Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Pomoc psům v nouzi / urgent !!!
Autor Zpráva
moll
Člen
# Zasláno: 29 Srp 2011 17:54
- Nahlásit

ahojte,
urgnetně prosím o pomoc při hledání alespoň dočasného i venkovního kotcového ubytování pro fenu brazilské fily - o trochu víc než 3 roky, nekastrovaná, moc pěkná, plavá do stříbrna, v okolí brna.

před asi dvěma lety zde pro ni hledal stejnou pomoc kunštátský veterinář, my za majiteli jeli a podařilo se nám je přesvědčit, aby ji nechali žít. od té doby fena dospěla, chová se podle popisu jako pravá fila, hlídá si okolí pozemku s plotem do pasu, občas ho přeskočí a jde udělat pořádek na veřejné prostranství. to majitelům vadí a dnes odpoledne nám volali, že ať si ji odvezeme nebo že ji večer nechají zastřelit. ukecali jsme je, aby jí i nám dali trochu času, protože k nám do smečky 2 filích kluků, 2 filích stařenek, 1 caníka a 10měsíční sao se už fakt nevejde a tak narychlo se náhradní opatrovník taky nesežene. dostala tedy čas do středy 18. hodin, pak na tomto světě končí. není to vyděračský inzerát, jen krutá realita života.

pokud byste mohli nabídnout dočasné ubytko a nebo měli zájem o trvalou adopci či další info, volejte na 776 723 965. moc děkuju za spolupráci.

impact
Člen
# Zasláno: 29 Srp 2011 17:58
- Nahlásit

Mělo by zaznít i jak se chová k ostatním psům třeba. Předpokládám, že dočasný opatrovník by psa měl, když se ptáš tu.

Co děti? Dospělí? Atd. To mi přijde důležité..

Biluška
Člen
# Zasláno: 29 Srp 2011 17:59
- Nahlásit

moll
Mám volný kotec, ale není v něm bouda . Musela bys s čubou přivézt i boudu, případně matroš na její postavení . JInak kotec je stavěný na akity, čili úniku vzdorný Žere ta čuba lidi, nebo psy, nebo jenom kolemjdoucí? A muselo by to být fakt na dočas, trvale už dalšího psa nedám

moll
Člen
# Zasláno: 29 Srp 2011 18:02
- Nahlásit

impact
mám info jen z mobilu po větě přije´dte nebo střílíme.... na další podrobnosti právě sháníme čas...

Biluška
dík za nabídku, nějakou boudu snad má, když žije venku, takže pro případ nejkrajnější nouze mi kotec do středy prosím zabukuj...
btw: kde jsou akity, když je jejich kotec volný - nejsem v obraze....

impact
Člen
# Zasláno: 29 Srp 2011 18:02
- Nahlásit

Jinak bouda se dá eventuelně přibrat cestou..

http://zvirata.bazos.cz/?hledat=bouda&hlokalita=79 399&humkreis=100&cenaod=&cenado=&order=1

Biluška
Člen
# Zasláno: 29 Srp 2011 18:21
- Nahlásit

moll
btw: kde jsou akity, když je jejich kotec volný - nejsem v obraze....
no zatím furt doma, páč po stavbě kotce už nezbyly prachy na stavbu boudy. Klidně doma ještě nějaký čas vydrží.

moll
Člen
# Zasláno: 29 Srp 2011 18:42
- Nahlásit

Psíček
růdovi ji nedám, neboť by to asi nedopadlo... do molossů nedělá.
majitel měl dřív čuvače a naprostá spokojenost, po jeho smrti mu někdo vychválil fily a tak si jednu pořídil - jenže podle jeho dřívějších informací je jeho fena chová ÚPLNĚ JINAK než mu ten někdo vykládal. podle nás se chová jako pravá vyrovnaná fila - chrání si svoje a pokud se jí někdo nabourá do ochranné bubliny, tak ho sejme. takže možná si pořídí psa, ale už ne filu - což je pro nás důležité - s jiným plemenem si poradí.
je to pomoc konkrétní filí holce, ne obecně psům - takhle vysvětluju a přitom plně chápu tvou připomínku

Eninka
Člen
# Zasláno: 29 Srp 2011 19:00
- Nahlásit

moll

já vím, že chceš pomoct a na nějaký řečičky asi nemáš náladu, takže pro tebe , ale pro ty lidi teda .
Nechápu, že si někdo pořizuje nějakou rasu a pak, když pes není takovej, jak mu někdo řekl, že bude, tak jej chtějí střílet, toto mě fakt štve. Držím palce, ať to pes "přežije" a stihnete jej přesunout.
Chci se zeptat, my máš saarlose?

argosek
Člen
# Zasláno: 29 Srp 2011 19:00
- Nahlásit

Psíček

kolik psu jsi zachranil letos ty? a co navrhujes?

Vlčáčková
Člen
# Zasláno: 29 Srp 2011 19:03
- Nahlásit

Tyto případy se obecně velmi snadno omezí tím, že neshledá-li se pes neléčitelně nemocným, bude zároveň spolu s ním zastřelen, utracen injekcí, případně jinak adekvátně zlikvidován také jeho majitel.

makrel
Člen
# Zasláno: 29 Srp 2011 19:09
- Nahlásit

argosek
jste mě pane předběhl

Eninka
Člen
# Zasláno: 29 Srp 2011 19:11
- Nahlásit

Vlčáčková

spolu s ním zastřelen, utracen injekcí, případně jinak adekvátně zlikvidován také jeho majitel

to je slovo do pranice

argosek
Člen
# Zasláno: 29 Srp 2011 19:14
- Nahlásit

Psíček

ja jsem tobe rad vyhovel.

makrel

pozde byka honiti

makrel
Člen
# Zasláno: 29 Srp 2011 19:18
- Nahlásit

argosek
s ploutvema se špatně honí

moll
Člen
# Zasláno: 29 Srp 2011 19:33
- Nahlásit

Eninka
saarlose nemáme - jen fily, caníka a středoasiatku....

majitele uspat spolu se psem je dobrý nápad, ale má problematickou realizaci...
Psíček
rozbor bych asi potřebovala, neboť nechápu....

Eninka
Člen
# Zasláno: 29 Srp 2011 19:49
- Nahlásit

moll

jéjda, já se přehlídla, nepsala jsi SAV ale SAO

Vlčáčková
Člen
# Zasláno: 29 Srp 2011 19:59
- Nahlásit

Eninka
to je slovo do pranice
Asi mi to ale neprojde.

moll
Člen
# Zasláno: 31 Srp 2011 06:18
- Nahlásit

posouvám ...co kdyby...

helps
Člen
# Zasláno: 31 Srp 2011 11:12
- Nahlásit

tak to dobře nedopadne...

Eninka
Člen
# Zasláno: 31 Srp 2011 11:13
- Nahlásit

helps

jak to víš, máš nějaký info?

moll
Člen
# Zasláno: 31 Srp 2011 11:57
- Nahlásit

na dopadání je čas do dneška 18.00hod - do té doby musíme něco vymyslet a udělat - hlavně ji dostat od majitele.

navíc je další super filí fenka v jakémsi útulku, mi došlo mailem . krev jak vyšitá, tatínek přímý import z brazílie, super chovka, babička světová vítězka, 6 let... ach jo

PeKrato
Člen
# Zasláno: 31 Srp 2011 12:41
- Nahlásit

moll
hele a co chovatel té fily, ten by se nepostaral?? alespoň na dočas?
majitele nebudu komentovat :-/

moll
Člen
# Zasláno: 31 Srp 2011 12:46
- Nahlásit

PeKrato
tzo bychom z majitele museli vypáčit kontakt natoho, kdo jim ji přrodal..pokud ho ještě mají. u té fily v útulku se chci zeptat

PeKrato
Člen
# Zasláno: 31 Srp 2011 12:49
- Nahlásit

moll
škoda, dobrý chovatel by mohl pomoct. ale s debilem nic nenaděláš :-/

moll
Člen
# Zasláno: 1 Zář 2011 06:28
- Nahlásit

tak fena byla odvezena od majitele, je spíš ubátá než agresivní, po zaplacení poplatků ji přijali do útulku v blansku, pokračuje snaha o její umístění. zároveň za ní budeme chodit a seznamovat ji se světem, protože to vypadá, že ze svého dvorka a zahrádky moc často do světa nevyrazila.

PeKrato
Člen
# Zasláno: 1 Zář 2011 09:39
- Nahlásit

OK? škoda že tenhle kretén tam bude mít za chvíli jinýho psa a za rok to budete řešit znova. :-/

moll
Člen
# Zasláno: 1 Zář 2011 09:49
- Nahlásit

dřív měli několikrát po sobě čuvače a s nimi byli spokojení - zřejmě i psové, protože se dožívali vcelku slušného věku - podle povídání....ale i bych jim věřila. ona fila fakt není pro každého, i když tato byla zcela výjimečně mírná

PeKrato
Člen
# Zasláno: 1 Zář 2011 09:55
- Nahlásit

moll
ona fila fakt není pro každého

to každopádně a je škoda, že si to museli uvědomit takto

moll
Člen
# Zasláno: 1 Zář 2011 10:15
- Nahlásit

PeKrato
taky si říkám, ale zase aspoň zavolali nám a ne hned toho myslivce....

PeKrato
Člen
# Zasláno: 1 Zář 2011 10:16
- Nahlásit

moll

jo, i tak se to dá brát

Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání