| Autor |
Zpráva |
Vlčáčková
Člen |
# Zasláno: 10 Zář 2013 21:18 - Změnil/a: Vlčáčková
- Nahlásit
Hledám lidi, kteří mají s útulkem Žďár nad Sázavou
podobné zkušenosti jako já.
Dne 3. 9. 2013 jsem se vypravila pro křížence pudla prezentovaného na webu Městské policie Žďár nad Sázavou pod č. 467 - popis útulkuk:
rasa kříženec pudla
stáří 10 let
popis pes černé barvy
nalezen dne 20.6.2013 - veden pod č. 467
charakterisktika vyjádření útulku - klidný, apatický
Samozřejmě jsem nejela neohlášena, ale přibližně týden předtím jsem se na něho snažila telefonicky informovat. Dozvěděla jsem se, že pes je hluchý a slepý a že se můžu někdy přijet podívat v odpoledních hodinách, neboť právě odpoledne je dobou, kdy zájemce může zařízení navštívit.
Den před úterní cestou jsem opět volala s provozovatelkou s tím, že bych tedy v úterý odpoledne přijela. Dozvěděla jsem se s údivem, že odpoledne jezdit nemám, nýbrž v dopoledních hodinách a že mám ještě předem zavolat. Naštěstí jsem časově flexibilní, takže změna času pro mě konkrétně nebyl nepřekonatelným problémem – pro jiného člověka však být může. Před vyjetím z Brna jsem tedy dle domluvy znovu volala, že vyrážím, a paní mi sdělila, že strašně prší. Na můj dotaz, zda v dešti psy nevydává, reagovala, že ...ehm, no... vydává. A že mám tedy ještě znovu zavolat. Vyrazila jsem tedy s kamarádkou z Brna, která po shlédnutí mého „pudla“ projevila zájem o adopci štěněte č. 470 nebo pejska č. 463.
Při příjezdu do Žďáru jsem v souladu s předešlou domluvou opět zavolala paní provozovatelku útulku, abych si upřesnila polohu útulku. Na stránkách Městské policie je uvedeno "ZOO - Onjopa, ulice Vysocká čp. 60". Paní mi sdělila, že to tedy ne, že je to hotel Grunt, že nemá čas mi vysvětlovat, kde to je, a položila telefon. Dotazem na kolemjdoucího policistu jsem během půl cca 10 sekund, že hotel Grunt je na Vysocké 62 a je to v podstatě stejný objekt i pro útulek.
Na zazvonění u branky útulku vyšla nejdříve paní provozovatelka a nepříjemným způsobem se ujistila, že jsem to opravdu já, kdo i přes veškeré odrazovací techniky jednání dorazila pro pudla. Odešla pro něho. Mezitím se objevil pán, který se ptal stejně „příjemným“ způsobem, co chceme, a svou řečí vyvolával dojem, že stejně žádného psa nedostaneme.
Po nějaké době provozovatelka útulku přivedla na jakési poněkud ošuntělé šňůrce (pravděpodobně výstavním vodítku) smrdícího zadredovaného proplešatělého zanedbaného psa bez obojku. I přesto, že pes měl být údajně starý, hluchý a slepý, evidentně viděl a slyšel a bez problémů se velmi mrštně pohyboval. Neuběhla ani minuta a paní se mě ptala, zda si psa beru. Poté, co jsem natáhla ruku k té šňůrce pochybných kvalit, se na mě utrhla, že mi vodítko nedá, ať si vezmu svoje. Sdělila jsem jí, že bych si ráda toho psa aspoň na chvilku povodila, než se rozhodnu. To mi dovolila. O povaze psa a jeho chování mi nepodala jedinou informaci kromě té, že na dotaz, jak se chová k ostatním psům, zmínila jeho dominantní projevy vůči nějakému spoluobyvateli kotce.
Paní provozovatelku útulku, tedy osobu, která by především měla mít na srdci nalezení dobrého domova svým svěřencům, jsem ujistila, že si psa vezmu a že kamarádka, která neplánovaně přijela se mnou, projevila zájem o štěňátko. Okamžitě nám odmítla jakéhokoliv dalšího psa vydat s tím (cituji), že „je to divný“. Dva psy naráz nám prý určitě nevydá a odkud prý jsme. Řekla jsme že jedna z Brna a druhá od Brna, a jestli psa vydá, pokud si pro něho přijedeme zvlášť někdy příště. Odvětila, že v žádném případě. Jiný důvod než že „je to divný“ jsme se nedozvěděly.
Po příjezdu dvou členů Městské policie, která pejsky vydává osvojitelům, paní tvrdila, že všichni ostatní psi v útulku jsou zamluveni. Tím tedy padla možnost adopce nikoliv jen vybraného psa kamarádkou, ale v podstatě jakéhokoliv dalšího psíka v celém útulku. Při vyplňování smlouvy mě navíc poinformovala, že mi domů „poslala zelený“ (myslela Policii ČR, pokud jsem to dobře pochopila), aby zkontrolovali ... čert ví co, nejspíš to, zda psa mám.
Potvrzení na 200 Kč adopčního poplatku, které lapla z ruky kamarádce, když mi je tato podávala, jsem si musela vyžádat. Nebylo mi vydáno automaticky při převzetí peněz a paní ho nějakých 10 minut vypisovala kdesi v útrobách útulku, zatímco my jsme stále postávaly v dešti před brankou. Očkovací průkaz u psa, kterého jsem si brala 3. 9. 2013, má datum očkování 20. 9. 2013. Pejska, který podle fotky byl do útulku přijat koncem června v docela dobrém stavu, jsem převzala s naprosto katastrofálním stavem kůže. Paní prohlásila, že ho čímsi zapudrovala, což moje veterinářka v Brně označila jako za to nejhorší, co mohla zrovna v tomto případě udělat.
Fyzický stav pejska v den převzetí:
1) připomínám prezentovaný stav – starý, hluchý a slepý pes,
2) skutečný stav po prohlídce veterinářem –
a) má tukový nádor na boku,
b) má útvar na tváři o velikosti cca 2 cm, který musí co nejdříve ven, buď je to nádor nebo absces z pokousání,
c) zuby jsou zanesené zubním kamenem a jsou v takovém stavu, že jich s největší pravděpodobností bude nutné část odstranit,
d) šelest na srdci (už u mě prodělal i záchvat srdeční slabosti a dostal na srdce léky),
e) začínající šedý zákal – pes je však dobře vidoucí,
f) pes je i slyšící, i když ne na větší vzdálenost,
g) srst převážně vylysalá po celých zádech, kůže šupinatá, se strupy (zcela ponechávám stranou dredy slepené minimálně z části exkrementy a tomu odpovídající zápach), a samozřejmě blechy,
h) známky pokousání max. měsíc starého – strupy (zčásti čerstvě odpadlé) a s tím pravděpodobně související natržené ucho,
i) věk cca 10 – 12 let (toto je JEDINÁ informace útulku odpovídající skutečnosti!).
Celkový můj osobní dojem z útulku je naprosto shodný s tím, co koluje po internetu, a to, že útulek nemá zájem psy vydávat. Tomu nasvědčuje prvotní nenápadné odrazování od příjezdu, celkově odmítavý a nepříjemný postoj při prezentaci pejska a nepravdivé informace o jeho stavu. Kdo by chtěl starého, hluchého, slepého, možná i ke psům poněkud agresivního psa, že? Odpovídá tomu i přímé odmítnutí vydat psa bez uvedení důvodu či zastrašování Policií ČR, ale také to, že nikde na internetu není k dohledání prezentace psů v útulku kromě té, kterou si vede Městská policie Žďár, byť v útulku jsou údajně psi i z okolních obcí. V souvislosti s tím by mě zajímalo, jakým způsobem jsou pejsci v útulku financováni. Osobně se domnívám ze způsobu jednání paní provozovatelky čili z logiky věci, že to bude nejspíše denní sazbou za psa.
Více fotografií na http://tyrana-zvirata.blogspot.cz/2013/09/ben-z-ut ulku-zdar-nad-sazavou.html
|
Vlčáčková
Člen |
# Zasláno: 13 Zář 2013 20:59
- Nahlásit
13. 9. 2013 ve 12 hodin operace.
Plán:
- vyčištění zubů, případně vytrhání,
- odstranění nádoru nebo abscesu na tváří,
- odstranění nádoru na levém boku,
- vyčištění análních žlázek, protože při vědomí to nešlo, protože by ho to bolelo a měl toho tam strašlivě moc,
- vyčištění uší.
Vetka telefonovala asi po půl hodině, že to vypadá špatně. Po očištění zubů se ukázala díra až do nosu díky neléčenému zánětu zubů. 8 zubů musí být vytrženo, což může způsobit zvětšení otvoru z tlamy do nosu. Jsou velmi pravděpodobné komplikace, že se rána bude jídlem stále dráždit a zaněcovat, čímž se zvětší natolik, že pes bude muset být v blízkém časovém horizontu utracen. Takže volba, zda jít do operace nebo utratit rovnou. Rozhodnutí bylo operovat, dát mu šanci.
Zuby při trhání naštěstí díru mezi tlamou a nosem nezvětšily. Zůstala o velikosti zhruba 3 mm. Nyní už záleží na organismu Beníka, jak spolu s ATB zvládne potlačit záněty a zda se tato díra „zatáhne“. Pak to Ben přežije. Pokud se to nepodaří, bude utracen.
Zoubky v počtu 8 kusů byly tak shnilé, že je nešlo zachránit. Kolem ostatních měl Ben narušenou dáseň, která ustoupila a odhalila krčky. Problém nečištěných zubů a zánětu se mohl táhnout už měsíce či dokonce roky (stejně jako nádor na tvářičce), až dospěl k zánětu kostí. Pro pejska dost bolestivé a v útulku evidentně neléčené čili zanedbané zřejmě původním majitelem i útulkem.
Další výkony:
- nádor na tváři byl už tak velký, že se už téměř dostal do tlamky. Byl napojený na cévy, takže velmi silně krvácel při odstraňování,
- nádor na levém boku odpovídal opouzdřené diabolce – tvrdý, tmavý, kompaktní. Mohla tam být, ale nemusela, vetka to nerozřezávala, aby se podívala, zda je tam diabolka uvnitř,
- vyčištěny anální žlázky, byly opravdu hodně plné
- uši se nestihly, protože to ostatní zabralo příliš mnoho času.
Kolem 19:30 se Beník probral k životu, začal být aktivní, pochodoval po obýváku a šel se s námi i venčit na zahradu. Žádné jen před dveře a domů. Pěkně si pochodil zahradu, lezl na dřevo, všechno očichával a měl o vše velký zájem. Od té doby taky vyžaduje jídlo a pochází po obýváku, hlavně asi proto, že s tím kornoutem na hlavě neví, jak si lehnout.
Jeho aktivita je snad dobrým znamením toho, že má dost sil k uzdravení.
Evidentně za 2,5 měsíce v útulku nebyli schopni mu poskytnou ani tu nejakutnější péči, protože ty zuby, anální žlázky i nádor už opravdu akutní byly.
|
Fifi
Člen |
# Zasláno: 13 Zář 2013 21:16
- Nahlásit
Vlčáčková
Po očištění zubů se ukázala díra až do nosu díky neléčenému zánětu zubů. 8 zubů musí být vytrženo, což může způsobit zvětšení otvoru z tlamy do nosu. Jsou velmi pravděpodobné komplikace, že se rána bude jídlem stále dráždit a zaněcovat, čímž se zvětší natolik, že pes bude muset být v blízkém časovém horizontu utracen.
Promin, ale proc takovemu psovi davat sanci? Kor kdyz pises dale:
nádor na tváři byl už tak velký, že se už téměř dostal do tlamky. Byl napojený na cévy, takže velmi silně krvácel při odstraňování,
Asi budu za ne kvetinku, ale 10letej pes, s takovyhlema vyhledama, to ve mne vzbudi soucit spis ve smyslu, ze uz to mohl mit za sebou a nemusel ted trpet.
Kolem 19:30 se Beník probral k životu, začal být aktivní, pochodoval po obýváku a šel se s námi i venčit na zahradu.
Nekteri psi bolest a narkozu musi "vychodit", nelezi v klubicku schouleni.
Jeho aktivita je snad dobrým znamením toho, že má dost sil k uzdravení.
Ano, snad. Snad se nebude trapit, pokud by zral a zradlo mu slo do nosu, snad ten utvat na tvari byl nezhoubny.... Ech.
Evidentně za 2,5 měsíce v útulku nebyli schopni mu poskytnou ani tu nejakutnější péči, protože ty zuby, anální žlázky i nádor už opravdu akutní byly.
Ano, s timhle naprosty souhlas, pokud je utulek provozovan a placen mestem, tak vet pece mela asi vypadat zcela jinak.
|
Vlčáčková
Člen |
# Zasláno: 14 Zář 2013 12:22
- Nahlásit
Máme po kontrole. Beník zatím překonal všechna očekávání. Rány má pěkné, bezvadně při ošetření drží a jinak je velice aktivní. Hodně se mu ulevilo, od bolesti má prášky a je to na něm znát. Dírečka z pusinky do nosu při jídle bohužel problém dělá, pejsek pak chvíli frká. Ale je to výrazně lepší než před zákrokem, kdy to dělal i mimo jídlo. Dokonce je moc hodný, neškrábe si rány skoro vůbec a tudíž ani nemusí mít stabilně kornout na hlavě.
|
zbrnd
Člen |
# Zasláno: 15 Zář 2013 11:04
- Nahlásit
Ahoj Flšášková, chtěl bych Ti sdělit, že dovedu pochopit, že se snažíš dávat do kupy psy, nad nimiž takřka všichni okolní již zlomili hůj nebo by to udělali. Chápu, že to možná vnímáš tak, že jsou to živí tvorové a že chtějí žít neb pud sebezáchovy je živým tvorům vesměs vlastní. Chápu, že Ti to přinese vnitřní uspokojení, když pes, který je na tom třeba tak špatně jak zde píšeš a Tobě se podaří pomoci mu a dát ho dokupy.
Určitě Tě to stojí spoustu sil, námahy a když se povede, je Ti odměnou spousta radosti.
Nicméně zkus se někdy prosím zamyslet na dtím, jestli by tedy nebylo lepší tu energii vrazit do činnosti, která by pesanům mohla pomoci v globále. Zkus se prosím zamyslet nad tím, že tímhle opravdu jen odstraňuješ následky toho, co jiní napáchají a bohužel čím více jich odstraníš, tím více dalších podobných je možné napáchat.
Nevím jak u Vás, ale když tady v Ostravě sleduji psy ve svém okolí(mimochodem za posledních 15 let už ve čtvrté oblasti města), vidím tady všude plody té naši lidské lásky ke psům a je to opravdu děs. nejen, že psi jsou drženi jako věci a je s nimi tak i zacházeno, ale i zdravotní stav těch psů je velmi často očividně špatný. Lidé k nim nemají vztah stejně jako nemají vztah ke svým dětem, k sobě.
Chov psů je z většiny zábavou lidí, kteří nemají základní znalosti z oboru.
Výroba krmiv a veterinárních preparátů je úžasný kšeft, nejvyšším zájmem těchto lobby je logicky co možná největší snížení "životnosti" psa, což se jim bohužel daří za vydatné pomoci tzv. Veterinární medicíny, která je v praxi spíše oborem zabývajícím se z naprosté většiny prodejem veterinárních preparátů a úkonů, ta služba tam takřka chybí.
Toto jsou oblasti, které by to chtělo změnit, pokud chceme udělat něco pro psy jako rasu.
|
Miloslavka
Člen |
# Zasláno: 29 Zář 2013 20:36
- Nahlásit
já vám děkuji za záchranu toho pejska a zajímalo by mne, co dělá dnes?
|
Vlčáčková
Člen |
# Zasláno: 29 Zář 2013 23:31
- Nahlásit
Miloslavka
Beník má vytahané stehy. Na tvářičce si ránu začal škrábat, takže se mu hůř hojí okolíčko, i když rána sama je dobře srostlá.
V pusince s tou dírkou mírný pokrok k lepšímu - dle veterinářky. A já taky pozoruju, že tak nefrká po jídle. Prý se to trošičku zatáhlo. Tak čekám, že dírka bude zarůstat. Doufám.
Beník běhá, je při chuti k jídlu. Je mu ale zima díky prořídlým a navíc ostříhaným chlupům, takže nosí povětšinou obleček. Chce honit balonek, ale nestačí mladšímu psíkovi, který je do aportování blázen. Takže jen tak běhá s ním, ale balonek moc nebere. Dneska si vzal plyšáčka, běhal s ním a vyváděl jako štěně. Má o všechno zájem.
Na srdce bere Enap. Žádný záchvat se už neobjevil a pejsek je čiperný.
|
Vlčáčková
Člen |
# Zasláno: 5 Říj 2013 01:01
- Nahlásit
Aktualice příspěvku o Beníku ze Žďáru nad Sázavou:
http://tyrana-zvirata.blogspot.cz/2013/09/ben-z-ut ulku-zdar-nad-sazavou.html
|
Eninka
Člen |
# Zasláno: 5 Říj 2013 14:45
- Nahlásit
vypíchla bych z příspěvku tento odkaz:
http://www.youtube.com/watch?v=WiuoDejrFOY
|
zbrnd
Člen |
# Zasláno: 5 Říj 2013 17:33
- Nahlásit
Paráda, psochranářky si navzájem dělají pakárnu, to znám ..... místo aby pro psy něco pořádnýho udlaly.
|
Eninka
Člen |
# Zasláno: 5 Říj 2013 18:15 - Změnil/a: Eninka
- Nahlásit
zbrnd
Paráda, psochranářky
hmmmmm, tak žbrndíku, v tom případě, chceš-li být popuzen ještě víc, pusť si .. kolem poledne ČT 2, bude tam ze série "chcete mě" dokumentík...pokud nechceš být vyděšen vzezřením Eninky (člověka), který byl nadmíru nachlazen, nos oloupaný a celkově hrůza prostě, tak si to teda nepouštěj, nicméně vtipný režisér to prostě chtěl i tak, prej to nebude vidět, chacháááá
edit: vypadlo mi datum: 13.10. za tejden
|
Vlčáčková
Člen |
# Zasláno: 5 Říj 2013 23:00
- Nahlásit
zbrnd
Co jako ochraňuje paní Sojková? Když, jak to tak vypadá, má psy akorát na výdělek?
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 6 Říj 2013 11:12
- Nahlásit
to uz bylo ten porad? Si to vecer zkusim najit na netu
|
zbrnd
Člen |
# Zasláno: 6 Říj 2013 12:44
- Nahlásit
Vlčáčková
Co jako ochraňuje paní Sojková? Když, jak to tak vypadá, má psy akorát na výdělek?
Já psal "psohranářky", ne že někdo něco ochraňuje.
Jakej je rozdíl dělat kolem psů na vejdělek a dělat kolem psů pro vlastní "dobrý" pocit, pokud obojí psům v globále nepimůže, ba naopak nejspíš uškodí?
Já tam moc rozdíl nespatřuji.
A k té reportáži, pro mě to vyznělo (to není pokus o urážku tebe) prostě jako hádka dvou psochranářských princezen.
A bohužel nevycház ta reportáž pro nestranného pozorovatele vůbec dobře.
Ta paní má totiž jednoznačnou výhodu, že mluví na kameru, to dělají v takovýhle reportážích zásadně kladňáci a naopak Ty mluvíš do telefonu a to dělávají ti záporňáci. Navíc paní je zhmotněním mediálního prototypu trpící ženy, která svůj život věnuje dobru, záchraně psích duší.
Věřím Ti, že tam mnohé není v pořádku, ale jaksi bohužel podle mýho je to zase jen jeden z důsledku psochranářiny, jejiž produkty a následky jsou podle mě zcela jednoznačně více negativní než pozitivní.
Ale co s tím že? Přeci jen stačí se rozhlídnozt kolem sebe a vidím, kam ta psí populace směřuje...do pllllldeleee...aspoň teda tady u nás v Lopatově je mi z toho smutno furt.
A pak když vidím psochranářky se ještě "hádat v bedně" nooo..
|
zbrnd
Člen |
# Zasláno: 6 Říj 2013 12:45
- Nahlásit
Eninka
hmmmmm, tak žbrndíku, v tom případě, chceš-li být popuzen ještě víc, pusť si .. kolem poledne ČT 2, bude tam ze série "chcete mě" dokumentík...pokud nechceš být vyděšen vzezřením Eninky (člověka), který byl nadmíru nachlazen, nos oloupaný a celkově hrůza prostě, tak si to teda nepouštěj, nicméně vtipný režisér to prostě chtěl i tak, prej to nebude vidět, chacháááá
Tak pak hoď prosím odkaz, zapomenu na to určitě.
A čím mám být popuzen? Z tebe je již taky psochranářka?
|
Vlčáčková
Člen |
# Zasláno: 6 Říj 2013 13:00
- Nahlásit
zbrnd
To víš, že jo. Podle Tebe, jak jsi psal, se mají nechat psi toulat po ulicích, až to bude neúnosné a začne se to řešit. Tak například v Rumunsku to zrovna řeší. Už je tam i první zavražděnej člověk bandou těch, co to řeší pouličním zabíjením zvířat, když si chránil na své zahradě svého psa. Zmlácení majitelé psů, jejich umlácení psi. Prima, abychom si něco takového časem připustili i tady, protože k ničemu jinému anarchie nevede.
|
Eninka
Člen |
# Zasláno: 6 Říj 2013 13:13
- Nahlásit
zbrnd
Z tebe je již taky psochranářka?
byla, jsem, a budu
|
zbrnd
Člen |
# Zasláno: 6 Říj 2013 14:30
- Nahlásit
Vlčáčková
To víš, že jo. Podle Tebe, jak jsi psal, se mají nechat psi toulat po ulicích, až to bude neúnosné a začne se to řešit. Tak například v Rumunsku to zrovna řeší. Už je tam i první zavražděnej člověk bandou těch, co to řeší pouličním zabíjením zvířat, když si chránil na své zahradě svého psa. Zmlácení majitelé psů, jejich umlácení psi. Prima, abychom si něco takového časem připustili i tady, protože k ničemu jinému anarchie nevede.
Jasný, skvělé myšlenky, možná bychom taky měli zakázat náboženství, protože ve jménu boha se vždy vraždilo, co myslíš?
Hysterie, demagogie, ideologie, to vám psochranářům jde.
Situace v Rumunsku snad nevyplývá jen z toho, že tam psi běhají po ulicích, snad to vyplývá z celkové situace ve společnosti, ekonomické situace, legislativní situace.
Útulky samozřejmě být mohou, proč ne? Ale určitě ne v podobě, v které jsou.
K čemu ta Vaše psochranářina je? Ubejvá snad psů týraných a bez domova? Nikoliv, stále jich přibývá. Tak jak je to možný safra, když je tady každej druhej velkokynolog i psochranář...je to právě díky tomu milá zlatá.
Je to jednoduchý, dělaj to lidi, který by to dělat neměli, protože tomu nerozumí. Chybí legislativa a obecně vůle společnosti činit psům dobro...opakuji psům, ne nám lidem. Systém, který je je pojat absolutně špatně, je nekontrolovatelný, nemá nastavené smysluplné mantinely. To samé platí i o chovu.
Tak si prosím odpusť nesmyslná nelogická přirovnání, to už by jsi mi příště mohla vpálit, že nebýt vás psochranářů, tak se tu ve velkým jedí psi, protože v Asii se taky jedí a je to proto, že je tam málo psochranářů a útulků.
K čemu to je, že furt handlujete se psy, děcka a mnohdy pitomci, kteří o těch psech nic neví, si na jejich rádobyzáchraně nahání chybějící emoce a psi to vždy a vždy jen odskáčou.
Děláte z nich v globále jen hračky, ušmudlané hadry bez jakékoliv reálné hodnoty.
|
zbrnd
Člen |
# Zasláno: 6 Říj 2013 14:30
- Nahlásit
Eninka
Z tebe je již taky psochranářka?
byla, jsem, a budu
Jak se to projevuje?
|
Eninka
Člen |
# Zasláno: 6 Říj 2013 14:50
- Nahlásit
zbrnd
Jak se to projevuje?
položils jednoduchou otázku, ale nevím, jak na ni odpovědět
|
zbrnd
Člen |
# Zasláno: 6 Říj 2013 15:50
- Nahlásit
No jako jak jsi aktivní? Jestli zakládáš útulky, přehazuješ pejsky z ručky do ručky, prosazuješ psy s PP či jaké další nesmysly?
|
Vlčáčková
Člen |
# Zasláno: 6 Říj 2013 16:07 - Změnil/a: Vlčáčková
- Nahlásit
zbrnd
Chybí legislativa a co? Za to můžu já? Když to těm kreténům v parlamentu je předžvejkané až do paragrafového znění a oni prostě tu pazouru nezdvihnout, tak za to můžeme my? Podívej se, jak hlasují a pak něco vykládej o legislativě. Běž si to reklamovat Pospíšilovi, Bendlovi, Bendovi, dále ODS a TOP09. To jsou největší škůdci, se kterými se nedaří hnout.
Kecáš blbosti, končím debatu.
|
zbrnd
Člen |
# Zasláno: 6 Říj 2013 17:39 - Změnil/a: zbrnd
- Nahlásit
Vlčáčková
chybí legislativa a co?
Něčemu nerozumíš, že štěkáš?
Za to můžu já?
Pochybuji. někdo ti to tvrdil nebo jak jsi na to přišla?
Když to těm kreténům v parlamentu je předžvejkané až do paragrafového znění a oni prostě tu pazouru nezdvihnout, tak za to můžeme my?
Zkusíš vysvětlit, o čem konkrétně píšeš? Co jde do parlamentu? Kterým kreténům? Pro co má kdo zvedat ruku? Nejsem věštec narozdíl od mnohých psochranářek, tak to piš prosím jako pro nevěštce.
tak za to můžeme my
Nevím, nevysvětlila jsi ani, na co se ptáš..něco předžvejkaného, co jde do parlamentu a že za to můžete vy..kdosi..někdo...že ti kreténi v parlamentu nezvednou ruku? No pokus se to vysvětlit, třeba se mi to povede pochopit, za co máte moci vy? To někdo psal, že za to můžete vy?
Podívej se, jak hlasují a pak něco vykládej o legislativě
Nechceš se uklidnit? Proč bych se měl dívat na někoho, jak hlasuje, pouze jsem zkonstatoval, že zde psí smysluplná legislativa chybí. K tomu fakt nepotřebuji znát výsledky jakýchsi hlasování, keré ty máš zrovna na mysli.
Běž si to reklamovat Pospíšilovi, Bendlovi, Bendovi, dále ODS a TOP09.
No už to bylo na tobě vidět u té debaty o těch romech...myslím, že by jsi se měla vrátit k používání vlastní hlavy a nepřebírat názory uplakánku z netu.
Píšeš pak hrozný oslárny, je to ostuda pro člověka jako ty, kterej není rozhodně tupej a je schopen samostatnýho myšlení...nebo minimálně bývala jsi, současnou situaci neznám.
Proč tady jmenuješ tyhle lidi a strany? Copak za jiných vlád a politiků byla ta situace rapidně rozdílná? ))
To jsou největší škůdci, se kterými se nedaří hnout.
Tak pokud se s nimi snažíš hnou spolu s dalšími chytrými horákyněmi stylem, který předvádíš zde, tak to s nimi fakt nehneš.
Taky je dost dětská představa, že samotným prosazením nějaké jedné nebo dvou legislativ se změní situace ve společnosti.
Proto je třeba především ta prevence, vzdělávání lidí a ukazování jim reality, učení je vztahu k zvířatům, úctě k životu.
Kecáš blbosti, končím debatu.
Jakou debatu? Jen štěkáš a navíc zcela mimo směr.
Debata sestává z argumentací, ty ti nějako utekly nebo možná si vzaly dovolenou..kdo ví ....
Ale máš pravdu, pakliže nemáš žádný argument, je výsadou chudáků bránit se napadáním.
Pá trumpetko.
|
Eninka
Člen |
# Zasláno: 6 Říj 2013 17:55
- Nahlásit
Vlčáčková
Pá trumpetko
|