Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Pomoc psům v nouzi / Najde 9ti letá černá labradorka druhý domov? Prosíím...
Autor Zpráva
Fifi
Člen
# Zasláno: 16 Bře 2012 20:57
- Nahlásit

Nerada to zařazuji do tématu pomoc psům v nouzi, ale jiná rubrika mi neseděla.
Jde o téměř 9ti letou černou labradorku, kastrovanou fenku s PP, která byla 7 let velkou pomocnicí pro svou paničku. Panička je nevidomá, žije sama v malé garsonce a fenka jí dlouhé roky nahrazovala chybějící zrak.
Nejde o to, že by se chtěla fenky zbavit, jako staré a nevyhovující pomůcky - spíše naopak. Snaží se jí najít nový a milující domov, kde se fenka bude mít bezvadně a užije si důchod ve volnosti a bez pracovního zatížení.
Důvody ke hledání nového domova? - jedním z nich je, že fenka stárne, má problémy s kyčlemi. Denní chození po schodech a signály, kterými paničce označuje různé terény, fence nesprospívají na nohy. Bere Alavis MSM, Orling. Druhý důvod je, že ke svému handicapu panička potřebuje vodícího psa - a ten během zhruba měsíce dorazí - v malé garsonce a hlavně s dalšími pohybovými problémy, které má paní, je dost těžké zvládat dva psy. Samozřejmě se nehodlá "vysloužilé" fenky zbavit za každou cenu, nejde o žádné citové vydírání.
Fenka miluje děti, je v pohodě s ostatními psy, je zvyklá na gaučing a bytové ustájení, zcela čistotná a mazlivá. Kočky spíše jen ze srandy popožene, žádný lovec to není. Ráda si hraje, aportuje, má hezké přivolání, ale potřebuje dodržovat takový ten svůj již veteránský režim.
Sdružení, od kterého paní fenku má, pro ni prý také hledá nový domov, není to o tom, že by se na ni vybodli.
Prosím, pokud víte o někom, kdo by poskytl černé labradorce bezva domov, spíše v teple a se spoustou mazlení, lásky, pohybu po měkkém terénu, žádné schody (nebo výtah, v paneláku) - kontaktujte, prosím, přímo majitelku fenky, moc jí na ní záleží.
P. Raiskupová : tel 736 718 524, email - hana.raiskupova zavinac seznam.cz

P.S. - s pani jsem mluvila 3/4 hodiny, prislo mi to od znamych po emilovi.. Posle mi nejake fotky fenky, dodam, az prijdou.. Achjo.

jana33
Člen
# Zasláno: 16 Bře 2012 21:22
- Nahlásit

Fifi
Až budou fotky,tak je sem hoď,vrazím to ke sdílení na FB mezi retrívráře kdyby neměla problémy,tak bych věděla,takže ne,ale snad někoho najdeme..

Fifi
Člen
# Zasláno: 16 Bře 2012 21:31
- Nahlásit

jana33
Ja ted mluvila s chovatelkou, od ktery fena je.. ta nic netusila, dekovala za info. Snad se nekdo najde.

jana33
Člen
# Zasláno: 16 Bře 2012 21:36
- Nahlásit

Fifi
A odkud je? Kdyžtak mi ty fotky pls pošli i na maila andras@centrum.cz

Fifi
Člen
# Zasláno: 16 Bře 2012 21:40
- Nahlásit

jana33
Ja fotky jeste nemam, posle je majitelka az nejak pres vikend.. odkud fena je - to tu psat nebudu, aby nebyly naky takovy tlaky, znas to, dulezity, ze o tom chovatel vi.

jana33
Člen
# Zasláno: 16 Bře 2012 21:50
- Nahlásit

Fifi
Jj,tak kdyžtak pak mailem

Fifi
Člen
# Zasláno: 16 Bře 2012 21:56
- Nahlásit

jana33
Jo a vidis, odkud je - Soběslav.. tam ted fenka bydli, to sem zapomela dopsat do uvodu. A diky.

Vlčáčková
Člen
# Zasláno: 16 Bře 2012 22:00
- Nahlásit

Už je prý inzerát smazán.

Fifi
Člen
# Zasláno: 16 Bře 2012 22:21
- Nahlásit

Vlčáčková
jakej inzerat?

Vlčáčková
Člen
# Zasláno: 16 Bře 2012 22:27 - Změnil/a: Vlčáčková
- Nahlásit

Fifi
To bylo někde v inzerátu, že jí nechají utratit. Na bazoši nebo kde. Našla jsem odkaz a komentář k tomu, ale když se na odkaz kliklo, tak už to bylo smazané. Myslela jsem, že jsi taky ten inzerát viděla a volala paní.

Dodatek - Tak tady to je, kopíruju:
Chtějí utratit 9.letou labrošku, cvičenou pro slepce -že prý v 9.letech nesplnuje kriteria být slepeckým psem!!!!!
http://zvirata.bazos.cz/inzerat/14960152/Slepecky- labrador-hrozi-ji-utraceni.php

Fifi
Člen
# Zasláno: 16 Bře 2012 22:36
- Nahlásit

Vlčáčková
Ja mluvila s majitelkou od 19,00 dnes 45 minut. Nikdo nikoho utracet nechce, podavam informace, ktery mam overeny. Ne, nejaky info pres bazos. Takze pls, pani kontaktujte az s nabidkou domova, nemusite vyse zminene fakta overovat.

Vlčáčková
Člen
# Zasláno: 16 Bře 2012 22:42
- Nahlásit

Fifi
Aha. Myslela jsem, že jsi jí zavolala na základě toho údajně utrácecího inzerátu. Tak jsem Tě jen chtěla upozornit, že už je pryč.

Fifi
Člen
# Zasláno: 16 Bře 2012 22:44
- Nahlásit

Vlčáčková
Ne, volala jsem ji na zaklade kratkyho emila, co mi prisel pres znamou. Zadny citovy vyderacstvi v nem nebylo. Takze tak.

lucYnka XIII
Člen
# Zasláno: 17 Bře 2012 00:15
- Nahlásit

No ten inzerat nejspis podala naka hysterka co zas vedela o situaci prd, nekde neco zaslechla a musela honem rychle neco delat, a desne se ji to hodilo do kramu jak jsou lidi zly a jak se zbavuji vyslouzile feny a ejhle ono je vsechno jinak, jak to castokrat byva ;)

Gi a smečka
Člen
# Zasláno: 17 Bře 2012 08:08
- Nahlásit

lucYnka XIII
No ten inzerat nejspis podala naka hysterka co zas vedela o situaci prd, nekde neco zaslechla a musela honem rychle neco delat, a desne se ji to hodilo do kramu jak jsou lidi zly a jak se zbavuji vyslouzile feny
Taky si myslim. Lidi jsou debilní, fakt.

Hipík a Tonička a Rozinka
Člen
# Zasláno: 17 Bře 2012 09:28
- Nahlásit

lucYnka XIII
No ten inzerat nejspis podala naka hysterka

Jj, kdysi, když jsem měla jenom Hipíka, zavolala jsem na podobný inzerát. Jednalo se o vořechy - štěňata.
Majitel štěňat inzerát nepodal a byl z něho nešťastnej, protože mu volalo spoustu lidí jen proto, aby mu sdělili, že je hroznej hajzl.
Navíc jemu osobně byl podobný model vydírání hodně proti srsti.

Vlčáčková
Člen
# Zasláno: 17 Bře 2012 09:32
- Nahlásit

lucYnka XIII
Bezva fabulace. A taky to možná podal nějaký mimozemšťan, aby si udělal průzkum lidských reakcí.

Vlčáčková
Člen
# Zasláno: 17 Bře 2012 09:36
- Nahlásit

Ahoj. Studenti gymplu v Brně jednou podali inzerát: Daruji do dobrých rukou veverku. Slyší na jméno Jaroušek, je čistotný a zvyklý v bytě.
A přidali telefon do ředitelny na pana ředitele Veverku.

Potřebovala bych něco zkozultovat ohledně té mojí Bekynky. Mám to hodit na Vlčáčkovou nebo radši do mailu?

Člen
# Zasláno: 17 Bře 2012 09:45
- Nahlásit

Vlčáčková

Raději do mailu, budu u poče až odpol.

Vlčáčková
Člen
# Zasláno: 17 Bře 2012 09:52
- Nahlásit

OK. Taky si myslím, že je to lepší. Díky.

Fifi
Člen
# Zasláno: 18 Bře 2012 21:50
- Nahlásit

Doplnuji info o fence, fotky budou zitra nebo v utery. Popis fenule primo z pera majitelky:

Je velmi žárlivá, stále hravá, miluje plyšové hračky a všechny co pískají ale nerada se s někým o ně dělí a s jídlem a pamlsky také ne,vzhledem k tomu že od dvou měsíců jejího života je zvyklá v a vychovaná v bytě tak bybylo bezpodmíněčně potřeba aby důchod strávila taktéž někde v obytných prostorách.
Ráda si hraje i venku tenisáky klacíky a pod a se psíma kamarádama se občas i ráda předvádí, má ráda děti hlavně které jsou stejně veliké jako ona , doma není omezovaná nějak moc prostorem, má svůj pelíšek, přes den spí na posteli
zkrátka, kde se jí líbí tam si lehne a když o ní nevím tak na ní zavolám a ona se ozve dle naší domluvy. S granulema nemá problém snědla zatím každý druh, moc jí chutnají dingo suchary,má problémy s kyčlema bere kondroprotektiva
Alavis-MSM, sypké chondra od firmy Orling a b-komplex forte, proto by bylo čubinuu nejlépe umístit, když do bytu tak s výtahem a v domečku také co nejméně schodů a nejlepší bylo aby si mohla vždy vyběhnout na zahradu. Tak
asi tolik o psí princezně a prosím ať se ozývají pouze
jen vážní zájemci, ochotně zodpovím i jakékoliv informace. Myslím
internet čili email.

Houšková
Člen
# Zasláno: 20 Bře 2012 22:37
- Nahlásit

Už máme pro fenku novou rodinu a u moc hodných lidí.
Táborská ochrana zvířat

Houšková
Člen
# Zasláno: 20 Bře 2012 22:43
- Nahlásit

Ještě dodám, že jsme se slečnou majitelkou již domluveni. Díky všem za snahu pomoci.

Fifi
Člen
# Zasláno: 20 Bře 2012 23:05
- Nahlásit

Houšková
Vzhledem k tomu, ze jsem se v tomto pripadu osobne angazovala, jiste se nebudete zlobit, kdyz poprosim o nejake info, kam fenka pujde a jeste si to overim u majitelky? Sdruzeni "Táborská ochrana zvířat" mi nic nerika, z toho kratkeho info na netu tomu moc nerozumim.
Pár slov o nás:
Staráme se o 60 psů a 170 koček, které již nelze umístit do náhradních rodin pro jejich handicap či stáří. Tato zvířata máme ve čtyřech útulcích a u našich členů. Spolupracujeme s táborským útulkem - nabídka psů + kontroly umisťovaných psů, aby nedocházelo k zpětnému týrání, tzv. "z louže do bláta".

Zaroven v nabidce zadni psi ani kocky nejsou.

Vlčáčková
Člen
# Zasláno: 20 Bře 2012 23:15
- Nahlásit

Fifi
Nemá ta Táborská ochrana zvířat něco společného se Siriem?: http://www.ozviratech.cz/zvireci-azyl-sirius-v-zah ori-u-pisku.p83.html
Řekla bych, že má.

Vlčáčková
Člen
# Zasláno: 20 Bře 2012 23:18
- Nahlásit

Nějaké personální - viz zde:
Liga na ochranu zvířat ČR, MO Tábor
Kpt. Jaroše 2492, Tábor
Táborská ochrana zvířat, Květa Stoklasová, tel.: 732 543 672
e-mail: sirius.toz@seznam.cz nebo sirius.toz@atlas.cz
spolupracující s depozitem zvířat Záhoří u Písku

Staženo z těchto stránek: http://www.lozcr.cz/kontakty/

Fifi
Člen
# Zasláno: 20 Bře 2012 23:23
- Nahlásit

Vlčáčková
Ty si zase FBI, CIA a NCIS v jednom. Mne je koneckoncu jedno, pres koho ta fenule najde domov, jen chci mit jistotu, ze se bude mit dobre a neskonci nekde zavrena.
Dneska majitelce volat nebudu, je jiz pozde, ale zitra se ji optam, proste jen to sdruzeni neznam a pokud tu Houšková napise neco jejich jmenem, nebo jen preposlala neco odnekud, mrknu, co jsou zac. Kez by fenule mela opravdu ten bezva domov.

Houšková
Člen
# Zasláno: 20 Bře 2012 23:30
- Nahlásit

Paní Vlčáčková uvedla naše nacionále dobře, jsme členy LOZ ČR a pro p. Fifi, naše Táborská ochrana nedává psy do špatných rukou, naopak a navíc každé umístění chodíme kontrolovat a to nejen jednou.
mail:sirius.toz@seznam.cz nebo houskova.j@atlas.cz

Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání