Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Pomoc psům v nouzi / Brno - černý ztracený čoklida
Autor Zpráva
Garfield
Člen
# Zasláno: 4 Led 2007 17:19 - Změnil/a: Garfield
- Nahlásit

Dnes jsem jela od koní.
Projela jsem křižovatkou mezi Bystrcí, Kohoutovicema a Žebětínem a projížděla jsem kolem prasátkové obory. Tam na poměrně rušné silnici stál pes. Vypadal jak labrador, ale byl vyšší, hubenější - nejblíže měl však k labíkovi. Všimla jsem si, že má na krku obojek (myslím, že byl červený, ale nevím jistě). Zajela jsem ke krajnici. Zablokovala silnici a šla pejska zkusit odchytnout. Měl známku.
Pesan na sebe však nenechal sáhnout a utekl do obory. Přeparkovala jsem auto, zabezpečila slepicu a šla do obory za pesanem s vírou, že jej odchytím, zavolám na číslo vyryté na známce a než si pro psa přijdou, někde ho zkrotím.
Pejsek však už byl pryč. Byl docela zmatený a vyděšený. Evidentně někde v těch místech ztratil pánečky a teď je tam hledal a dost zmatkoval.

Tak kdyby jste v rádiu či kdekoliv jinde slyšeli o hledaném černém psíkovi s plátěným obojkem, tak informujte, že je někde v oboře, odkud se nedostane, dokud ho někdo nevypustí, nezastřelí myslivec nebo si nedokáže otevřít sám, což zručný pes zvládne při troše úsilí.

PS: Pohyb čoklidy jsem nahlásila jak na policii tak i přímo do městského útulku, byl to evidentní gaučák, někdo ho jistě hledá šílený strachy.

Garfield
Člen
# Zasláno: 4 Led 2007 17:47
- Nahlásit

Zuřila jsem. Pes tam běhá po silnici mezi auty (rychlokomunikace) a naproti na zastávce stálo stádo důchodkyň a myslíte, že ho ty krávy zkusily chytit nebo alespoň odehnat?
Stály a čuměly a řešily, že se kvůli němu někdo v autě určitě zabije...
Lidi jsou debilové!

aren
Člen
# Zasláno: 4 Led 2007 17:49
- Nahlásit

Chudák pes. Co k tomu říct.

blanulinka1
Člen
# Zasláno: 4 Led 2007 17:52
- Nahlásit

Garfield
co jinýho od duchen čekat...Co kdyby jim v Tesco vyprodali levnej cukr, kdyby jim ujel bus...Nechci být protivnej důchodce...nikdy....

Olina
Člen
# Zasláno: 4 Led 2007 18:00
- Nahlásit

Garfield
No, já bych ty důchodce zase tak neodsuzovala. Nedokážu si je totiž představit, jak lítají po rychlokomunikaci a chytají cizího psa. To by bylo mrtvejch...

Garfield
Člen
# Zasláno: 4 Led 2007 18:05
- Nahlásit

Olina
No, přijde mi úplně stejně nebezpečný samotný pes na silnici (kdy leckterá řidička se prostě lekne a strhne to do stromu, do důchodkyň nebo do rigólu) jako dvě důchodkyně za krajnicí mimo vozovku, každá u jednoho jízdního pruhu, které kus před psem budou naznačovat řidičům, že musejí zpomalit.

Kdyby tam ležel sražený cyklista, taky musí něco podniknout a nenechají ho v plné rychlosti srazit dalším autem, ne?

Já vím, že leckdo řekne - moc povyku pro jednoho psa, ale já to vidím zkrátka jinak.

aren
Člen
# Zasláno: 4 Led 2007 18:10 - Změnil/a: aren
- Nahlásit

Garfield
Vidím to stejně, jako Ty.
Doufám, že ho někdo hledá a na policii se ozve.

blanulinka1
Člen
# Zasláno: 4 Led 2007 18:19
- Nahlásit

Olina
nemusí skákat pod kola...jen zastavit provoz tak, aby neohrozili sebe...a pomohli psovi...

Jirikovo
Člen
# Zasláno: 4 Led 2007 18:39
- Nahlásit

Garfield
ja teda ty hokejisty, co se furt ohaneji holi, zejmena v MHD, taky moc nemusim, na druhou stranu existuje dost lidi, co nikdy nemeli psa, psu se boji a podobne a takovy clovek proste nema odvahu, zkusenosti jak odchytit psa a pokud by ho odchytil, tak ani nevi co s nim dal ... za tohle bych je neodsuzoval. jedno ze zakladnich pravidel napriklad pri zachranarine je, ze pokud vyhodnotis situaci tak, ze primo ohrozuje tvuj zivot, tak se na nejakou akci mas vykaslat ....

Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání