Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Pomoc psům v nouzi / Psi po zemřelém bezdomovci-Ostrava Hrušov
Autor Zpráva
Ketynkana1
Člen
# Zasláno: 14 Kvě 2011 23:27
- Nahlásit

Prosím o pomoc o radu co dělat a s umístěním několika odrostlých štěňat i dospělých psů, které jsem objevila ve čtvrtek v Ostavě Hrušově.

V loňském roce se v Ostravě blízko naší firmy pohyboval bezdomovec Eda s vozíkem -vybíral popelnice. Vždy ho doprovázeli dva psi. Občas jsem mu podala něco k jídlu, v mrazech teplé oblečení, pro psy konzervy a granule. Nebyl úplně "na dně", byl komunikativní, sdělil kde má budku a kde přespává. Teď jsem měla pár pytlů granulí a v poslední době jsem ho už dlouho neviděla, tak jsem se vypravila do míst, kde měl "bydlet" . Edu jsem už bohužel nenašla... zemřel. A jeho psi zůstali ... Místní bezdomovci a lidé z blízké zahrádky jim občas hodili kus chleba, jinak se psi chodili živit na blízkou skládku. Bohužel se mezi sebou namnožili - napočítala jsem jich asi 8. Mezi nimi i několik odrostlých hodně plachých štěňat. Podařilo se odchytit jedno štěně a dva dospěláky, kteří jsou v této chílo dočasně umístění v soukromém útulku u paní Synkové v Ostravě Heřmanicích.
V dalších dnech se chystám na místní úřad žádat o pomoc, ale mám obavy, že tam moc nepochodím. Úředníci údajně o smečce psů věděli... Útulek v Ostravě a další v okolí praskají ve švech. Obávám se, že se vše zase bude řešit "zavřením očí", nebo nedejbože se psů budou chtít zbavit úplně...
Já si už žádného z nich vzít nemůžu - doma mám 3 nalezence a v práci další 2 ...
Můžete mi prosím poradit co dělat ?
Část psů mám nafocené, ale nejde mi tu vkládat fotky. /pomůžete?/
Ach jo. Ď
Ketynkana.

Biluška
Člen
# Zasláno: 15 Kvě 2011 10:13
- Nahlásit

Ketynkana1
Synková už zase bere psy? Co se stalo s jejím australským námořníkem? Ofiko cesta vede přes ty úřady, ale obávám se, že konkrétně v Ostravě fakt nepochodíš Leda to tlačit přes to, že jsou ti psi nebezpeční, že na tebe zaútočili, nebo tak něco. Ale to je zase o strach, aby je kvůli "agresivitě" neutratili . Fotky klidně pošli na mail, vložím je sem - libuse.kotkova zavináč seznam.cz

Ketynkana1
Člen
# Zasláno: 15 Kvě 2011 13:28
- Nahlásit

Biluška
Biluško u p. S jsou ti odchycení psi umístění DOČASNĚ. Všude rozhazuju sítě, kde je umístit. I v minulosti jsem k ní sice přitáhla pár psů, ale také jsem jich už několik desítek umístila. Takže tak pro vysvětlení.
Fotky pošlu. Ď.
K

Biluška
Člen
# Zasláno: 15 Kvě 2011 18:31
- Nahlásit

Ketynkana1
Jestli nenajdeš nic do podzimu tak si potom budu moc na dočas a socializaci pár vzít. Ale teď fakt ne, mám tady tu Sábu a její budoucí štěňata, přijedou děcka na Gulak a čekám dva vrhy šelmyjí. Takže cca do září tu bude hodně přepsováno. Což je ovšem na pytel, protože by to chtělo řešit situaci hned . Zejména pokud jsou tam nějaké feny, ty už na podzim můžou klidně mít další štěňata

impact
Člen
# Zasláno: 15 Kvě 2011 20:32
- Nahlásit

Biluška
Jestli nenajdeš nic do podzimu tak si potom budu moc na dočas a socializaci pár vzít.
Chceš přes hubu?

makrel
Člen
# Zasláno: 15 Kvě 2011 20:35
- Nahlásit

Biluška
impact

Chceš přes hubu?
přesně

Martinna
Člen
# Zasláno: 15 Kvě 2011 21:00
- Nahlásit

Ketynkana1
Zítra začínám praxi v nadaci při veterinární ordinaci v Porubě, starají se tam o opuštěné zvířata, tak se zeptám, jak to tam funguje a jestli by nějakého pejska nevzali, za to nic nedám.

Biluška
Člen
# Zasláno: 15 Kvě 2011 21:26
- Nahlásit

Ketynkana1
Tak sorry, odvolávám co jsem odvolal, nevemu si žádného, holky by mi daly přes hubu

lucYnka XIII
Člen
# Zasláno: 15 Kvě 2011 22:34
- Nahlásit

Ketynkana1
Část psů mám nafocené, ale nejde mi tu vkládat fotky. /pomůžete?/
posli mi fotky na mail vlozim je sem

lucYnka XIII
Člen
# Zasláno: 16 Kvě 2011 01:23
- Nahlásit

Byla by teoreticky moznost psa dopravit do Prahy? Ozvala se nam ted jedna pani na depozitovani tak mozna by jednoho mohla vzit, ale nic neslibuju. Asi spis stene - bydli v byte a ma jednoho vlastniho pejska

Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání