Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Pomoc psům v nouzi / Záchrana psů, nebo nezodpovědné šílenství šíření vztekliny?
Autor Zpráva
dejavu
Člen
# Zasláno: 15 Kvě 2013 13:03 - Změnil/a: dejavu
- Nahlásit

V souvislosti s tím, že se na Slovensku vyskytla vzteklina, viz mapa výskytu zde http://www.svps.sk/zvierata/choroby_besnota.asp a údajně měli být utrácení psii v okr. Bardejov (ovšem to mi úřednící Bardejova ani veterináři z místní KVS nepotvrdili, bude se tam pouze očkovat), přesto byla tato zpráva šířena, kdy se dobrovolné záchranářky snažily tímto způsobem organizovat rozvoz psů z ohniska vztekliny do okolních depozit a útulků. Není lepšího mechanismu, jak vzteklinu paprsčitě rozšířit a tento postup je i trestný jako šíření obecného ohrožení!

Prosím, odolejte pokušení podporovat takové zkázonosné záchranné akce. Nákaza vzteklinou je 100% smrtelná jak pro psy, tak pro lidi a onemocnět může i očkovaný pes proti vzteklině, který si nevytvořil protilátky a taktéž dále vzteklinou nakazit i člověka. V naší krajině se vzteklina dlouhodobě nevyskytla, jejím rezervoárem jsou právě hojně toulaví psi. Prosím, nedopusťte, aby se rozšířila i k nám. Nic nepomůže, že pes je očkovaný proti vzteklině, ta má inkubační dobu několik týdnů až měsíců, veterinářka z KVS mi potvrdila i případy, že inkubační doba byla třeba 7 měsíců. Jediný průkazný test je sérologické vyšetření.

Prosím, odolejte citově nátlakovým zprávám a pokoušení zachraňovat ubohé psy, je třeba vzteklinu zlikvidovat v jejich ohniscích, aby se nešířila dál, jinak na to doplatí psi naši a možná nejen psi. Vzteklina se nyní vyskytuje i v Polsku (odtud se patrně rozšířila na Slovensko) a je častá i v jižních destinacích, kde se na očkování moc nehledí. Mějte to na paměti i při vaší dovolené.

Zde zmínka na webu Bardejova o vzteklně

Zde výzva ochranářek k záchraně cikánských pejsků a rozvozu do dočasek a útulků kolem

dejavu
Člen
# Zasláno: 15 Kvě 2013 13:40
- Nahlásit

Volala jsem do Bardejova a na SVS, abych si informaci potvrdila. Utrácení tam nechystají, jen revakcinaci a vakcinaci, ale vzteklinu tam mají, takže rozvoz kolem vnímají jako opravdu nebezpečný, i kdyby to nedošlo k nám, jakékoliv šíření je opravdu reálné a nebezpečné.

dejavu
Člen
# Zasláno: 15 Kvě 2013 13:47
- Nahlásit

http://www.svscr.cz/index.php?art=5859

danajasa
Člen
# Zasláno: 15 Kvě 2013 23:27 - Změnil/a: danajasa
- Nahlásit

Mám vobavu,že je to ůpa zbytečný dyž byly schopný dotáhnout pse z ruska z voblasti kde řádí sars a z rumunska sem zavlekli babesiozu kerá už se tady tiše šíří.Prostě kalsika-ZABIJ BOBRA ZACHRÁNÍŠ STROM

danajasa
Člen
# Zasláno: 16 Kvě 2013 20:24
- Nahlásit

kvoknejvíce pro psy dělají u nás traviči ... Blbý je,že pokud se sem ve velkým dotáhne ten sars z ruska,tak vymřem všichni včetně těch travičů,což je dost nerentabilní,v rámci již mnou zminované akce-ZABIJ BOBRA ZACHRÁNÍŠ STROM

danajasa
Člen
# Zasláno: 18 Kvě 2013 06:08 - Změnil/a: danajasa
- Nahlásit

POZOR! DŮRAZNÉ VAROVÁNÍ - NEDOVÁŽEJTE K NÁM VZTEKLINU!

V souvislosti s tím, že se na Slovensku vyskytla vzteklina, viz mapa výskytu zde http://www.svps.sk/zvierata/choroby_besnota.asp a údajně měli být utrácení psi v okr. Bardejov (ovšem toto mi úředníci Bardejova nepotvrdili a ani o tom nevědí, přesto je tato zpráva šířena, se snaží slovenští záchranáři psy zachránit a psy z ohniska vztekliny rozvážet pryč. Výzvy můžete hojně najít po internetu, hlavně na facebooku. Není lepšího mechanismu, jak vzteklinu paprsčitě rozšířit a tento postup je i trestný jako šíření obecného ohrožení!

Prosím, odolejte pokušení podporovat takové zkázonosné záchranné akce. Nákaza vzteklinou je 100% smrtelná jak pro psy, tak pro lidi a onemocnět může i očkovaný pes proti vzteklině, který si nevytvořil protilátky a taktéž dále vzteklinou nakazit i člověka. V naší krajině se vzteklina dlouhodobě nevyskytla, jejím rezervoárem jsou právě hojně toulaví psi. Prosím, nedopusťte, aby se rozšířila i k nám. Nic nepomůže, že pes je očkovaný proti vzteklině, ta má inkubační dobu několik týdnů až měsíců, veterinářka z KVS mi potvrdila i případy, že inkubační doba byla třeba 7 měsíců. Jediný průkazný test je sérologické vyšetření.

Prosím, odolejte citově nátlakovým zprávám a pokoušení zachraňovat ubohé psy, je třeba vzteklinu zlikvidovat v jejich ohniscích, aby se nešířila dál, jinak na to doplatí psi naši a možná nejen psi. Vzteklina se nyní vyskytuje i v Polsku (odtud se patrně rozšířila na Slovensko) a je častá i v jižních destinacích, kde se na očkování moc nehledí. Mějte to na paměti i při vaší dovolené.

Mgr. Dana Bočková

impact
Člen
# Zasláno: 5 Čen 2013 13:18 - Změnil/a: impact
- Nahlásit

Slovenská organizace SOS Psíky dovezla do Ostravy do dočasky dvě osmitýdenní štěňata, pravděpodobně přímo ze sídla organizace - z Bardějova.

Má je v dočasce slečna z Ostravy - https://www.facebook.com/maty.faikova
https://www.facebook.com/maty.faikova/media_set?se t=a.3111598565708.1073741826.1736704868&type=1

By mě ohromě zajímalo, jak takovým štěňatům zajistili ochranu před vzteklinou. To je očkovali v pěti týdnech nebo co.

...........................K ADOPCI.................................

Dva bráchové zachránění z cikánské osady ze Slovenska....třetí bráška tolik štěstí neměl a cikáni ho buď schovali nebo nepřežilo... Situace na Slovensku je kritická z důvodu přemnožení psů a koček v osadách a jen málo se jich povede odebrat a umístit do dobrých rodin...

Rasa neznámá.. kříženci kříženců...

BONY: váží 2,7 kg. Bude středního vzrůstu.
BARNIE: váží 2 kg . Asi moc nevyroste, je celkově drobnější...
Rošťáci na druhou... jako správné 8mi týdenní štěnda lítají a žvýkají všechno co se jim dostane do cesty
V případě zájmu volejte 724 121 399 nebo pište do zpráv a přijďte se na ně podívat
...adopce probíhá přes SOS PSÍKY (Slovensko)... stačí tam zavolat a domluvit se...

Vložila jsem jim na FB dotaz a jsem teda děsně zvědavá, co se dozvím.

danajasa
Člen
# Zasláno: 5 Čen 2013 17:40
- Nahlásit

impactVložila jsem jim na FB dotaz a jsem teda děsně zvědavá, co se dozvím. Že seš děsně zlá a nemáš ráda pejsci a máš se laskavě naočkovat proti vzteklině sama bo to je jediný možný řešení až se to tu roznese abysme nepomřeli hromadně taky jo a nesmíš votěhotnět jinak tě nenaočkují tak bacha na to jo

davidkova renata
Člen
# Zasláno: 5 Čen 2013 20:57
- Nahlásit

impact
Vložila jsem jim na FB dotaz
kde? nic nevidim,napřed mi to nešlo ani zobrazit ted to de náhodou..

impact
Člen
# Zasláno: 6 Čen 2013 06:40
- Nahlásit

danajasa
Gdo řikal?

davidkova renata
No dala jsem to tam víckrát. Ale hlavně na SOS Psíky. A dozvěděla jsem se, že boli ockovane v sulade so zakonom. Takže v pěti tejdnech? Přitom jejich pečovatelka tvrdí, že očkovaní proti vzteklině nejsou.

Neumi
Člen
# Zasláno: 6 Čen 2013 06:55
- Nahlásit

A dozvěděla jsem se, že boli ockovane v sulade so zakonom. Takže v pěti tejdnech? Přitom jejich pečovatelka tvrdí, že očkovaní proti vzteklině nejsou.
Ale to není v rozporu, ta štěňata ještě nemají věk na očkování proti vztekline dle zákona.

impact
Člen
# Zasláno: 6 Čen 2013 07:43
- Nahlásit

Neumi
To máš asi pravdu.

Ovšem ty štěnce byly dovezený z místa, kde je momentálně epicentrum vztekliny.

danajasa
Člen
# Zasláno: 6 Čen 2013 08:07
- Nahlásit

impactGdo řikal?
Strejda gugl,bud se stekneš i s miminem,nebo tě prostě nenaočkují a budou čekat esli přežijete nebo né-Vakcína proti vzteklině - preventivní očkování pro osoby pohybující se v oblastech s endemickým výskytem nebo postexpoziční očkování pro osoby v kontaktu s podezřelým zvířetem. Těhotné ženy očkujeme pouze postexpozičně - to znamená po napadení nebo kontaktu se zvířetem s pravděpodobnými známkami onemocnění.

davidkova renata
Člen
# Zasláno: 6 Čen 2013 10:14
- Nahlásit

impact
sem tam nic nenašla ,třá to mažou.. akorát sem zjistila že z bardějova do práglu míří i jakýsi blacky,který ale v autě musí být sám

Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání