| Autor |
Zpráva |
PetraK
Člen |
# Zasláno: 14 Čen 2011 10:05
- Nahlásit
Jsem to dala nejdřív jen k sobě na fóru, ale vzhledem k tomu, že je tady hafo lidí, který s čoklidama courají furt povenku, tak se může stát, že se jim tyhle informace můžou dost dobře hodit.
Kdybyste někdy našli veverčí mládě-opuštěné, zraněnou veverku .... tak šup sem s ní. Tihle fajn lidijové si jí i vyzvednou, kdybyste nemohli dojet sami.
http://www.veveratka.cz/
a hned jsem rovnou i vychytrale hodím odkaz na to jak jim lze pomoci, páč voni to dělají převážně pěkně za svý
http://www.veveratka.cz/stranka/2-jak-nam-muzete-p omoci.html
dělají to už pěknou řádku let a dělají to dobře a na profi úrovni. Začalo to vlastně jednou divokou veverkou. Jmenovala se Pinky. Je o ní i knížka- paráda čtení, můžu doporučit (nejen skvěle napsaný, ale člověk se dozví aji spoustu věcí, páč je tam dokonale zdokumentovaný život divoké veverky), kupovala jsem jí jako dárek a pochopitelně hnedle taky přečetla .
|
davidkova renata
Člen |
# Zasláno: 14 Čen 2011 10:07
- Nahlásit
PetraK
Kdybyste někdy našli veverčí mládě-opuštěné, zraněnou veverku
jinak už du..co tady taky žejo
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 14 Čen 2011 10:17
- Nahlásit
davidkova renata
já si říkala, že třeba zrovna vám pani by se tuty odkazy mohly šiknout.... přinejmenčím by Nána mohla poslat odpustek D
hele ty sou co? Lukcusní
Musím říct,že co Katku "znám", rozjeli to fakt profi směrem. A dost úspěšně - myšleno úspěšně pro veverky , aby si některý rejpalové nemysleli, že je to o kšeftu.
|
davidkova renata
Člen |
# Zasláno: 14 Čen 2011 10:23
- Nahlásit
jo sou rozkošný ,proto se jim vyhnem
ale stránky maj super! je vidět že to maj promakaný a sou nadšenci je fajn,že veverky maj někoho kdo jim pomůže když sou v průseru
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 14 Čen 2011 10:26
- Nahlásit
davidkova renata
někoho kdo jim pomůže když sou v průseru
no jo někdo to vyrovnat musí
Oni mají obří zahradu, tak nějak na samotě. Ta rozběhová voliéra - to je dokonalost, ty jo.
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 14 Čen 2011 10:30
- Nahlásit
PetraK
Díky za tip, už jsem objednala knížku, budu mít dárek pro synovce, možná už vánoční.
|
davidkova renata
Člen |
# Zasláno: 14 Čen 2011 10:33
- Nahlásit
PetraK
no jo někdo to vyrovnat musí
si tam byla vosobně ?
|
davidkova renata
Člen |
# Zasláno: 14 Čen 2011 10:35 - Změnil/a: davidkova renata
- Nahlásit
..eh chyba
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 14 Čen 2011 10:37
- Nahlásit
Maya
hele knížka je fakt bomba, bomba. to je dobrej dárek. určo se do toho začteš, hned jak to přijde.
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 14 Čen 2011 10:40
- Nahlásit
davidkova renata
si tam byla vosobně ?
to bohužel ne ,ale z knížky a fotek si uděláš dokonalej obrasek.Katka dřívějc chodila na Zvířetník hodně (teď už čásek nejni- shlodaj ho veverky ), její vyprávění byly vždycky supr. Měli svýho času i dvě ochočený veverky a pak jednu postiženou.......... a pak se to rozjelo takhle.
|
davidkova renata
Člen |
# Zasláno: 14 Čen 2011 10:48
- Nahlásit
PetraK
a pak jednu postiženou
kdo mě shání...
šak ty se tam brzo vnutíš jak tě znám
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 14 Čen 2011 11:10
- Nahlásit
PetraK
Jj, ta ukázka na stránkách vypadá fakt super.
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 14 Čen 2011 11:40
- Nahlásit
davidkova renata
kdo mě shání...
šak ty se tam brzo vnutíš jak tě znám
jen obavy z toho, že bych byla za ftěrku mi v tom brání
Maya
Jj, ta ukázka na stránkách vypadá fakt super
mě třeba fascinovalo, jak takový malý stvoření dokáže "kalkulovat" Páč při jednom vrhu si udělala hnízdo na stromě pod kterým lehávali jejich retrívři. Pochopitelně člověka nejdřív napadne, co to je za pitomost, jééénže, ona to byla dokonalá strategie - bylo to hnízdo pro dobu, kdy mrńata ještě nejsou pohyblivá, takže nehrozilo, že se sama ohrozí tím, že si při hraní naběhnout retrívrům do cesty a naopak tím, že pod stromem lehávali psi, nehrozilo, že by se na strom dostal predátor... dokonalá ochranka . když pak nastal čas, že mláďata už byla pohyblivá, prostě je přestěhovala do nového hnízda.
V dnešním článku, který vyšel po dlouhý době na Zvířetníku je skvělá ukázka toho, jak jejich práce fakt funguje. Sešli se jim nezávisle na sobě ve dvou dnech sešla opuštěná mláďata ze stejného vrhu, jejichž matka uhynula a každý mládě našel někdo jiný.
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 14 Čen 2011 12:33
- Nahlásit
PetraK
Jj, veverky jsou vyčůraný jak mraky, u nás za zahradou léta žila černá, teda letos se ještě neukázala, si myslím, že už to má asi za sebou a každý rok jsme sváděli bitvu, kdo sklidí náš lískový keř, který máme až za plotem u louky, tak psi tam nemůžou, no hádej kdo vedl na skóre a když už jsme se dostali k tomu, že jsme ty lískáče sklízeli nezralý a nechutně nepoživatelný, jen abychom byli rychlejší my, tak jsme to vzdali.
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 14 Čen 2011 12:38
- Nahlásit
Maya
kdo sklidí náš lískový keř,
my veverku nemáme, bohužel. a že bych si jí tam moc přála.Lísek habakůk (jen na zahradě máme 4 obrovský, dalších moc na louce. Ořešák máme, javor, smrky, borovice.... měla by ráj, jenže ono by to pro ní bylo blbý, je to odříznutý od ostatního polema, takže třá na svatební výpravy by to pro ni bylo hodně nebezpečný . U nás sklízí Kikina - strakapoud. Nikdá nám nic nenechá , ale tak říkám si, já si dojdu pro lískáče do sámošky, co vona? Prt, tak jí to dycky nechám
|
lucYnka XIII
Člen |
# Zasláno: 14 Čen 2011 13:35
- Nahlásit
jesuskote to je sladke
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 14 Čen 2011 15:41
- Nahlásit
PetraK
No u nás byla taky odříznutá, žila vpodstatě na stromech kolem potoka, ale popravdě řečeno, nevím, jestli to byla jedna nebo jich bylo víc stejně vypadajících, ona černý jako černá, my jí brali jako jednu
Už mi přišel veverčí pozdrav, knížku dneska poslali, to je přímo veverčí rychlost.
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 14 Čen 2011 15:42
- Nahlásit
Celkem se divím, že chtějí prachy až knížka dorazí, v dnešní době... fakt dobré duše
|
dejavu
Člen |
# Zasláno: 15 Čen 2011 09:34
- Nahlásit
Já mám báječnou zkušenost s Romanou Mikovou ze záchranné stanice Veveruška na Slapech, pokud najdete veverku na zemi, vždy potřebuje pomoc a tu Romana umí poskytnout, jezdí pro veverčata i do Prahy
http://zsveveruska.wz.cz/
|