Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Pomoc psům v nouzi / Český teriér s PP a výstavními tituly
. 1 . 2 . >>
Autor Zpráva
aren
Člen
# Zasláno: 22 Led 2007 20:57
- Nahlásit

Zase jeden problémek, jak jsem dostala, tak podávám dál:

...jedni moji znami mladi manzele chteji dat pryc velmi pekneho ceskeho teriera. Je to mlady pes (myslim asi 2 a pul roku) cesky junior champion, vyhral nejakou MVP a specialku. Ma krasny PP (je po Evropskych i Svetovych vitezich i po letosnim vitezi Cruftu) ale nehodi se jim krevne na jejich feny, zkusili 1 vrh a neni podle jejich ocekavani. Je dost dobre mozne, ze by se hodil na jine krevne odlisne, ale rozhodli se, ze se mu pokusi najit nejaky dobry domov. Pes ma i vybornou povahu, je ostry na kocky a tak se majitele domnivaji (ac jsou nemyslivci) ze jeste neni tak stary, aby s nim nemohl nekdo zacit vycvik, pokud byste nahodou vedel o nekom kdo se zabyva myslivosti. Ovsem chtelo by to myslivce nejakeho slusneho, co vi co to je CT a nezanedbal ho uplne v srsti (i kdyz se da CT ostrihat na praci, ale nechteli by aby skoncil nekde spinavy a zadrbany az hruza). Neni to vubec podminkou (umisteni u myslivce) pes by si zvykl i hodneho osameleho cloveka nebo v rodine nekde. Vyrostl a zije v Krkonosich, v domku s velkou zahradou, ale byl od mladi vedeny k cistote, takze by si jiste zvykl i v byte. Nejde jim o penize, ale o to aby se pes mel nekde dobre ! Mozna byste o nekom vedel, kdo by mohl mit zajem. V tom pripade mi dejte prosim vedet, ja bych vam zaslala primy tel. na majitele. Prosim o brzkou zpravu, celkem to SPECHA !

více na fóru R.Desenského v části Inzerce

ati
Člen
# Zasláno: 22 Led 2007 21:04
- Nahlásit

Hm, pejsek si na sebe nevydělá tak huš s ním

Smečka
Člen
# Zasláno: 22 Led 2007 21:56
- Nahlásit

...jedni moji znami mladi manzele chteji dat pryc....aren
Nikdy nepochopím.

Skypy
Člen
# Zasláno: 23 Led 2007 06:58
- Nahlásit

já tu paní zase chápu. podle toho co napsala aren
je ta paní aspoň uvědomilá chovatelka a né množitelka a tak se snaží pejskovi pomoct najit nového majitele, který se o něj postará a třeba ho i využije, buď pro chov nebo jen pro zábavu.

Mucholabka
Člen
# Zasláno: 23 Led 2007 07:00
- Nahlásit

Ona ho ale prodává, ne?

Skypy
Člen
# Zasláno: 23 Led 2007 07:04
- Nahlásit

Mucholabka

a na tom je něco špatnýho?

Mucholabka
Člen
# Zasláno: 23 Led 2007 07:14
- Nahlásit

V tom případě je to inzerát, ne pomoc psu v nouzi. Podle mě tahle rubrika slouží pro úplně jiné psy.

Tinta76
# Zasláno: 23 Led 2007 08:16
- Nahlásit

Mucholabka
votázka je, co znamená to "SPĚCHÁ"

sarax
Člen
# Zasláno: 23 Led 2007 08:18
- Nahlásit

Tinta76
mno pokud za něj dali peníze...a chtějí ho prodat..tak v útulku neskončí...to asi fakt není pes v nouzi...

Tinta76
# Zasláno: 23 Led 2007 08:24
- Nahlásit

sarax

heh, no já vim, mě celkově ten "inzerát" přijde dost jetej ... tak trošku to zavání množitelstvím ... toť ovšem můj názor ...

sarax
Člen
# Zasláno: 23 Led 2007 08:32
- Nahlásit

Tinta76
jakožto zastánce vořechů bych to asi nikam nepostovala...tot můj názor...

Mucholabka
Člen
# Zasláno: 23 Led 2007 08:34 - Změnil/a: Mucholabka
- Nahlásit

Tinta76
votázka je, co znamená to "SPĚCHÁ"
Spěchá=reklamní tah=prachy co nejrychlejc, aby už moc nesežral, bo s ním už několikrát kryli a víc to nejde. Citové vydírání.

Si myslím, že nabízet ho tady je
za a) zbytečné, tady chodí lidi, kteří psy mají
za b) opravdu mi nepřijde jako pes v nouzi, teplé místo má jisté
za c) oproti němu jsou mnohem potřebnější, kteří se nemůžou dočkat, až přijde slibovaných -15°C
za d) pro takové psy existuje annonce, sbazar a spol.

Tinta76
# Zasláno: 23 Led 2007 08:35
- Nahlásit

sarax

no myslim, že ti moc nerozumim ...

Tinta76
# Zasláno: 23 Led 2007 08:36
- Nahlásit

Mucholabka
to byla ironie ...

Mucholabka
Člen
# Zasláno: 23 Led 2007 08:39
- Nahlásit

Tinta76

Spěchá může taky znamenat-za 14 dní nám začne hárat fena, tak aby ju neposkákal (něco podobného máme teď doma na hlídání. Baba má fenu+psa, poskákal ji už dvakrát, hned při prvním hární a pak při následujícím, teď je fena vyšťavená, tak jí chce dát jednou pokoj, ale je psychicky mimo a neuhlídala by to, tak ho máme na tři týdny- A KOLIK TO BUDE STÁT? Jéžiši, ty jsi drahý pes.)

Tinta76
# Zasláno: 23 Led 2007 08:41
- Nahlásit

Mucholabka
aby bylo jasno, tak mě je to jasný

Lesanka
Člen
# Zasláno: 23 Led 2007 08:41
- Nahlásit

je to živý tvor, když si pořídím malou sukni tak jí prodám - nehodí se. Možná ještě štěndo, ale pejska dva a půl roku no nevím. Já mám z té nabídky dojem, že těmto chovatelům jde hlavně mít co nejvíce pohárů na poličce. Co když majitelům chybí titul Ing. tak chtějí mít doma hodně CACIBů?

Mucholabka
Člen
# Zasláno: 23 Led 2007 08:45
- Nahlásit

Tinta76
Dyk já vim

sarax
Člen
# Zasláno: 23 Led 2007 09:02
- Nahlásit

Tinta76
no myslim, že ti moc nerozumim ...
tím chci říct že když Aren furt nabízí útulkáče takže tenhle pesan jí nějak vybočuje z řady...koupěj si ho ti podle ní "movití" a pes má to teplé místo jak píše Mucholabka...tot vše...
fakt je daleko víc potřebnejch

Smečka
Člen
# Zasláno: 23 Led 2007 09:25
- Nahlásit

ale nehodi se jim krevne na jejich feny, zkusili 1 vrh a neni podle jejich ocekavani.
To nevěděli dřív? Nepodívali se do rodokmenu?
První vrh není podle jejich očekávání?..jasně,pryč s ním.(Nehodí se jim exterierově na jejich feny,nikoli krevně)Mám pocit,že v pozadí stojí něco úplně jiného...Je dost dobre mozne, ze by se hodil na jine krevne odlisne, ale rozhodli se, ze se mu pokusi najit nejaky dobry domov.
Aha,ale to není důvod k prodeji.Mohou s ním krýt cizí feny. Mimo to si myslím,že cílená koupě psa za neustálým opakovaným krytím vlastních fen, je dost "nechovatelský" krok.Má-li se rožšiřovat genofond plemene,je třeba spojení obměňovat.Opakované spojení - jistě, ale ve výjímečných případech,kdy pes a fena dávají potomstvo převyšující jejich chovnou hodnotu.

Tinta76
# Zasláno: 23 Led 2007 09:27
- Nahlásit

sarax

no tak Aren za to ukamenujte no

Mucholabka
Člen
# Zasláno: 23 Led 2007 09:30
- Nahlásit

Tinta76
no tak Aren za to ukamenujte no
Myslím že číst umí, ne? POMOC PSŮM V NOUZI. Pokud má takový zájem o osud toho psa, jak jsem říkala, existuje Annonce a podobné, tam ať inzeruje do nekonečna kolikrát chce. Třeba i přes citové vydírání nakupujících.

Smečka
Člen
# Zasláno: 23 Led 2007 09:31
- Nahlásit

Tinta76no tak Aren za to ukamenujte no
Ale ne,Aren to dělá z dobré vůle,neuvědomuje si to.

Tinta76
# Zasláno: 23 Led 2007 09:34
- Nahlásit

Smečka
to mi došlo

Smečka
Člen
# Zasláno: 23 Led 2007 09:35 - Změnil/a: Smečka
- Nahlásit

Prosim o brzkou zpravu, celkem to SPECHA !
Aby ty jejich feny ještě jednou "krevně" nezkazil

Smečka
Člen
# Zasláno: 23 Led 2007 09:36
- Nahlásit

to mi došloTinta76
Mě nedošlo,že ti to došlo,ale ..už mi to došlo.

Tinta76
# Zasláno: 23 Led 2007 09:38
- Nahlásit

Smečka

nika00
Člen
# Zasláno: 23 Led 2007 09:47
- Nahlásit

hodne smutny mit psa jako kšeft...neponese, vyhodit

pigie
Člen
# Zasláno: 23 Led 2007 09:51
- Nahlásit

keby toto videla moja chovatelka, co ma doma 11! fundlakov, pricom 3 chovnych... by zaplakala...

cilka
Člen
# Zasláno: 24 Led 2007 19:09
- Nahlásit

Majitelka psa , mi řekla , že o žádném takovém inzerátu neví ..

Smečka

Mám pocit,že v pozadí stojí něco úplně jiného

..já také ...

. 1 . 2 . >>
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání