Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Pomoc psům v nouzi / ztratil se knírač v okolí zastávky u Brna
Autor Zpráva
cernej caj
Člen
# Zasláno: 18 Dub 2012 07:26
- Nahlásit

kámošce se ztratil knírač, tak snad se na mě nebude zlobit...
"Grace alias Gardenia od Kobylího potoka se zabehla 17.4.2012 v 19:00 v okolí Zastávky u Brna, směrem k Zbraslavi a Příbramu... Na měla růžový obojek a černou širokou stopovačku. Je čipovaná a tetovaná! Děkuji!
kontakt na majitelku 724 049 280"

Fifi
Člen
# Zasláno: 18 Dub 2012 22:39 - Změnil/a: Fifi
- Nahlásit

Posunuju.... snad se najde. Tak pls, kdo jste pobliz, koukejte kolem.
edit - Tak jeste jednou, beru zpet, byla jsem zmatena popisem mista, neb Zbraslav a Pribram.. tak jde o vesnicky kolem Brna. A ze tam maji i Ricany, achjoo.
No nic, toz Brnaci, kdyz byste ji nekde zahlidnuli..

Vlčáčková
Člen
# Zasláno: 18 Dub 2012 22:57
- Nahlásit

cernej caj
U Zbraslavi jsou docela hluboké lesy. Přeposílám kamarádovi, má tam chaloupku.

Maky a Trix
Člen
# Zasláno: 18 Dub 2012 23:09
- Nahlásit

Ach, Grace.. to je škoda, Lucka má fakt smůlu. Ať se co nejdříve najde...

cernej caj
Člen
# Zasláno: 19 Dub 2012 07:08 - Změnil/a: cernej caj
- Nahlásit

zatím ji ještě nenašli, tak kdo jste z té oblasti... díky.
/vcera k veceru byla informace, ze ji snad spatrili U stary palirny a drubezarny u Zbraslavi u Brna

cernej caj
Člen
# Zasláno: 19 Dub 2012 12:23
- Nahlásit

tak ji už prý mají

Vlčáčková
Člen
# Zasláno: 19 Dub 2012 12:26
- Nahlásit

cernej caj Bezva

Dines
Člen
# Zasláno: 19 Dub 2012 14:21
- Nahlásit

cernej caj
Jsem ráda že se našel.

Jen mě to donutilo k zamyšlení, jak někdo může říct, že EVO je blbá pomůcka, která by neměla přijít do ruky nezkušenému. Nedokážu si představit tu hrůzu, když mi jakožto nezkušenému (nebo i zkušenému - náhoda je blbec) uteče pes se stopkou.

Kniga
Člen
# Zasláno: 19 Dub 2012 20:19 - Změnil/a: Kniga
- Nahlásit

Maky a Trix Lucka nema smulu, Lucka je jen nepozorny debil... a krava neschopna naucit odvolani od zvere... a stesti jsme tentokrat mela dost velky!

Grace ted spokojene pochrupkava na pelechu, spinava a smradlava, ale je unavena a nechci ji ted jeste drhnout ve vane, to pocka na zitrek...

Dines
jo to byl des, uklidnovalo me trochu to, ze nidky nedavam utazeny obojek, vzdycky je tak, aby se dal pres halvu stahnout a Grace to umi (dokaze se vysvlect i z postroje, kdyz je privazana). Za druhe umi prekousat voditko. A dela to docela rada, staci ji treba ze ma jen zachycenou nozku (na cvicaku, kdyz cekala uvazan nez na nas dojde rada) a okamzite cvaka a prekusuje voditko... Takze to bylo jediny co jsem si rikala, ze se vyvlekla..

Jinak pokud zajimaji nekoho podrobnosti

utekla kolem 19:00, hodinu a pů do tmy jsme ju tma hledali se sousedkou a jejím psem. Přes noc jsme chodila na místo kde zdrhla (mám ho od bytu cca 100 metrů).
Ráno dojel v šest kámoš a začli jsme hledat, kolem osmé jsme obvolala všechny OU v okoli, Lesni spravu, veterinare atd... Sla jsem za mistnim myslivcem, ve dvanact dojela kamaradka s letaky, polepily sme Zastávku, pak dojely holky z práce, které vzaly půlku letáků a objeli ty okolní vesnice)...
Vecer me pak spousedka vezla jeste do Zbraslavi, kamoska tam nahnala dalsi kamarady co ji tma hledali az do 22:00...
teren je tady takovy, ze by byla nekde na tech par kilometrech zachycena... Ve stredu jsem to prosla s kamaradama fakt metr po metru , plochu cca 4*2 km jsem prolizala v podstate 12 hodin...
Pak to volani ze Zbraslavi mi dalo nadeji,ze je to fakt ona. Rano ji videl revirnik u Vysokych Popovic a i z uradu hned po nem volali, ze ju videli u skoly. Takze tam otec hned jel (ja uz musela makat) , uz am bnebyla tak sjezdil cele to koli, cca hodinu apul, pak uz se mel vratit do prace, a volal mi ze tam teda konci, za tri minuty na to volani z OU z Pribrami ze je tam u obchodu... otecko jel a podarilo se mu ji prilakat (od cizich se chytit nenechala)...

Jak utekla kopiruji z jine diskuze at to nepopisuju furt dokola,

Nicmene na konci prosince jsem se z Brna odstehovala a prisla tak o moznost oplocenych vybehu. Nicmene hned za barakem tu je pekny placek, na jehoz okraji zacina les... Zkusila jsme tma Grace parkrat pustit na stopovacce a o les nejevila zajem, tak blizko (az k barakum) zver nechodi, ze... Takze jsme ji tma pak poustela i bez stopovacky a bylo to misto,kde jsem s i s ni tri mesice kazdy den hrala, cvicila a kde behala se svymi psimi kamarady a nidky zadny problem. Az jeden den si jezevcik Cenda nejak nechtel hrat, zacuchal se rozbehl se, snimi druha fenecka a Grace se zanima rozbehla taky... Cenda valil k nejakemu baraku na konci ulice kde harala fena... Po ceste mijeli barak v nemz maji hodne kocek... grace se u toho domu zastavila (ja si naivne myslela, ze reaguje na muj povel...) a nasledujici dny se pokousela vzdycky z placku odbehnout ke kockam... Proto znova vyfasovala stopku a ja hlidala, aby se ji to nepodarilo. Coz slo a rikala , jsem si, ze to casem zapomene, po dvakrat zaslapnute stopce to uz ani nezkousela....
V to utery jsem s ni vysla na ten placek, stala jsem jako obvykle čelem k lesu a zady k tomu domu s kočkami (tak abych kdyžtak ji zabrzdila, že) házely jsme balonek a pohoda... Najednou se otočila a popoběhla směrem k lesu, kde po levém okraji přicházela paní s jezevčíkem. Tak sjem si říkala, že jde za nima, tak jen, no jo máš tma kamaráda, a ohybala jsem se pro upusteny balonek, takze zbytek jsme jen zahledla jakj vyletěla strašně prudce přímo dopředu! Co tam viděla nevím, ale rozhodně to muselo být nějaké zvíře. A byla fuč

A ještě k EO
ja ji nezatracuji jen prostě, prvních pět měsíců to vypadalo, že to není potřeba, pak měla menší útěk (s jinými fenami) a měla utrum. učení přivolání přes stopku jsem vzdala už při Spoty. Grace normálně na cvičáku, ve výběhu, přivolání od psů bez problému... No, jen sjem tak nějak dospěla k názoru, že EO nepotřebuju proto, že na volno máme výběhy a prostě na chodící procházky stejně se snažím chodit takovým tempem, že je lepší mít psa na vodítku, ak dostala postroj, připla jsem ji na sedák, pěkně se naučila tahat takže spokojené jsme byly obě...
EO jsme nekoupila i proto, že loni v zimě se mi trošku zbláznila pusa a já od té doby rvala celý rok a pořád rvu všechny peníze do zubů... Na podzim pak navíc přišla možnost koupě bytu, jeho rekonstrukce takže jsem spíš v záporu... No ovšem tím, že utekla z toho plácku nemám jinou volbu než EO koupit. tady oplocené výběhy nikdo neudělá ani cvičák kam teď chodím není oplocený dokonale, takže cičit s ní chci a musím, hrát si taky...

sory za preklepy a chyby, za poslednich 48 hodin sjem toho moc nenaspala, ted jsem uz ztahana a mozek nemysli...

Gi a smečka
Člen
# Zasláno: 20 Dub 2012 07:53
- Nahlásit

Kniga
Tak sjem si říkala, že jde za nima, tak jen, no jo máš tma kamaráda, a ohybala jsem se pro upusteny balonek, takze zbytek jsme jen zahledla jakj vyletěla strašně prudce přímo dopředu! Co tam viděla nevím, ale rozhodně to muselo být nějaké zvíře. A byla fuč
Jak já ti rozumím...
Mam doma to samý v thajčím kožíšku.
Má nádherný, na stopovačce vydrilovaný, přivolání.. Dokud neuvidí zajíce.. Pak stačí setina sekundy, než si ho všimnu já a je pápá...

Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání