Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Pomoc psům v nouzi / Útulek Rakovník
Autor Zpráva
Lusahu
Člen
# Zasláno: 14 Zář 2011 11:01
- Nahlásit

Nemáte náhodou někdo zkušenosti s Rakovnickým útulkem? http://psi-rakovnik.cz/
Útulek dotuje město a provozují manžele Březinovi, kteří maji zároveň stafordí CHS http://www.tipitzhanky.com/En/indexEN.html

Přijde mi to jako hroznej střet zájmů,ale nevim jak do toho proniknout. Na stránkách útulku (v jednadvacátym století!) nemaj jedinou fotku nabízených psů, to otiskujou snad jen jednou týdně v novinách jednoho psa. Když se chcete na psi přijít podívat, tak vás tam ani pomalu nepustí a paní se chová jako namyšlená kráva, co tam jako má kdo co pohledávat. Co jsem slysela tak stížností je na ně dost (arogantní chování, zablešená zvířata...), já ale osobní zkušenost nemám... Připadá nám, že se psů nechtěj ani zbavovat, protože jim to takhle sype prachy pro tu CHS. Nechci teda vykřikovat žádný soudy,ale takovym dojmem to působí. Tak co,nemáte někdo zkušenost?

PetraK
Člen
# Zasláno: 14 Zář 2011 11:04
- Nahlásit

Lusahu

Nemáte náhodou někdo zkušenosti s Rakovnickým útulkem?

zkusím sem někoho poslat, myslím, že se nepleteš

.. Připadá nám, že se psů nechtěj ani zbavovat, protože jim to takhle sype prachy

ale vydrž, osoba, která osobní zkušenost má tu teď není, nasměruju jí sem.

Hipík a Tonička a Rozinka
Člen
# Zasláno: 14 Zář 2011 11:33 - Změnil/a: Hipík a Tonička a Rozinka
- Nahlásit

Lusahu

http://decinsky.denik.cz/zpravy_region/musher-trag icky-zemrel-zbyla-po-nem-psi-smecka.html

V souvislosti se psy po mrtvém musherovi, se vyrojilo na útulek v Rakovníku víc stížností, určitě se to dá dohledat...

Hanca
Člen
# Zasláno: 14 Zář 2011 13:07
- Nahlásit

už kolikrát je Dejavu i já prosila, jestli nemůžou dát pejsky do nabídky na stránky a bohužel neuspěly jsme. Občas se objeví fotky odchycených psů na: http://www.mesto-rakovnik.cz/organy-mesta/mestska- policie/psi-utulek/fotky-umistenich-psu/ , jinak nic..

Pokaždé mi řekli, že pokud někdo hledá psa, co se mu ztratil, tak osobně navštíví útulek. Nebo že nabídku psů dělat nemusí, protože o psy je i tak zájem, protože mají třeba tu nabídku pejsků v novinách atd..

dejavu
Člen
# Zasláno: 14 Zář 2011 14:28 - Změnil/a: dejavu
- Nahlásit

No, v těch novinách toho moc nenajdeš, krom výživné diskuze pod výše odkazovaným článkem v Děčínském deníku, já mám telefonickou zkušenost s tříletým periodickým nabízením stránek zdarma (pak mne to přestalo bavit se vnucovat) a proseb o fotky psů stejnou jako Hanka a na kauzu psů po zemřelém musherovi bych radší ani nevzpomínala, naštvu se ještě dnes, když si na tenhle útulek vzpomenu a jeho přístup k lidem. Lucka (faunicka) na základě reference Adopce chrtů v nouzi, kteří popsali přímou zkušenost s tímto útulkem zde http://www.adopcechrtuforum.cz/kratochvila.html slíbila, že se tam vypraví na výzvědy s novinářkou ze Psích kusů, ale pokud vím, nic takového se neudálo, nerealizovalo se to, bohužel.
Střet zájmů - naprosto souhlasím, proto to vidím jako neprůstřelnou kauzu.
Je vždy smutné, když útulek má jako trafiku něčí známý městských radních, pak se tam přikryje jakýkoliv průšvih, ututlá se každá stížnost, o hospodaření útulku ani nemluvím. Navíc když na městě nemají vztah ke psům a nezajímá je to, pak se to pochopitelně promítne i do kvality péče o psy v útulku. Bohužel, je to ale dost časté.

dejavu
Člen
# Zasláno: 14 Zář 2011 22:56 - Změnil/a: dejavu
- Nahlásit

Jinak hitparáda výmluv, proč některé útulky nepouští lidi mezi kotce je opravdu přepestrá:

- nejsme ZOO

- nemáme ošetřovatele, co by s lidmi chodil, nemůžeme je nechat bez dozoru

- psi štěkají a ruší lidi v okolí, co si stěžují

- psi jsou po jídle a mohli by dostat torzi žaludku

- psi se návštěvou rozruší a potřebují se zde uklidnit, návštěv chodí moc a byli by stále rozrušeni

- psi dostávají z návštěv průjem

- psi dostávají z návštěv depresi, že nejdou domů

- psi vyskakují na pletivo a mohli by si přetrhnout vazy (Rakovník)

atd.

Pro další perly si zavolejte do útulků, kde to zásadně nejde, jistě vám vygenerují i další důvody, které znějí buď jako výplod IQ bublajícího bahna nebo i rozumně a dalo by se o nich vzdáleně uvažovat jako o pravdivých.

Pokud vás přesvědčí, zajděte si do útulků, kde to není žádný problém a zeptejte se, jak tam tyhle důvody řeší a jaký na to mají názor, kolik psů v důsledku návštěv si přetrhlo šlachy, upadlo do deprese, spáchalo sebevraždu, trpělo průjmem a zemřelo na torzi a jak zorganizují návštěvy v útulku, aby se jim tam stále někdo necoural. Zjistíte, že to lze.

Pokud to tedy v hodně útulcích (i velkých) jde a jinde ne, začnete logicky uvažovat, co takový návštěvně nedobytný útulek skrývá a možná vás napadnou ještě horší věci, než se tam skutečně dějí.

moll
Člen
# Zasláno: 15 Zář 2011 07:02
- Nahlásit

dejavu
možná vás napadnou ještě horší věci, než se tam skutečně dějí
a nebo naopak - story, které se ke mě občas dostanou, by nevymysleli ani filmaři...bohužel

Biluška
Člen
# Zasláno: 15 Zář 2011 07:12
- Nahlásit

řešívám spíš opačný problém. Co všechno jsou lidi schopní si vymyslet, aby mohli svého psa odložit do útulku Někdy mám pocit, že celé Osoblažsko,Krnovsko a Bruntálsko je přestěhované do podnájmu v paneláku kam si prostě nemůžou vzít ani pidipsa (beztak všichni mají "vlčáky" a "picbuly") A všechny děcka ve zmíněných oblastech mají alergii na psy. Naprosto všecky

stetisek123
Člen
# Zasláno: 15 Zář 2011 07:28
- Nahlásit

Před pár lety jsem sháněla psa pro babičku v pražské Troji, taky tam nepouští lidi,jen na fotkách si můžeš vybrat psa, kterýho ti přivedou ukázat. Taky mě to zklamalo.
u nás pouští jen k venkovním kotcům, k těm ve stodole ne, to taky přiváděj ven

stetisek123
Člen
# Zasláno: 15 Zář 2011 07:30
- Nahlásit

Biluška
JOOOO! to mě děsně irituje, dříve jsem se snažila radit, teď už jen úsečně odpovídám. stěhování, alergie, narození dítěte a nemám na chudáka čas! Grrrrrrr

makrel
Člen
# Zasláno: 15 Zář 2011 07:37
- Nahlásit

V Ostravě taky jen na PC+ vybraného psa přivedou.

Biluška
Člen
# Zasláno: 15 Zář 2011 07:41
- Nahlásit

stetisek123
U nás je to to samé. Akorát občas se objeví vyjímky. Třá mi psala ženská, že "se jí narodilo druhé děcko, bla bla bla, zajisté uznáte,že není možné starat se o dvě děcka a dva psy, takže toho mladšího (asi dvouletý kříženec) bych potřebovala umístit do útulku, s těžkým srdcem, bla bla bla, velmi ho miluji, bla bla bla, záleží mi, bla bla bla..". Té jsem odepsala, že ji ujištuji, že je možné se starat o osmnáct psů a dvě děcka, nicméně chápu, že ne každá žena je natolik schopná, aby to dokázala, takže rozumím její těžké situaci a radím jí umístit mladší dítě do dětského domova, neboť ty zatím, na rozdíl od útulků, nejsou přeplněné a pokud vím tak ještě berou Se asi urazila, nebo co

Nebo další pypyna mi napsala, že v jistém útulku (který měl v té době deset, slovy deset psů a jednalo se o městský útulek = všechno financováno městem) se nachází pejsek šeltie. Ona si NA MÝCH STRÁNKÁCH přečetla, že se věnuju šeltiím v nouzi (ŽÁDNÝ TAKOVÝ KEC TAM NENÍ, NIKDY NEBYL A BOHDÁ NEBUDE) a prosí mě, abych si toho pejska vzala aspoň na dočas k sobě. Ona nemůže, má UŽ PĚT PSŮ To mě fakt braly mory Musela jsem to přečíst několikrát, abych pochopila, že mám psa vzít z místa kde jsou peníze a psů je míň a dát ho do místa kde peníze nejsou a psů je víc a to jenom proto, aby nějaká krafka, která má pouhých pět psů měla dobrý pocit, že brouček je zachráněný?

Mimochodem, lidi už k nám taky nepouštím. Pokud chce někdo psa předvedu jim ho u brány a mají-li zájem jdeme si pokecat buď na zahradu, nebo do kuchyně, dle počasí. Nepotřebuju,aby mi očumoval ostatní psy, všechny rozštěkával (v tom teda útulky nekecají, je to hodně slušný rachot když se to všechno rozeřve a sousedi si opravdu stěžují) a hlavně - půlka těch "zájemců" co sem přijde nemá vůbec zájem o psa, ale o to, aby pak mohli na netu psát, že zezadu nemám omítku, u stodoly mám kopřivy a mlátím psy traverzou

Lusahu
Člen
# Zasláno: 15 Zář 2011 08:19
- Nahlásit

dejavu
pJe vždy smutné, když útulek má jako trafiku něčí známý městských radních, pak se tam přikryje jakýkoliv průšvih, ututlá se každá stížnost, o hospodaření útulku ani nemluvím.
Pan provozovatel je brácha vedoucího Ekonomického odboru MÚ... takže asi vůbec nemá cenu to řešit...
Je to děs, zajdu se tam o víkendu mrknout, ale pokud mě odpálkujou argumentama - - nejsme ZOO

- nemáme ošetřovatele, co by s lidmi chodil, nemůžeme je nechat bez dozoru

- psi štěkají a ruší lidi v okolí, co si stěžují

- psi jsou po jídle a mohli by dostat torzi žaludku
.....

co jim na to říct? Oni prej se člověka zeptaj co chce za psa (přesně) a pak řeknou že takovýho nemaj. A tim to hasne. Nabídku nikde nemaj, jen fakt 1 pes 1x za tejden. Nemám představu kolik psů tam můžou mít, ale nabídku psů dělat nemusí, protože o psy je i tak zájem tak to silně pochybuju.
Taky pochybuju že by dělali venčení - že si pučíš psa na prochajdu. A pokud je pravda že sou tamodsud psi zablešení a vyhublí, pokousaní.., tak to už je síla(a to zdaleka nemusí bejt to nejhorší,že..),..

Biluška
je možné se starat o osmnáct psů a dvě děcka

necháápu!

Biluška
Člen
# Zasláno: 15 Zář 2011 08:26
- Nahlásit

Lusahu
přesně takový útulek jako Rakovnický byl i v Krnově. Psů tam bylo cca kolem stovky, "výdejní hodiny" každou první sobotu v měsíci od jedné do tří a dovnitř se člověk dostal jenom hodně velkou náhodou V pidi kotcích namačkaní psi po pěti i víc, bez vody, některé kotce neměli boudy a byli ze všech stran otevřené (jenom pletivo, vítr profukoval jak se mu zachtělo). Vyjádření vet. správy: "v dnešní době nemá stát ani na kvalitní domovy důchodců a dětské domovy, co byste chtěla? Vždyť je to jenom útulek".Při kontrole neshledány žádné nedostatky. Vet, který prováděl kontrolu spolužák provozovatelky útulku Díky bohu tam byl tak obrovský tlak sousedů, kteří si stěžovali na hluk a smrad, že město po iks letech útulek zrušilo a psy vozí do jiného, bezproblémového. Ale nahrabala si ona dáma slušně

je možné se starat o osmnáct psů a dvě děcka

necháápu!

Nechápeš co tím myslím, nebo jak je to možné?

Lusahu
Člen
# Zasláno: 15 Zář 2011 08:40
- Nahlásit

Biluška
Nechápeš co tím myslím, nebo jak je to možné?
Jak je to možnéé?!?!
Myslim že rači se starat jen o menší množství psů a věnovat se jim víc, než o milion psů a nemít čas pořádně na žádnýho. A ještě k tomu děti? tak to už je pro mě scifi Ale když to zvládáš...jak řikám - nechápu

i v Krnově. tak to je hodně smutná story,doufám, že tady to tak hrozný neni a psi se maj aspoň tak nějak slušně v rámci mezí. No zkusim to nějak prověřit,snad se mi to podaří..

Biluška
Člen
# Zasláno: 15 Zář 2011 08:44
- Nahlásit

Lusahu
Myslim že rači se starat jen o menší množství psů a věnovat se jim víc, než o milion psů a nemít čas pořádně na žádnýho
Tak já bych jich taky radši míň, podstatně míň, ale co nadělám když je nikdo nechce

LucieS
Člen
# Zasláno: 15 Zář 2011 08:54
- Nahlásit

dejavu
Ty argumenty jsou nesmysl včetně toho štěkání.
Kdysi při pobytu v usa jsem tam chodila očumovat do útulku (absťák po psech), lidi tam mohli chodit po celém areálu, drbat psy, zcela jak chtěli po celý den. Žádný hromadný štěkot to nebyl, protože tam chodil pořád někdo a psi byli zvyklí. A byli vděční za každé podrbání přes plot nebo vytáhnutí na procházku. Jediné, kam se nesmělo, byla jakási karanténa či co.

Lusahu
Člen
# Zasláno: 15 Zář 2011 09:01
- Nahlásit

LucieS
Žádný hromadný štěkot to nebyl, protože tam chodil pořád někdo a psi byli zvyklí.
dobrej protiargument, zkusim kdyžtak použít..

Biluška
Tak já bych jich taky radši míň, podstatně míň, ale co nadělám když je nikdo nechce
dej je k nám do útulku

Biluška
Člen
# Zasláno: 15 Zář 2011 09:02
- Nahlásit

Lusahu
dej je k nám do útulku
OK, kolik, kdy a kam jich můžu přivézt?

Biluška
Člen
# Zasláno: 15 Zář 2011 09:32
- Nahlásit

Psíček
Ale Hani
Zlato, prosím tě, já jsem Liba. Chápu, že těch ženských máš tolik, že se ti pletou, tak v tom případě zvol nějakou neutrální Berušku, nebo Kočičku, nebo tak něco. Mě to v zásadě neva, ale až nějaké Haničce řekneš Libuš tak by se mohla naštvat

dyk by jsi stejně někde nabrala nový.
No to je jasný, nový si vezmu hned u Lusahu. Uděláme takový škatule hejbejte se. Pejsci poznají nové prostředí, nové lidi, novou smečku..budou mít nové podněty a nebudou se nudit. To je vědecký projekt, víš

dejavu
Člen
# Zasláno: 15 Zář 2011 09:38 - Změnil/a: dejavu
- Nahlásit

Lusahu
jedině vzít si s sebou případně dva svědky, kdyby se to zvrhlo, pořídit důkazy a pak o tom publikovat, publikovat, publikovat a dělat jim ostudu. Neexistuje argument, kterým bys přesvědčila vedoucího, aby si tam pustil lidi, když nechce.

Můžeš se s ním dohadovat, argumentovat ostatními útulky, které si to uměly zorganizovat, protože i když to psy stresuje a řvou, chodí tam spoustu debilů, co prudí, otravují a zdržují, je jim jasné, že lidi si potřebují vidět psy naživo a jejich chování a vybrat si, že tohle z fotky neuvidí. Že můžou určit hodiny pro veřejnost, kdy se jim budou věnovat, atd. ble ble ble a na všechno si najde výmluvu a protiargument. Každý útulkář ti potvrdí, že spoustu lidí tam přichází s představou, jakého psa chtějí, ale odchází s úplně jiným, tamten z fotky byl třeba nekontaktní nebo dle jejich požadavků tam žádného neměli, ale dostal je pes úplně jiný, svým chováním, kontaktem, očima...

Biluška
Člen
# Zasláno: 15 Zář 2011 09:55
- Nahlásit

Lusahu
Nespi a okamžitě vybal informace kam mám ty psy dovézt, Dýčánovi už balím batůžek

Lusahu
Člen
# Zasláno: 15 Zář 2011 10:40
- Nahlásit

Biluška
heej, brzdi! nee, ja myslela ten náš skvělej rakovnickej útulek, ju svuj žádnej nemám (chraň bůch)
Tak uz přestáváš balit? Rači běž vedle do tématu mi poradit co s pohádanejma čoklema...Traverzu?

Biluška
Člen
# Zasláno: 15 Zář 2011 10:42
- Nahlásit

Lusahu
Tak uz přestáváš balit?
Tsss, si mě naštvala Sem se těšila, že se nejmíň půlky zbavím a zas nic Tak je hodím aspoň do toho Rakovníka no

Traverzu?
Jejím použitím určitě nic nezkazíš, ale osobně si myslím, že jak je ve hře picbul tak je zkamarádíš dost těžko Doteď byl mimi tak se neprojevoval, ale už je dospělý a bude se projevovat

Lusahu
Člen
# Zasláno: 15 Zář 2011 10:57
- Nahlásit

Biluška
sss, si mě naštvala soráč děvče to ti nepomůžu (ani děti neberu)
ale už je dospělý a bude se projevovat hmm,tak to sem slyset nechtěla..

brut
Člen
# Zasláno: 16 Zář 2011 16:52
- Nahlásit

Lusahu
Útulek Rakovník bere psy i z Berouna a okolí, pokud se nepletu, tak je to víc měst a nejen Beroun. Mají s městem podepsanou smlouvu o péči o zvířata... měšťáci psa odchytěj a jeden z manželů si pro pejska přijede. Pokud vím, tak do útulku opravdu nepouštěj, nechtějí žádnou publicitu, jen město na svých stránkách inzeruje psy, které odchytli. Ovšem s vydáním jsou i spojené problémy a poměrně dost vysoká finanční částka, laespoň co vím od lidí, kteří si psa vyzvedávali.
Problém je v mnoha směrech a není možné se s nimi domluvit. Pokusy už byly a zatím nevím o nikom, kdo by se dostal dál než za vrata.

brut
Člen
# Zasláno: 16 Zář 2011 16:55
- Nahlásit

dejavu
já si říkala, že to usnulo na mrtvém bodě. Škoda, že nejsem pojízdná, ráda bych pomohla. Kdyby jsi potřebovala, tak mejlík stále platí a něco by se snad povedlo vymyslet ...

Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání