| Autor |
Zpráva |
aren
Člen |
# Zasláno: 13 Led 2007 14:37
- Nahlásit
Pán měl doživotně pronajatou zahradu, kde s pejskem bydlel. Teď, když umřel, musí příbuzní zahradu "vyklidit" včetně pozůstalého pejska.
Jsou z toho špatní, pejska by si rádi nechali, protože měli tatínka rádi a cítí se povinni se o jeho pejska postarat, což je asi samozřejmé. Nicméně, jak jsem to pochopila, je jich ve dvoupokojovém bytě asi šest, včetně nepříliš mohoucího dědečka a babičky, skoro všichni jsou nezaměstnaní a prostě si tam vzít venkovního psa netroufají, nikdy psa neměli.
Kdyby se našel někdo, kdo má dost prostoru, aby mohl psovi nabídnout klidné dožití, byli by moc vděční. Pes je jinak zdravý a hodný. Fotky snad budou.
|
Sylva
Člen |
# Zasláno: 13 Led 2007 23:34
- Nahlásit
Vím, že je lepší mu přímo najít nový domov s láskou, ale pokud by se to pro tak "dospělého" psa nedařilo, jsou i útulky pro psy právě starší, nebo nemocné. Znáš je? Já ne, jen vím, že určo existují.
Haf
Jo, nedávno jsem četla v časáku Pes.. článek právě o staré fence, která byla v útulku dlouho. První návštěvy lidí vítala radostně a s nadějí, ale jak šel čas, byla stále apatičtější, až úplně rezignovala. Pak najednou, přišli dva důchodci a bylo to jasné. Vůbec je nezajímal věk psa, kdy umře a kolik má nemocí. Pochopili, že to je sobecké a podstata je pomoct pejskovi, který to nejvíc potřebuje. Takže společných pár let stáří jim stačilo.
Kéžby měl ten pes, o němž píšeš, taky takové štěstí.
Haf
|
aren
Člen |
# Zasláno: 14 Led 2007 10:24
- Nahlásit
Já neznám takový útulek, víte o takovém někdo?
|
dejavu
Člen |
# Zasláno: 14 Led 2007 15:12
- Nahlásit
aren
útulek Skřivany u Nového Bydžova o sobě tvrdí, že je to takový důchoďák pro psy, osobně jsem tam nikdy nebyla, slušný útulek je i Řepnice u Litoměřic, kde by mohl taky v klidu dožít, zrovna tak Mělník.
|
aren
Člen |
# Zasláno: 14 Led 2007 15:28
- Nahlásit
dejavu
Díky, zkusím.
|
aren
Člen |
# Zasláno: 16 Led 2007 12:14
- Nahlásit
Dejavu, prosím, nemáš kontakt na ty Skřivany? Nikde jsem je nenašla, a je to k Olomouci asi nejblíž.
Jinak jsem prosila o pomoc Malý Jeníkov, a řekli, že by pejska zařadili do vysílání Chcete mně teď v sobotu. Umístit ho nemůžou, mají plno.
Podle nových zpráv není pejskovi 10, ale 12 let. Jednalo by se fakt jen o dožití, ne na dlouho. Nemůžete někdo?
|
aren
Člen |
# Zasláno: 16 Led 2007 22:17
- Nahlásit
Tak to je on:
A dopis dcery majitele:
Po naší domluvě připojuji 2 fotky psa jménem Bundáš. Před 14ti dny přišel o pánečka a jeho rodina nemá pro pejska prostorové možnosti. Byli bychom vděčni za nové hodné majitele.
Jedná se o kříženého vlčáka ve věku zhruba 12 let. Pes je poslušný, mazlivý, rád aportuje, podává pac, je věrný hodným lidem. Je zvyklý na venkovní pobyt na zahradě, ale i v domácím prostředí. Žije v nepřítomnosti ostatních zvířat. Žere granule i normální jídlo (můžeme pomoci).
Kontakt: 608127127, 776191019 - Hlatký. Pokud získá nové majitele, rádi bychom byli v kontaktu.
Děkujeme všem.
|
Petra
Člen |
# Zasláno: 17 Led 2007 08:08
- Nahlásit
aren
zkusím najít ty Skřivany bydlím kousek od N.Bydžova ale o takovém útulku nevím ale poptám se
|
Petra
Člen |
# Zasláno: 17 Led 2007 08:13
- Nahlásit
tak jsem hledaly a jen jsem našla tel č. na OÚ Skřivany a dokonce mají samy inzerát z 5.12.2006 že se tam zatoulal pejsek a mají ho přímo na OÚ, tak si myslím kdyby v obci měli útulek tak by ho tam asi daly
http://zvirata.i-bazar.cz/psi/nabizime-pejska/
|