| Autor |
Zpráva |
zuzka
Člen |
# Zasláno: 8 Pro 2006 23:01
- Nahlásit
naše fenka má 39,4, normálně mívá tak 38,1
viditelně jí není dobře, je pomalá, jen leží, pospává
už týden bere antibiotika na angínu a do toho se rozhárala
naposledy jsme byli na veterině včera, to už se nám zdálo, že jí není dobře
vetka ji opravdu pečlivě prohlédla, ale nic nenašla, angína je prý lepší, píchla jí něco na bolest a proti zánětu s tím, že když je nemocná a ještě hárá, tak má na únavu nárok
ale teď mi přijde horší a navíc ta teplota ...
na pohotovost to asi není, ale stejně, můžu jí nějak pomoci, můžu nějak snížit horečku?
|
monika
Člen |
# Zasláno: 8 Pro 2006 23:03
- Nahlásit
nám na teplotu zabíral u fenečky nurofen sirup pro děti. Zabíralo to téměř okamžitě. Jinak můžeš dát i půl paralenu - to mi doporučoval vet když měla moje pejsa horečky nad 40 st.
|
monika
Člen |
# Zasláno: 8 Pro 2006 23:05
- Nahlásit
toho sirupu jsme dávali malou štamprdli fence cca 30kg.
|
Fifi
Člen |
# Zasláno: 8 Pro 2006 23:11
- Nahlásit
zuzka
Nemuze mit nejakou reakci na antb. ?
Jinak ta teplota je zvysena, ale nikterak kriticka, pokud se rozharala, muze byt rozhozena i tim.. Kazdopadne po ranu zajit za vetem, merit ji, kdyby to vylezlo nad 40, tak pak opravdu hledat i nocni vet pohotovost.. Drzim palce..
P.S. - ani nevim, kolik maji nase feny normalne teplotu..
|
Fifi
Člen |
# Zasláno: 8 Pro 2006 23:15
- Nahlásit
monika
Ja nez neco napisu..
Ale na ten Paralen pozor, ja bych ho stejne jako Ibalgin psovi nikdy nedala.. Riziko zaludecnich vredu apod je prilis vysoke..
|
zuzka
Člen |
# Zasláno: 8 Pro 2006 23:17
- Nahlásit
Fifi
bere je už týden, kdyby to byla reakce na atb, tak snad by přišla dřív ...
než půjdu spát ještě jednou ji změřím, kdyby se to blížilo 40, dám jí čtvrtku paralenu, má 14kg
ráno zavolám naší vetce
já bohužel vím, jakou mívá teplotu, loni jsme zápasili se zánětem dělohy, takže měření bylo na denním pořádku
- zánět dělohy by to být neměl, dělali jí výtery i sono a nic tam nemá...
díky za rady
|
zuzka
Člen |
# Zasláno: 8 Pro 2006 23:20
- Nahlásit
fifi a co bys dala?
nurofen tu nemám
škodí paracetamol obecně nebo jen paralen?
|
Fifi
Člen |
# Zasláno: 8 Pro 2006 23:21 - Změnil/a: Fifi
- Nahlásit
zuzka
Nezlob se, ale nez Paralen, to radsi nic.. Kdyby mela zvysenou teplotu, pokryta antb to do rana vydrzi..
Ted ctu ten druhy tvuj dotaz, skodi paracetamol. Na psi zaludek nevhodny, nektery jedinec to snese, jiny nemusi..
Jestli poletis hned rano k vetovi, nech ji byt, opravdu muze mit zvysenou teplotu jen z rozharani..
|
monika
Člen |
# Zasláno: 9 Pro 2006 08:56
- Nahlásit
Já ten paralen taky neužívám, mám doma 5ti letou dceru a proto mám pořád doma ten dětský nurofen.Je to pro kojence a fakt to zabírá a je to šetrné.
Jinak my když bojovali s tou ledvinou tak měla Fanka horečky přes 40 skoro bez přestávek měsíc a ten nurofen byl na tohle jedinečný. Zvýšená teplota u psa prý začíná na 39,2.
|
zuzka
Člen |
# Zasláno: 11 Pro 2006 19:48
- Nahlásit
tak teplota tehdy do rána klesla
a pak do večera na normál
v sobotu se i normálně nažrala
vetka ji prohlédla, ale zase se nic nenašlo ...
atb bere tedy dál a dostali jsme nějaké vitamíny
teď už je to snad dobré, ťuk ťuk
|