhc měla vlastní radši, ale že bych se tak bála abych neměla, že bych se víc věnovala tomu nevlastnímu Ale to budu řešit a nastane správný čas a začnou mi tikat biologické hodiny....
Verca
Člen # Zasláno: 21 Led 2007 21:59
Citát
aren
ne, psy s PP si vybírají i ti, kteří chtějí mít psa aspoň s trochou záruky, že je to plemeno, které chtějí a můžou poznat i jeho rodiče. A třeba i chovat a chodit na výstavy. Já nemám peněz nazbyt, přitom jsem si pořídila psa s PP jen proto, že jsme si předtím jako začátečníci vzali labradora z útulku a ten několikrát pohryzal mého přítele. Psa jsme vrátili. Stydím se hrozně za to, ale stalo se. Taky si myslím, že ti, kteří nemají zkušenost se psy, ať se raději do pejska z útulku nepouštějí. Nikdy nevíš, co prožil. Ten labík se taky zdál naprosto v pohodě a nečekaně přítele pokousal.
A Tallinda se ptala na ceny psů s PP a nechtěla diskutovat o tom, zda pes s PP nebo bez nebo útulkář.
Myslím, že ten užší výběr je fajn, i když všichni potřebují hodně zaměstnat. Ale slečna snad ví, do čeho půjde.
Také vím, že choďák tak průměrně za 8 000.
Sylva
Člen # Zasláno: 21 Led 2007 22:51
Citát
Nechápu proč jste se tak hnusně obuli do Aren za to, že má trochu víc citu i pro ostatní tvory, než jen pro sebe a své nejbližší. Nemá snad nárok na jiný názor?? O čem je diskuse?
Stejně jak já, chtěla Talindu, potažmo její kamarádku, upozornit a vysvětlit jí i jinou možnost pořízení si psa, kolem které je bohužel rozšířena spousta lží. Co je špatného na tom, upozornit mladého člověka na jiné hodnoty, než požadavky, peníze, úspěch atp.?? Na agility a mazlení je dobrý skoro každý útulkáč. Nebyli papíráci vyšlechtěni k jiným účelům?
Kde berete tu jistotu, že pes z útulku je problémový?? Některý ano, ale to jsou i papíráci. Kolik zkušeností máte s těmito psy, že tak s jistotou víte o jejich nevhodnosti? Psala jsem Talindě o možnosti venčení psů v útulcích. O změnách názorů mladých holek jste nikdy neslyšeli?
Kreis
sarax
Člen # Zasláno: 21 Led 2007 23:03 - Změnil/a: sarax
Citát
Sylva)
že má trochu víc citu i pro ostatní tvory, než jen pro sebe a své nejbližší
jako a my ho nemáme...aha....
Co je špatného na tom, upozornit mladého člověka na jiné hodnoty, než požadavky, peníze, úspěch atp.?? Na agility a mazlení je dobrý skoro každý útulkáč. Nebyli papíráci vyšlechtěni k jiným účelům?
sím tě a k jakým???každý plemeno je na něco a hotovo....a nemyslím si že protože je slečna mladá tak je určitě nezodpovědná....Aren o útulcích zjistila cosi až ve vyšším věku ne???takže asi tak....
Kolik zkušeností máte s těmito psy,
no moje zkušenost se rovná jeden pes náš a druhej sousedův,kterýho vrátili po 2 dnech neb oni ty pokousaný děti fakt nevydejchali...
O změnách názorů mladých holek jste nikdy neslyšeli?
znova píšu...ty slečnu znáš??každej je jinej....
Psala jsem Talindě o možnosti venčení psů v útulcích.
a proč si jí to psala???protože její kamarádka chce psa tak Talindu pošleš venčit do útulku??aha....
a palcuješ Kreis..pohoda...ale nic proti ní..ale sama si k nějakýmu názoru došla a měnila tady názory celkem dost...ale beru to tak že ona fakt nevěděla co cche a tak má čubinku z útulku....což je fajn....za slečnou aspon stojí rodiče....třeba u mých dětí je to že za nima stojím záruka péče o psa...
sarax
Člen # Zasláno: 21 Led 2007 23:08
Citát
Sylva
jakože si to určitě neber osobně...diskutuju..aspon myslím
Sylva
Člen # Zasláno: 21 Led 2007 23:16
Citát
sarax
Mrzí mě, že jen musím opakovat, abys četla pozorněj, nebo víc krát. Vidíš jen černobíle a seš nepříjemná, takže se s tebou nebudu snažit diskutovat .
brut
Člen # Zasláno: 21 Led 2007 23:17
Citát Změnit
Teda jen tu člověk chvíli není a nestačí se divit, co se nedozví.
Sylva
Myslím, že jsi stejně mimo jako aren.Nechápu, proč by měl někdo upozorňovat slečnu na útulkové psy, když chce vědět ceny štěňat určitých plemen. Taky nechápu, jak s tím souvisí venčení psů v útulku. Pokud by jsi četla pořádně, tak Talinda zkušenost s jejich útulkem má a ne zrovna nejlepší.
Ano, mám hodně proti braní si psů z útulku, pokud nejsi zkušený pejskař.......nemluvím o malých štěňatech.
Ano, mám zkušenosti s útulkáčema a nejsou zrovna nejlepší......
brut
Člen # Zasláno: 21 Led 2007 23:21
Citát Změnit
Kreis
Myslím, že s aren diskutujeme a nesnažíme se jí upálit. Pokud si dobře pamatuju, tak s tebou se taky diskutovalo...a dost dlouho než jsi dospěla k nějakému závěru.
Já chápu snahu aren o umístění pejsků, ale ne za každou cenu....a tím myslím "vnucování" útulkáče někomu, kdo chce papíráka.
sarax
Člen # Zasláno: 21 Led 2007 23:23
Citát
brut
Já chápu snahu aren o umístění pejsků, ale ne za každou cenu....a tím myslím "vnucování" útulkáče někomu, kdo chce papíráka.
mno o tom to je...chtěla sem psa z útulku..mám ho...chci dalšího s PP a budu ho mít hotovo..proč jinak??
brut
Člen # Zasláno: 21 Led 2007 23:25
Citát Změnit
Kreis
pokud pes nemá kouli nemůže být uchovněn, z výstavy tě vyrazí apod. Mě je to u psa jendo,a le pokud psovi varle nesestoupne, nebos evrátí jak ty píšeš můžeš ho vrátit...
Ale to já všechno vím, taky ale vím, že jsou i chovatelé, kteří vrátí peníze nebo jejich část, když se něco takového stane....toť zase moje zkušenost.
A další zkušenost...pes s těžkým postižením tlapy, které se neprojevilo ve chvíli předání, ale v průběhu pár dalších týdnů. Majitelé o tom informovali chovatele s tím, že nepřichází v úvahu,aby jim psa vrátili....chovatelé ovšem vrátili plnou částku, která byla za psa vrácena. I tohle jsou zkušenosti.
Jde o výběr a to dobrý chovatelské stanice.
brut
Člen # Zasláno: 21 Led 2007 23:31
Citát Změnit
aren
Neblázni, přece si nemyslíš, že si psa s PP kupují jen movití . V tu chvíli bych Bruta nikdy neměla.....vzhledm k tomu, že žiju z invalidního důchodu a živím 2 děti, které musím nejen oblékat, ale i jim platit vzdělání ( i když máme prý bezplatné školství...hahaha), kroužky a musí něco jíst...taky mámedluh na baráku, aby jsme vůbec měli kde bydlet....připadá ti, že jsme movití?
Jsme, ale ne penězma......
Myslím, že je tady spousta lidiček s papírovýma psama, kteří jsou na tom stejně nebo podobně jako my.
Chtěla jsem psa jistého plemene a tak jsem prostě musela šetřit, odepřít si něco, abych si ho mohla pořídit.....pochop,prosím, alespoň tohle, když už ne další
Ebony
Moderátor # Zasláno: 21 Led 2007 23:34
Citát
Sylva, Aren
Kolik zkušeností máte s těmito psy, že tak s jistotou víte o jejich nevhodnosti?
Momentálně hodně, jen čtyři z toho mám doma, můžete mě následovat , dámy, a prosím ne výmluvy typu "panelák" - tam jsem měla psů pět.... když už tady
|
brut
Člen |
# Zasláno: 22 Led 2007 23:03
- Nahlásit
a teda taky nabízím útulkáče...ovšem třeba lidem kterejm nezáleží na PP ..tam provedu osvětu a debatuju o tom co PP je..buˇb se rozhodnou pro psa s PP anebo je vyšlu do útulku,ovšem to jdou lidé kteří chtějí psa...psa někdy měli většinou a je jim šumák PP.-....pokud mi někdo řekne že chce kokra..hledám na netu nějakou chovku a informace..asi tak...
sarax
Člen # Zasláno: 21 Led 2007 23:40
Citát
Ebony
sím tě a můžu se optat???všichni povinně vděční a bezproblémoví???
Ebony
Moderátor # Zasláno: 21 Led 2007 23:47
Citát
sarax
no jasně, pro začátečníky jak dělaní proto se jich asi někdo zbavil
mac1
Člen # Zasláno: 21 Led 2007 23:56
Citát
....Aren za to, že má trochu víc citu i pro ostatní tvory, než jen pro sebe a své nejbližší., my se psy s PP jsme sobečtí necitové ,.... Co je špatného na tom, upozornit mladého člověka na jiné hodnoty, než požadavky, peníze, úspěch atp....to už mi nějak hlava nebere ,volám též o pomoc
sarax
Člen # Zasláno: 21 Led 2007 23:56
Citát
Ebony
myslela sem si to
já nebyla úplnej začátečník..ale 8 kilo vzteklýho wořecha ny mě bylo dlouho dost a musím říct že nebjt přítele kterej měl doma psy neustáloe..jeho maminka provozovala i psí hotel asi bych to nezvládla....
aren
Člen # Zasláno: 22 Led 2007 00:10
Citát
brut
Neblázni, přece si nemyslíš, že si psa s PP kupují jen movití .
Napsala jsem: "Psy s PP si taky vybírají lidé movití."
Povšimni si prosím slůvka "taky".
Někdy je dobré přestat vidět rudě než začnu číst.
Sylva
Člen # Zasláno: 22 Led 2007 00:11
Citát
brut
Co si to dovoluješ? Jaký mimo?
Pokud by jsi četla pořádně věděla bys, proč jsem psala o venčení psů. Zkušenosti Talindy jsem četla. Její pes se bál, ale už je to v pořádku, ne? Jiní psi se nebojí?? To jsou zkušenosti "ne zrovna nejlepší"?? Já útulkáčům beru z tlamy, z misky, čistím zuby, opakuji povel max 2x, jdou mi u nohy, u obchodu čekají neuvázaní, znovu a znovu slýchám jak jsou hezcí a to jsem ani neměla možnost zeptat se lidí z útulku "jakou má povahu?" a vybrat toho "pěkného", nebo dokonce se s ním párkrát před osvojením projít. Ti další, co jsem u sebe měla a našla jim nový domov, byli stejní.
Kdyby ta holka psala, že váhá mezi tou a tou rasou, předpokládala bych, že taky něco ví o povahách a potřebách psů. Protože má dlouhý seznam (i ten zkrácený), myslím, že vybrala jen z obrázků.
Ebony
Psala jsem to těm, kteří zavrhují útulkáče. Ty to asi nebudeš. Nebo ti naskákali do bytu sami?? Neboj, výmluvy na panelák od nás nepřečteš! Nemít byt v osobním, dávno bydlím pod mostem
mac1
Člen # Zasláno: 22 Led 2007 00:18
Citát
Sylva
a sarax vidí jen černobíle a je nepříjemná
aren
Člen # Zasláno: 22 Led 2007 00:20 - Změnil/a: aren
Citát
Ebony
když už tady tak moralizujete, kdo z nás je tedy "lepší" ?
takže vzhůru do útulku!
Prosím, věř mi, že nechci moralizovat a je mi volné kdo je jak dobrej nebo lepší.
Snažím se trochu pomoct psům z útulků, to je vše.
Je mi smutno z této diskuze, protože zde přítomné dámy tady vytvořily fámu, že psi z útulků jsou všechno magoři a krvelačné bestie které zvládne pouze speciálně školený odborník, a normální člověk na ně nemá ani myslet. To je akorát trošku k breku, když už.
Vzhůru do útulku - jo, to jsem si řekla taky. Brala jsem si k sobě útulkáče a nalezence, za ty dva roky jich mělo u mně dočasný azyl asi osm. Vždy jako pátí psi k mé čtyřčlenné smečce. Dala jsem je do pořádku, naučila čistotnosti a inzercí jim našla majitele. Teď zrovna nemůžu, ale třeba se k tomu zase vrátím. Neříkám to proto, že bych se chtěla chlubit, ale proto, že všech těch osm byly hodné a vděčné zlatíčka, snad až na jedno vzteklé štěně, ale s ním to u nových páníčků taky dopadlo dobře - paní si k němu vzala dovolenou a srovnala ho, teď jsou rádi, že ho mají. Vyrostlo z něj něco jako dobrman.
Co vím, Sylva dělá to samé.
aren
Člen # Zasláno: 22 Led 2007 00:23
Citát
Sylva
Nemít byt v osobním, dávno bydlím pod mostem
...jako aren
Sylva
Člen # Zasláno: 22 Led 2007 00:34
Citát
aren
Ale začínám šetřit na psa s PP! Na prochajdy, pomazlení, jeho základní poslušnost, případně agility, je to totiž nutné!
aren
Člen # Zasláno: 22 Led 2007 00:35
Citát
Sylva
Ještě ty začínej
Tak dobrou. A Mňaf.
|
brut
Člen |
# Zasláno: 22 Led 2007 23:04
- Nahlásit
Autor Zpráva
sarax
Člen # Zasláno: 22 Led 2007 00:36
Citát
mac1
a sarax vidí jen černobíle a je nepříjemná
to je jasný....
Sylva
hele tu furt vykřikuješ o diskuzi a pak ti nějak dochází kyslík....
To jsou zkušenosti "ne zrovna nejlepší"?
Brut i já jsme psali o vlastních zkušenostech a na ty ses asi ptala ne??
Nemá snad nárok na jiný názor?? O čem je diskuse
Kde berete tu jistotu, že pes z útulku je problémový?? Některý ano, ale to jsou i papíráci. Kolik zkušeností máte s těmito psy
tak na tohle to byla sakra reakce....co semka cpeš jen svou zkušenost??ta není obecně platná...prostě je víc lidí kteří do tohohle nepůjdou
Amir
Člen # Zasláno: 22 Led 2007 01:01
Citát
připadá ti, že jsme movití?
Jsme, ale ne penězma......
brut
Momentálně hodně, jen čtyři z toho mám doma, můžete mě následovat , dámy, a prosím ne výmluvy typu "panelák" - tam jsem měla psů pět
Ebony
ne každej chce bydlet v psí boudě ... mě například bohatě stačí jeden pes ... jeden chlap ... atd.
Tchor
Moderátor # Zasláno: 22 Led 2007 06:31
Citát
aren
Snažím se trochu pomoct psům z útulků, to je vše.
jenze tim co delas jim nepomahas ale skodis. Co se asi stane kdyz si psa z utulku veme zacatecnik ktery ho pak nezvladne? myslis ze to tem psum pomuze, ja myslim ze ne ze jim mnohem vic pomuze kdyz si lidi uvedomi na co maji a nemaji a zacnou se chovat alespon trochu zodpovedne.
Sylva
Ale začínám šetřit na psa s PP! Na prochajdy, pomazlení, jeho základní poslušnost, případně agility, je to totiž nutné!
Nutne to neni, ale mnohem zodpovednejsi.
Anu
Člen # Zasláno: 22 Led 2007 06:59
Citát
no a pak je tady varianta C kdy má člověk papíráka od někoho -řekněme z druhé ruky a můžu zodpovědně říct,že až nebude,tak si rozhodně pořídím štěně a to papírové,vymodloné a se správnými začátky do života.Každý den mi připomíná,že ten pes není normální a nikdy nebude.Je krásné udělat dobrý skutek,ale člověk si musí uvědomit,že né opravdu každý pes je jen věrný a jinak milius,jak představuje Srstka v pořadu Chcete mě.
blanulinka1
Člen # Zasláno: 22 Led 2007 07:05
Citát
Talinda
koukni sem: URL snad tam najdes apoň něco...
Mar3
Člen # Zasláno: 22 Led 2007 07:12
Citát
blanulinka1
si myslím,že už to není pravda....
blanulinka1
Člen # Zasláno: 22 Led 2007 07:22
Citát
Mar3
brej paní...pojď k "nám" tady je horko
Tchor
Moderátor # Zasláno: 22 Led 2007 08:06
Citát
blanulinka1
Talinda
koukni sem: URL snad tam najdes apoň něco...
Koukal jsem na par plemen co se v nich trochu orientuju a ty ceny teda moc nesedi. Nejmarkantnejsi je to u dobrmana kde je 8-10tisic, ale ceny jsou od cca 12 do cca 20 tisic.
Smečka
Člen # Zasláno: 22 Led 2007 08:27
Citát
Nechápu, proč by měl někdo upozorňovat slečnu na útulkové psy, když chce vědět ceny štěňat určitých plemen.brut
Upozornění na útulkové psy snad není takový prohřešek....mě spíše vadí ta následná Arenina urputnost.
blanulinka1
Člen # Zasláno: 22 Led 2007 08:34
Citát
Tchor
je to 2005, je jasné, že je to "dle módnosti" dnes trochu jinak, ale aktuálnější "ceník" jsem nenašla... je to spíš orientačně (třeba u jezevčíků to sedí )
Mucholabka
Člen # Zasláno: 22 Led 2007 08:37
Citát
Sylva
Když si chci pořídit zvíře s PP za nějakým účelem, kvůli jeho vlastnostem a třeba i exteriéru, tak jsem zrůda? Když takové vlastnosti u útulkáče prostě nenajdu?
Jj, útulkáči jsou vděční. Nedávno jsem s útulkovou čubou byla v domovském útulku a jí se odtamtud nechtělo
Tinta76
Člen # Zasláno: 22 Led 2007 08:39
Citát
Achjo ... stejně blbá diskuse jako vo myslívcích
Kreis
Člen # Zasláno: 22 Led 2007 08:45
Citát
brut: No diskuzi bych si představovala jinak, mě přišlo že se tam lidi chytalis slovíček, vytahovali špínu a spíš se do mě naváželi, ale bylo tam i pár konstruktivních rad, to musím přiznat a pomohlo mit to si vybrat správně.....
jinak vím že to asi víš, ale bylo by to spíš pro Talindu myšleno jako rady, jinak té známe se přestal ozývat až snad po půl roce se ozval a tvářil se že vůbec neví že neměl koule....byli hloupí a nezkušený, ale musím nechat že pes (labrador) je úžasný, je krásný a povahově typický labardor, to už se jen tak nevidí, takovejhle typickej labík.....Viděla jsem v životě snad jen dva kteří jsou jak maj být.....
Kreis
Člen # Zasláno: 22 Led 2007 08:48
Citát
tinta76 Tos řekla hezky.....
sarax
Člen # Zasláno: 22 Led 2007 09:15
Citát
Kreis
jinak té známe se přestal ozývat až snad po půl roce se ozval a tvářil se že vůbec neví že neměl koule...
hele ale je to zas chyba známý ne??chci psa...vím na co hledět...a zjišťuju jak je na tom která chovná stabice....prostě sháním info od lidí a podobně a dle toho si vyberu...pokud si někdo vybere pesana odněkud kde nikoho nezná...a ani nemá žádný infa je to taky na draka...výběr psa chce zodpovědný přístup....
abby
Člen # Zasláno: 22 Led 2007 10:18 - Změnil/a: abby
Citát
Kreis
No,ono to je opravdu o partnerovi než o tikání biologických hodin.
To,cos napsala,jsou silná slova a k tvýmu věku to asi patří.Jsem zvědavá na tvůj názor ohledně vlastních dětí za pár let
brut
Člen # Zasláno: 22 Led 2007 10:20
Citát Změnit
Sylva
Co si to dovoluješ? Jaký mimo?
myslím, že s tebou se nedá diskutovat a proto natvé průpovídky reagovat nebudu.......a ano dovoluji si a budu stále....nejen ty máš nějaké zkušenosti a máš kliku na ty dobré ( nebo taky ne, ale s tím se nechlubíš ).
Pevně doufám, že se ti do ruky nedostane problémový pes, pak by jsi se buď poučila, že ne vše je jen černobílé nebo by jsi psa vrátila a on by trpěl ještě víc.
pigie
Člen # Zasláno: 22 Led 2007 10:24
Citát
mam len jedinu otazku. Odpovedal tu niekto na prvotny dotaz?
brut
Člen # Zasláno: 22 Led 2007 10:24
Citát Změnit
Kreis
vím, že jsi to myslela dobře ...s těma radama, ale zatím moc brzy
Smečka
tak to bylo myšleno, ale blbě napsáno....sry
brut
Člen # Zasláno: 22 Led 2007 10:26
Citát Změnit
pigie
pár odpovědí se v tom guláši najde....ale musíš hledat
abby
Člen # Zasláno: 22 Led 2007 10:26
Citát
pigie
Pár odpovědí bylo.Já jen vím,kolik stojí Fleťák
pigie
Člen # Zasláno: 22 Led 2007 10:28
Citát
brut, abby
ste ma ukludnili, dik
Kreis
Člen # Zasláno: 22 Led 2007 10:53
Citát
pigie: já se taky snažila stočit diskuzi na téma
sarax: byla to jejich chyba, to nepopírám, právě proto jsme to tý holce psalal sama asi emá zkušenist s chovkou, když má útulkáče, nepejskaře taky ne, spíš jsme cgtěla aby si uvědomila že ne všichni chovatelé jsou "slušní", třeba by se o to nemusela zajímat vůbec jako známá a pak by její kámoška někomu naletěla....
Brut:sice je brzo, ale lepší brzo než pozdě
abby: já taky počítám že se změní....tenhle mi vydržel už 5 let . Jenže jde taky o to, jak to uvidí partner....
brut
Člen # Zasláno: 22 Led 2007 10:58
Citát Změnit
Kreis
řekla bych, že se rady ztratily v množství dalších příspěvků, proto jsem psala, že je to brzo
duli
Člen # Zasláno: 22 Led 2007 11:06
Citát
aren
Nevěděla jsem, kolik psů je v útulcích a jak tam žijí. To by to bylo dopadlo jinak.
"neznalost zákona neomlouvá" to jsi nikdy neslyšela?.....to mi přijde jako hloupá výmluva.....
a že holčina neví co chce když má seznam několika plemen???...no a??? mám taky seznámek asi 10 plemen které bych si někdy ráda pořídila a jsou opravnu hodně rozmanitá....
divím se moderátorům že tuto diskuzi nevymazali páč je úplně OT
Jirikovo
Moderátor # Zasláno: 22 Led 2007 11:09
Citát
duli
divím se moderátorům že tuto diskuzi nevymazali páč je úplně OT
no hele jeste ty mi pridelavej praci .... jdi se radsi ucit, at s sebou nemusis tahat knihy na sraz.
jsme byli zase v nedeli na stenatkach (tentokrat 28 kousku na jednom miste), hec ale asi zadny z tvyho seznamu .... jo a byly vsechny s PP, takze asi vsechno spatne, meli si chovatele vzit neco z utulku ....
|
brut
Člen |
# Zasláno: 22 Led 2007 23:07
- Nahlásit
aren
Člen # Zasláno: 22 Led 2007 14:48 - Změnil/a: aren
Citát
duli
"neznalost zákona neomlouvá" to jsi nikdy neslyšela?.....to mi přijde jako hloupá výmluva.....
Neměla jsem nijak v úmyslu se omlouvat nebo vymlouvat, páč k tomu nemám důvod. Snažila jsem se tady něco sdělit, ale shledávám tu snahu marnou.
monika
Člen # Zasláno: 22 Led 2007 18:58
Citát
aren
sylva
Dělám se psy 20 let a jen dvakrát za tu dobu jsem se ujala chudáka opuštěného, který mi měl být "vděčný". No hajzlíci , byli všechno možné, ale vděční fakt ne. Jeden byl uvázaný v lese, vděčný byl dva dny a pak se z něj vybarvil kousavý parchant, který startoval na vše co se hlo, včetně mě. Dvakrát mě pokousal v noci v posteli když jsem se otáčela. šel z domu do zkušených rukou a nakonec skončil na vetrině. Druhý nalezený pes bylo "štěndo", které kluci trápili u řeky. Zachránili ho vojáci, co měli vycházky a řešili co s ním. Šli jsme kolem a vzali si ho. Měl cca půl roku, snaha byla, zkušenosti nemalé taky, ale pes byl už tak poznamenaný, že nemohl žít v rodině s malými dětmi. Kousal děcka tak, že se báli chodit po zemi a skákali mi po sedačce, aby se někam dostali.Šel do rodiny ke starým lidem a byl v pohodě. Takže: po téhle byť hodně staré zkušenosti a i když mám zase více zkušeností se psy, bych do útulkáře zase nešla a ani bych nikdy nikomu nanabízela psa z útulku takovým způsobem jak to děláte vy dvě. Slečna jistě není slepá a hluchá a ona i rodiče určitě o psech z útulku vědí. Osvěta v tomhle je víc než dostatečná. Možná, že doma i na toto téma diskutovali a nakonec se rozhodli pro psa jiného, jen ne útulkového. Možná, že už rodiče nějakou zkušenost mají a proto slečně takového psa nedovolili.
Co se týká seznamu:taky si nemyslím, že nemá slečna jasno. Má široký rozptyl, ale na druhé je fajn, že vybírá z více plemen a nejde třeba tvrdohlavě do plemene, které by pro ni , jako nováčka asi moc nebylo. Já chtěla vždycky a celý život německou dogu a trvalo to víc jak 20 let než jsem se k ní dostala. Šla jsem přes kolii, NO, knírače, kokra a dočkala jsem se. Když nám loni kokřice umřela, manžel chtěl další. Já chtěla buldočka a nakonec se k nám náhodou dostala v pátek osmiměsíční fenulka čínského chocholatého psa s PP. Naprosto nečekaně a hlavně jsem o tomhle zvířátku nikdy předtím ač jsem pejskař ani neslyšela. Je tady u nás, zvykla si naprosto skvěle, doginy ji vzaly mezi sebe úžasně a já ač tyhle kapsové psy nemusím ji totálně propadla.
Holky možná to myslíte dobře, ale všeho moc škodí.
sarax
Člen # Zasláno: 22 Led 2007 19:04
Citát
aren
. Snažila jsem se tady něco sdělit, ale shledávám tu snahu marnou.
by mě zajímalo co jako???že si nevěděla a množila???hmmm a pak každýmu rveš psa z útulku..pokud se nemejlím máš dva psy a dvě štěnda od nich???ale místo nich si mohla mít další dva pesany z útulku ne???
monika
|
brut
Člen |
# Zasláno: 22 Led 2007 23:09
- Nahlásit
Autor Zpráva
aren
Člen # Zasláno: 22 Led 2007 19:34
Citát
sarax
by mě zajímalo co jako???
Kdybys o to stála, mělas na 11 stranách dostatek příležitostí to pochopit. Takže nevěřím, že tě to zajímá.
brut
Člen # Zasláno: 22 Led 2007 19:41
Citát Změnit
aren
nevím taky, co jsi se snažila sdělit...a zajímá mně to
monika
Člen # Zasláno: 22 Led 2007 20:04
Citát
aren
kolik ti bylo když si nechala nakrýt tvojeho mazlika?Pokud vím a pamět mě neklame, tak takový pořad Chcete mě běží aspon 10 let. Tak dlouho jsou i různé vořiškiády a různé jiné akce, na kterých se snaží i VIP osoby pomoct udat útulkové psy. Nezlob se, ale nechce se mi věřit, že si nikdy o ničem takovém neslyšela.
sarax
Člen # Zasláno: 22 Led 2007 20:08
Citát
monika
?Pokud vím a pamět mě neklame, tak takový pořad Chcete mě běží aspon 10 let.
brut
sem ráda že nesjem sama
aren
Takže nevěřím, že tě to zajímá.
tvůj boj....ale celkem bych to chtěla vědět....co si tím komu chtěla říct...
aren
Člen # Zasláno: 22 Led 2007 20:13
Citát
brut
nevím taky, co jsi se snažila sdělit...a zajímá mně to
Dobře, tak pro Tebe.
Snažila jsem se sdělit, že možnost osvojit si psa z útulku není třeba apriori zavrhovat, že není vůbec špatné, když člověk, který se rozhoduje, že si pořídí psa, zváží i tuto možnost, že většinu psů z útulku lze zvládnout, pokud člověk má dobrou vůli, snahu a ochotu se učit.
že to dá práci a člověk musí chtít do toho vztahu taky něco dát, nejen čekat hotové, což by ostatně měl při pořízení každého psa.
A že je to, koneckonců dobrý skutek, páč ti psi na tom fakt nejsou nejlíp (s výjimkou útulku paní Synkové, jak napsala Mucholabka)
aren
Člen # Zasláno: 22 Led 2007 20:15
Citát
monika
pořad Chcete mě běží aspon 10 let.
Televizi nemám patnáct let.
sarax
Člen # Zasláno: 22 Led 2007 20:17
Citát
aren
Snažila jsem se sdělit, že možnost osvojit si psa z útulku není třeba apriori zavrhovat, že není vůbec špatné, když člověk, který se rozhoduje, že si pořídí psa, zváží i tuto možnost, že většinu psů z útulku lze zvládnout, pokud člověk má dobrou vůli, snahu a ochotu se učit.
že to dá práci a člověk musí chtít do toho vztahu taky něco dát, nejen čekat hotové, což by ostatně měl při pořízení každého psa.
víš Aren ale spousta lidí tu žije v 21 století a sleduje zprávy a televizi a podobně...takže víme jak jsou na tom psi v útulcích....třeba proto jsme investovali nemálo financí a času loni v únoru nebo kdy do vyrábění kotců pro psy z Krupý...páč já o tom neremcám na netu ale konám.....
sarax
Člen # Zasláno: 22 Led 2007 20:20
Citát
aren
pořad Chcete mě běží aspon 10 let.
Televizi nemám patnáct let.
ty vogo...ty máš argumentů a celkem fakt dobrejch....
duli
Člen # Zasláno: 22 Led 2007 20:21
Citát
aren
je fajn že jsi to udělala a je fajn že na přišel i protinázor, ale to mělo být vše....protože titulek tohoto tématu zní snad dost jasně, ne???.....a myslím že jestli tu je pár příspěvků k tématu tak zcela zanikly.....
brut
Člen # Zasláno: 22 Led 2007 20:25
Citát Změnit
aren
tomu bych i rozumněla, jenže stále nechápu, proč se snažíš do toho lidi tlačit. Pokud budou mít zájem "jen" o psa, tak bych pochopila, že jim nabízíš i tuhle možnost ( a myslím, že je velká pravděpodobnost, že alespoň se do toho útulku půjdou podívat). Ve chvíli, kdy chce někdo informace o určitém plemeni, tak mi přijde zcestné jim předhazovat útulkáče. Mně je těch psů taky líto, ale nevnucuju to každému na potkání. Sama se snažím jim nějak pomoct a neprezentuju to ( to není o tobě, ale pro změnu o Sylvě).
Sama jsem se přesvědčila, že tvůj způsob akorát lidi odradí než by je přitáhl....a musím říct, že zkušenost byla velmi trpká a bolestná ( netýkala se psů...aby nedošlo k nedorozumnění).
To je zase moje vysvětlení reakcí tady.....
sarax
Člen # Zasláno: 22 Led 2007 20:31
Citát
brut
Sama jsem se přesvědčila, že tvůj způsob akorát lidi odradí než by je přitáhl...
jj..na diskuzi jsem odkázala známou...a nějako tako to bylo
duli
k tématu tak zcela zanikly.....
to je fakt...tímto se taky omlouvám....bejt mod tak to smažu
jako fakt....
aren
Člen # Zasláno: 22 Led 2007 20:37
Citát
b]brut[/b]
proč se snažíš do toho lidi tlačit.
Můj pocit je ten, že jsem se pokoušela oponovat lidem, kteří to apriori zavrhovali.
Jinak slečna nechtěla informaci o určitém plemeni, ale o deseti plemenech, z čehož jsem usoudila, že až tak rozhodnutá zase není.
Sama jsem se přesvědčila, že tvůj způsob akorát lidi odradí
To jsem se už bohužel přesvědčila taky
monika
Člen # Zasláno: 22 Led 2007 20:39
Citát
aren
Televizi nemám patnáct let
a ty roky si žila a žiješ v meziprostoru se zavřenýma očima a hluchá? Aren neblázni, nechce se mi věřit, že si o tomhle za celých patnáct a více let neslyšela. Tenhle argument fakt neberu.
sarax
Člen # Zasláno: 22 Led 2007 20:39
Citát
ale o deseti plemenech, z čehož jsem usoudila, že až tak rozhodnutá zase není.
není rozhodnutá který z nich...ale že PP bylo jasný hnedka....
Sylva
Člen # Zasláno: 22 Led 2007 20:54
Citát
No já jenom kroutím hlavou. Mám lepší využití času, než se marně pokoušet vysvětlit něco, co nechce být pochopeno. Pokud snad ano, stačí si znovu přečíst mé příspěvky a vnímat všechny věty, nepřekrucovat je a chápat jejich souvislost.
brut
Člen # Zasláno: 22 Led 2007 20:56
Citát Změnit
aren
Jinak slečna nechtěla informaci o určitém plemeni, ale o deseti plemenech, z čehož jsem usoudila, že až tak rozhodnutá zase není.
to přece nevadí...chtěla psa s papíry a ne bez, jestli vybírala s deseti nebo dvaceti, to je její věc a nás to zajímat nemusí. Od začátku psala co chce a musím říct, že těch info příspěvků moc nedostala, rptpže se vše zvrhlo v debatu o útulkáčích.
Já taky vybírala z více plemen...známých i míň známých....
Tchor
Moderátor # Zasláno: 22 Led 2007 21:25
Citát
aren
kdy uz konecne pochopis ze tim co tady predvadis utulkovejm psum nepomahas, ale skodis? nejvetsim problemem psu obecne jsou lidi kteri preceni sve schopnosti. A u utulkovych psu musi mit tech schopnosti a znalosti docela dost. takze kdyz budes takhle agresivne nutit utulkovy psy zacatecnikum docilis jen toho ze se jich zpousta do toho utulku vrati s jeste horsima zkusenostma nez meli pred tim. Vis me uz par problemovych psu rukama proslo vetsinou to byli nalezenci kteri se do utulku ani nedostali nebo treba dobrman ktery sotva stal na nohou, ale "odborne" pracovnice utulku se mu neodvazili sundat kosik. pricemz ten pes nebyl v tu dobu schopnej rychlejsiho pohybu.
Po te co zesilil zacal se celemu svetu mstit za to co mu udelal, nas bral v pohode, ale deti, silnejsi chlapy a jine psy by zabijel na potkani. Myslim ze nemam zas az tak male zkusenosti se psy, ale mel jsem plne ruce prace to trochu zvladnout, nakonec si ho vzal kamarad co dela ostrahu a je dost dobrej profesionalni psovod.
|
pigie
Člen |
# Zasláno: 23 Led 2007 07:47
- Nahlásit
brut
si si s tym dala namahy
|
Jirikovo
Člen |
# Zasláno: 23 Led 2007 09:03
- Nahlásit
brut
hele chapu, ze ti to dalo hodne prace, ale nektery temata by se podle meho nazoru mely nechat vyhnit a ne je znovu ozivovat. a tohle je rozhodne jedno z nich
|
sarax
Člen |
# Zasláno: 23 Led 2007 09:06
- Nahlásit
Jirikovo
mno to si teda nemyslím...prostě tohle zrovna byla diskuze potřebná..podle mě..protože jak tam psala spousta zkušenejch není možný rvát každýmu útulkáče.....možná to některejm pomůže aby u toho nabízení přemejšleli....
|
brut
Člen |
# Zasláno: 23 Led 2007 11:07
- Nahlásit
Jirikovo
Tchoř to chtěl nechat, když jsme žádlali moderátory o promazání původní diskuze. Tak jsem to takhle přesunula s tím, že se tamto promaže a nechají jen odpovědi ke konkrétnímu tématu.....jenže jak tak koukám, tak téma je stále plné zbytečností, takže škoda práce
|
Sylva
Člen |
# Zasláno: 23 Led 2007 12:51
- Nahlásit
brut
Jako v skoro každém tématu. Nevím proč u tohoto muselo být mazáno. Že by se autoři některých urážek a své nepříčetnosti konečně zastyděli za svůj projev a proto,že nemumí říct jednoduše "promiň, to mi ujelo" se raděj maže??
Najděte mi prosím vás pár příkladů kdy je Aren "agresivní, rve každýmu útulkáče" atp.
Díky
|
brut
Člen |
# Zasláno: 23 Led 2007 12:59
- Nahlásit
Sylva
Pokud by jsi se pořádně koukla, ta je zde překopírováno úplně vše. Můžeš si to ověřit na původním tématu, které smazané není.
Že by se autoři některých urážek a své nepříčetnosti konečně zastyděli za svůj projev a proto,že nemumí říct jednoduše "promiň, to mi ujelo" se raděj maže??
Já tam žádné urážky a nepříčetnosti nenašla...pokud ty jo, tak to řeš s těma lidma, ale ne se mnou. A omluva? Té jsem se od tebe taky nedočkala....tak co čekáš?
Najděte mi prosím vás pár příkladů kdy je Aren "agresivní, rve každýmu útulkáče" atp.
Pokud si vše přečteš, tak to "rvaní" určitě najdeš, já to znovu pročítat nehodlám......možná někdo jiný ano, ale já mám své práce a starostí až dost na to, abych něco vyhledávala
|
sarax
Člen |
# Zasláno: 23 Led 2007 13:02
- Nahlásit
Sylva
Nevím proč u tohoto muselo být mazáno.
nic se nemazalo ale přesunulo...a Aren už známe všichni...ty holt taky patříš na tu starnu ketrá vždy bude tvrdit že útulkáči jsou vhodní pro každýho.....
a u Aren začli lidi točit až posty typu že každý by mohl mít psa z útulku ale nechce a že tihle lidi myslej jen na sebe..to tu popíchlo davy....
|