Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Pomoc psům v nouzi / Pes a bezdomovec
Autor Zpráva
Hema
Člen
# Zasláno: 12 Čen 2013 16:29
- Nahlásit

Chtěla bych se zeptat na váš názor. Už nějakou dobu vídám ve městě žebrat člověka se psem, buď bezdomovce, nebo někoho, kdo chodí přespávat někam do ubytovny, se psem. Tráví tam pravděpodobně celé dny, akorát přechází z jedné lavičky na druhou, pes u něho buď sedí nebo leží, nevidím, že by u sebe měl aspoň vodu nebo tak něco, nemám z toho moc dobrý pocit. Ten pes nevypadá špatně, že by byl vychrtlý nebo něco, ale přece jenom se mi to nezdá moc normální. Řešili byste to nějak, jako podezření na nedostatečnou péči, nebo myslíte, že je to přehnané a stejně to nikdo řešit nebude (jak mi většinou ostatní říkají)? Nechci zase samozřejmě nikomu zbytečně dělat problémy, to je mi fakt cizí, mám jenom starost.... Děkuji za jakékoliv reakce.

impact
Člen
# Zasláno: 12 Čen 2013 17:08
- Nahlásit

Hema
Není nic jednoduššího, než se jít toho člověka zeptat. Třeba na to, jestli má psa očkovanýho.

U nás jsme měli bezdomovce, kteří měly psy i čipovaný, očkováky/pasy uložený u některé sociální služby. Vždycky měli dost krmení (ano, levné granule, ale na tom žije půlka psího národa) i vody a především hodně dost lásky a byli se svým pánem každý a celičký den.

Posílat rovnou nějakou kontrolu mi přijde zhovadilé a prudérní.

Šla bych za ním a na psa se poptala, případně mu nabídla nějakou pomoc.

PS: Možná bys mohla jít na sociálku a zkusit zjednat pořádek v tom, že ten člověk nemá bydlení, ať mu ho laskavě zaříděj. A dávky sociální podpory, příspěvek na bydlení, apod.

Eninka
Člen
# Zasláno: 12 Čen 2013 19:58
- Nahlásit

impact

bys mohla jít na sociálku a zkusit zjednat pořádek v tom, že ten člověk nemá bydlení, ať mu ho laskavě zaříděj

hele, že ty máš rozečtenej nějakej sci-fi či utopistickej román

Hema
Člen
# Zasláno: 12 Čen 2013 23:28
- Nahlásit

Díky za odpovědi, taky to taky vidím. Nevím sice teda, jestli mě nepošle někam, ale asi se ho zkusím aspoň zeptat.

Tony
Člen
# Zasláno: 13 Čen 2013 00:01
- Nahlásit

A co k němu přijít a nabídnout mu vodu pro psa, s nějakým kelímkem a láhví? Alespoň uvidíš, jestli má zájem nebo ne, teď budou vedra, tak je to dobrá zámninka, ale nevím jak vypadá a působí...

Vlčáčková
Člen
# Zasláno: 13 Čen 2013 00:41
- Nahlásit

Hema
Prohoď s ním pár slov a když to bude vhodné, kup mu misku pro psa. Nebo něco podobnýho, co by mohl nosit s sebou a psíkovi do toho vodu dávat.
Někteří bezdomovci mají pejsky opravdu v pořádku a starají se o ně líp než někteří jedinci z vesnic.
Vyzvěď taky, jak to má pes s kastrací. Zrovna u bezdomovce by se mi vykastrovaný pejsek zdál vhodný.

Hema
Člen
# Zasláno: 13 Čen 2013 23:35
- Nahlásit

Díky. Zkusím to minimálně s tou vodou, snad to k něčemu bude

Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání