| Autor |
Zpráva |
PetraK
Člen |
# Zasláno: 31 Srp 2011 11:24
- Nahlásit
Došel mi email, zas se roztrhl pytel, prázdniny končí... není odbyt, tak co s nima - utopit
................Přišel mi říct kluk tady z ulice, který má výstavní psy a chce tady založit cvičák, že vedle v dědině mají štěňata kavalírů a chtějí je utopit, tak jako jich minulý týden utopili už pět. Jednoho má doma- dvouměsíčního- zastrupenýho smradlavku trikolora, protože mu ho bylo děsně líto. Ještě mají jednoho dvouměsíčního a dva čtyřměsíční. Trikolory a blenheimy, všechno kluky. Ten dvouměsíční má kýlu. Prý se jich chtějí rychle zbavit, takže to celé dost spěchá. Nevím, na koho jiného se obrátit. Štěňata jsou v obci Přísnotice, je to tady jih jižní Moravy. Další Info bych samozřejmě sehnala.
takže kdyby náhodou někdo něco......
|
Eldoguero
Člen |
# Zasláno: 31 Srp 2011 11:57
- Nahlásit
Hm, a nebylo by humánější je zastřelit, bych se kdyžtak poptala vedle u fily
|
moll
Člen |
# Zasláno: 31 Srp 2011 12:03
- Nahlásit
Eldoguero
zastřelení je pouze začátek konce, nepřej si slyšet slibované (a podle typu majitele i uvěřitelné) pokračování....a nebo si domysli....je léto, barbecue je v módě....jo, máš pravdu
|
Eldoguero
Člen |
# Zasláno: 31 Srp 2011 12:18
- Nahlásit
moll
Ale jo, tak fila je dost velká pro celou rodinu a pár přátel, o víkend má být hezky - středa večer je tak akorát
co kavalíři, ti jsou malý, i když zase je jich víc, že áno
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 31 Srp 2011 12:20
- Nahlásit
moll
nepřej si slyšet slibované (a podle typu majitele i uvěřitelné) pokračování.
já jsem si tuhle říkala - není to tak dlouho,že možná lidstvo není úplnej šmejd a odpad, že to vidím třeba moc černě......ale asi nejspíš ne.
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 31 Srp 2011 12:22
- Nahlásit
Eldoguero
co kavalíři, ti jsou malý, i když zase je jich víc, že áno
oni se s tím evidentně nemažou, topěj štěňata, živý tvory, jak na běžícím pásu.
|
moll
Člen |
# Zasláno: 31 Srp 2011 12:29
- Nahlásit
PetraK
spíš bych to viděla ještě daleko černějc...něco co se blíží absolutní tmě....
|
Eldoguero
Člen |
# Zasláno: 31 Srp 2011 12:29
- Nahlásit
PetraK
Hele a proč je vlastně množej, když je nakonec neprodaj - nerozdaj, co já vím. Proč to nezkusili jednou - aha, nejde to, není o ně zájem - konec. Proč jedou dál a nakonec je s klidnou tváří (zřejmě) utopí? Předpokládám, že to nejsou druhá štěňata a ani poslední. Víš co, mě prostě nedocházejí souvislosti. Vyrobili štěňata za účelem prodeje předpokládám, ten se neuskutečnil, tak proč teda je topit a proč jet v produkci dál. Tohle dost odporuje logice i množitelů.
|
moll
Člen |
# Zasláno: 31 Srp 2011 12:31
- Nahlásit
Eldoguero
u nás mají jedni fenečku jezevčík s něčím, pěkná, nekastrovaná, mívá pravidelně štěnda s vesnickým náhodným ženichem, jedno jí nechaj, další zabijou o beton. radili jsme jim kastraci, ta je podle nich proti přírodě, zabíjení štěňat už ne. řeči o vyčerpávání organismu feny se jicg nedotýkají....co naděláš
|
PeKrato
Člen |
# Zasláno: 31 Srp 2011 12:39
- Nahlásit
souhlas s Moll. jednoduchej mozek uvažující v intencích nejjednoduššího řešení situace. a to zabít štěnda pro ně je. kastrace něco stojí, museli by se starat. takhle je to jednodušší. jen nechápu, proč když už topí, to neudělali hned u slepejšů malých. :-/
dodnes si pamatuju, jak můj otec, když jsem byla ještě hodně malá, střílel čerstvě narozená štěňata vzduchovkou a přišlo mu to úpe přirozený chování. :-/
popravdě, těmhle pomlžete do světa a za půl roku budou na světě běhat další po stejné feně.
|
Hipík a Tonička a Rozinka
Člen |
# Zasláno: 31 Srp 2011 12:43 - Změnil/a: Hipík a Tonička a Rozinka
- Nahlásit
PetraK
že to vidím třeba moc černě...
V tomhle i já. Co se psů týče, nevidím cesty... Pokud by se uskutečnilo Psíčkovo "monitorujme, ale nezasahujme" (i to mi přijde nereálný) a situace se stala pro lidi neůnosnou, půjde se podle mne tou nejjednoduší a nejefektivnější cestou, která tu už byla. Bude se zabíjet (případně mrtvé psy dál zužitkovávat - u nás v minulých dobách např. krev a kožešina).
Takže i já jsem malým dílem psozachránkyně (pokud mi to situace atd. dovolí). Prostě nevidím žádné jiné řešení...
Ovšem o tom, že se v této oblasti pohybuje spousta naprostejch magorů a podvodníků, nepochybuju..
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 31 Srp 2011 12:44
- Nahlásit
PeKrato
jen nechápu, proč když už topí, to neudělali hned u slepejšů malých. :-/
Protože bylo léto, prázdniny a děti si přece musí s něčím hrát. Jako toto jsem měla s koťatama pár let hned u sousedů, takže tenhle argument mě vytáčel dost dlouho.
|
PeKrato
Člen |
# Zasláno: 31 Srp 2011 12:46
- Nahlásit
Maya
jo, tak taková alternativa mě nenapadla a jakože je to hodně reálný :-/
|
PeKrato
Člen |
# Zasláno: 31 Srp 2011 12:52
- Nahlásit
Psíček
lidi se možná pestanou jen dojímat a začnou se i opravdu zamýšlet
a já myslela, že jsi realista :-D
|
Eninka
Člen |
# Zasláno: 31 Srp 2011 12:54 - Změnil/a: Eninka
- Nahlásit
Přidám jednu historku o jednom obviněným z týrání a s radostí největší hlavně za to, že bude "sedět", ne trest podmíněný či pokuta. Má dva cane corso, pes, fena, v bytě...
"Chová" na prodej štěnda. Poslední vrch mu zůstalo 6 štěňat, které neudal (nevím okolnosti proč), a tak je milý "chovatel" v jejich šesti měsících utopil formou, že napustil kýbl s vodou a jedno po druhým sprovodil ze světa. Museli ve svém věku těžce bojovat při svý velikosti o život, ale neunikli smrti. Nakonec vzal mrtvolky a pohodil je venku na veřejnosti, někde, kde chodí normálně lidé. Díky tomu, že je nechal "na očích" byl dohledán a usvědčen, zjistilo se jak byly usmrceny, a i se přiznal. Fuj, fakt
|
Eldoguero
Člen |
# Zasláno: 31 Srp 2011 12:55
- Nahlásit
moll
PeKrato
náhodný nakrytí nějakým vesnickým "vobšourníkem" - ok, to, že lidi neřeší problém jako takový (prostě zajistit fenu, aby k nakrytí nedošlo - ok, hodně lidí to nepovažuje za něco nutnýho, páč čuba se o štěňata postará sama, že jo)
ale když už topí, to neudělali hned u slepejšů malých.
tohle mi hlava nebere, tak když už ty štěňat jsou na světě (nebavme se o tom, že se vůbec neměly narodit), tak ok, jsou dokonce i čistokrevný, tak proč je neprodat, byť za nějakou symbolickou cenu, pochybuju, že majitelé feny s mima měli nějaký větší výdaje, taktéž s fenou
Bohužel východisko nevidím, zvlášť, když popravdě, těmhle pomlžete do světa a za půl roku budou na světě běhat další po stejné feně. a tohle je podle mě největší průser. Vyřešit by to mohlo jen a pouze změna myšlení majitelů té feny, což je zřejmě sci-fi
|
Vlčáčková
Člen |
# Zasláno: 31 Srp 2011 12:58
- Nahlásit
PetraK
Já bych se nějak zaangažovala. Ale na majitele by bylo třeba podat TO, protože topit se zvířata nesmí.
|
PeKrato
Člen |
# Zasláno: 31 Srp 2011 13:07
- Nahlásit
Eldoguero
ok, ale prodat ty štěňata znamená je řešit, tedy někam dát inzerát, starat se o telefony, scházet se se zájemci atd. a věř, že pro řadu spoluobčanů je to takovej opruz, že se štěňat raději zbaví jiným pro ně jednodušším způsobem. a to je prostě realita. změnit uvažování těch lidí nejde, berou psa jako něco na čtyřech nohách, jako králíka. a nebudu si dělat iluze, že to někdy bude jinak.
takže teď se zachrání tihle a za půl roku bude další várka. v tomhle musím souhlasit s psíčkem. pokud už něco dělat, dejte na něj trestní oznámení pro týrání zvířat bo usmrtit zdravého psa jen z plezíru jistě nesmí. minimálně potahovačky s policajtama a veterinou by ho mohli přesvědčit, že kastrace je dobrej nápad.
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 31 Srp 2011 13:12
- Nahlásit
Psíček
si taky žerou jiný zvířata!
ano, ovšem pohnutka je jiná, ale to je fučik pane, stejně se neshodneme. Navíc ani nepomůžeme, protože to nejde, nejde, nejde, pomoct všem. protože potřebnejch psů je moc. nedělám si iluze, že by se něco podařilo vyřešit.
b]Eldoguero[/b]
Hele a proč je vlastně množej, když je nakonec neprodaj - nerozdaj, co já vím. Proč to nezkusili jednou - aha, nejde to, není o ně zájem - konec. Proč jedou dál a nakonec je s klidnou tváří (zřejmě) utopí?
vim já?? asi proto že jsou to lidi. debilní lidi, bezohledný lidi tupý kreténský, všivý
Tohle dost odporuje logice i množitelů.
asi ne, proč to nezkusit znova? třeba to příště už vyjde, a kdby ne, tak co, zas je utopíme... tupost tvora zvanýho člověk nezná mezí.
Hipík a Tonička a Rozinka
psozachránkyně
klidně jí budu, mi je fuck, naprosto fuck, co si o mě kdo myslí a jak mi říká. Klidně květinářko, pseudozachránkyně, náno naivní, Vidím smysl práce lidí z útulků (myslím těch co jsou opravdu útulkem), jako je třeba Dejavu, vidím smysl toho cos udělala ty. A nejen pro to co někdo může nazvat "pár" zachráněnejma životama , ale i proto, že to -trapně řečeno pro někoho - dává naději, že v lidstvu nejsou jen šmejdi a odpad a že se tudíž nemusíme úplně zvrhnout, že se někdy po malejch krůčkách situace narovnává, že třebas dojde na to co psal pan argosek a naučíme se jednou k přírodě obecně chovat líp.
nesmím ale narazit na to na co dneska a to ve dvojím vydání. sakra.
Eldoguero
dyž popravdě, těmhle pomlžete do světa a za půl roku budou na světě běhat další po stejné feně. a tohle je podle mě největší průser.
v tomdle debilním případku to je myslím bohužel jedno, štěňat se tak jako tak zbavěj a vyroběj další, když se neudaj, utopíme, další, utopíme... taky je paradoxně fučik, jestli si někdo ty štěňata vezme nebo ne.
|
Eldoguero
Člen |
# Zasláno: 31 Srp 2011 13:23
- Nahlásit
PeKrato
ale to mě je naprosto jasný, tohle myšlení je zoršířený zvláště na vesnicích a především pak na malých městech a je dost zakořeněný mezi lidma, ovšem teprve teď mi došlo, že se nejedná o množitele, já totiž myslela, že jo, v tom případě "chápu" uvažování majitelů feny
Pokud má někdo důkazy, možná by opravdu nebylo od věci podat na ty lidi TO.
dyž popravdě, těmhle pomlžete do světa a za půl roku budou na světě běhat další po stejné feně. a tohle je podle mě největší průser.
v tomdle debilním případku to je myslím bohužel jedno, štěňat se tak jako tak zbavěj a vyroběj další, když se neudaj, utopíme, další, utopíme... taky je paradoxně fučik, jestli si někdo ty štěňata vezme nebo ne.
ale vždyť to přece píšu né
Hele, jen tak na okraj k lidský malosti a náhled na zvířata - onehdá jsme přijeli na cvičák (odpoledne na obrany), v sousedství jsme měli firmu na výrobu krbových a kachlových kamen atd., její majitel tam pálil ve velikých kontících pet lahve, pneumatiky a další humus ostošest prakticky pořád. Vedle cvičáku je útulek, který provozuje jeden z našich členů - opakovaně na firmě byl, že tohle nejde, že se v tom nedá nic dělat, že to tam celý dopoledne dýchá on a celý den psy ... nic pochopitelně. No a ono odpoledne, když jsem šla pro změnu za majitelem firmy já s tím, že tohle nemůže myslet vážně, jelikož dým ležel volně na celém našem place a ani se nehnul (vítr nefoukal), prostě se nedalo nic. Bylo mi sděleno "No a co, že to dejchaj, proč by to nemohli dejchat, vždyť to jsou JEN psi né." Ten pán byl očividně neskutečně překvapenej, že se oháním nějakejma čoklama, který v tomhle humusu nemůžeme ani vytáhnout z auta...
|
Vlčáčková
Člen |
# Zasláno: 31 Srp 2011 13:24
- Nahlásit
PetraK
Tak co teda? Budeš jen žvanit nebo mi zjistíš, jak se ty lidi jmenují a nějaké podrobnosti o "minule" atd.?
Budu tu večer, kdybys tedy chtěla něco dělat...
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 31 Srp 2011 13:25
- Nahlásit
Vlčáčková
dáš- li mi na sebe kontakt spojím tě,
|
Dáška
Člen |
# Zasláno: 31 Srp 2011 13:25 - Změnil/a: Dáška
- Nahlásit
PetraK
Sím tě, je to fakt?
Kolegyně by jedno brala, shání kavalíra, je možno víc informací? Hlavně v jakém jsou stavu, mají 14letého psa, neradi by, aby se něčím nakazil nebo tak Kdyžtak na mail Díky
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 31 Srp 2011 13:26
- Nahlásit
Dáška
napíšu ti a spojím tě , ano? já jsem jen přenašeč informací.
|
Dáška
Člen |
# Zasláno: 31 Srp 2011 13:29
- Nahlásit
PetraK
aha, ok
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 31 Srp 2011 13:29
- Nahlásit
Dáška
můžeš adresu smáznout, propojuju vás.
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 31 Srp 2011 13:34
- Nahlásit
Vlčáčková
našla jsem si tvůj email, kontakt jsem předala
|
Marush
Člen |
# Zasláno: 31 Srp 2011 13:52
- Nahlásit
PetraK
Ještě mají jednoho dvouměsíčního a dva čtyřměsíční
utopit čtyřměsíční štěně to už chce dávku trpělivosti, nechtějí počkat a utopit je radši až úplně dospělé?
|
Marush
Člen |
# Zasláno: 31 Srp 2011 13:58
- Nahlásit
Eninka
ad topení cane corso
tak k tomu neni co dodat, ten člověk byl asi sadista a bavilo ho to, jinak si to neumim představit jak by tohle bylo možný...
|
Eninka
Člen |
# Zasláno: 31 Srp 2011 14:35
- Nahlásit
Psíček
pošli na ně trochu sněti a hnusu
anebo Psíčka, to by mělo stačit jako první varování
|